Yeni bir okul dönemi yaklaşıyor. Bununla birlikte binlerce öğrenci, bazıları ilk kez olmak üzere, farklı şehirlerde okumak için evlerinden ayrılıyor. Öğrenci hayatı, özellikle bağımsız yaşamaya yeni başlayanlar için bazı zorluklar sunuyor. Kendi yemeğini ve temizliğini yapmak bazen zorlayıcı olabiliyor. Ancak, doğru ev aletlerine sahip olmak zorlukların önüne geçebiliyor. Örneğin, bir blender ya da fritöz sahibi olmak, hızlı ve minimum çabayla lezzetli sonuçlar almayı sağlıyor. Üniversite hayatında kolaylık sağlayacak uygun fiyatlı ve kaliteli birçok mobilya ve ürün piyasada mevcut bulunuyor. İster yurtta ister ortak evde ya da kendi başınıza yaşıyor olun, öğrenci hayatı göründüğü kadar kolay olmuyor. Aynı anda; yetişkinliğin engelleriyle savaşmak, bir evi ve bağımsız bir yaşam tarzını yönetmek, eğitimin zirvesinde kalmak gerekiyor. Ucuz ve hızlı çözümler arayan öğrenciler için ev yaşamında birçok seçenek bulunuyor. Öğrenci hayatını birazcık daha kolaylaştırmaya yardımcı olmak için mutlaka sahip olunması gereken bazı eşyalar bulunuyor. İşte öğrenci evleri için pratik eşyalar ve cihaz önerileri…

Öğrenci evleri için öneriler:

Hava Fritözü

Her öğrencinin hızlı, lezzetli ve nispeten sağlıklı tarifler için bir hava fritözüne ihtiyacı oluyor. Hava fritözleri, kompakt tasarıma sahip olsalar da performanstan ödün vermiyor. İçerisinde birçok farklı yemek hızla ve kolaylıkla pişirilebiliyor. Zamandan tasarruf etmeyi sağlarken lezzetli yemekler tüketmeye yardımcı oluyor. Ayrıca tencere ve tava gibi birçok farklı mutfak malzemesi almaya da gerek kalmıyor. Bu durum genel olarak bakıldığında bir öğrenci evi için hava fritözünün iyi bir alternatif olduğunu gösteriyor. Birçok farklı mutfak aleti ve malzeme almaya gerek kalmadığından fiyatı da performansını karşılıyor.

Elektrikli Süpürge

Elektrikli süpürge, öğrenci evleri için gerekli olanlar listesinde olmazsa olmazlardan biri. Piyasada farklı performanslarda ve fiyatlarda birçok farklı seçenek görmek mümkün. Bütçeye göre alınacak olan herhangi bir süpürge, yaşanılan ev ortamının hijyenik ve temiz olmasını sağlıyor. Farklı kullanım özellikleri olan süpürgeler; elde, şarjlı ya da hazneli başta olmak üzere birçok farklı seçenekle öne çıkıyor.

Kahve Makinesi

Öğrenci hayatı finaller ve vizeler gibi zorlu süreçler içeriyor. Böyle zamanlarda geç saatlere kadar çalışmak ve ardından erken saatte uyanıp okula gitmek gerekiyor. Bu zaman dilimlerinde zinde kalmak fazlasıyla önemli hale geliyor. Kahve tüketmeyi seven ve bu şekilde dinç kalan birçok öğrenci için kahve makinesi kullanmak gerekli hale geliyor. Kahve severler için piyasada birçok farklı seçenek öne çıkıyor. Farklı bir dizi özellik sunan birçok marka ve model bulunuyor. Çeşitli ve lezzetli kahveler yapabilmek makinelerle oldukça kolay oluyor.

Tost Makinesi

Tost makinesi ile tost yapmak; hızlı, lezzetli ve kolay yemek yeme imkanı sunuyor. Piyasada kompakt ve kullanımı kolay birçok farklı model mevcut. Tost makinesiyle sadece tost değil; ızgara, hamur ürünleri gibi farklı birçok tarife uygun pişirme de yapılabiliyor. Bir seferde birden fazla sandviç ve tost yapmak da modele ve boyuta göre mümkün hale geliyor.

