Günlük hayatın koşturmacasına ve iş hayatının stresine ara vermek için yaz tatilini çoğumuz iple çektik. Şehrin kalabalık ve yoğunluğundan kendimizi plajların eğlenceli ve sakin havasına bırakmak istiyoruz. Yaz aylarının en çok tercih edilen tatil şekli plaj tatili oluyor. Deniz, kum ve güneşin bir arada olduğu, arkadaşlarımızla doyasıya eğlenebildiğimiz ya da kendi başımıza kalıp anın tadını çıkardığımız plaj tatili, tüm yıl yetecek enerji depolamamızı sağlıyor. Günlük hayatımızın vazgeçilmez unsurlarının başında elektronik cihazlarımız geliyor. Akıllı telefonumuz, akıllı saatimiz, dizüstü bilgisayarımız, tabletimiz, fotoğraf makinemiz ve taşınabilir şarj cihazımız tatile giderken yanımıza alacağımız cihazlar arasında ilk akla gelenler oluyor. Plajda eğlenceli vakit geçirmek ve sevdiklerimizle iletişim kurmak, onlara paylaşımlar yapmak istediğimizde, elektronik cihazlarımızı bekleyen bazı tehlikeler bulunuyor. Bu tarz cihazlar genellikle plaj ortamında kullanmak için tasarlanmıyor. Bu nedenle plajda kullanırken bazı kurallara dikkat etmemiz gerekiyor. Biz de sizler için plaja elektronik cihaz götürürken dikkat etmeniz gerekenleri sıraladık.

Güneşin Altında Bırakmayın

Elektronik cihazların en büyük düşmanları arasında aşırı sıcak yer alıyor. Plajlarda zaman zaman 40 derecenin üzerine çıkan sıcaklıklar yer alıyor. Elektronik cihazlar, içerisinde kullanılan malzemeler nedeniyle bu kadar sıcaklık altında kalmaya uygun olarak üretilmiyor.

Doğrudan yüksek dereceli güneş ışınlarına maruz kalan elektronik cihazlar güvenlik açısından kendini kapatmak üzerine programlanıyor. Çünkü içerisinde kullanılan malzemeler yüksek sıcaklıkta eriyip cihazın tamamen bozulmasına neden olabiliyor. Biraz soğuduğunda ise tekrar kendiliğinden açılabiliyor.

Ayrıca güneşin altında taşınabilir powerbank ile cihazlarımızı şarj etmememiz ve yüksek performans gerektiren oyunlardan da uzak durmamız gerekiyor. Bunlar cihazların sıcaklıklarını normalde artıran aktiviteler oluyor. Hem güneşin ısıtması hem de kendi ısısının yükselmesi cihazlarımıza daha büyük zarar verebiliyor.

plaja elektronik cihaz gotururken teknosa

Cihazlarınızı Tozdan ve Kumdan Koruyun

Plajda kumun üzerinde uzanmak en keyif aldığımız anlardan biri oluyor. Şezlongda ya da kumun üzerine serdiğimiz havlumuzun üzerinde elektronik cihazlarımızla vakit geçirebiliyor, onlardan bir şeyler izleyip okuyabiliyoruz.

Özellikle mobil cihazlarımız olan dizüstü bilgisayarlarımız ya da tablet ve akıllı telefonlarımız toza karşı hassas oluyor. Dizüstü bilgisayarımızın havalandırma ızgaralarından ya da tuşların arasından girecek olan toz ve kum buralarda birikebiliyor. Bir süre sonra yeteri kadar hava almadığı için aşırı ısınmaya ve kullanılmamaya başlıyor. Tuşların arasına girebilecek olan kumlar da kullanıma engel oluyor ve bilgisayarımızın zarar görmesine neden olabiliyor.

Akıllı telefon ya da tabletlerimizde hoparlör, mikrofon ve düğmeleri arasında boşluklar bulunuyor. Plajda toza ve kuma maruz kaldığında bu boşluklar dolabiliyor. Sonrasında cihazların kullanım performansını olumsuz olarak etkiliyor hatta bozulmasına neden olabiliyor.

Bu nedenle plaja elektronik cihazlarımızı da götüreceğimiz zaman onları tozdan ve kumdan yeteri kadar koruyabilecek kılıflarını yanımıza almamız gerekiyor. Dışarıdan gelecek bu tarz etkilere karşı koruyabildiğimizde tatilimizden aldığımız keyfi yarıda kesmemiş oluyoruz.

Suyla Temas Ettirmeyin

Plajda sıcağın altında tatil yaparken ferahlamak ve eğlenmek için yaptığımız en iyi aktivite denize girmek oluyor. Denizden ve güneşten aldığımız enerji kendimizi iyi hissettirirken eğlencemizi de bir kat daha artırıyor.

