Her yıl Apple’ın yeni piyasaya süreceği telefon modelleri merakla beklenirken daha önce çıkmış telefonlara ilgi de azalmıyor. Daha sonra keşfedilen özellikler ya da yeni yazılımla gelen eklentilerle her zaman gündemde yerini buluyor. iPhone XR da bu telefonlar arasında yer alıyor. Piyasaya çok önce çıkmış olmasına rağmen uygun fiyatı ve diğer markaların amiral gemisi telefonlardan daha hızlı ve daha fazla özelliklere sahip olması nedeniyle hala ilgi çekmeye devam ediyor.

iPhone XR Tasarımı

iPhone telefonların tasarımlarının çoğunlukla monoton olduğu düşünülüyor. Tasarım anlamında radikal değişiklikler çok fazla yapılmıyor. Apple, iPhone XR telefonların tasarımlarında bazı değişiklikler sergiliyor. Altı farklı renk seçeneğiyle hem eğlenceli hem de zarif bir görünüme ulaşıyor.

Cam arka yüzeyi siyah, beyaz, mavi, sarı, mercan ve kırmızı renklerle piyasaya sürülüyor. Telefonun kenaları arka yüzeyin rengine uyacak şekilde alüminyum bantla çevreleniyor. Bandın renk seçimi arka yüzeye yumuşak bir geçiş yapacak şekilde seçiliyor.

iPhone XR’ın çerçevesi, iPhone XS’den biraz daha kalın duruyor ancak normal bir kullanımda bu fark anlaşılacak kadar büyük görünmüyor. Selfie kamerası ön yüzdeki bir çentikle yerleştirilmiş bir şekilde duruyor. Ön kamerayla portre ve selfi çekimleri yapabiliyor, Face ID ile telefonunuzu açabiliyor, animoji ve memoji ile eğlenceli zaman geçirebiliyorsunuz.

iPhone XR Dayanıklılık

Sağlamlık açısından bakıldığında iPhone XR’ın ön yüzeyi iPhone XS kadar dayanıklı görünmüyor. Arka yüzeyi de aynı şekilde sert bir cam yüzeye sahip ancak o kadar dayanıklı olmadığı için telefonu kılıfla kullanmak gerekiyor.

iPhone XR suya ve toza karşı dayanıklılık konusunda IP67 sertifikasına sahip olarak üretiliyor. Bu da 1 metre kadar su içerisinde 30 dakika boyunca dayanabildiği anlamına geliyor.

iPhone XR Ekran

iPhone XR’ın 6,1 inç boyutunda Liquid Retina LCD ekranı bulunuyor. Piyasadaki kendi sınıfına ait telefonlara göre daha parlak ve daha renki bir ekran deneyimi sunuyor. LCD ekran yeni dönemde çıkan telefonlarda kullanılan OLED kadar mükemmel olmasa da izlediğiniz görüntülerdeki renkleri ve tüm detayları çok net ayırabiliyorsunuz.

Görüntü kalitesi anlamında kusursuz performans sergiliyor olsa da iPhone XR telefonların LCD ekranı, mükemmel siyah renkler ve ultra geniş görüş açısı anlamında OLED ekranların gerisinde kalıyor.

apple iphone xr ozellikleri teknosa

iPhone XR Ses Seviyesi

Daha geniş stereo ses seviyesi için çift hoparlör sistemi bulunuyor. Bu sayede telefonunuzdan müzik dinlerken vokaller ve enstrümanlar daha zengin ve dolu gelirken mükemmel ses kalitesine sahip oluyorsunuz.

Genellikle artık aracımızda da müziği telefondan dinliyoruz. Hem navigasyon uygulamasını açıp hem müzik dinlediğimizde seslerin birbirine karışma ihtimali oluyor. iPhone XR telefonlar,  bunun önüne geçmek için navigasyon uygulamasından bir bildirim olduğunda onu net olarak duyabileceğiniz bir ses seviyesine çıkartıyor ve telefonun sesi kısık bile olsa tam olarak duyabiliyorsunuz.

iPhone XR Kamerası

iPhone XR telefonlarda bir adet arka kamera bulunuyor. İlk bakışta muadili olan iPhone XS ve iPhone XS Max kadar iyi fotoğraf çekemeyeceği düşünülse de mükemmel geniş açılı kamera sensörüne ve gölgelerde daha net vurgular yapabilen akıllı HDR teknolojisine sahip olarak üretiliyor.

Çekilen insan portresi fotoğrafların oldukça gerçekçi bir görünümü bulunuyor. Ayrıca fotoğraftaki derinliği çekim sırasındaki ön izlemede görebildiğiniz için çekim yapmadan değişiklik yapabiliyorsunuz. Böylece fotoğrafı çektikten sonra tekrar uğraşmanıza ya da ikinci bir fotoğraf çekmek zorunda kalmıyorsunuz. Bu telefonlarda arka plan ustaca bulanık hale getirilirken portre fotoğrafın sınırları tamamen canlılığını koruyor. Dış çekimlerde gelen düzensiz güneş ışınlarına karşı iyi sonuçlar çıkarıyor. Telefonun telefoto lensi olmadığı için iki ya da üç kameralı akıllı telefonlara kıyasla fotoğraflar olduğundan biraz daha yakınmış gibi görünüyor.

