Samsung’un dünya üzerinde en fazla satan telefonları A serisi telefonlar oluyor. Daha çok orta segmenti hedefleyen A serisi Samsung telefonlar fiyat performans açısından oldukça olumlu bir grafik sergiliyor.

Bu bilgiden yola çıkarak Samsung da her yıl A serisi telefonlarını artırmaya ve kullanıcıların bu şekilde dikkatini çekmeye devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda piyasaya sürülen Galaxy A32 telefonlar da Samsung’un yeni gözdeleri arasında yer alıyor. Peki Samsung A32 nasıl bir telefon? Samsung A32 özellikleri neler? İşte bazı ipuçları…

Samsung Galaxy A32, olumsuz yönlerinden çok, olumlu özellikleri olan bir telefon olarak öne çıkıyor. Pil ömrü ve yıllarca süren güncelleme desteği sayesinde, yükseltme yapmadan birkaç yıl kullanılabilecek telefon arayanlar için dikkate değer cihazlar arasında bulunuyor.

Ek olarak telefona gücünü veren işlemcisi 5G ağ desteği vererek kendi sınıfındaki diğer telefonlar arasında bir ilke imza atıyor. Tek başına bu özelliği bile Samsung Galaxy A32’yi değerli kılmaya yetiyor.

Samsung Galaxy A32, arka yüzeyinde 4 kamera kurulumuna sahip olarak üretiliyor. Ancak kameralar beklendiği kadar iyi bir performans sergilemiyor. Kamera performansı orta düzeyde kabul edilebilirken gece çekimlerinde etkileyici sonuçlar alamıyorsunuz.

Minimalist Tasarım

Samsung, Galaxy A32’nin tasarımını minimalist olarak tanımlıyor. Sade ve şık bir tasarımı bulunuyor.

Ön yüzeyinde bulunan damla çentik ve ince çerçevesi ile birlikte 6,5 inç büyüklüğünde güzel bir mobil ekran deneyimi sunuyor. Ekranın parlak ve canlı yapısı sayesinde; yakından bakıldığında bile görüntüde pikselleşme meydana gelmiyor.

Son yıllarda Samsung telefonların birçoğu çıkıntılı kamera modülü ile birlikte üretiliyor. Galaxy A32 telefonların arka yüzeyinin sol üst köşesinde dikey olarak istiflenmiş kameralar bulunuyor. Kameraların hemen yanında flaş ve sensör delikleri bulunuyor. Kamera ve ekipmanlarının hiçbiri çıkıntılı olmadığı için telefon sert bir zeminde düz bir şekilde durabiliyor.

Telefonun üst kenarında herhangi bir şey bulunmuyor. Şarj noktası, kulaklık girişi ve hoparlör ise alt kenarı tamamen dolduruyor. Galaxy A32’nin sol kenarında SIM kart ve SD kart yuvası bulunurken sağ kenarında ise ses seviyesi, güç düğmesi ve parmak izi sensörü yer alıyor. Parmak izi sensörü hızlı ve hassas bir yapıda bulunuyor. Parmağınızı dokunduğunuzda tatmin edici bir geri bildirim alıyorsunuz. Güç düğmesi ve parmak izi sensörünün alt alta olması telefonu açmayı daha kolay hale getiriyor.

Samsung Galaxy A32 Su Geçiriyor mu?

Telefonların suya ve toza karşı dayanıklılığını dünya standartlarında derecelendirme değeri olan IP değerinden anlayabiliyoruz. Samsung Galaxy A32 telefonların özellikleri arasında herhangi bir IP değeri bulunmuyor ve resmi web sitesinde bu özelliğinden bahsedilmiyor. Bu nedenle Galaxy A32, suya ve toza karşı dayanıklı olarak üretilmiyor.

Samsung Galaxy A32 Ekranı

Galaxy A32 telefonların ekranı 1600 X 720 çözünürlüğe sahip olarak üretiliyor. Bu çözünürlük standart bir değer olarak görünüyor ancak keskin ve canlı görüntüleri bunun biraz daha üzerinde bir izleme deneyimi sunuyor. Yenileme hızı 60 Hz olduğu için oyun oynarken ya da aksiyon filmleri izlerken özellikle diğer telefonlarla olan farkını yaşıyorsunuz.

Samsung üst segment telefonlarında AMOLED ekran kullanıyor. Galaxy A32, orta segment bir telefon olduğu için normal bir LCD ekran kullanıyor. Bu da kontrast bakımından zayıf bir deneyim sunuyor.

