Gelişen mobil teknoloji sayesinde cihazlarımızı hiçbir zaman yanımızdan ayırmamıza gerek kalmıyor. Özellikle akıllı telefonlarımız gün içerisinde vazgeçemediğimiz cihazlarımız arasında yer alıyor. Hem iş hem de özel hayatımızda sürekli iletişim halinde kalmak ve bize ulaşmak isteyen insanların kolayca ulaşabilmesi için her zaman gözümüzün önünde durmasını istiyoruz. Ancak akıllı telefon kullanımı bazı durumlarda büyük tehlikelere yol açabiliyor. Aracımızı sürerken telefonla konuşmak zorunda kaldığımızda ya da yolunu bilmediğimiz bir yere giderken aynı anda navigasyona da bakmamız gerektiğinde hem kendimiz hem de çevremiz için tehlike yaratabiliyoruz. Sürücülerin telefonlarına ulaşabilmesi ve aynı zamanda güvenli bir şekilde yolculuğuna devam edebilmesi için geliştirilen telefon tutucuların kullanımı her geçen gün daha fazla artıyor. Telefon tutucular sayesinde hem telefonla konuşabiliyor, müzik dinleyebiliyor hem de navigasyonu açarak yol tarifine bakabiliyoruz. Bütün bunları yaparken telefonla uğraşmak zorunda kalmıyoruz. Eskiden telefon tutucular sadece aracın ön canıma vakumla yapıştırılan ve telefonu içerisine koyduğumuz araçlardan oluşuyordu. Ancak son yıllarda yapılan yaratıcı geliştirmeler sonucunda artık birden fazla yere telefonumuzu koyabiliyoruz. Çünkü her sürücü telefonunu farklı bir yerde tutarak daha rahat bir sürüş deneyimi yaşıyor. Geliştirilen bu ürün çeşitleriyle birlikte artık bu konuda da fazlasıyla seçeneğimiz bulunuyor. Temel olarak telefon tutucular iki farklı modelde bulunuyor. Bunlar manyetik ve kilitli tutucular oluyor. Bu yazımızda yeni nesil telefon tutucular hakkında daha fazla bilgi paylaşacağız.

Manyetik Tutucular

İsminden de anlaşılacağı gibi telefonu içerisinde bulunan mıknatıs sayesinde tutabiliyor. Bu yöntem daha temiz ve çeşidi daha fazla olan telefon tutucu modeli olarak görünüyor. Cep telefonunuzu bu standa kolayca yerleştirip geri alabiliyorsunuz.

Bu standlar genellikle çift mıknatıs sistemiyle çalışıyor. Mıknatıslardan biri standın üzerinde oluyor diğeri ise telefon kılıfının altına konuyor. Ancak telefonuna herhangi bir şey eklemek istemeyenler için bu yöntem biraz rahatsız edici olabiliyor.

Ayrıca son dönemde üretilen telefonların çoğunda kablosuz şarjı destekleyen manyetik bobinler bulunuyor. Bu cihazlar için manyetik montaj yöntemi mükemmel bir seçim oluyor.

yeni nesil telefon tutucu teknosa

Otomatik Kilitleme Tutucular

Mıknatıslı tutuculardan rahatsız oluyorsanız kilitli tutucular harika bir alternatif oluyor. Tek dezavantajı manyetik tutuculara göre çok fazla yer kaplaması oluyor. Ancak telefonun güvende olduğunu hissettirdiği için kapladığı yere çok dikkat edilmiyor.

Kilitli tutucular, telefonunuzu güvenli bir şekilde yerinde tutabilmek için kelepçe özelliğini kullanıyor. Eğer otomatik kilitlenen bir tutucuya sahip değilseniz, telefonunuzu standa yerleştirdikten sonra iki tarafından bastırmanız gerekiyor. Kilitli tutucularda en büyük sorun telefonu çıkartırken yaşanıyordu. Son üretilen modellerinde bulunan serbest bırakma düğmesi ile kolayca çıkartılabiliyor.

Elektromekanik Tutucular

Elektromekanik tutucular, otomatik kilitli tutucuların yükseltilmiş bir modeli olarak piyasada bulunuyor. Otomatik kilitleme özelliğini hareket sensörleriyle birleştiriyor. Cihazda bulunan hareket sensörleri sayesinde telefonunuzu yanına yaklaştırdığınızda bunu algılıyor ve kelepçelerini otomatik olarak açıyor. Telefonu yerleştirdikten sonra otomatik olarak kapanıyor.

Ayrıca elektromekanik tutucular kablosuz şarjı da destekliyor. Telefonunuz burada olduğu sürece bir yandan da şarj olabiliyor. Bunlara ek olarak bu tutucuların çalışması için bir elektrik gücüne ihtiyacı bulunuyor. Bu nedenle kullanabilmek için cihazın araç bağlantısını çakmak girişine takmanız gerekiyor.

Havalandırmaya Monte Edilen Tutucular

Araçlarda kullanılan en popüler telefon tutucuların başında bu cihazlar geliyor. Aracın havalandırma ızgarasına kolayca takılabiliyor. Havalandırma ızgaraları otomobillerde evrensel olduğu içn her araba modeline ve markasına uyuyor.

Ancak havalandırmaya monte edilen tutucularda tüm ağırlık havalandırma deliklerine veriliyor. Bu da, telefon ne kadar ağırsa bu alana o kadar fazla yük biniyor demek oluyor. Bir süre sonra kullanımla ilgili sorunlar yaşatabiliyor.

CD Yuvası Telefon Tutucular

CD’lerin modası yavaş yavaş geçiyor ancak arabaların müzik sistemlerinde hala bir yeri olabiliyor. Bu yeni nesil tasarım sayesinde aracınızdaki kullanılmayan bir alanı faydalı bir şekilde tekrar kullanabiliyorsunuz. Telefon tutucusu, CD yuvasına takılabilen özel bir aparatla birlikte geliyor.

Yukarıda yeni nesil telefon tutucular hakkında bilgiler paylaştık.

Siz de en iyi cep telefonu aksesuarlarını toplu incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
a kalite yenilenmis telefon nedir teknosa
Devamını Oku

A Kalite Yenilenmiş Telefon Nedir?

Yenilenmiş akıllı telefonlar, daha önce başkasına ait olan cihazlardan oluşuyor. Yenilenmiş telefon, satıcı garantisi ile birlikte geliyor ve…
iphone ses yukseltme nasil yapilir teknosa
Devamını Oku

iPhone Ses Yükseltme Nasıl Yapılır?

Bütün cep telefonları, markaların belirlediği ses düzeylerinde piyasaya sürülüyor. Kişiselleştirilebilir bir mobil cihaz oldukları için daha sonra kullanıcılar…
iphone 14 beklentileri teknosa
Devamını Oku

iPhone 14 Beklentileri

Yeni bir yıla girmemizle birlikte Apple’ın iPhone serisinin yeni modeli olması beklenen iPhone 14 ile ilgili söylentiler de…