Cep telefonunuzdan en iyi şekilde faydalanabilmek ve tüm özelliklerini en verimli şekilde kullanabilmek için işletim sisteminin son versiyonunu periyodik olarak güncellememiz gerekiyor. İşletim sistemleri her yeni sürümlerinde mevcut özelliklerini daha da iyileştirirken aynı zamanda yeni özellikler de sunuyor. Mevcut sürümünde bir hata varsa onun giderilmesini ve cihazınızın daha verimli çalışmasını sağlıyor. Bununla birlikte işletim sistemlerinin yeni sürümleri yayınlandığı anda hemen güncellememeyi tercih edebiliyorsunuz. Bu konuda bazı kullanıcılar bir süre bekledikten sonra güncelleme yapıyor. Çünkü yayınlanmadan önce ne kadar test edilirse edilsin, yeni işletim sistemi sürümleri beraberinde bazı sistemler hataları da getiriyor. Bu hatalar hemen tespit edilip sorunu gideren yeni ek sürümler çok kısa bir süre sonra yayına alınıyor. Bu tarz durumlarla karşılaşmamak için yeni sürüm güncellemesi yapmadan birkaç gün beklemeyi kullanım tercihinize göre düşünebiliyorsunuz. Cep telefonu nasıl güncellenir daha detaylı anlatalım.

Cep telefonunuzu güncellemeden önce pilinizin şarj edilmiş olduğundan emin olmanız faydalı oluyor. Birkaç yıl öncesine kadar güncelleme işlemi çok fazla şarja ihtiyaç duyarken günümüzde artık daha kısa sürede işlem tamamlanabiliyor. Ancak yine de güncellemenin yarıda kalmasını istemiyorsanız şarjı tam doluyken ya da cep telefonunuz şarja takılıyken güncelleme yapmanız öneriliyor. Aynı zamanda güncelleme dosyasının boyutu genellikle çok büyük oluyor. İnternet datanızda sorun yaşamamak için Wi-Fi bağlantıyla birlikte güncelleme yapmanız herhangi bir sorun yaşamamanızı sağlıyor.

Android Telefon Nasıl Güncellenir?

İşletim sisteminizde güncelleme olduğunda bir bildirimle telefonunuz sizi uyarıyor. Bildirim çubuğunda ekranın üst kısmında bu bilgi görünüyor. Burada bildirimi görüyorsanız telefonunuzu güncellemek için çubuğu aşağı çekip bildirime dokunmanız yeterli oluyor.

Eğer bildirim almadıysanız ya da kaçırdıysanız, telefonunuzun “Ayarlar” uygulamasına giriş yapıyorsunuz. Kullandığınız telefona göre “Hakkında” ya da “Telefon Hakkında” menüsünden “Sistem Güncelleme” kısmına giriş yapıyorsunuz. Bu menülerin isimleri telefon markasına göre değişkenlik gösterebiliyor. Sistem güncelleme yerine bazı telefonlarda “Yazılım Güncelleme” ismiyle de bulunabiliyor.

Bu menüye giriş yaptığınızda işletim sisteminizde yeni bir sürüm güncellemesi olup olmadığını görebiliyorsunuz. Sistem güncellemesi kontrolü için bazen sizden onay isteyebiliyor. Böyle bir durumda ekrana gelen butonda “Tamam” seçeneğini tıklayarak bu onayı verip cep telefonunuzun gerekli kontrolleri yapmasını sağlayabiliyorsunuz.

Eğer bir güncelleme varsa ekranda versiyon bilgisini görebiliyorsunuz. “İndir” ya da “Evet” seçeneğini tıklayarak güncel sürümü telefonunuza indirebiliyorsunuz. Güncelleme indirildikten sonra “Yükle” seçeneğini tıklayarak işlemi tamamlayabiliyorsunuz.

Bu işlem sırasında önce cep telefonunuz otomatik olarak yeniden başlatılıyor ve güncel versiyonun yüklemesi başlıyor. Genellikle yaklaşık 30 dakika sonunda işlem tamamlanmış oluyor.

cep telefonu nasil guncellenir teknosa

iPhone Telefon Nasıl Güncellenir?

iPhone telefonlarda güncelleme geldiğinde bir bildirim geliyor. Hemen güncellemeyi yapmak istiyorsanız “Şimdi Yükle” seçeneği ile devam edip son sürüme geçebiliyorsunuz. Eğer güncelleme yapamayacak durumdaysanız, “Daha Sonra” seçeneğine dokunup “Bu Gece Yükle” ya da “Bana Daha Sonra Hatırlat”ı seçebiliyorsunuz. “Bu Gece Yükle”yi seçtiğinizde gece telefonunuzu prize takmayı unutmamanız gerekiyor. Bu şekilde telefonunuz otomatik olarak güncelleniyor.

Bunların dışında genellikle kendi istediğiniz zamanda güncelleme yapmak isteyebiliyorsunuz. Bunun için telefonunuzu şarja takıp Wi-Fi ile internete bağlanıyorsunuz. Daha sonra “Ayarlar” uygulamasından “Genel” menüsüne giriş yapıyorsunuz. Buradan “Yazılım Güncelleme”ye girdiğinizde telefonunuzun güncel yazılıma sahip olup olmadığını kontrol ediyor. Eğer daha güncel bir versiyon bulunuyorsa güncelleme seçeneğini ekranda görebiliyorsunuz. Burada iki seçeneğiniz bulunuyor. Hemen yüklemek için zamanınız yoksa sadece “İndir” seçeneğini tıklıyorsunuz. Bu şekilde son sürümü telefonunuza indirmiş oluyorsunuz. Daha sonra istediğiniz zaman yükleyebiliyorsunuz. Eğer yüklemek için zamanınız varsa, “İndir ve Yükle” seçeneğiyle ilerleyerek güncelleme işlemini tamamlayabiliyorsunuz.

Yukarıda cep telefonu nasıl güncellenir bilgiler paylaştık.

Siz de en iyi cep telefonlarını incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
oppo a55 teknosa
Devamını Oku

Oppo A55 İncelemesi

Oppo’nun yeni A serisi akıllı telefonu A55, piyasaya çıktıktan sonra kendi kategorisinde en rekabetçi özelliklere ve fiyata sahip…
iphone nasil sifirlanir teknosa
Devamını Oku

iPhone Nasıl Sıfırlanır?

iPhone telefonumuz zaman zaman donabiliyor ya da bazı beklenmedik hatalar verebiliyor. Bu tarz durumları düzeltmenin çaresi bazen fabrika…
a kalite yenilenmis telefon nedir teknosa
Devamını Oku

A Kalite Yenilenmiş Telefon Nedir?

Yenilenmiş akıllı telefonlar, daha önce başkasına ait olan cihazlardan oluşuyor. Yenilenmiş telefon, satıcı garantisi ile birlikte geliyor ve…
iphone 13 ne zaman teknosa
Devamını Oku

iPhone 13 Ne Zaman Çıkacak?

Apple, yeni ürün lansmanlarında en çok söylentiye maruz kalan ve bu konuda en sıkı güvenlik önlemleri alan markaların…