Katlanabilir telefonlar yavaş yavaş hayatımızda daha fazla yer almaya başlıyor. Birinci nesil telefonlardaki eksikleri tamamlayarak yeni model katlanabilir telefonları piyasaya sürmeye devam eden Samsung, bu alanda öncülük etmeye devam ediyor. Galaxy Z Flip 3 telefonlar, Samsung’un amiral gemisi telefonlarla karşılaştırılabilecek özelliklere sahip üretildiği için alınabilecek en iyi katlanabilir telefonlar arasında yer alıyor. Ayrıca ilk Z Flip telefonlara göre biraz daha küçük bir hacme sahip oluyor. Telefonun genişliği ve boyu biraz küçültülürken kalınlığı da 6,9 milimetreye düşürülüyor. Kapatıldığında ise toplam kalınlığı 17,1 milimetre oluyor. Bu da katlanabilir telefonlardan beklenen daha az yer kaplaması özelliğini oldukça iyi karşılıyor. Bu yazımızda Samsung Galaxy Z Flip 3 incelemesi ile sizlerleyiz.

Samsung Galaxy Z Flip 3 Tasarımı

Yeni nesil katlanabilir telefon olarak piyasaya sürülen Galaxy Z Flip 3 tasarım anlamında bir önceki modelden çok farklı görünmüyor. İki yarım telefonun katlanmasıyla oluşturulmuş gibi görünen tasarım Galaxy Z Flip telefonların bir özelliği haline getirilmiş görünüyor. Kapakları açıldığında yine 6,7 inç büyüklüğe ulaşıyor ve ince, dar bir telefon olarak karşımıza çıkıyor.

samsung galaxy z flip boyut

Genel dış tasarımda bir değişiklik yokmuş gibi görünüyor olsa da, bazı küçük detaylarda geliştirilmeler bulunuyor. Bu geliştirilmelerle daha çok estetiğe önem verilmiş gibi duruyor.

Galaxy Z Flip 3 katlandığında tamamen aynı hizada katlanamıyor ancak kapatıldığında kenarlar arasında çok daha az bir boşluk oluşuyor. İçerisinde yer alan esnek ekranın koruyucu bir kılıfı bulunuyor. Bu koruyucu kılıf bir öncekine göre daha ince olarak tasarlanmış duruyor ve telefon katlandığında daha estetik bir görünüme kavuşuyor.

Galaxy Z Flip 3 telefonların arka kapak kaplamasında tek renkten iki tonlu efekte geçiş yapılıyor. İkiz kameranın dikey olarak yer aldığı alan şerit halinde siyah cam olarak bulunuyor. Böylece telefonu katladığınızda bu şerit ön ekran görevi görüyor ve telefonunuzdaki bilgileri bu ekranda da görebiliyorsunuz.

Arka kapak alanı Gorilla Glass Victus ile kaplanmış olarak üretiliyor. Böylece Samsung katlanabilir telefonlarda arka kapağın da sağlamlığına önem vermiş görünüyor. Arka kapağın bu kaplama sayesinde iki kat daha dayanıklı olduğu ifade ediliyor.

Samsung Galaxy Z Flip 3 modeli ile katlanabilir telefonlarda bir ilke imza atıyor. Bir katlanabilir telefonda ilk kez suya dayanıklılık konusunda IPX8 derecesini alıyor. Bu derece, Galaxy Z Flip 3 katlanabilir telefonun 1,5 metre derinliğindeki suda yaklaşık 30 dakika kalması durumunda hala çalışabileceğini gösteriyor.

Bununla birlikte Galaxy Z Flip 3 telefonların toza karşı dayanıklılık konusunda herhangi bir derecesi bulunmuyor. Bu nedenle dayanıklılık derecesi IPX8 olarak gösteriliyor ve IP’nin ardından gelen X ile toza karşı bir dayanıklılığının olmadığı belirtiliyor.

Büyütülmüş ekranı dışında telefonun tasarımı bir önceki modele çok benziyor. Sağ tarafında, telefon açıldığında rahatlıkla ulaşabilmesi için yükseltilmiş parmak izi sensörlü kilit düğmesi bulunuyor. Hemen üzerinde ise ses seviyesi düğmeleri yer alıyor. Telefonun kilidini tasarımından kaynaklı tek elle açıp kapatabilirken ses seviyesini ayarlamak için çift el kullanmanız gerekiyor. Bunun nedeni telefon katlandığında düğmeler telefonun üst yarısında kalması için yapılmış görünüyor.

