Teknoloji dünyasında yaşanan gelişmelerin etkisini daha çok kullandığımız eşyaların değişmesiyle görüyoruz. Eskiden sadece yayınlanan kanalları izlediğimiz televizyonlarımız son yıllarda yaşanan gelişmelerden fazlasıyla etkileniyor. Her geçen gün yeni özellikler eklenen televizyonlar artık bizlere bambaşka bir eğlence deneyimi yaşatıyor. Samsung televizyonlar teknolojik yenilikleri en çok kullanan marka olarak öne çıkıyor. Birçok yenilikçi özelliğin bir arada olduğu Samsung televizyonlar ile kusursuz seyir zevkine varabiliyorsunuz. Özellikle QLED, UHD ve 4K teknolojisiyle izlediğiniz filmlerin gerçekliğine kendinizi rahatlıkla kaptırabiliyorsunuz. Hadi siz de Samsung televizyonları yakından tanıyın.

QLED TV’ler Neden Özel?

QLED, yani Quantum dot teknolojisi içerdiği malzemeden kaynaklı diğer televizyonlardan ayrı bir yerde duruyor.

Quantum dot malzemesi, nano ölçek boyutlarında ve hassas renklerde ışık yayabiliyor. Sağladığı verimli parlaklık ve canlı renkler nedeniyle görüntü kalitesinde muhteşem bir fark yaratıyor. QLED teknolojisiyle birlikte çok daha gerçekçi bir televizyon izleme deneyimine sahip oluyorsunuz. Çok fazla sayıda Samsung TV modelleri bulunuyor. En iyi Samsung TV modeli hangisi diye düşünebilirsiniz. Ancak her farklı modelin kendisine göre güçlü yanları bulunuyor. O yüzden model bazında bakmak gerekiyor.

4K Görüntü Kalitesi

Samsung televizyonlarda en çok duyduğunuz özelliklerden biri de 4K çözünürlük oluyor. 4K temel olarak Full HD televizyonların 4 katı daha yüksek bir çözünürlüğe sahip olması. Yani izlediğiniz görüntülerde çok daha fazla detaya hakim olabiliyorsunuz. Televizyonunuzun ekran boyutu büyüdükçe 4K kalitesinin daha çok farkına varıyorsunuz. Keskin ve ayrıntılı görüntülerle seyir keyfinizi zirveye çıkarıyor.

Ultra HD (UHD) ile 4K Görüntü Arasında Ne Fark Var?

Ultra HD görüntü, 4K ile aynı çözünürlüğe sahip. 4K profesyonel sinema standartlarına sahipken, UHD ise daha çok tüketicilere yönelik bir yayın standardını ifade ediyor. Yani bir televizyon izleyicisi için ikisinin arasında büyük fark bulunmuyor. Sadece çekim özellikleri farkı bulunuyor.

4K kalitesindeki filmleri yine UHD çözünürlüğe sahip televizyonlarınızda aynı kalitede izleyebiliyorsunuz. Hadi şimdi de bazı modellerdeki Samsung televizyonları yakından tanıyın.

Samsung 50TU8500 50″ 125 Ekran 4K CRYSTAL UHD TV

Samsung’un kristal ekran teknolojisini kullandığı 4K kalitesinde filmleri izleyebileceğiniz yeni nesil televizyonlarından biri Samsung TU8500 modeli oluyor.

Dinamik kristal ekranı çok geniş renk yelpazesinde görüntüler sunuyor. Kristal ekran 4K çözünürlük ile birleştiğinde ise görüntüleri gerçekmiş gibi izleyebiliyorsunuz. Böylece her detayını görebildiğiniz filmlerin ve belgesellerin büyüsüne kendinizi kolayca kaptırabiliyorsunuz.

Ayrıca şık tasarımı ile salonunuza da bambaşka bir hava katıyor. Üç tarafı çerçevesiz olan bu televizyonları her açıdan rahatlıkla izleyebiliyorsunuz. Bilgisayarınızdaki görüntüyü uzaktan erişim ile televizyonunuza kolayca yansıtıp işinizi daha büyük ekranda gözleriniz yorulmadan yapabiliyorsunuz.

Eğer televizyonunuzdan oyun oynamayı seviyorsanız Samsung TU8500, size şimdiye kadar yaşadığınız en iyi oyun deneyimini sunuyor. Oyun iyileştirici özelliği sayesinde gecikmeleri fark edilmeyecek kadar azaltıyor ve ekranda herhangi bir bulanıklık ya da titreme olmadan sorunsuzca oynamanız sağlıyor.

Hepimiz çoğunlukla televizyon izlerken bir yandan da cep telefonumuzda bir şeyler takip ederiz. Samsung’un yeni nesil televizyonunda aynı anda birden fazla görüntüyü ekrana yansıtabiliyorsunuz. Çoklu ekran özelliği sayesinde televizyon ekranınızı ikiye bölebiliyorsunuz. Filminizi izlerken gözlerinizi televizyonunuzdan ayırmadan cep telefonunuzu da takip edebiliyorsunuz.

Samsung 50TU8500 50″ 125 Ekran 4K CRYSTAL UHD TV‘yi incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

Samsung 40T5300 40″ 100 Ekran FHD Smart TV

Full HD görüntü kalitesinde ve biraz daha küçük bir televizyon arıyorsanız  Samsung T5300 modeli ihtiyaçlarınızı fazlasıyla karşılıyor olacak.

