Sabah uyandığımızda özellikle yaz aylarında elimiz hemen perdeyi veya storu çekip pencereyi açmaya gidiyor. Yaz aylarında bir de akşam sıcağı bastığında pencereler kapalı olarak uyuyabildiğimiz nadir anlar oluyor. Elbette ki klima vs. kullanım durumları olduğunda pencereleri açma sıklığını azalabiliyor. Ancak her zaman bu imkana sahip olamayabiliyor, daha uzun vadeli çözümler arayabiliyoruz. Peki bu çözüm arayışlarının sonucu elbette pencere açıldığında içeri giren birçok sinek veya haşere oluyor. Haliyle yaşam alanlarında zaman geçirirken bu tür durumlar rahatsız edici olarak görülüyor. İşte bu gibi sebeplerden ötürü özellikle sıcak yaz aylarında balkonda veya evinde serin serin vakit geçirmek isteyenlerin en vazgeçilmez kullanımlarından biri de sineklik olabiliyor. Bilhassa doğa ile iç içe bir mekanda yaşıyorsanız konforunuz için sineklik kullanmak zorunluluk haline gelebiliyor. Sineklik kullanacakların hem alırken hem kullanırken dikkat etmesi gereken birçok nokta bulunuyor. Tabi sineklik kullanma gibi bir düşünceniz varsa piyasada bu alanda bir çok seçenek karşımıza çıkıyor. Kullanım amacına göre en doğru kararları verebilmek bir hayli güçleşebiliyor. Sizin için sineklik seçerken hangi noktalara dikkat etmeniz gerektiğini anlatmaya çalışacağız.

Sineklik Seçerken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Sineklik kullanımı aslında sadece yaz aylarıyla sınırlı kalmıyor. Kış aylarında da oldukça kullanışlı bir seçim olduğundan, sineklik seçerken ilk dikkat edilmesi gereken noktalardan biri de yaz kış dayanıklı bir malzemeden yapılmış olması gerekliliği oluyor. Evinize ve kullanacağınız mekana yapacağınız bu yatırım, sizin için de uzun vadeli bir kullanım imkanı sağlıyor. Eğer bu konuda bir fikir sahibi değilseniz bile uzman kişiler tarafından destek almanız işinizi oldukça kolaylaştırıyor.

Malzemenin dayanıklılığının yanında sineklik takılacak yerin alınan ölçüsünün de doğru alınması, aynı iş için tekrardan masraf yapılmaması ve emeğin boşa gitmemesi açısından faydalı oluyor.

Eğer evinizde bir de evcil hayvanınız varsa güvenlik için böyle bir seçim kaçınılmaz oluyor.

Sineklik Modelleri Neler?

Piyasaya bakıldığında bütçenize göre tercih edebileceğiniz birbirinden farklı sineklik modelleri karşınıza çıkıyor. Bunlar; menteşeli, stor, pileli, sürme, mıknatıs sineklik ve sineklik tülü gibi çeşitlere ayrılıyor.

Stor Sineklik

Tercih edebileceğiniz en uzun ömürlü sinekliklerin başında yer alıyor. Standart stor perde gibi açılım sağlaması kullanım kolaylığı sağlıyor. Ayrıca kolay temizlik imkanı veriyor. Malzemenin kaliteli olması gerektiğini unutmamak gerekiyor.

Menteşeli Sineklik

Yine bu sineklik türü de çok tercih edilenler arasında yerini alıyor. Malzemenin dışa monte edilmesiyle kolayca dışa doğru açılıp kapanabiliyor. Hem kapılara hem pencerelere uygulanabiliyor. Bu sineklikten bahsetmişken, şu bilgiyi de eklemenin sizin için faydalı olacağını düşünüyoruz. Genelde menteşeli sineklikler plastikten yapıldığı için yaz ve kış aylarında sertleşmeye uğruyor. Bu da zamanla sinekliğin bir anda açılıp kapanırken aniden kırıldığına tanık olabiliyoruz.  Böyle bir durumla karşı karşıya gelmeniz durumunuzda hemen kırılan menteşeyi değiştirmeniz gerekebiliyor. Ancak bunu tek başınıza bile yapmanızın oldukça kolay olduğunu söyleyebiliyoruz.

Pileli Sineklik

Bu sineklik türü genellikle büyük kapılar, balkon veya bahçe kapıları için kullanışlı oluyor. Açılırken katlanarak açılıp kapanabilme özelliği yine kolay kullanım imkanı veriyor. Ancak sürekli bu işlemi yapmak katlanan kısmın deforme olmasını sağladığından uzun vadede dezavantajlı olabiliyor.

