Apple’ın ince ve hafif 8. Nesil iPad’i neredeyse bir önceki modeliyle benzer görünüyor. Apple, iPad modellerinde dış görünüşü çok fazla değiştirmeyip, cihazın özelliklerini geliştirmeye odaklanıyor. 8. nesil iPad’lerde de bu durum yaşanıyor. Ancak özellikleri bakımından önceki modeliyle karşılaştırıldığında oldukça büyük farklar göze çarpıyor. Ekran eski tarzını devam ettiriyor. Apple Pencil için saklayacak bir alan bulunmuyor. Sahip olduğu özellikler bakımından ise alınabilecek en iyi tabletler arasında üst sıralarda yer alıyor. Bu yazımızda mümkün olduğunca iPad 8. nesil özellikleri hakkında bilgiler vereceğiz.

iPad 8. Nesil Tasarımı

8. nesil iPad, piyasaya çıktıktan hemen sonra tasarımıyla Apple ürünleri arasında klasikler arasında yerini almayı başardı. Ekranın altında ve üstünde kalın çerçeve kenarlıklar, ekranın altında ise Touch ID düğmesi yer alıyor.

8. nesil iPad’ler 10,2 inçlik ekranıyla yeni çıkan iPad Air’lerden biraz daha küçük bir ekrana sahip üretiliyor. Ekran boyutu iPad mini yerine tam boyutlu tablet tercih edenlerin ihtiyaçlarını yeteri kadar karşılıyor.

Apple iPad 8. Nesil cihazların şarjında Lightning portunu kullanıyor. Ancak bu ürünle birlikte USB-C adaptörünü de kullanıcılarına veriyor ve hızlı şarj imkanı sunuyor.

iPad 8. Nesil Ekranı

iPad 8. Nesil tabletler 10,2 inçlik retina ekrana sahip olarak üretiliyor. 2160 X 1620 piksellik çözünürlüğü ile oldukça kaliteli görüntüler sunuyor.

İnternette gezinmek, video ve film izlemek için harika bir ekrana sahip olan 8. Nesil iPad’lerin ekranıyla ilgili tek olumsuz durum yeterli keskinliğe sahip olmaması sayılabiliyor. Bunun dışında kalan parlaklık ve renk genişliği konusunda kendi sınıfının en iyi özelliklerine sahip olarak gözüküyor.

A12 Bionic İşlemcisi ve Performansı

8. nesil iPad’in sahip olduğu A12 Bionic işlemci, tabletinizden yapacağınız hemen her türlü işleriniz için yeterli gücü size sağlıyor. Film ya da video izlemek, internette gezinmek ve görüntülü görüşmeler için gayet yeterli performans sunuyor. Oyun oynama ve fotoğraf düzenleme işlemleri için de herhangi bir sorun çıkarmıyor.

A12 Bionic işlemci, önceki iPad modellerine göre yaklaşık %40 daha hızlı bir performans ve 2 katı kadar daha hızlı grafikler vaat ediyor. Böylece normalde tabletlerde sorun çıkaran birçok işlemi 8. Nesil iPad’lerle rahatlıkla yapabiliyorsunuz.

Tablette oyun oynamayı seviyorsanız hızlı ve tempolu yarış oyunlarındaki görüntü akıcılığıyla oyun keyfinizi katlayabiliyorsunuz. Ya da aksiyon oyunlarını seviyorsanız ekranın hemen tepki veren dokunmatik özelliği sayesinde canlı bir oyun oynayabiliyorsunuz. Ancak çok güçlü performans gerektiren oyunları oynamak istiyorsanız özelliklerini kontrol etmenizde fayda bulunuyor.

Apple Pencil Kullanımı

8. nesil iPad, 1. Nesil Apple Pencil’ı desteklediği için işleri biraz daha kolaylaştırıyor. iPad Air modelinin 2. Nesil cihazlarında Apple Pencil için kasasına takılabilecek manyetik alanı bulunuyor olsa da 8. Nesil iPad’lerde bunun için ayrı bir bölüm bulunmuyor. Bu nedenle Apple Pencil kullanılmak istendiğinde biraz daha dikkatli olunması gerekiyor. Çünkü kaybolma ihtimali daha yüksek oluyor.

Apple Pencil’ın kullanımı ve ekran hassasiyeti oldukça iyi düzeyde olduğu görünüyor. Her türlü çalışmanızda kalemi rahatlıkla kullanabiliyorsunuz. Ayrıca iPadOS 14 yazılımının şekil tanıma özelliği de işinizi daha çok kolaylaştırıyor. Bu özellik sayesinde mükemmel yıldızlar, daireler ve diğer şekilleri kolayca çizebiliyorsunuz.

iPad 8 Teknosa

Akıllı Klavye Kullanımı

8. nesil iPad ile birlikte kullanacağınız Apple Akıllı Klavye, oldukça iyi bir yazma deneyimi sunuyor. Daha sonra çıkan iPad Air ve iPad Pro kadar iyi performans sergilemese de kullanıcısını tatmin edici yönleri bulunuyor.

Akıllı klavyede kullanılan membran klavye kauçuk hissi veriyor ve uzun süreli yazı yazmanız gerektiğinde büyük bir rahatlık sağlıyor. Akıllı klavyede yerleşik bir dokunmatik yüzey bulunmuyor olsa da tabletini dizüstü bilgisayar rahatlığında kullanmak isteyenler için oldukça ideal bir kullanım sunuyor.

iPad 8. Nesil’de Bulunan iPadOS14 Yazılımı

Apple, geliştirdiği iPadOS 14 ile 8. Nesil iPad’lerde tablet deneyimini güçlendirerek daha ileri bir seviyeye taşıyor. iPadOS 14 güncellemesi ile birlikte ekranın sol tarafında yer alan widget’lar daha büyük görüntüleniyor ve yenilerini eklemek daha da kolaylaşıyor. Ayrıca hava durumu, podcast’ler ve haberler gibi tek bir pencerede birden fazla widget arasında geçişleri rahatlıkla yapabiliyorsunuz.

