Elimizden düşmeyen akıllı telefonlar ve içindeki uygulamalar hayatımızın vazgeçilmez parçaları. Hem iOS hem Android mobil uygulamalar arasından tercihinize uygun seçimler yaparak işinize yarayacak pek çok farklı türden mobil uygulamayı cep telefonunuza ücretli ya da ücretsiz indirmeniz mümkün. Kulaklığınızı takıp yaptığınız açık hava yürüyüşleri için ideal olan adımsayar uygulamalardan arkadaşlarınızla yazıştığınız sohbet uygulamalarına, farklı diller için çeviri uygulamalarından internet alışverişi uygulamalarına binlerce mobil aplikasyonu cep telefonunuzun uygulama dükkanından birkaç basit adımla indirebilir ya da satın alabilirsiniz. Hatta bu uygulamalar sayesinde yabancı bir dil öğrenmeniz ya da kitap dinlemeniz bile mümkün. Gelin tüketiciler arasında favori olan en iyi telefon uygulamalarını beraber inceleyelim.

Instagram: Görsel ve Video Paylaşmaktan Fazlası

Fotoğraf, resim ya da video paylaşım platformu olarak 2010 yılında kurulan Instagram, kısa bir süre içinde popülerlik kazanıp çok sevildi. O zamandan beri insanların gönüllü olarak kişisel anılarını ya da beğendikleri statik veya kinetik görselleri paylaştıkları bu platform için en çok sevilen akıllı telefon uygulamalarından, desek yanlış olmaz. Bu mobil uygulama sayesinde dilediğiniz içeriği Instagram ile aynı zamanda Facebook, Twitter, Tumblr ya da Flickr gibi diğer sosyal mecralarda da paylaşmanız mümkün. Ayrıca bu ücretsiz mobil aplikasyonda fotoğraflara pek çok farklı filtre de uygulanabiliyor. Örneğin gün ışığında çekilen portrenizi ister sepya ister siyah beyaz olarak kaydedebilir ve o versiyonu arkadaşlarınızın beğenisine sunabilirsiniz. Diğer yandan Instagram’da sadece bireysel değil, kurumsal hesaplar da mevcut. Uygulamanın shopping özelliği sayesinde online mağazanızın bir şubesini de Instagram’a taşıyarak müşteri sayınızı artırmanız mümkün.

Sohbetlerin Vazgeçilmezi: WhatsApp

Artık neredeyse her akıllı telefon kullanıcısının sahip olduğu ücretsiz telefon uygulamalarından olan WhatsApp, gerek Andorid gerek iOS işletim sistemlerinde hizmet veriyor. 180’den fazla ülkede 2 milyardan fazla kişinin arkadaşları veya ailesiyle zamandan ve mekândan bağımsız olarak haberleşebilmesine olanak veren bu uygulamada sohbet etmek güvenli ve pratik. Akıllı telefon uygulama önerileri arasında üst sıralarda yer alan WhatsApp, 2009 yılından beri hayatımızda. Bu aplikasyon da aynı Instagram gibi sadece bireysel değil, kurumsal hesaplarca da kullanılıyor. Şirketlerin çalışanlarıyla anlık haberleşebilmek adına çoklu gruplar kurmak suretiyle kullandığı WhatsApp, dünya çapında en çok kullanılan mobil uygulamalar arasında. WhatsApp ile ister mobilden ister webden iletişime kesintisiz devam edebilir, istediğiniz kişileri sesli veya görüntülü arayabilir, uçtan uca şifreleme özelliği sayesinde güvenle sohbet edebilir, belge paylaşımı yapabilir ya da listenizdeki kişilere sesli mesaj gönderebilirsiniz.

Pedometre Adım Sayıcı

Evden çalışma şekli yaygınlaşmaya başladıkça spora ayrılan süreler de uzamaya başlıyor. Sürekli evde zaman geçirmekten yorulan bireyler, kendilerini açık havaya atarak hem kafalarını boşaltıyor hem de sağlıklı bir bedene sahip olmak için çalışıyor. Telefonda hangi uygulamalar olmalı?, sorusunun cevabı olabilecek özelliklere sahip Pedometre ile yürüyüşlerinizde kaç adım attığınızı öğrenebilir, her gün daha iyisini yapmak için kendinizi motive edebilirsiniz. Üstelik Pedometre adım sayıcının yapabildikleri sadece bununla da sınırlı değil. Adımlarınızı GPS üzerinden değil de yerleşik bir sensör kullanarak gerçekleştiren bu faydalı uygulama, pilden tasarruf etmenizi sağlıyor. Sadece tek bir tuşla çalıştırabileceğiniz Pedometre’nin kullanımı da oldukça pratik. Ayrıca içerisindeki tüm özellikler tamamen ücretsiz. Herhangi bir kayıt sistemi de bulunmayan bu uygulama kullanıcı dostu arayüze sahip. Yürüyüş temponuza bağlı olarak başlatıp duraklatıp sıfırlayabileceğiniz Pedometre ile her an zinde kalmanız mümkün.

Hayatınızda yer açmanız gereken cep telefonu uygulamaları ile siz de işinizi kolaylaştırabilir, zamandan tasarruf edebilir ve performansınızı ya da motivasyonunuzu artırabilirsiniz. Hayatın pek çok farklı alanında kullanılabilecek bu uygulamalar iOS ve Android mobil uygulama dükkanlarında incelenebilir.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
iPhone SE ozellikleri neler teknosa
Devamını Oku

iPhone SE Özellikleri

Apple, iPhone SE modeli yenilenmiş özellikleriyle yeniden piyasaya sürüldü. İlk SE modelinden farklı bir görünüşe sahip gibi duruyor…
android 11deki guvenlik ozellikleri teknosa
Devamını Oku

Android 11’deki Güvenlik Özellikleri

Yıllar boyunca Android işletim sistemindeki güvenlik konusu sürekli inişli çıkışlı bir grafik izliyordu. Uygulamaların aşırı sıklıkta izin talep…