Uygun fiyatlı ancak biraz da olsa yüksek performans sergileyen telefon almak isteyenlerin birinci tercihleri arasında Samsung A52 yer alıyor. Samsung A52, amiral gemisi telefonlar arasında sayılan Samsung S21 ve Samsung S20 FE telefonlar kadar olmasa da oldukça iyi özellikler sunuyor. Bu nedenle yeni bir telefon almak istediğinizde Samsung A52’yi de seçenekler arasında görmeniz gerekiyor.

Samsung A52 Tasarımı

Samsung A52 tasarımında çok sayıda farklı renkte ürün bulunuyor. Bu yeni tasarım orta segment telefonları farklı bir boyuta getirdiği iletiliyor. 4 farklı renkte üretilen mobil cihaza sahip olmak isteyenler her birinin kendine has cazibesine kapılabiliyor.

Arka kısmın tamamının tek parça olarak tasarlanması oldukça güzel görünüyor. Plastik olarak tasarlanan arka yüzeyi, parmak izini belli etmeyen hoş bir yarı mat zemine sahip oluyor. Bu tasarım sayesinde kendini ucuz ürün görünümünden kurtarıyor.

Samsung A52’nin IP67 derecesinde su geçirmezlik ve toza karşı dayanıklılık sertifikası bulunuyor. Bu değerlere göre yaklaşık 1 metrelik suyun içerisinde 30 dakika boyunca kalabiliyorsunuz.

Samsung A52 Ekranı

Samsung A52’nin en güçlü yanlarının başında ekran kalitesi geliyor. 120 Hz ekran yenileme hızı olarak gösteriyor. Bu özellik sayesinde daha parlak renkte, 6,5 inç ekrana sahip oluyorsunuz.

Bu telefonda, 120 Hz ve 60 Hz ekran yenileme hızına sahip oluyorsunuz. Bu iki ekran yenileme hızı statik olarak sunuluyor. Normalde dinamik ekran yenileme hızı, telefonda ihtiyaç duyulduğunda maksimum yenilme hızını kullanırken pil ömründen de tasarruf edebileceği anlamına geliyor. Ancak statik ekran yenileme hızında bir tercih yapmanız gerekiyor. Ya yüksek yenileme hızını ya da yüksek pil ömrünü seçiyorsunuz.

Samsung A52 Kamerası

Samsung A52 telefonların arkasında dört adet sensör bulunuyor. Bunlardan ilki dosya boyutunu daha düşük tutmak için 12 MP çözünürlükte fotoğraf çekiyor. Diğer ana sensörler, 12 MP ultra geniş açılı kamera, 5 MP makro kamera ve son sensör de portre modundaki çekimlere alan derinliği eklemeye yarayan 5 MP derinlik kamerası oluyor.

Çekilen görüntüler aynı segment diğer telefonlarla kıyaslandığında renklerin gerçekçi görüntüsü konusunda çok iyi sonuçlar çıkarmıyor. Ancak daha büyük sensörlere sahip olması nedeniyle daha parlak ve daha çekici görüntü sağlıyor.

samsung a52 hakkinda teknosa

Samsung A52 Performansı

Orta segment Snapdragon 750G işlemci çipi ve 6 GB RAM ile Samsung A52, günlük ihtiyaçları fazlasıyla karşılayabiliyor. Bu konuda yapılan incelemelerde Samsung A52’de kullanılan Snapdragon 750G, Snapdragon 765G işlemcisinden daha iyi performans sunabiliyor. Bunun sebeplerinden biri olarak Samsung A52’nin yıl içerisinde piyasaya çıkış tarihine kadar çeşitli geliştirmelere maruz kalması da sayılabiliyor.

Oyun performansı olarak, orta seviyede oyunları Full HD çözünürlükte ve ortalamanın altında işlemci kullanarak oynayabiliyorsunuz. Oyun oynarken 120 Hz ekran yenileme hızına sahip olmak ekstra avantaj sağlıyor.

Samsung A52 Pil Ömrü

Samsung A52 telefonlarda 4.500 mAh pil kapasitesi bulunuyor. Kendi segmentindeki telefonlar için oldukça büyük bir kapasite alanı sayılıyor. Standart bir video platformunda 5 saatlik video akışında pil %100’den %68’e düşüyor. Bu boyuttaki bir pilden bu şekilde bir sonuç bekleniyor. İnternet performansı kontrol edildiğinde Samsung A52’yi hücresel ağ ile internete bağlayıp tüm gün internet sistelerinde gezinti yapıldığında, 60 Hz ekran yenileme hızında 12 saatten uzun süre pilin gittiği görülüyor. Eğer 120 Hz hızla bu işlem yapılsaydı bu süre 10 saate düşüyor. Buna rağmen yine de ortalama telefonlardan çok daha iyi sonuçlar çıkıyor.

Sizler de en iyi Samsung telefonları incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
cep telefonu guncelleme teknosa
Devamını Oku

Cep Telefonu Nasıl Güncellenir?

Cep telefonunuzdan en iyi şekilde faydalanabilmek ve tüm özelliklerini en verimli şekilde kullanabilmek için işletim sisteminin son versiyonunu…
android mi ios mu teknosa
Devamını Oku

Android mi iOS Mu?

Teknoloji dünyasında uzun yıllardır süregelen ve teknoloji tutkunlarını ikiye ayıran akıllı işletim sistemleri içinde en büyük iki rakip…
Devamını Oku

Akıllı Telefon Hızlandırma Yöntemleri

Cep telefonlarının yavaşlamaya başlaması pek çok kullanıcıyı meşgul eden bir problem. Günlük mesajlaşma trafiğinden önemli bir dosyanın gönderimine,…
xiaomi telefonlarda bilinmeyen ozellikler teknosa
Devamını Oku

Xiaomi Telefonlarda Bilinmeyen Özellikler

Markası ne olursa olsun yeni bir akıllı telefon aldığınızda özelliklerinin hepsini kullanabilmeyi bekliyorsunuz. Ancak her akıllı telefonun pek…