Yeni bir yıla girmemizle birlikte Apple’ın iPhone serisinin yeni modeli olması beklenen iPhone 14 ile ilgili söylentiler de yayılmaya başlıyor. Bu söylentiler arasındaki en büyük iddia ise, iPhone 14’ün, Apple’daki en büyük değişimlere sahip olacağı yönünde oluyor. Elde edilen bilgilere göre çok daha zarif bir tasarıma sahip olacağı, A16 Bionic çipe, daha iyi bir ana kameraya ve Touch ID’nin geri dönüşüne tanıklık edeceğimizi gösteriyor. Bunların yanı sıra, Apple’ın artık Mini modelinden iPhone 14 serisi ile vazgeçmesi bekleniyor. Bunun yerine 6,7 inç büyüklüğünde iPhone 14 Max üretileceği söyleniyor. iPhone 14’ün piyasaya çıkış tarihi konusunda net bir bilgi bulunmasa da, Apple’ın standart lansman sunum tarihi olan Eylül ayında tanıtılacağı belirtiliyor. Bu yazımızda iPhone 14 beklentileri hakkında bilgiler vermeye çalışacağız.

iPhone 14 Tasarımı

Çizilen yeni model tahminlerine göre iPhone 14’ün iPhone 12 ile iPhone 4 karışımı bir tasarıma sahip olması bekleniyor. Kenarlarının iPhone 12’deki gibi düz olması beklenirken, ses düğmelerinin iPhone 4’deki gibi yuvarlak olacağı söyleniyor. Ayrıca iddiaya göre, iPhone 14’ün kenarlarının titanyumdan yapılabileceği ve bundan önceki modellere göre çok daha sert ve güçlü hale geleceği belirtiliyor.

iPhone 14 tasarımıyla ilgili beklenen bir başka değişiklik ise, arka kamera üçlüsünün artık arkasından çıkmayacağı şeklinde oluyor. Kameraların arka kapağa tam olarak oturması beklenirken, kamera sensörü teknolojisindeki ve lens üretimindeki gelişmeler göz önüne alındığında bu olasılık doğrulanıyor.

iPhone 14 tasarımındaki dikkate değer bir başka değişikliğin de ön yüzdeki kamera çentiğinde olacağı söyleniyor. Sosyal medyada yayılan sızıntıya göre, iPhone 14 Pro modellerde ekran altı Face ID teknolojisinin bulunacağı ve kamera çentiğinin yerini bir delgeç kesmenin alacağı bilgisi yer alıyor. Bunun nasıl görünebileceğini yorumlamaya çalışan geliştiriciler, hap şeklinde bir oyuğa sahip iPhone 14 maketi çizebiliyor. Bazı geliştiriciler ise, hap şeklindeki oyuğun yanında selfie kamerası için ikinci bir dairesel delik açılacağını belirtiyor.

iphone 14 teknosa

iPhone 14 Ekranı

İletilen bilgilere göre, standart bir iPhone 14 ve iPhone 14 Pro telefonlar, 6,1 inç ekrana sahip oluyor. Olası bir iPhone 14 Plus ve iPhone 14 Pro Max modellerinin ise 6,7 inç’lik boyutlarda olması bekleniyor. Yani ortak görüşlerden biri 5,4 inç ekran boyutundaki iPhone Mini modelleri seride yer almıyor.

iPhone 13 Pro ve iPhone 13 Pro Max modellerinin 120 Hz ekran yenileme hızına sahip olduğu düşünüldüğünde, tüm iPhone 14 modellerinin artık böyle bir ekrana kavuşması en büyük beklentilerin başında geliyor. Böyle bir karar alındığında LG, tüm iPhone 14 modellerinin ekran üreticisi oluyor.

Yeni bir tedarik zinciri söylentisine göre ise, iPhone 14 modelinin 60 Hz ekran yenileme hızına sahip olacağı belirtiliyor. iPhone 13’ün de en iyi teknolojiye sahip ancak hiçbir zaman en yeni iPhone modeline dönüşmediği düşünüldüğünde, iPhone 14 için de aynı durumun söz konusu olması mantıklı geliyor.

iPhone 14 Touch ID

iPhone 14’ün önceki modellere göre en büyük değişikliği Touch ID’nin geri dönüşü oluyor. Touch ID’nin son dönemde çıkan bazı Android telefonlardaki gibi güç düğmesine entegre etmek yerine ekranın altına yerleştirileceği söyleniyor.

