Teknolojik gelişmeler sonucunda akıllı cihazlar her zaman yanımızda olması gereken en büyük yardımcılarımız olmuş durumda. Bu ihtiyaçtan dolayı da giyilebilir teknolojik cihazlardaki gelişmeler son yıllarda büyük hız kazandı. Giyilebilir teknolojinin günümüzdeki en popüler ürünü olarak akıllı saatler yer alıyor. Akıllı telefon markaları akıllı saatler konusunda büyük bir rekabet içinde bulunuyor. Estetik görünüme önem veren, kullanıcı ara yüzünü daha kullanışlı hale getiren ve pil ömrünü sürekli olarak geliştiren Samsung, akıllı saatler konusunda kullanıcıların çoğu isteğine cevap veriyor. Akıllı saat teknolojisinde düzenli olarak geliştirme yapan Samsung’un geldiği son nokta ise Watch 3 oluyor. Biz de sizler için Samsung Watch 3 özellikleri neler anlatmaya çalışacağız.

Samsung Watch 3 Klasik ve Kişiselleştirilmiş Tasarımıyla Fark Yaratıyor

Samsung Watch 3 akıllı saatler bir önceki modelinden daha sade bir şıklığa sahip olarak tasarlanmış görünüyor. Ayrıca daha ince ve daha hafif olmasıyla da dikkatleri üzerine çekiyor. Bu sayede bilekte daha rahat duruyor ve herhangi bir rahatsızlık hissi uyandırmıyor.

Samsung tarafından yapılan resmi açıklamada orijinal modelinden yüzde 14 daha ince olduğu belirtiliyor. Ancak bu incelik ekran boyutunda olmuyor. Samsung Galaxy Watch 3, 41 ve 43 mm olarak iki farklı ekran boyutunda piyasada yer alıyor. İki model arasında özellik açısından fark bulunmuyor. Sadece ekran boyutundan kaynaklı ara yüzün görünüşünde değişiklik bulunuyor.

Ekran çerçevesinin dönerek kullanılması Samsung Watch 3’ü diğer rakiplerinden ayıran en önemli özellikleri arasında yer alıyor. Bu çerçeve tasarım olarak ilk bakışta saati biraz kabaymış gibi gösteriyor olsa da kullanım olarak büyük avantaj sağlıyor. Menüler arasında geçişleri en kolay sağlayan teknolojiler arasında yer alıyor.

İki farklı boyuttaki modeli de paslanmaz çelikten üretilen Samsung Watch 3, gümüş, siyah ve bronz olarak üç farklı renkte üretiliyor. Akıllı saatin renkleri için farklı renk seçme şansı olsa da; deri kayışı standart olarak siyah geliyor. Ancak piyasada farklı renk alternatifleri bulunuyor.

Samsung Watch 3’ün, klasik saatlere benzer yapısı bulunuyor. Bu tasarımı ayrı bir şıklık kazandırıyor. Böylece akıllı saatinizi günün her saatinde ve her kıyafetinize uyacak şekilde kullanmaya devam edebiliyorsunuz.

Samsung Watch 3 Ekran Kalitesini Artırmaya Devam Ediyor

41 mm ekrana sahip Samsung Watch 3 akıllı saatler 1,2 inç genişliğinde ekrana sahipken 45 mm ekrana sahip olanlar ise 1,3 inç genişliğe sahip olarak üretiliyor.

Sahip olduğu Süper AMOLED ekran kalitesi sayesinde saatte yer alan her bilgi rahatlıkla görülebiliyor. Ayrıca her türlü ışık altında ekranın görülebilirliği sorun yaratmıyor. Gece karanlıkta da sabah güneş ışığı altında da aynı kalitede ekran yansıması sağlıyor.

Samsung Watch 3, saat ön yüzü olarak oldukça geniş seçenekler sunuyor. Uygulama mağazasında bulunan 80 binden fazla farklı ön yüzü seçebilirken ekrandaki renkleri ve menülerin konumlandırılmasını tamamen kişiselleştirebiliyorsunuz.

Akıllı saatlerin ekranının standart olarak uyku moduna geçmesi bazı kullanıcılar için sorun yarabiliyordu. Çünkü saat olarak kullanıldığı için her baktıklarında saati görmek isteyen kullanıcılar çoğunluğu oluşturuyordu. Samsung Watch 3 akıllı saatlerde bu sorun da çözülüyor. İstenirse ekranın daima açık kalabilmesi için ayarlama yapılabiliyor.

Samsung Watch 3 Pili Ne Kadar Dayanıyor?

Samsung Watch 3 akıllı saatlerin pil kapasitesi daha ince ve daha hafif olabilmesi için önceki modeline göre düşürülmüş olarak görünüyor. Daha önceki modelinde pil ömrü 4 ya da 5 gün rahatlıkla kullanılabilirken Watch 3 modeli 2-3 gün kullanılabiliyor.