Sürme Sineklik

Sürgülü bir şekilde açılıp kapanması yine kullanışlı olmasını sağlayan sineklikler arasında yer almasını sağlıyor. Tabi kurulum yaparken işi bilen tarafından kurulumun yapılması önemli oluyor.

Sineklik Tülü

Tercih edilebilecek en uygun fiyatlı sineklik olarak görülüyor. Zımba veya bant yardımı ile kolayca kendiniz de uygulayabilirsiniz. Ancak sinekliği istediğiniz zaman çıkarıp takamamanız uzun vadede dezavantaj sağlıyor. Bir de evcil hayvanınız için uygulamayı düşünüyorsanız o kadar güvenli olmayabiliyor. Bu gibi durumlar için metal telleri kullanmanız daha güvenli oluyor.

Mıknatıslı Sineklik

Son olarak bahsedeceğimiz bu sineklik türü ise daha çok balkon kapılarına veya ev içindeki kapılarda kullanılan sineklik olarak yerini alıyor. Mıknatıs özelliği sayesinde kendiliğinden kolayca kapanabilmeyi sağlıyor.

Sineklik ölçüsü nasıl alınmalı?

Yukarıda da bahsettiğimiz üzere ölçü alırken dikkatli olmak gerekiyor. Az veya çok verilmiş bir ölçü numarası o sinekliği kullanamamanıza sebep olduğundan dolayı ziyan olabiliyor ve size de ekstra bir maliyet çıkıyor.

Ölçüyü alırken yaptıracağınız malzemeye göre metre ile ölçü almak veya yine uzman kişi tarafından ölçünün alınması daha sağlıklı sonuçlar elde etmenize olanak sağlıyor. Eğer yalnız ölçü alıyorsanız metrenin ölçü alırken iki nokta arasında düz ve sabit tutulması önem teşkil ediyor. Sineklik ölçüsü alırken normal bir sineklik kasası için +5, ince bir sineklik kasası için +8 cm ilave yapmak daha doğru sonuçlar elde etmenizi sağlıyor. Piyasada tercih edebileceğiniz size bu konuda destek olabilecek birçok firmayla iletişime geçebiliyorsunuz.

Sineklik Temizliği Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli?

Bazılarımız diğerlerine göre daha titiz olabiliyor. Bu da temizlikle daha fazla geçirilen zaman anlamına geliyor. Sineklik kullanmaya başladığınız zaman ekstra temizlik gereksinimi doğmuş oluyor. Kullandığınız malzemeye göre temizlik zor veya kolay olabiliyor.

Öncelikle şunu söylemek gerekir ki hangi malzemeyi seçmiş olursanız olun sinekliğinizin uzun ömürlü olabilmesi için doğru malzemeyle temizlenmesi gerektiğini söyleyebiliyoruz. Eğer doğal bir malzeme ile temizlik yapmayı tercih ediyorsanız sinekliği temizlerken önce yukarıdan aşağıya doğru temizlik suyunu sıkıp bir süre beklemeniz gerekiyor. Sonra hazırladığınız temiz suyu da aynı şekilde dökerek durulamanız gerekiyor. Ancak bu işlemi yaparken fazla suların dışa taşmasına izin vermemeye dikkat etmek gerekiyor.

Bazı kişiler sinekliğin tozunu alabilmek için elektrik süpürgesi ile süpürüp nemli bir bezle silinmesinin yeterli olacağını düşünüyor. Biraz önce söylediğimiz gibi kişilerin temizlik konusunda ne kadar titiz olduğuyla ilgili olarak tercihler değişiklik gösterebiliyor.

Yukarıda sineklik seçerken nelere dikkat etmelisiniz detaylı olarak anlatmaya çalıştık.

Siz de yaz döneminde hayatınızı kolaylaştıracak tüm teknolojik ihtiyaçlarınız için burayı ziyaret edebilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
kurutma makinesi neler atilmaz teknosa
Devamını Oku

Kurutma Makinesine Neler Atılmaz?

Modern hayatın içerisinde zaman en önemli şeylerin başında yer alıyor. Günlük birçok işimizde zaman kazanacağımız yöntemleri uyguluyor ve…
okul pratik sac modelleri teknosa
Devamını Oku

Okul için Pratik Saç Modelleri

Okula geri dönmek, bir çırpıda hazırlanacak günlük bir rutine geri dönmek demek oluyor. Kitapları, defterleri ve kalemleri çantaya…
granul kahve nedir teknosa
Devamını Oku

Granül Kahve Nedir?

Kahve çekirdeklerinin bazı işlemlerden geçmesi sonrasında ortaya çıkan granül kahve, aynı zamanda da çözünebilir kahve olarak tabir ediliyor.…