Dünyanın içinde bulunduğu durumdan dolayı iletişim kanallarımızda hızlı bir değişiklik yaşıyoruz. Artık toplumun birçok kesimi uzaktan çalışabiliyor, toplantı, seminer ya da konferanslara online olarak katılabiliyor, almak istediğimiz eğitimleri uzaktan alabiliyoruz. İnternet teknolojisinin bir anda her alana girmesiyle verimliliğimiz de artıyor, kısa sürede birçok işi yapabiliyoruz. Yüz yüze alamayacağımız ülkenin ya da dünyanın farklı noktalarındaki eğitimlere kolayca ulaşabiliyoruz. Ancak web kamerası ya da mobil cihazlarımızın kamerasıyla bunları gerçekleştirmek bir süre sonra bizi zorlamaya başlıyor. İş bilgisayarımızdan özel görüşmelerimizi yaparken çekinebiliyoruz, mobil cihazlarımızdan sürekli küçük ekrana bakmaktan rahatsızlık duyabiliyoruz. Böyle bir durumda görüntülü görüşmeyi farklı bir noktaya taşıma imkanımız bulunuyor. Web kameramızı akıllı televizyonumuza bağladığımızda bilgisayarımızdan ya da tabletimizden yaptığımız görüntülü görüşmelerin aynısını televizyonumuzdan da yapabilmeye başlıyoruz. Üstelik küçük bir ekrana bakmak zorunda kalmadan, koltuğumuza oturup arkamıza yaslanmanın rahatlığıyla bunu yapabiliyoruz. Dünyanın içinde bulunduğu durumdan dolayı iletişim kanallarımızda hızlı bir değişiklik yaşıyoruz. Artık toplumun birçok kesimi uzaktan çalışabiliyor, toplantı, seminer ya da konferanslara online olarak katılabiliyor, almak istediğimiz eğitimleri uzaktan alabiliyoruz. İnternet teknolojisinin bir anda her alana girmesiyle verimliliğimiz de artıyor, kısa sürede birçok işi yapabiliyoruz. Yüz yüze alamayacağımız ülkenin ya da dünyanın farklı noktalarındaki eğitimlere kolayca ulaşabiliyoruz. Ancak web kamerası ya da mobil cihazlarımızın kamerasıyla bunları gerçekleştirmek bir süre sonra bizi zorlamaya başlıyor. İş bilgisayarımızdan özel görüşmelerimizi yaparken çekinebiliyoruz, mobil cihazlarımızdan sürekli küçük ekrana bakmaktan rahatsızlık duyabiliyoruz. Böyle bir durumda görüntülü görüşmeyi farklı bir noktaya taşıma imkanımız bulunuyor. Web kameramızı akıllı televizyonumuza bağladığımızda bilgisayarımızdan ya da tabletimizden yaptığımız görüntülü görüşmelerin aynısını televizyonumuzdan da yapabilmeye başlıyoruz. Üstelik küçük bir ekrana bakmak zorunda kalmadan, koltuğumuza oturup arkamıza yaslanmanın rahatlığıyla bunu yapabiliyoruz. Bu yazımızda televizyona kamera takılır mı anlatmaya çalışacağız.

TV’ye Kamera Nasıl Bağlanır?

Televizyona kamera takılır mı anlatmaya başlarken ilk olarak Smart TV’lerden bahsetmek gerekiyor. Piyasada bulunan Smart TV’lerin çoğunluğu web kameranızı televizyona bağlamayı son derece basit hale getiren USB bağlantı noktasını içeriyor.

Web kameranızı televizyonunuza bağlamak için USB kablo kullanıyoruz. Smart TV’nin arkasında yer alan boş USB çıkış noktasına web kameramızı bağladıktan sonra televizyonumuzun uzaktan kumandasını alıyoruz. Kumandanın üzerinde televizyona dışarıdan bağlanan cihazları görebileceğimiz bir tuş bulunuyor. Uydu cihazı kullanıyorsanız HDMI girişini de aynı menüden görebiliyorsunuz.

