Yaşam alanlarımızın olmazsa olmaz cihazlarının başında televizyon geliyor. Çoğu evde televizyon ailenin fertlerinden biri gibi oluyor. Özellikle son yıllarda yaşanan teknolojik gelişmeler sonucu televizyonlar hayatımızda daha fazla yer kaplamaya başlıyor. Türkiye’de en çok tercih edilen televizyon markalarının ilk sıralarında LG yer alıyor. Televizyon modellerinin çok çeşitli olması, her ihtiyaca ve her bütçeye uygun bir televizyona sahip olması nedeniyle en sevilen markalar arasındaki yerini sağlamlaştırıyor. Bu yazımızda LG televizyonların özellikleri neler anlatmaya çalışacağız.

LG Televizyonlar ve Öne Çıkan Özellikleri Neler?

LG, dünya çapında en büyük teknoloji üreten firmalar arasında bulunuyor. Bu özelliği ile çok farklı teknolojik özelliklere ve tasarımlara sahip ürünler üretebiliyor. Orta segmentten başlayıp üst segmente kadar hemen her kesime hitap edebiliyor. Akıllı televizyonlarda hem yazılım hem de görüntü kalitesini birleştirmesi en cezbedici yanlarından biri oluyor. Şimdi LG televizyonların özellikleri neler daha yakından bakalım.

1- 4K Teknolojisinin Hakkını Veriyor

LG yeni nesil akıllı televizyonlar 4K görüntü teknolojisini desteklemesiyle dikkatleri üzerine çekiyor. 4K ekran çözünürlüğü, Full HD kalitesinin 4 katı daha fazla çözünürlüğe sahip olması anlamına geliyor. Bu da film izlerken ya da oyun oynarken görüntü kalitesi 4K uyumlu olarak sunuluyorsa tüm detayları yakalayabiliyorsunuz demek oluyor. Klasik televizyon yayınları 4K görüntüyü şu anda desteklemiyor olsa da video içerik platformlarında görüntü kalitesinin keyfini çıkarabiliyorsunuz. Büyük ekran televizyona sahip olduğunuzda bu çözünürlüğün ne kadar önemli olduğunun farkına varıyorsunuz.

4K teknolojisinin yanında üç boyutlu görüntü desteği ile televizyon izleme deneyiminizi üst seviyelere çıkarabiliyorsunuz. Üstelik izlediğiniz videolar iki boyutlu olsa bile bunları üç boyuta çevirme özelliği de bulunuyor.

2- LG Nano Cell Teknolojisiyle Görüntü Kalitesi Sınıf Atlıyor

LG, LCD televizyonların görüntü kalitesini Nano Cell teknolojisiyle birlikte yeni bir seviyeye taşıyor. Bu teknoloji sayesinde görüntü nanometre büyüklüğündeki noktalarla oluşturuluyor. Böylece hem daha geniş açılı izleme imkanına kavuşurken hem de en gerçekçi renklere sahip olabiliyoruz.

Nano Cell özelliğine sahip televizyonlarda ekranın tam karşısındayken izlediğimiz görüntüyü 60 derecelik açıdan izlediğimizde de aynı kalitede bulabiliyoruz. Normal televizyonlarda renklerde solma yaşanırken bu televizyonlarda böyle bir sorun yaşanmıyor.

Nano Cell teknolojisi ışığın yüksek dalga boylarını emerek ekrandaki renklerin en saf haline gelmesini sağlıyor. Bu da farklı renkleri hassas bir şekilde filtrelemesini ve her rengi en canlı haliyle görmemizi sağlıyor.

Nano Cell teknolojisinin televizyon izleme deneyimimizi etkileyecek bir özelliği daha bulunuyor. O da yüksek ışıklı ortamlarda görüntü kalitesini bozmamak için ekran parlaklığını azaltması oluyor. Güneşli günlerde televizyon izlerken görüntü kalitesinin düşmesi oldukça can sıkıcı oluyordu. Bu teknolojiye sahip LG televizyonlarda bu tarz sorunlar yaşanmıyor olacaktır.

3- Akıllı Televizyonlarda İnternet Keyfini Yaşıyorsunuz

Akıllı televizyonların sahip olduğu özellikler sayesinde klasik televizyon kanallarının yayınlarıyla kendinizi kısıtlamıyorsunuz. Aynı zamanda internete girip video içerik ve dijital platformlara giriş yapabiliyor ve istediğiniz film ya da diziyi izleyebiliyorsunuz. Sadece bir şeyler izlemek için değil bu özelliği sosyal medya hesaplarınıza ulaşmak için de kullanabiliyorsunuz. Sosyal medya hesaplarınızı televizyonunuzdan kontrol edebiliyor ve paylaşımlar yapabiliyorsunuz.