Daha önce iPhone 13 ile ilgili sızıntılar arasında Touch ID’nin iPhone 13 Pro modeller için test edildiği ancak lansman tarihine yetişmeyeceği yer alıyordu. iPhone 13 modellerinde olmadığı için yeni iPhone 14 modelinde bulunacağı beklentisini yaratıyor.

Bazı kaynaklara göre, Touch ID teknolojinin gelmeyeceği söylense de iOS 15.4 sürümünde Face ID’ye yüzde maske olması durumunda bile ekran kilidini açma yeteneği ekleniyor. Apple’ın, Touch ID teknolojisinin telefonlarda bulunmasını istemesinin en büyük nedeni bu oluyor.

iPhone 14 Kameralar

iPhone 14 beklentileri arasında sıra kameraya geldi. iPhone 14 için beklentilere bakıldığında kameraları hakkında da çok fazla şey duyuluyor. Söylentiye göre iPhone 14 Pro’nun 48 MP ana kameraya sahip olması ve telefoto ile ultra geniş açılı lenslerin de olacağı belirtiliyor. 48 MP ana kamera beklentisi başka kaynaklarda da doğrulanırken iPhone 14 Pro modeller için kamera megapikseli tekrar önemli hale geliyor.

iPhone 14 Diğer Özellikleri

Şu ana kadar iPhone 14 ile ilgili oldukça kısıtlı bilgiler elde edilebiliyor. iPhone 14’te yine A serisi çip kullanılacağı kesin olarak görülüyor. Sırayla gittiği için bunun isminin A16 olması oldukça muhtemel görünüyor. Yeni A16 Bionic çipin A15’ye göre grafik performansı bakımından kayda değer bir artış yaşanacağı tahmin ediliyor. Ayrıca A15 çipin nanometre büyüklüğündeki boyutları A16 çipte de korunuyor.

Intel, akıllı cihazlarda kullanılan modem özelliğini satın aldıktan sonra Apple’ın kendi 5G modemine sahip olması mümkün görünüyor. Eğer bunu yaparsa hem 5G performansı hem de pil ömrü etkisi üzerinde daha fazla kontrol sahibi olacağı bir konuma geliyor.

Birçok kaynakta iPhone 14 Pro’nun 8GB RAM ile piyasaya sunulacağı düşünülüyor. Bu RAM kapasitesi telefonlara ciddi anlamda performans sağlıyor. Apple, hem donanım hem de yazılım konusunda uçtan uca kontol yaptığı için RAM kapasitesinin en verimli şekilde çalışacağı konusunda kimsenin şüphesi bulunmuyor. Ayrıca RAM’in çok verimli çalışması, daha küçük RAM’lerle çok daha iyi sonuçlar görmemizi sağlıyor. Sadece 2 GB RAM artışı bile yeni iPhone 14 Pro’yu performans merkezi haline getirebiliyor. Depolama alanı konusunda iPhone 13’de olduğu gibi iPhone 14’de de 128 GB’dan başlaması ve 1 TB’a yükselmesi bekleniyor.

Yukarıda iPhone 14 beklentileri hakkında bilgiler paylaştık.

Siz de en iyi iPhone telefonları incelemek istiyorsanız buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
galaxy a73 telefonu yakindan taniyin teknosa
Devamını Oku

Galaxy A73 Telefonu Yakından Tanıyın

Her kesimden telefon kullanıcısına hitap etmeye çalışan Samsung, özellikle orta segment kullanıcılar için yeni ve gelişmiş modeller çıkarmaya…
su gecirmez telefonlar hakkinda bilmeniz gerekenler teknosa
Devamını Oku

Su Geçirmez Telefonlar Hakkında Bilgiler

Günlük hayatımızın vazgeçilmez cihazları arasında ilk sırada akıllı telefonlar yer alıyor. Her yeni modelde gelişen özellikleriyle de tüm…
samsung galaxy z flip 3 incelemesi teknosa
Devamını Oku

Samsung Galaxy Z Flip 3 İncelemesi

Katlanabilir telefonlar yavaş yavaş hayatımızda daha fazla yer almaya başlıyor. Birinci nesil telefonlardaki eksikleri tamamlayarak yeni model katlanabilir…
cep telefonu uyku kacirir mi teknosa
Devamını Oku

Telefon Uyku Kaçırır mı?

Gelişen teknolojinin kaçınılmaz bir sonucu olarak cep telefonlarımızı bir an olsun yanımızdan ayırmıyoruz. Akıllı telefonların sadece sahip olduğu…