Kişisel Blender

Blenderlar, diyete daha fazla vitamin katmanın harika bir yolu oluyor. Büyük boyutlu olan modeller genellikle hantal ve pahalı oluyor. Bu yüzden öğrenciler için kişisel blenderlar daha cazip hale geliyor. Kişisel blender ile bir seferde bir porsiyon smoothie hazırlanabiliyor. Ayrıca bu hazneler seyahat bardağı olarak kullanılabiliyor. Böylece içeceği hazırlayıp hemen evden çıkmak yeterli oluyor. Bu hazne-bardaklar ve kapakları genellikle bulaşık makinesinde yıkanabiliyor. Bu nedenle tasarımlar olabildiğince kullanışlı hale geliyor.

Ekmek Kızartma Makinesi

Tost makineleri çoğu öğrenci için genellikle yeterli. Ekmek kızartma gibi birçok işlem yapılabiliyor. Ancak ayrıca bir ekmek kızartma makinesi almak isteyenler için oldukça kullanışlı modeller de mevcut. Birçok modelde geniş yuvalar ve kızartma ayarları yer alıyor. Ayrıca simit ve glutensiz ekmekler için özel ayarlarla birlikte gelen modeller de bulunuyor. Bu makinelerde kolay temizlik için genellikle standart sürgülü kırıntı tepsisi de yer alıyor.

Mikrodalga Fırın

Mikrodalga fırın olmayan bir öğrenci evinde hayat biraz daha zor bir hale gelebiliyor. İster film gecesi için bir kâse mısır patlatın; ister gece yarısı atıştırması olarak hazır yemek pişirin, mikrodalga ile yapamayacağınız neredeyse hiçbir şey bulunmuyor. Bir mutfağınız varsa, 800W veya daha fazla güce sahip orta ila büyük boy bir mikrodalgaya yatırım yapabilirsiniz. Sadece kendi odanız varsa, kişisel kullanımınız için 600W ya da 700W’lık daha küçük bir mikrodalga fırın alabilirsiniz. Mikrodalga ile su ısıtıcısı, ocak ve fırın gibi ek pişirme aletlerine ihtiyaç kalmıyor.

ogrenci evleri ve pratik oneriler teknosa

Yatak

Öğrenci evinin olmazsa olmazı rahat ve konforlu bir yatak. Piyasada bütçeye göre alınabilecek farklı fiyat ve kalitelerde yataklar mevcut bulunuyor. Uygun fiyatlı seçenekler değerlendirmek cazip oluyor.

Çalışma Masası

Ders çalışmak için bir çalışma masası almak öğrencilik hayatı içerisinde iyi bir fikir. Öğrencilik sonrası kullanım isteniyorsa uzun yıllar dayanabilmesi için meşe ağacından yapılmış sağlam bir çalışma masası da alınabilir. Piyasada uygun fiyatlı ve kullanışlı birçok mobilya bulabilmek mümkün.

Gardırop

Öğrenciyseniz, kendinizi az bir bütçeyle eşyasız bir evde buluyorsanız, kıyafetlerinizi düzenli bir şekilde yerleştirmek için birçok seçeneğiniz bulunuyor. Tüm giysilerinize uygun yeterli alana sahip olmak için uygun fiyatlı bir gardırop alabilirsiniz. Yine piyasada yer alan uygun fiyatlı gardıroplardan birini seçerek tüm eşyalarınızı içerisine yerleştirebilirsiniz. Öğrenciler için oldukça uygun fiyatlı birçok seçenek bulabilmek mümkün.

Koltuk

Öğrenci evi odaları, genellikle yatak odası olarak kullanılıyor. Ayrıca bir salon mevcutsa buraya uygun fiyatlı koltuklar alınabilir. Böylelikle ortak bir yaşam alanı oluşturulur ve ister ev arkadaşları ister gelen konuklar bu alanda zaman geçirebilir.