Ayrıca kamerası düşük ışıklı ortamlarda bile etkili sonuçlar veriyor. Çok az ışığın olduğu çekimlerde diğer telefonlara göre daha parlak çekimler yaparak tüm nesnelerin daha görünür olmasını sağlıyor.

iPhone XR’ın 7 MP ön kamerası, selfie çekimlerinde çok başarılı işler çıkarıyor. Selfie çekimlerini portre modunda yaptığı için arka planı tam kararında mükemmel bir şekilde bulanıklaştırıyor, üzerinizdeki renk ve detayları daha ön plana çıkarabiliyor. Aynı zamanda bu derinlik ve aydınlatma efekti üzerinde ince ayarlarla değişiklik yapabiliyorsunuz.

iPhone XR Performansı

iPhone XR telefonlarda A12 Bionic işlemi kullanılıyor. Bu işlemci, iPhone XR’ı kendi sınıfının en hızlı telefonu haline getiriyor. Ayrıca önünüzdeki renkli blokları vurmanızı sağlayan artırılmış gerçeklik oyunu AR Blast’ı oynarken telefonun performansını daha net hissediyorsunuz. Bunun yanı sıra çok oyunculu AR etkinliklerine de katılabilme imkanı sağlıyor. Hızlı Snapdragon 855 işlemciyle birçok üretici firmanın amiral gemisi telefonuna meydan okuyabiliyor.

iPhone XR, uygulamaları ve oyunları açma gibi günlük görevlerinde kendi sınıfının en iyisi konumunda bulunuyor.

iPhone XR Pil Ömrü

Kullanıcıların iPhone XS ya da XS Max yerine iPhone XR’ı tercih etmelerinin en önemli nedenleri arasında uzun pil ömrü geliyor. Yapılan kullanıcı testlerinde yüksek ekran parlaklığı seviyesinde yaklaşık 11 buçuk saat boyunca kesintisiz web sörfü yapılabiliyor. Bu süre iPhone XS telefonlardan en az 1 saat daha uzun bir süre anlamına geliyor.

Güçlü pil ömrü günlük kullanımda da etkisini gösteriyor. Gün içerisinde sabah tam dolu şarjdan çıkardıktan sonra telefonunuzda aralıklı olarak oyun oynayıp, sosyal medya hesaplarınızı kontrol ediyorsunuz. Arada e-posta adresinize bakıp gelen önemli maillerden bazılarını cevaplıyorsunuz. Spotify akışınızda biraz müzik dinleyip birkaç fotoğraf ve video çektikten sonra eve geldiğinizde iPhone XR telefonunuzun şarjı hala %24 olarak kullanmaya ediyorsunuz. iPhone XR telefonlarda hızlı şarj sunulmuyor. Telefonunuzu yarım saat içerisinde %50 şarja ulaştırmak istiyorsanız USB-C şarj cihazı ve kablosunu sizin almanız gerekiyor.

Yukarıda iPhone XR özellikleri neler detaylı olarak anlatma şansımız oldu.

Siz de en iyi iPhone marka telefonları toplu olarak incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
baz istasyonu nedir teknosa
Devamını Oku

Baz İstasyonu Nedir?

Günümüzde mobil iletişim hayatımızın vazgeçilmez unsurlarının başında geliyor. Akıllı telefon ve tablet kullanımımız her geçen gün artmaya devam…
cep telefonu uyku kacirir mi teknosa
Devamını Oku

Telefon Uyku Kaçırır mı?

Gelişen teknolojinin kaçınılmaz bir sonucu olarak cep telefonlarımızı bir an olsun yanımızdan ayırmıyoruz. Akıllı telefonların sadece sahip olduğu…
Tablet Almak Icin Sebepler Teknosa
Devamını Oku

Tablet Almak İçin Sebepler

Teknolojik gelişmeler mobil cihaz kullanımını artırırken çeşitliliğin de artmasını sağlıyor. Her yıl ihtiyaçlarımızı karşılayacak yeni cihazlar ve modeller…
iphone alirken nelere dikkat edilmeli teknosa
Devamını Oku

iPhone Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Akıllı telefon denince ilk akla gelen markaların başında iPhone yer alıyor. Her yeni modeliyle teknolojinin geldiği nokta konusunda…
akilli telefon ekran turleri teknosa
Devamını Oku

Akıllı Telefon Ekran Türleri Neler?

Farklı markalar farklı ekran türleri ile telefonlarını piyasaya sürüyor. Peki akıllı telefon ekran türleri hangileri?  Hangi ekran türü…