Her ne kadar icat edilmesi neredeyse iki yüz yılı bulsa da kurutma makinesi ancak son yıllarda evlerde yaygın olarak kullanılıyor. Birçok kişi hala çamaşırlarını geleneksel yöntemlerle kurutmayı tercih ederken bunun bir vakit kaybı olduğunu düşünenlerin sayısı hızla artmaya devam ediyor. Nevresim takımları ya da banyo havluları gibi çok geniş alan kaplayan çamaşırların geleneksel yöntemler kullanılarak kurutulması oldukça zor oluyor. Ayrıca diğer küçük parça çamaşırların da yıkandıktan sonra tek tek asılarak kurumasının beklenmesi hem zamanımızı hem de enerjimizi alıyor. Özellikle çalışan insanlar arasında kurutma makinelerinin kullanımı artıyor. Bunun sonucu olarak da üretici firmalar tarafından daha fazla makine alternatifi piyasaya sürülüyor. Bu sebeple de kurutma makinesi almaya karar verdiğinizde piyasada bulunan çeşitli modeller nedeniyle seçim yapmak zor olabiliyor. Peki kurutma makinesi alırken nelere dikkat etmeli? İşte göz önüne almanız gereken 5 önemli şey:

Çamaşır Kurutma Makinesi Alırken Nelere Dikkat Etmeli?

1- Kurutma Makinesini Nereye Koyacağız?

Çamaşır kurutma makinesi alırken nelere dikkat etmeli diye düşünürken ilk konu nereye konulacağı oluyor. Bir kurutma makinesi almaya karar verdiyseniz mutlaka evinizde onun yerini de ayarlamış olmanız gerekli. Kurutma makinelerinin kapakları tıpkı çamaşır makinelerinde olduğu gibi geniş oluyor. Bu nedenle kurutma makinesinin yerini belirlerken önünde kapak açıldıktan sonra da belli bir hareket alanı kalacak şekilde ayarlamaya özen göstermemiz gerekiyor.

Eğer evinizde bir beyaz eşya için daha yer yoksa ancak kurutma makinesine de ihtiyacınız varsa bunu kolayca çözebiliyorsunuz. Genellikle beyaz eşya üreticileri kendi çamaşır makineleri ve kurutma makinelerini üst üste konabilecek şekilde üretiyor. Arasına bir aparat konduğunda iki makine üst üste rahatlıkla çalışabiliyor.

Bu nedenle yeterli alanınız olmadığından şikayetçiyseniz çamaşır makinenizin markasından kurutma makinesiyle ilgili çözüm isteyebiliyorsunuz.

2- Kurutma Makineleri Ne Kadar Enerji Tüketiyor?

Çamaşır kurutma makineleri normal beyaz eşyalara oranla az enerji tüketmiyor. Ancak bunu A sınıfı kurutma makinelerini tercih ederek en az seviyeye indirebiliyoruz.

Ayrıca enerji tüketiminin sorun olacağını düşünüyorsanız bunu belli bir seviyede kontrol edebiliyorsunuz. Kurutma makinesi alırken daha büyük hacimli makineleri tercih ediyorsunuz. Bu sayede bir çalıştırmada çok fazla çamaşırı kurutma şansınız oluyor.

Eğer kalabalık bir eviniz yoksa ve kurutma makinesini sürekli çalıştırmanın sorun olacağını düşünüyorsanız akıllı nem sensörüne sahip kurutma makineleri ihtiyacınızı büyük ölçüde karşılıyor. Çünkü bu makinelerde yer alan nem sensörü çamaşırların en uygun sürede ve kurutma derecesinde kurutulmasını sağlıyor. Böylece enerji tasarrufunu da artırmış oluyorsunuz.

kurutma makinesi ozellikleri teknosa

3- Kurutma Makineleri Çamaşırları Havalandırıyor mu?

Gelişen beyaz eşya eşya teknolojisinin sonucu olarak kurutma makineleri sadece çamaşırlara sıcak hava üflemiyor. Havalandırmalı çamaşır kurutma makineleri çamaşırlarınızı havalandırma konusunda da yardımınıza koşuyor.

Eğer gün içerisinde çok fazla sigara içilen ortamda kaldıysanız ya da mutfakta üzerinize sinecek kadar çok fazla kokuya maruz kaldıysanız ve çamaşır yıkamak için de yeterli vaktiniz yoksa kurutma makinenizin havalandırma özelliğini kullanarak çamaşırlarınızdaki kötü kokularda kolayca kurtulabiliyorsunuz.

4- Zaman Ayarlı Kurutma Makineleri ile Zamandan Tasarruf Edebiliyor Muyuz?

Evimizdeki birçok eşyanın zaman ayarlı olmaya başlaması bizim için oldukça önemli olmaya başlıyor. Çünkü günlük hayatın koşturmacasında zamanın nasıl geçtiğini anlamıyoruz. Ancak bazı konularda öncesinde zaman ayarlaması yaptığımızda eşyalarımız bizim yerimize yapacakları işi planlayabiliyor.

Zaman ayarlı kurutma makineleri sayesinde siz evde yokken ya da gece uyurken ayarladığınız bir zaman diliminde çalışmaya başlıyor ve siz eve geldiğinizde ya da uyandığınızda çamaşırlarınız sizi bekliyor. Bu özelliği sayesinde düşündüğünüzden çok daha fazla zamandan tasarruf etmiş oluyorsunuz.

5- NSF Sertifikası Nedir?

Çamaşır kurutma makineleri sadece kurutma işlemi yapmıyor aynı zamanda bakterileri öldürme gücü de bulunuyor. Bu özelliğe sahip kurutma makinelerinin özellikleri arasında NSF Sertifikası olduğu yazıyor.

Eğer çamaşırlarınızın kururken hijyeninin de sağlanmasını ve bakterilerin ölmesini istiyorsanız alacağınız kurutma makinesi özellikleri arasıda NSF sertifikasının olup olmadığını mutlaka kontrol etmeniz gerekiyor.

Yukarıda kurutma makinesi alırken nelere dikkat etmeli anlatmaya çalıştık.

Sizin için en iyi çamaşır kurutma makinesi alternatiflerini görmek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
vpn nedir ne ise yarar teknosa
Devamını Oku

VPN Nedir?

VPN, sanal özel ağ anlamına geliyor ve bağlantınızı güvence altına almanın, web trafiğinizi anonimleştirmenin en etkili yollarından birini…
neuralink nedir teknosa
Devamını Oku

Neuralink Nedir?

Space X ve Tesla’nın yaratıcısı ve kurucusu olan Elon Musk’ın 2016 yılında kurmuş olduğu “Neuralink”, bir nöroteknoloji şirketi…