Normal televizyonların iki katı görüntü kalitesi ve PurColor teknolojisiyle televizyon izleme deneyiminizi bir üst seviyeye çıkarıyor. Kontrast artırıcı özelliği ile görüntülere derinlik kattığınızda kendinizi filmlerin içindeymiş gibi hissedebiliyorsunuz.

İnce ve şık tasarımı ile salonunuza rahatlıkla uyum sağlayabilecek Samsung T5300 akıllı televizyonlar evinize yeni bir tarz katıyor.

Samsung 40T5300 40″ 100 Ekran FHD Smart TV‘yi incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

Samsung 50TU7000 50″ 125 Ekran 4K CRYSTAL UHD TV

Samsung TU7000 modeli, kristal ekran teknolojiyle izlediğiniz filmlerdeki renkleri en gerçek haliyle izlemenizi sağlıyor. 4K görüntü kalitesine keskin kontrast özelliği de eklenince sürükleyici bir televizyon keyfi yaşıyorsunuz.

Üç tarafı çerçevesiz olan Samsung TU7000 modelinde televizyonun çevresinde dikkatinizi dağıtacak herhangi bir unsur olmaması hedefleniyor. Bu yüzden Samsung’un yeni nesil televizyonlarında bulunan temiz kablo düzeni bu modelinde de yer alıyor. Dağınık kablo görüntüsü olmaması için televizyonun kabloları standın içinde gizlenmiş halde bulunuyor.

Samsung 50TU7000 125 Ekran 4K CRYSTAL UHD TV teknosa

Samsung TU7000 modeli televizyonundan oyun oynamayı sevenleri de düşünüyor. Oyun modunu aktif hale getirip istediğiniz oyunu herhangi bir titreme ya da gecikme olmadan akıcı bir şekilde oynayabiliyorsunuz.

Samsung 50TU7000 50″ 125 Ekran 4K CRYSTAL UHD TV‘yi incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

Samsung QE55Q70T 55″ 138 Ekran 4K UHD QLED TV

Samsung, QLED teknolojisine sahip Q70T akıllı televizyon modeli ile sizi geleceğe götürüyor.

Samsung Q70T, sahip olduğu Quantum işlemcisi sayesinde izlediğiniz görüntünün kalitesini analiz ediyor ve onu 4K kalitesine çıkartarak size sunuyor. Böylece eski filmleri bile daha yüksek görüntü kalitesinde izleyebiliyorsunuz.

Televizyon izlerken ortam şartlarımız her an değişiyor. Havanın kararması ya da güneşin evimizin içine dolması gibi durumlar televizyon keyfimizi etkileyebiliyor.Samsung Q70T televizyonlar ortam koşullarını algılayıp ekran parlaklığını mükemmel görüntü deneyimi yaşayabilmeniz için otomatik olarak değiştiriyor.

Samsung QE55Q70T 138 Ekran 4K UHD QLED TV teknosa

Ortam şartlarının değişmesi sadece ışıkla olmuyor. Bazen evde ya da dışarıda beklenmedik yüksek gürültüler de olabiliyor. Bu yüzden izlediğiniz filmdeki bazı konuşmaları kaçırabiliyorsunuz. AVA aktif ses yükseltici teknolojisi bu tarz durumlarda hemen devreye giriyor ve konuşma sahnelerindeki sesi otomatik olarak artırıyor. AVA teknolojisi, her konuşmayı rahatlıkla duymanızı sağlayarak film keyfinizin bölünmesine izin vermiyor.

Samsung Q70T televizyonlar oyun keyfinizi de artırıyor. Oyun iyileştirici özelliğinin daha gelişmiş versiyonu bu televizyonlarla hayatımıza giriyor. Ekstra hareket netliği ile hızlı hareket edilen oyunları görüntüde hiçbir bulanıklık olmadan oynayabiliyorsunuz. Karanlık sahnelerde net görüntü sağlamasıyla üst seviyede bir oyun deneyimi yaşamanızı amaçlıyor.

Samsung Q70T ile televizyonunuz sadece elektronik bir cihaz olarak görünmekten çıkıyor. Kumandasında bulunan ambiyans modunu etkinleştirerek televizyonunuzu bir iç mekan dekoru haline getirebiliyorsunuz. Ambiyans modu sayesinde siyah ekran yerine daha şık bir dekoratif içerik ya da hava durumu ve saat gibi işinize yarayacak bilgileri gösterebiliyorsunuz. Ekran boyutu sürekli olarak büyüyen televizyonunuzu evinizin duvarına uyumlu hale getirerek teknolojiyi şıklıkla buluşturabiliyorsunuz.

Samsung QE55Q70T 55″ 138 Ekran 4K UHD QLED TV’yi incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

Samsung televizyonları yakından tanıyın diye birçok özelliğinden yukarıda bahsettik.

Siz de en iyi Samsung Televizyonları toplu olarak incelemek için buraya tıklayabilirisiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
apple airpods 2 nesil ozellikleri teknosa
Devamını Oku

Apple AirPods 2. Nesil Özellikleri

Apple AirPods kablosuz kulaklıklarını piyasaya sürdüğünde devrim niteliğinde bir tanıtımla duyurmuştu. Kullanım kolaylığı ve şık duruşuyla beğenilen AirPods…
En İyi 10 Su Arıtma Cihazı
Devamını Oku

En İyi 10 Su Arıtma Cihazı

Sağlıklı bir vücut için tüketilen suyun kalitesi çok önemlidir. Musluk suyu içerisinde kireç gibi insan sağlığını tehdit eden…