Buna ek olarak, Apple kenar çubukları ve açılır menüler de ekleyerek tablet kullanımında farklı bir deneyim yaşatıyor. Daha çok masaüstü kullanıyor gibi hissetmenizi sağlıyor. E-postalar, dosyalar, notlar, takvim ve fotoğraflarda birer kenar çubuğu da bulunuyor. Bu sayede fotoğrafları açtığınızda sol kenar çubuğunda ayarlar, filtreler ve kırpma gibi seçenekleri, sağ kenar çubuğunda ise diğer ayarlama seçeneklerine kolayca ulaşabiliyorsunuz.

iPadOS 14 ile arama ve Siri daha kompakt bir tasarımla karşımıza çıkıyor. İki özellik uyum içinde çalışarak daha iyi iş çıkartıyor.

Bunların yanı sıra iPadOS14 ile tabletinize gelen bildirimler daha küçük bir yer kaplıyor.

iPad 8. Nesil Kamerası

8. nesil iPad’ler, bir önceki iPad ile aynı kamera donanımına sahip olarak geliyor. Yani, arka kamera 8 MP ve ön kamera 1,2 MP çözünürlüğe sahip oluyor. Ancak düşük piksel seviyeleri dışarıdan bakıldığında yanıltıcı olabiliyor. Çünkü A12 Bionic işlemcisinin içerisinde yer alan görüntü işleme uygulamaları sayesinde ortaya çok başarılı sonuçlar çıkıyor.

Yakın çekim yaptığınız nesnelerin tüm renklerini ve detaylarını görüntü kalitesi bozulmadan görebiliyorsunuz. Ayrıca güneşli havalarda açık renkli nesnelerin patlamasıyla ilgili her zaman sorunlar yaşanıyor. 8. Nesil iPad’in kamerasında bu sorunu yaşamıyorsunuz. Güçlü işlemcisi görüntüyü anında eşit pozlanmış bir çekime dönüştürüyor ve fotoğraf karesinde mükemmel uyumu yakalıyor.

Bunların yanı sıra geniş renk yelpazesi sayesinde fotoğraflarınızdaki renkler gerçekçi ve canlı görünüyor.

iPad 8. Nesil Pil Ömrü ve Şarj Süresi

8. nesil iPad’in pil ömrü ile ilgili Apple tarafından yapılan açıklamada, Wi-Fi üzerinden internete bağlandığınızda yaklaşık 10 saatlik internette gezinme ve video izleme imkanı sunuyor. Eğer hücresel interneti ya da LTE’yi kullanıyorsanız bu süre 9 saate düşüyor.

Ancak iPad kullanıcılarının kendi yaptıkları pil ömrü testinde bu sürenin daha uzun olduğu söyleniyor. Yapılan testlerde yaklaşık 13 saate varan bir kullanım söz konusu oluyor. Bu pil ömrü bir önceki iPad modelinin pil ömründen 1 saat daha uzun olduğu anlamına geliyor.

8. nesil iPad ile birlikte USB-C hızlı şarj adaptörü de geliyor. Fakat bu hızlı şarjın performansı kullanıcıların beklentisini fazla karşılamıyor. Çünkü 1 saatlik şarj süresinin sonunda iPad’in şarjı sıfırdan yaklaşık %30 seviyelerine kadar ancak ulaşıyor.

8. Nesil iPad Almalı mısınız?

iPad 8. Nesil tabletlerin amacı, kullanıcıların ihtiyaç duydukları temel özellikleri en iyi şekilde karşılayacak uygun fiyatlı bir tablet ortaya çıkarmak olarak görünüyor. Bu amacını da fazlasıyla karşılayabiliyor.

Özellikle A12 Bionic işlemcisi olağanüstü performans sergiliyor ve tableti hem iş hem de oyun oynamak için harika bir seçenek haline getiriyor. Ayrıca uzun pil ömrü ile birlikte kendi sınıfının en iyisi olarak karşınıza çıkıyor.

Apple Pencil ve akıllı klavye ile birlikte kullandığınızda küçük çaplı bir dizüstü bilgisayar kullanma deneyimini hissedebiliyorsunuz.

Genel özelliklerine bakıldığında uygun fiyatlı güçlü bir tablet almak isteyenler için mükemmel bir seçenek oluyor.

Yukarıda iPad 8. nesil özelliklerini mümkün olduğunda anlatmaya çalıştık.

Siz de en iyi iPad’leri incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
yeni nesil telefon tutucular teknosa
Devamını Oku

Yeni Nesil Telefon Tutucular

Gelişen mobil teknoloji sayesinde cihazlarımızı hiçbir zaman yanımızdan ayırmamıza gerek kalmıyor. Özellikle akıllı telefonlarımız gün içerisinde vazgeçemediğimiz cihazlarımız…
Devamını Oku

Akıllı Telefon Hızlandırma Yöntemleri

Cep telefonlarının yavaşlamaya başlaması pek çok kullanıcıyı meşgul eden bir problem. Günlük mesajlaşma trafiğinden önemli bir dosyanın gönderimine,…
cep telefonu guncelleme teknosa
Devamını Oku

Cep Telefonu Nasıl Güncellenir?

Cep telefonunuzdan en iyi şekilde faydalanabilmek ve tüm özelliklerini en verimli şekilde kullanabilmek için işletim sisteminin son versiyonunu…