Aksesuarlar

Öğrenci evini sıcak bir ev ortamı haline getirmek iyi bir fikir olabilir. Küçük aksesuarlar yaşanılan yerin güzel bir hale gelmesini sağlıyor. Bunu yapabilmek ise çeşitli ufak detaylar ile oldukça kolay oluyor.

  • Panolar

Büyük mantar panolar, arkadaşlarınızı ve ailenizi yakınınızda tutmanın harika bir yolu. En sevdiğiniz fotoğrafların çıktısını alıp bir anı kolajı oluşturabilirsiniz. Aksesuar olarak alacağınız bir mantar pano, evinize kişisel bir dokunuş katmakla kalmaz; aynı zamanda alanınıza ilginç ve renkli bir boyut getirir.

  • Asma Şeritler

Asma şeritler, duvarlara zarar vermeden ortamı dekore etmenizi sağlıyor. Şeritlere, sade ve sofistike bir görünüm yaratmak için fotoğraf çerçeveleri ve notlar tutturulabilir. Bu yenilikçi şeritlerle; steril, cansız bir duvarı şık hale getirip canlandırmak mümkün oluyor.

  • Işıklar

Süslü ışıklar, şık bir ev için vazgeçilmez. Tek kişilik oda dekorunuza ışık eklerken gerçekten yaratıcı olabilirsiniz. Şirin ışık kutularından şık başucu lambalarına kadar, ışık kaynakları eklemek bir odayı ferahlatabilir ve rahatlatıcı bir ortam yaratabilir. Aksesuar olarak kullanabileceğiniz ışıklar, karanlık bir odaya güzel bir hava katmanın ince bir yolu oluyor. Sıcaklık arıyorsanız, dekoratif aydınlatma, öğrenci odasını daha rahat hale getirmenin harika bir yolu haline geliyor.

  • Duvar Tasarımları

Kumaş duvar tasarımları, bir öğrenci evini dekore etmenin kullanışlı ve şık bir yolu. Kumaş tasarımı sayesinde duvar tasarımları, zengin doku ve renk ile mekânı yumuşatıyor.

Siz de yeni teknolojileri yakından takip eden biri iseniz tüm teknolojik ihtiyaçlarınız için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
ssl sertifikasi teknosa
Devamını Oku

SSL Sertifikası Nedir?

Dijitalleşen dünyada artık neredeyse tüm işlemlerimizi internet üzerinden yapabiliyor, aradığımız tüm bilgilere ulaşabiliyoruz. İnternet kullanımının bu kadar artmasıyla…
blender ile rondo arasindaki fark teknosa
Devamını Oku

Blender İle Rondo Arasındaki Fark

Evde yaptığımız işler arasında en fazla vaktimizi alan bölüm mutfak işleri oluyor. Diğer ev işlerini belirli periyotlarda yaparken…
evlenirken beyaz esya secimi teknosa
Devamını Oku

Evlenirken Beyaz Eşya Seçimi

Gelişmekte olan teknoloji ile beyaz eşya çeşitliliğinin artması seçim yapmayı zorlaştırıyor. Özellikle evlilik hazırlığının heyecanlı koşuşturmasının içerisinde beyaz…
fritozu kullanirken bunlari yapmayin teknosa
Devamını Oku

Fritöz Kullanırken Bunları Yapmayın

Fritöz, çeşitli yiyecekleri kızartmak için kullanılan bir mutfak aleti. Yiyecekleri yüksek ısıda, genellikle 175 derece ile 190 derece…
filtre kahve nasil yapilir teknosa
Devamını Oku

Filtre Kahve Nasıl Yapılır?

Gündelik hayatımızda en fazla tüketilen kahve türleri arasında filtre kahve yer alıyor. Lezzeti ve farklı faydalarından ötürü filtre…