MacOS işletim sistemli Apple bilgisayarlar, piyasada yaklaşık %10 pazar payına sahip oluyor. MacOS işletim sistemi tamamen kullanıcı dostu olacak şekilde tasarlanıyor. Ve başka yerde yapamayacağınız pek çok harika şeyler yapmanızı sağlıyor. MacBook Pro bilgisayarların eğlenceli, ilgi çekici ve kullanımı ilginç birçok güzel özelliği bulunuyor. Evinizin konforundan ayrılmadan eğlenceli bir şeyler yapma havasında olduğunuz zaman Mac’iniz sizi kurtarabiliyor. MacBook Pro aralarından seçim yapabileceğiniz sonsuz seçenekler sunuyor.

Okuma Listenize Ekleyin

MacBook Pro bilgisayarınızda tarayıcı olarak Safari’yi kullanıyorsanız harika bir yedekleme özelliğiniz oluyor. Ana sayfa yer işaretlerine eklemek istemediğiniz ancak yine de geri dönüp tekrar bakmak istediğiniz sayfalar olduğunda onları geçici yer işareti olarak okuma listesine ekleyebiliyorsunuz. Okuma listesine eklemek için klavyenizin kısayol tuşlarını kullanarak saniyeler içerisinde tamamlayabiliyorsunuz. Bunun için web sayfası açıkken klavyenizde shift+cmd+D tuşlarına birlikte basıyorsunuz. Ayrıca bu işlemi yaptığınızda okuma listeniz kullandığınız tüm Apple cihazlarınızda senkronize olarak kalıyor.

Satranç Oynayın

Tüm Mac cihazlarda kurulu olarak satranç bulunuyor. Bir MacBook Pro bilgisayarınızda yapacağınız en havalı şeylerin başında stranç oynamak geliyor. Satranç oyununa erişebilmek için “Uygulamalar” klasörüne gitmeniz yeterli oluyor.

Oyunu bilgisayara karşı oynayabildiğiniz gibi başka bir insana karşı da oynayabiliyorsunuz. Satranç takımınızın görünümünü de isteğinize göre metal, cam ya da mermer olarak değiştirebiliyorsunuz. Bunun yanı sıra oyunun zorluk seviyesini de siz belirliyorsunuz.

Önceden Yüklenmiş Office Yazılımını Ücretsiz Kullanın

Daha önce Windows işletim sistemine sahip bilgisayar kullandıysanız MS Office uygulamalarını kullanıyorsunuzdur. MS Office bir süredir Mac bilgisayarlarda da bulunuyor. Ancak bu sizin tek seçeneğiniz olmuyor. Mac bilgisayarlar Apple’ın iWork isimli üretkenlik paketini de içeriyor. Bu yazılım setinin MS Office formatlarını kaydetme ve açma yeteneği de bulunuyor. Apple MacBook Pro bilgisayarınızda daha fazla seçenek istiyorsanız ücretsiz LibreOffice uygulaması da bulunuyor.

Konuşma Tanımayı Ayarlayın

İşinizi daha hızlı yapmak istiyorsanız MacBook Pro bilgisayarınız her zaman sizi destekliyor. Mac bilgisayarlarda yerleşik konuşma tanıma sistemi bulunuyor. Bu sistemi kurarak bilgisayarınıza sadece sesinizi kullanarak çok çeşitli şeyleri yapması için komut verebiliyorsunuz.

MacBook Pro’larda yapılacak en havalı şeylerin başında bu geliyor. Bunun için ilk önce “Uygulamalar”a giriş yapıyorsunuz. Ardından “Sistem Tercihleri” ve “Erişilebilirlik”e tıkladıktan sonra son olarak “Konuşulabilir Öğeler”e giderek ayarlarınızı yapabiliyorsunuz.

Yukarıda MacBook Pro ile neler yapabilirsiniz hep birlikte bilgi sahibi olduk.

Siz de en iyi MacBook’ları incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
evde tablet kalemi yapimi tarifi teknosa
Devamını Oku

Evde Tablet Kalemi Yapımı Tarifi

Teknolojinin hız kesmeden devam etmesi, onu herkes için daha ulaşılabilir hale getiriyor. Bu sayede artık teknolojik cihazlar hayatlarımızın…
google deprem uyari sistemi teknosa
Devamını Oku

Google Deprem Uyarı Sistemi Nedir?

Dünyada teknolojinin her geçen gün daha da fazla ilerlemesiyle birlikte yeni sistemler geliştirildi. Bazı sistemler, insan hayatını kolaylaştırmaya…
Yapay Zeka Ne Kadar Güvenilir?
Devamını Oku

Yapay Zeka Ne Kadar Güvenilir?

Güven, başkalarının davranışlarını tahmin edebilmeye yani öngörülebilirliğe dayanır. Güvendiğiniz kişi, beklediğinizi yapmazsa onun güvenilirliğine dair şüpheleriniz olur. Birçok…