Ancak denizden çıktıktan sonra eşyalarımız arasında elektronik cihazlarımızın da yer aldığını unutmamamız gerekiyor. Özellikle deniz suyu çok tuzlu oluyor. Cihazlarımızla deniz suyunun teması onlara ciddi şekilde zarar verebiliyor.

Denizden biraz uzakta oturmak ve denizden çıktıktan sonra iyice kurulanmadan elektronik cihazlarımıza dokunmamak bu konuda oldukça koruyucu oluyor. Her ne kadar son dönemde üretilen bazı cihazların suya karşı dayanıklı olduğu belirtilse de deniz suyu bir süre sonra kalıcı hasarlar verebiliyor.

Taşıma Çantanızı Yanınızda Bulundurun

Plaja giderken ya da dönerken yanımıza birçok eşyamızı alıyoruz. Orada saatlerce zaman geçireceğimiz için ihtiyacımız olan her şeyin de yanımızda olmasını istiyoruz.

Bu seyahat esnasında elektronik cihazlarımızı diğer eşyalarımızla aynı yere koyabiliyor ya da ayrıca elimizde taşıyabiliyoruz. Ancak hareket halindeyken cihazlarımızın güvenliğini tam olarak sağlayamayabiliyoruz. Her an düşürme ya da diğer eşyalara çarpma tehlikesiyle karşı karşıya kalıyoruz.

Bu nedenle elektronik cihazlarımızı kaliteli bir taşıma çantası ve kılıfında taşımak içimizin rahat etmesini sağlıyor. Özellikle darbe emici özelliğe sahip çanta ve kılıflar, hareket halindeyken elektronik cihazlarımızı güvenle taşımamızı sağlıyor. Ayrıca bu kılıf ve çantalar cihazlarımızı sadece düşme ya da çarpmalara karşı değil aynı zamanda toza ve kuma karşı da çok iyi koruyor.

Hırsızlık Olaylarına Karşı Dikkatli Olmalısınız

Dünyanın her yerinde karşılabileceğiniz hırsızlık olaylarına plajlarda daha sık rastlanabiliyor. Plajda bütün gün güneşin altında oturmuyoruz. Arkadaşlarımızla oyunlar oynayabiliyor ya da denize girip serinlemek ve yüzmek istiyoruz.

Böyle anlarda eşyalarımızı oturduğumuz yerde bırakıp gitmek zorunda kalıyoruz. Kimsenin başında olmadığı ve açıkta duran elektronik cihazlar, orada bulunabilecek kötü niyetli kişilere davetiye çıkarabiliyor. Eşyalarımızdan uzakta eğlenceli zaman geçirirken döndüğümüzde bu eğlencemiz yarım kalıp can sıkıcı anlara dönüşebiliyor.

Bunun gibi tatsız durumlarla karşılaşmamak için yerinizden ayrılmadan önce elektronik cihazlarınızın güvenliğini sağlamak, içinizin rahat olmasını sağlıyor. Bunun için cihazlarınızı güvenlik kilidi olan bir çantanın içine koyup kilitleyebiliyorsunuz. Böylece cihazlarınız hem herkesin görebileceği şekilde açıkta kalmamış oluyor hem de çantanın kilidi sayesinde içinden kolayca çıkartılamıyor. Eğer güvenlik kilidi olan bir çantanız bulunmuyorsa ve arkadaşlarınızla ya da ailenizle plajdaysanız eşyalarınızı tamamen yalnız bırakmamanız en güvenli yol oluyor.

Tatilde plaja eğlenceli vakit geçirmek, dinlenmek ve sakinleşmek için gidiyoruz. Ancak böyle yerlerde elektronik cihazlarınızı bekleyen birden fazla tehlike de bulunuyor. Küçük ama etkili önlemler almak plaj keyfimizin yarıda kalmamasını ve daha sonrasında canımızın sıkılmamasını sağlıyor.

Yukarıda plaja elektronik cihaz götürürken dikkat etmeniz gerekenleri anlattık.

Siz de en iyi cep telefonlarını incelemek için buraya; en iyi dizüstü bilgisayarları incelemek için ise buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
hangi kahve makinesi teknosa
Devamını Oku

Hangi Kahve Makinesini Almalıyım?

Özellikle hemen her köşe başına açılan kahve dükkanları ile yıllar geçtikçe kahve kültürümüz de gelişiyor. Hangi kahve çekirdeğinin…
yayincilar icin web kamera onerileri teknosa
Devamını Oku

Yayıncılar İçin Web Kamera Önerileri

Gelişen teknolojik cihazlar ve internetin yaygınlaşması sayesinde artık herkes istediği içerik paylaşımlarını kolayca yapabiliyor. Yakın bir geçmişte fotoğraf…