Telefonun sol üst yanında SIM kart yuvası bulunuyor. Ancak Samsung telefonlardan alıştığımız micro SD kart yuvası bulunmuyor. Bu nedenle telefonun depolama alanını harici kart kullanarak artıramıyorsunuz.

Samsung Z Flip’in bir diğer avantajı da telefonunuzu açmadan mesajları kontrol edip, fotoğraf çekip, müzik çalabilmeniz. Hatta bunlardan daha fazlasını da telefonu açmadan yapabiliyorsunuz.

samsung galaxy z flip ekran bolme

Samsung Galaxy Z Flip 3 Ekranı

Ekran olarak Samsung Galaxy Z Flip’in size en fazla fayda sağlayabileceği şeylerden biri de ekranı ikiye bölerek farklı işlemleri aynı anda yapabilmeniz oluyor. Örneğin üst kısımda Youtube’u takip ederken alt kısımda arkadaşlarınızla mesajlaşabiliyorsunuz.

Galaxy Z Flip 3 telefon açıldığında, önceki modellere göre daha parlak ve daha hızlı yenileme hızına sahip, 6,7 inç büyüklüğünde ve 1080 pixel çözünürlüğe sahip OLED bir ekrana sahip oluyorsunuz. Ekran dokunmalara karşı çok daha hızlı tepki veriyor ve yumuşak geçişleri daha estetik bir görünüm kazandırıyor.

Güçlü kontrast özelliği sayesinde dışarıda bir şeyler izlerken herhangi bir zorluk yaşamıyorsunuz. Tüm ekranı ve tüm sahneleri net olarak görebilmenizi sağlıyor.

Katlanabilir telefonlarda şu ana kadar yaşanan en büyük problemlerin başında ekranın dayanıksız olması geliyordu. Samsung Galaxy Z Flip 3 telefonlarda geçmişte kullandığından daha güçlü malzemeden yapılmış bir ekran koruyucu kullanıyor. Bir önceki modelinde yapışkan hissi veren bir ekran koruyucu kullanılıyordu. Flip 3 modelinde ise hem sağlamlığı hissederken hem de çok iyi bir dokunma deneyimi yaşıyorsunuz.

Samsung tarafından yapılan açıklamada bu ekran koruyucusunun çıkartılabilir olduğu belirtiliyor ancak ekranın sağlamlığı açısından çıkartılmamasını öneriyor. Değiştirmek için çıkarmak istendiğinde ise yetkili servislerden destek alınmasını istiyor.

Tüm katlanabilir telefonlarda olduğu gibi Galaxy Z Flip 3 telefonlarda da ekranın katlanma noktasındaki kırışıklık görülebiliyor. Telefona karşıdan baktığınızda izleme deneyiminizi olumsuz olarak etkilemiyor. Sadece belli bir açıdan bakıldığında bu çizgiyi çok net olarak görebiliyorsunuz.

samsung galaxy z flip 3 inceleme teknosa

Samsung Galaxy Z Flip 3 Performansı

Galaxy Z Flip 3, Samsung’un amiral gemisi telefonlarından olan Galaxy S21 ile aynı işlemciye sahip olarak üretiliyor. Qualcomm Snapdragon 888 işlemcisi ve 8 GB RAM kapasitesiyle oldukça hızlı bir performans sergiliyor.

Galaxy Z Flip 3’ün pil ömrü de diğer modellere göre gayet iyi sonuç veriyor. Pil ömrü tüm gün kullanımda şarj süresi yaklaşık 4 saat ile 5 saat arasında değişiyor. Kablosuz şarj ve hızlı şarj desteği sayesinde katlanabilir telefonunuzu herhangi bir endişe duymadan rahatlıkla kullanabiliyorsunuz.

Önceki Flip modellerinde ses olarak mono hoparlör sistemi kullanılıyordu. Samsung, Galaxy Z Flip 3 ile bu konuda önemli bir geliştirme sunuyor. Yeni Flip 3 modellerinde stereo hoparlör seti kullanılıyor. Yeni hoparlör sistemi sayesinde çok daha yüksek sesle müzik dinleyebiliyorsunuz. Ayrıca video izleme deneyiminizi de daha keyifli hale getiriyor.