Kumandadan harici bağlantıların görüntülendiği menüyü açıyoruz. Bu menüde web kameramızı bulup seçiyoruz. Menü kapanıp tekrar televizyon ekranı karşımıza geldiğinde kameranın görüntüsü ekrana geliyor. Eğer boş bir ekran geliyorsa kameranın USB bağlantısını düzgün yapıp yapmadığımızı kontrol ediyoruz. Bağlantıda sorun bulunmuyorsa web kamerası seçiliyken kamera görüntüsü gelene kadar kanallar arasında gezinmeye devam ediyoruz.

Web kameramızı ekranda gördüğümüzde kendimizi ekranda net olarak görebileceğimiz şekilde kameramızın açısını ayarlıyoruz.

Bu işlemden sonra televizyonumuz ve web kameramızla birlikte internete bağlanmamız gerekiyor. Bunun için Smart TV’nin internet bağlantısı menüsüne geliyoruz ve ekrandaki yönlendirmeleri adım adım gerçekleştiriyoruz. Her televizyon markasının menü dizilimi birbirinden farklı olacağı için menüyü takip etmeniz ya da televizyonun kullanma kılavuzuna bakmanız işlemlerinizi daha güvenli ve hızlı yapmanızı sağlıyor.

İnternete bağlanma işlemini tamamladıktan sonra hangi görüntülü arama uygulamasını kullanmak istediğinize karar veriyorsunuz. Televizyonunuzun uygulamalar menüsünden tercih ettiğiniz görüntülü arama uygulamasını bulup uygulama üzerinde oturum açıyorsunuz.

Artık televizyonunuzdan görüntülü arama yapmak için tamamen hazır duruma geliyorsunuz. İş arkadaşlarınızı, arkadaşlarınızı ya da sevdiklerinizi televizyonunuzun büyük ekranından görerek arayabiliyorsunuz.

televizyona kamera takmak teknosa

Web Kameranızı Akıllı Televizyonunuza Bağlamanın Faydaları Nelerdir?

Web kameranızı Smart TV’nize bağlamanın birçok faydasını görüyorsunuz. Bu işlemin sağladığı faydaların başında kullanım rahatlığı geliyor. Bundan sonra mobil cihazlarınızın küçük ekranından sevdiklerinizi görmek için çabalamanız gerekmiyor. Ya da görüntülü görüşme yaparken şarjınızın bitmemesi için priz kenarında kalmıyorsunuz. Koltuğunuza oturup arkanıza yaslanıyorsunuz ve büyük ekranda görüntülü görüşme yapmanın keyfini çıkartıyorsunuz.

Uzaktan çalışıyorsanız ve dizüstü bilgisayarınızdan toplantılara giriyorsanız artık toplantılar için bilgisayarınıza ihtiyacınız bulunmuyor. Televizyonunuzdan toplantıya görüntülü olarak katılabiliyorsunuz. Dizüstü bilgisayarınızı toplantı sırasında gerekli notlar konusunda kullanarak daha verimli bir çalışma ortamı oluşturabiliyorsunuz.

Ailenizin yaşlı ya da teknolojiyle arası iyi olmayan üyeleri varsa onların televizyonlarına da birer web kamerası takmayı tercih ederseniz onlara da faydalı bir şey yapmış oluyorsunuz. Televizyon teknolojisi internet kullanımına geçmiş olsa da yaşlı aile fertleri bunu daha kolay kullanabiliyor. Telefon ya da tablet kullanamadıklarında kolay iletişim kuramayabiliyorsunuz. Ancak televizyondan görüntülü arama yaparak sürekli iletişim kurmanın harika bir yolunu bulmuş oluyorsunuz.

Yukarıda televizyona kamera takılır mı anlattık.

Siz de en iyi televizyon modellerini incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
ios16 nasil olacak teknosa
Devamını Oku

iOS 16 Nasıl Olacak?

Meraklılarının her sene heyecanla beklediği WWDC 2022 haziran ayında gerçekleştirildi. Apple, merakla beklenen ve iPhone’ların işletim sistemi olan…