Sıklıkla egzersiz yapıyorsanız, nabız ekranını ve GPS özelliğini daha çok kullanıyorsanız pil ömrü 1,5 gün civarında tamamlanıyor. Bu nedenle Samsung Watch 3 akıllı saatinizi her gece şarja takmanız gerekiyor.

Pil tamamen boşaldıktan sonra 2,5 saat gibi bir sürede tam doldurulabiliyor.

Samsung Watch 3 Sağlıklı Yaşam ve Egzersizi Hayatınıza Daha Çok Katıyor

Akıllı saat denilince akla ilk gelen sağlıklı yaşam ve egzersiz takip sistemleri oluyor. Samsung Watch 3 akıllı saatlerin de en önemli özellikleri arasında bu uygulamalar yer alıyor.

Samsung Watch 3, kullanıcılarının bazı aktivitelerini otomatik olarak takip ediyor. Koşu, yüzme, yürüyüş, bisiklet, kürek, eliptik ve dinamik egzersizler yaptığınızda bir süre sonra saatin ekranında egzersize ait bilgiler görünmeye başlıyor. Böylece egzersizi saatten başlatmayı unutmak gibi bir sorun ortadan kalkmış oluyor.

Aynı zamanda Samsung Watch 3, dinamik bir takip sistemi sunuyor. Egzersiz sırasında durakladığınızda bunu fark ediyor ve verileri buna göre tutuyor. Ayrıca egzersizler arasında geçiş yaptığınızda bu da otomatik algılanıyor. Interval egzersiz yaparak dayanıklılığını artırmak isteyen sporcular için tüm egzersiz verileri doğru bir şekilde hesaplanmış oluyor.

Samsung Watch 3 akıllı saatler hayatınıza denge katmak için de çalışıyor. Bunun için stres seviyesini ölçüyor ve bu seviyeye bağlı olarak nefes egzersizleri önerebiliyor.

Samsung Watch 3, suya dayanıklılık konusunda IP68 sertifikasına sahip olarak üretiliyor. Bu sertifika akıllı saatler arasında en üst seviyede suya karşı dayanıklı olduğunu gösteriyor. Ancak bu dayanıklılık genel olarak tatlı sular için verilen değerler oluyor. Akıllı cihazlarınızı deniz gibi tuzlu suda kullanmamanız tavsiye ediliyor.

Samsung Watch 3 özellikleri arasında arasında dikkat çekenlerden biri de de uyku takibi. Akıllı saatiniz size sadece toplam uykuda geçirdiğiniz süreyi göstermiyor. Yatakta ne kadar uyanık kaldığınızı, uykunuzun ne kadarı derin ne kadarı hafif, ne kadarı REM uykusuydu takip edebiliyor. Böylece uyku kalitenizi akıllı saatini kullanarak ölçebiliyorsunuz.

Samsung Watch 3 Yazılımı

Samsung Watch 3, akıllı saatler arasında en gelişmiş işletim sistemi olarak kabul edilen Tizen 5.5 işletim sistemini kullanıyor. Bu işletim sistemi sayesinde uygulama ve saat ön yüzü konusunda geniş imkanlar sunarken akıllı saatinizi tamamen kişiselleştirebilmenize olanak sağlıyor.

Tizen işletim sistemlerinin en önemli özellikleri arasında menülerin kullanım kolaylı ve geçişlerin oldukça akıcı olması bulunuyor.

Saatin ön yüzünde hem telefona hem de saate gelen bildirimler görülebiliyor. Bildirimlerin yanı sıra günlük aktiviteler, uyku durumu, hava durumu ve tarih gibi daha birçok eklenti getirilebiliyor. İstenmeyen bilgiler de rahatlıkla ön yüzden kaldırılıp tamamen kullanıcının kendi zevkine göre yeniden düzenlenebiliyor.

Aynı zamanda Samsung Watch 3 akıllı saatinizi Samsung telefonunuzla eşleştirdiğinizde telefonunuza gelen aramaları ve mesajları görebiliyor ve cevaplayabiliyorsunuz.

Samsung saatleri incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
oppo a55 teknosa
Devamını Oku

Oppo A55 İncelemesi

Oppo’nun yeni A serisi akıllı telefonu A55, piyasaya çıktıktan sonra kendi kategorisinde en rekabetçi özelliklere ve fiyata sahip…
telefon kilifi nasil temizlenir teknosa
Devamını Oku

Telefon Kılıfı Nasıl Temizlenir?

Yanımızdan ayırmadığımız akıllı telefonlarımızı şıklığımızı artıran ya da kendi tarzımızı yansıtan birbirinden farklı kılıflarla kullanıyoruz. Telefon kılıflarının kullanımı…
iphone hayati uyari bildirimi nedir teknosa
Devamını Oku

iPhone Hayati Uyarı Bildirimi Nedir?

Bizi ya da çevremizdekileri ilgilendiren acil bir durum yaşandığında mümkün olan en kısa sürede haberdar olmak istiyoruz. Bu…