Galaxy Z Flip 3 telefonlarda bir kulaklık jak girişi bulunmuyor. Son dönemde üretilen diğer akıllı telefonlar gibi bu telefonda da kulaklık kullanmak istiyorsanız yine kablosuz kulaklığı tercih etmeniz gerekiyor.

Samsung Galaxy Z Flip 3 Kamerası

Galaxy Z Flip 3 telefonlar ile tek tuşla çoklu çekim yapabiliyorsunuz. Diğer taraftan telefon kapalı konumdayken arka kamerası sayesinde selfie çekebiliyorsunuz.

12 megapiksel geniş ve ultra geniş arka kameraları ve 10 megapiksel selfie kamerası ve lens özellikleri bir önceki modelle benzer özelliklere sahip olarak üretiliyor.

Çekilen fotoğraflar çok fazla ayarlama yapmaya gerek kalmadan ince ayrıntılara sahip oluyor ve herhangi bir düzenleme yapmadan paylaşılabilecek fotoğraflar elde ediliyor.

Eğer akıllı telefonlarda gelişmiş kamera özellikleri öncelikli tercihiniz değilse, birçok iyi özelliğinin yanında iyi fotoğraflar da çekebilmek istiyorsanız Galaxy Z Flip 3, ihtiyaçlarınızı büyük ölçüde karşılayabiliyor.

samsung galaxy z flip 3 kamera

Samsung Galaxy Z Flip 3 Yazılımı ve Diğer Özellikleri

Samsung Galaxy Z Flip 3 incelemesi hakkında sıra yazılımına geldi. Diğer katlanabilir telefonların aksine Galaxy Z Flip 3, bir tableti telefon haline getirmeye çalışmıyor ve birden fazla uygulamayı aynı anda çalıştırmak gibi bir iddiası bulunmuyor. Açıldığında normal bir akıllı telefon nasıl çalışıyorsa aynı performansı sergiliyor. Sadece daha küçük hacmiyle kullanım kolaylığı sağlıyor. Popüler uygulamaların görüntülenmesi ve Samsung’un sunduğu notlar, sağlık uygulamaları ya da mobil ödeme gibi uygulamaları da aynı şekilde çalışıyor.

Samsung, telefonlarında dört yıllık güvenlik güncellemesi ve üç nesil yeni Android güncellemesi sunmayı taahhüt ediyor. Bu da Galaxy Z Flip 3 katlanabilir telefonları uzun süre kullanabileceğimiz anlamına geliyor.

Bundan sadece birkaç yıl önce katlanabilir telefonlar, fütüristik bir deneyim gibi görünüyordu. Ancak Galaxy Z Flip 3 ile bu deneyimin ikinci aşamasına geçilmiş gibi görünüyor. Geliştirilen özellikleriyle sadece katlanabilir telefonlara ilgi duyan kullanıcıları değil, tüm akıllı telefon kullanıcılarını hedeflemeye başlıyor.

Yukarıda sizlere Samsung Galaxy Z Flip 3 incelemesi sunduk.

Siz de Samsung Galaxy Z Flip 3’ü daha yakından incelemek ve ön sipariş vermek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
pdf duzenlemek nasil yapilir teknosa
Devamını Oku

PDF Düzenleme Nasıl Yapılır?

İnternet çok çeşitli amaçlar için kullanılabiliyor. Bu amaçlardan bazıları kaynak araştırması olabiliyor. Ödevler için, araştırmalar için, genel kültür…
ekran koruyucu nedir teknosa
Devamını Oku

Ekran Koruyucu Nedir, Ne İşe Yarar?

Günümüzün vazgeçilmez cihazları olan akıllı telefonlar, tablet ve dizüstü bilgisayarlarımızı dış ortamlardan gelebilecek tehlikelere karşı korumak için oldukça…
kulaklik almadan once bilmeniz gerekenler teknosa
Devamını Oku

Kulaklık Almadan Önce Bilmeniz Gerekenler

Dijital cihazlarımız çoğaldıkça, kulaklık kullanımımız da artıyor. Özellikle akıllı telefonlarımızın neredeyse ayrılmaz bir parçası haline geldiler. Kulaklıkları birçok…
samsung watch 3 ozellikleri teknosa
Devamını Oku

Samsung Watch 3 Özellikleri

Teknolojik gelişmeler sonucunda akıllı cihazlar her zaman yanımızda olması gereken en büyük yardımcılarımız olmuş durumda. Bu ihtiyaçtan dolayı…