Galaxy A32’nin, heyecan verici ve bambaşka deneyim sunan bir ekran özelliği bulunmuyor. Fiyat performans olarak bakıldığında tatmin edici özellikleri olduğu görülüyor.

Samsung Galaxy A32 Güç ve Performansı

Galaxy A32 telefonlar genel anlamda güç ve performans sergileyecek türde özellikleri bulunmuyor. Orta sınıf bir MediaTek Dimensity 720 5G işlemci kullanılıyor. Bu işlemci telefonun günlük kullanımında gayet yeterli bir güç sağlıyor ancak daha fazla performans gerektiren uygulamalar için yeterli olmuyor.

Navigasyon, kamera ve birkaç uygulamayı arka arkaya kullandığınızda tatmin edici bir kullanım deneyimi yaşıyorsunuz. İnternet, sosyal medya ve mesajların cevaplanması konusunda da sıkıntı yaşamıyorsunuz. Bu tarz günlük kullanılan uygulamalarda iyi olsa da telefon kullanımında hız arıyorsanız ve yüksek performans oyunlar oynuyorsanız Galaxy A32’nin performansı yeterli olmuyor.

Samsung Galaxy A32 Kamerası

Akıllı telefon teknolojisi geliştikçe bazı özellikler tüm telefonlarda standart olmaya başlıyor. Telefonların arka yüzeylerinde bulunan 4 kamera özelliği de bunların arasına girmeye hazırlanıyor. Çünkü artık orta segment telefonlarda bile 4 kamera kullanılıyor.

Galaxy A32’nin ana kamerası 48 MP çözünürlüğe sahip, diğer üç kameradan geniş ekran kamera 8 MP, makro kamera 5 MP ve derinlik sensörü algılayıcı kamera ise 2 MP çözünürlüklere sahip bulunuyor. Ön yüzünde damla çentiğin içine yerleştirilmiş olan selfie kamerası ise 13 MP çözünürlükte yer alıyor.

Kameranın bu özellikleri daha çok gün ışığı çekimlerinde iyi performans sergiliyor. Çekilen fotoğraflarda harika derinlik ve netlik ayrıntıları bulunuyor. Bununla birlikte sahip olduğu renkler kendi sınıfına göre gayet başarılı görünüyor. Renk konusunda tek rahatsız edici durum tüm renklerin doygunluğa ulaşmış olarak görünüyor olması.

Gün ışığında ve yeterli aydınlatmaya sahip ortamlarda gayet güzel kamera performansı sergilerken gece çekimleri ve düşük ışıklı ortamlar için aynı şey söylenemiyor.

Galaxy A32’nin selfie kamerası oldukça başarılı bir performans sergiliyor. Sosyal medya yüklemeleri için mükemmel ve detaylı fotoğraflar çekmenize imkan sağlıyor. Ayrıca selfie kamerası yüzünüzü algıladıktan sonra arka planı şaşırtıcı derece bulanıklaştırıp fotoğraflarınıza harika derinlikler katabiliyor.

Samsung Galaxy A32 Pil Ömrü

Samsung Galaxy A32 telefonlar, sahip oldukları 5000 mAh pil gücüyle orta segment telefonlar arasında en büyük pil kapasitesine sahip telefon olarak öne çıkıyor. Ayrıca bu büyük pil kapasitesine bir de 15 W gücünde hızlı şarj teknolojisi eşlik ediyor.

Galaxy A32, 5G teknolojisine göre üretildiği için pil gücü de buna yönelik güçlü üretiliyor. Şu anda 5G bağlantısı olmadığı için Galaxy A32 telefonların pil ömrü neredeyse iki günü tamamlayabiliyor. Ancak yoğun kullanımlarda bu süre biraz daha kısalabiliyor.

Samsung Galaxy A32 telefonu yakından incelemek için buraya tıklayın.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
telefon kılıfı nasıl temizlenir
Devamını Oku

Telefon Kılıfı Temizleme?

Gün içerisinde her türlü işimizi halledebildiğimiz akıllı telefonlarımızı hiçbir zaman yanımızdan ayırmıyoruz. Telefonları sürekli elimizde ya da cebimizde…
camasir makinesi nerede olmali teknosa
Devamını Oku

Kurutma Makinesi Nerede Olmalı?

Evlerimizin en önemli eşyaları arasında, ev işlerimizi kolaylaştıran ve bize en çok zaman kazandıran beyaz eşyalar yer alıyor.…