Özellikle hemen her köşe başına açılan kahve dükkanları ile yıllar geçtikçe kahve kültürümüz de gelişiyor. Hangi kahve çekirdeğinin daha iyi olduğundan kahve çekirdeklerinin nasıl çekildiğine kadar birçok şeyi araştırıyor ve biliyoruz. Bu konudaki en büyük tutkularımızdan biri de dışarıda içtiğimiz güzel bir kahvenin aynısını evimizde yapabilmek oluyor. Aynı tadı ve kokuyu yakalayarak evimizde muhteşem bir kahve keyfi yapmak bizi oldukça etkiliyor. Bunun için de evlerimize bir kahve makinesi mutlaka almak istiyoruz. Ancak piyasada çok fazla çeşitte kahve makinesi bulunuyor. Çok farklı yapım tarzı olduğu için hemen her tarz için de ayrı bir makinesi üretiliyor. Bunlar da kendi aralarında performansları ve fiyatlarıyla birbirlerinden ayrılıyor. Hal böyle olunca bir kahve makinesi seçmek gittikçe daha da zor hale geliyor. Hangi kahve makinesini alacağınıza karar vermeden önce ne istediğinizi biliyor olmanız gerekiyor. Tek bir tuşa basarak kahvenizin hazır olmasını mı istiyorsunuz yoksa bir barista gibi kahve çeşitleri hazırlamayı mı arzuluyorsunuz? Kahve çekirdeğini kendi istediğiniz şekilde öğütmek mi istiyorsunuz yoksa çekilmiş kahve ile hızlı bir kahve yapmak mı? Bu soruların yanıtlarını kendinize verdikten sonra nasıl bir kahve makinesi alacağınıza daha kolay karar verebiliyorsunuz. Bu yazımızda hangi kahve makinesini almalıyım anlatmaya çalışacağız.

Filtre Kahve Makinesi

Filtre kahve çok daha geniş bir kesime hitap ediyor. Kolay demlenmesi, güzel tadı ve hoş bir içim keyfi sunmasıyla popülerliği de giderek artıyor.

Filtre kahve makineleri, pratik kahve demleme yöntemiyle oldukça ilgi görüyor. Öğütülmüş kahve, filtre kağıdı ve suyla kısa sürede enfes kahveler yapabiliyorsunuz. Farklı kahve çekirdeklerini öğüterek tadım değeri daha yüksek ve damak zevkinize hitap eden yeni kahveler de yapabilme imkanına sahip oluyorsunuz.

Filtre kahve makineleri espresso bazlı kahveler hazırlamak için uygun olmuyor. Basınçla çalışmadıkları için daha hafif, içimi kolay klasik filtre kahve yapmak için uygun bir ortam sağlıyor. Çoğu kahve makinesine göre daha hızlı ve pratik kullanımı sayesinde dikkat çekiyor. En büyük avantajlarından biri de parçaları kolay bir şekilde çıkabiliyor ve rahat temizleniyor.

Filtre kahve makineleri temelde iki gruba ayrılıyor. Bunlardan birincisi kendi filtresine sahip olan makineler, ikincisi de kağıt filtre kullanılan makineler oluyor. Kendi filtresine sahip olan filtre kahve makineleri sıcak suyla temas eden kahveyi kendi filtresinden süzerek akıtıyor. Bu makinelerde yapılan kahveler daha sert ve daha az pürüzsüz oluyor. Bu tarz kahveleri daha çok tercih ediyorsanız kendi filtresine sahip olan filtre kahve makinelerini tercih edebiliyorsunuz.

Kendi filtresi olmayan filtre kahve makineleri için ise dışarıdan bir kağıt filtre konularak çalıştırılması gerekiyor. Bu makinelerde kahve filtre kağıdından süzülerek demleniyor. Böylece daha pürüzsüz bir kahve elde ediliyor. Daha yumuşak içime sahip filtre kahvelerden hoşlanıyorsanız kendi filtresi olmayan filtre kahve makineleri arasından bir seçim yapabiliyorsunuz.

hangi kahve makinesini almaliyim teknosa

Espresso Kahve Makinesi

Kahve keyfi için kendinize zaman yaratmaktan keyif alıyorsanız, kahveyi hazırlarken hiç üşenmeyenlerdenseniz ve espresso bazlı kahveleri seviyorsanız filtre kahve makineleri size yeterli gelmiyor anlamına geliyor. Dışarıda içtiğiniz espresso, americano ya da latte’nin daha güzelini evinizin rahatlığında hazırlayabiliyorsunuz.