LG akıllı televizyonların en beğenilen özelliklerinden biri de televizyon kumandasını bir mouse gibi kullanabiliyor olmamızdır. İnternete girdiğimizde kumandayı uzaktan mouse gibi ekranda hareket ettirebiliyor ve tıklamak istediğimiz yerlere kumandayla giriş yapabiliyoruz.

4- Ödüllü OLED Ekranlar Hayran Bırakıyor

LG’nin geçtiğimiz yıllarda piyasaya sunduğu yeni OLED teknolojisi herkesi kendine hayran bırakmaya devam ediyor. Sonsuz kontrast oranı ve geniş renk aralığı sayesinde bir televizyonda bulabileceğiniz en gerçek görüntüleri sunuyor.

Sınırsız kontrast, bir milyar renk ile birleştiğinde evde sinema keyfi yaşamak isteyenleri başka bir dünyaya taşıyor. Televizyon izlerken ya da oyun oynarken kendinizi maceranın içerisinde buluyorsunuz.

Ayrıca OLED teknolojisine bıçak kadar ince kenarlar ekleniyor ve tasarım anlamında da kusursuz bir görüntü ortaya çıkıyor. Yeni LG OLED televizyonlarda tamamen ekranı öne çıkaracak yaratıcı çözümler sunuluyor. Bu ince kenarlar sayesinde televizyon ile duvar arasındaki boşluk ortadan kalkmış oluyor. Böylece televizyon izlerken karşınızda bir televizyon yokmuş, siz olayları pencerenizden izliyormuş gibi bir hisse kapılıyorsunuz.

5- Sinema Deneyimini Ses Teknolojisiyle Destekliyor

LG, yeni modellerinde sadece görüntü kalitesini artırmayı hedeflemiyor. Evde televizyon izleme deneyimini hep daha üst seviyelere çıkarmayı istediği için sesin de önemini biliyor.

En gerçekçi seslerin çıkmasını sağlayan son teknoloji sistem Dolby Atmos olarak kabul ediliyor. Her sesi ayrı bir kanalda izole eden Dolby, böylece tıpkı gerçek dünyadaki gibi çok katmanlı ses deneyimi sunuyor. Sinema salonlarında kullanılan bu sistemi LG televizyonlar ilk kez evlerimize taşıyor. Böylece televizyon izlerken kendimizi aksiyonun tam ortasında buluyoruz.

6- Giriş ve Çıkış Noktalarının Çok Olması Kullananları Daha Özgür Kılıyor

LG televizyonlarda bol miktarda USB, HDMI ve diğer cihazlar için giriş çıkış alanları bulunuyor. Bu sayede medya oynatıcıları, oyun konsolları ve harici diskleri kolaylıkla tanıyabiliyor ve hemen her dosyayı kendi yazılımı sayesinde açabiliyor. Ayrıca son dönem televizyonlarda bazen bulunmayan Scart girişini de LG televizyonlarda bulmak mümkün. Eski tip oyun konsollarını, analog kameraları rahatlıkla televizyonunuza bağlayabiliyorsunuz.

LG televizyonların dahili uydu alıcısı da bulunuyor. Böylece ekstra bir uydu alıcısı bağlamanıza gerek kalmıyor. Ancak kendi uydu alıcınızı bağlamak isterseniz böyle bir seçeneğiniz de bulunuyor olacaktır.

Bunların yanı sıra bilgisayarınızı büyük ekranda kullanmayı seviyorsanız PC / VGA seçeneğiyle birlikte televizyonunuzu bilgisayar monitörü haline getirebiliyorsunuz.

Yukarıda LG televizyonların özellikleri neler anlatmaya çalıştık.

Size en uygun LG televizyonları incelemek için tıklayın.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
En iyi drone önerileri
Devamını Oku

En İyi Drone Önerileri

Son yıllarda hızla popülerlik kazanan droneler, teknoloji tutkunları ve doğa severler için vazgeçilmez birer araç haline geldi. Hem…
dyson supurgelerde farkli ne var teknosa
Devamını Oku

Dyson Süpürgelerde Farklı Ne Var?

Yaşam alanlarımızın temizliği en çok önem verdiğimiz konuların başında geliyor. Hem sağlığımız hem de içimizin rahat olması için…
kondansator nedir ne ise yarar teknosa
Devamını Oku

Kondansatör Nedir, Ne İşe Yarar?

Bir elektrik ve elektronik devre elemanları olan kondansatörler, piyasada kapasitör olarak da anılıyor. Bir devreye bağlandıklarında elektrik enerjisini…