Espresso kahve makineleri temel anlamda iki farklı modelde piyasada bulunuyor. Bunlar tam otomatik ve yarı otomatik kahve makineleri oluyor. Eğer kahve keyfinizi çekirdeğin öğütülmesinden bardağa konmasına kadar her aşamasında bulunarak çıkarmak istiyorsanız yarı otomatik kahve makineleri sizin için daha doğru bir tercih oluyor. Sütlü kahve seviyorsanız yarı otomatik kahve makinelerinde sütü buharlaştırma ya da krema yapabilme özelliği bulunuyor. Bu makinelerde tüm kontrol sizde oluyor. Yarı otomatik makineleri kullanabilmek için öncesinde bir kahve altyapınızın olması gerektiğini de unutmamanız gerekiyor.

Tam otomatik espresso makineleri, kahve çekirdekilerini içerisinde sizin istediğiniz oranda kendi öğütüyor. Ardından yüksek basınçlı buhardan geçirerek fincanınıza kahvenin özünü sunuyor. Tam otomatik makinelerde kahvenin yoğunluğunu kendiniz ayarlayabiliyorsunuz. Suyu az ya da çok koyarak istediğiniz kıvamı elde edebiliyorsunuz. Sütlü kahve çeşitlerini tam otomatik espresso makinelerinde de yapabiliyorsunuz ancak sütün kontrolü sizde olmuyor. Kıvamını makineniz yine kendisi ayarlıyor.

Espresso makinesi alırken kolay ve hızlı kahve yapmak istiyorsanız sizin için ideali tam otomatik espresso makineleri oluyor. Kahve keyfinizi zamana yaymak ve kahvenin her aşamasında bulunmak istiyorsanız yarı otomatik espresso makineleri bu ihtiyacınızı tam olarak karşılıyor.

Türk Kahvesi Makinesi

Türk kahvesinin kültürümüzde her zaman farklı bir yeri oluyor. Sadece ülkemizde değil artık dünyanın hemen her yerinde Türk usulü kahve demleme şekli olarak biliniyor ve kendine özel tutkunları bulunuyor. Kendine özgü aroması ve etrafa yaydığı hoş kokusuyla insanları kendine bağlayan Türk kahvesi geçmişten günümüze taşınan değerli bir miras olarak duruyor.

Eskiden kavrulan kahve çekirdekleri el değirmenlerinde toz kahve formuna dönüştürülerek bakır cezvelerde pişiriliyordu. Ancak günümüzde gelişen teknolojiyle birlikte bu pişirme tarzı yerini Türk kahvesi makinelerine bırakıyor. Son dönemde geliştirilen Türk kahvesi makineleri artık bakır cezvedeki kadar muhteşem bir tat sunarken daha hızlı da pişirebiliyor.

Kahve keyfi denince aklınıza bol köpüklü özel fincanında Türk kahvesi geliyorsa, kahve makinesi seçimi yaparken Türk kahvesi makineleri önemli bir tercihiniz oluyor. Eğer bir Türk kahvesi makinesi almak istiyorsanız bir defada ne kadar kahve yapmaya ihtiyacınız olduğuna göre karar veriyorsunuz. Kalabalık ve kahve seven bir aileniz varsa daha çok kahveyi aynı anda ve aynı lezzette yapan kahve makinelerini tercih etmeniz gerekiyor. Bir ya da iki kişi için kahve yapacaksanız daha küçük hacimli kahve makineleri ihtiyacınız için yeterli oluyor.

Bu yazımızda hangi kahve makinesini almalıyım anlatmaya çalıştık.

Siz de en iyi kahve makinelerini incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
Kitaplık Nasıl Monte Edilir?
Devamını Oku

Kitaplık Nasıl Monte Edilir?

Oturma ya da çalışma odalarının vazgeçilmez mobilyası kitaplıklar hem kitaplarınızı hem de dekoratif ürünlerinizi sergilemeniz için ideal ürünlerdir.…
elektrikli scooter nasil kullanilir teknosa
Devamını Oku

Elektrikli Scooter Nasıl Kullanılır?

Teknolojinin gelişmesiyle hayatımıza oldukça farklı araçlar ve alternatifler girdi. Bunlardan biri de scooterlar. Son yıllarda dünya çapında yaygınlaşan…