Meyveler; içerdiği zengin lif ve minerallerle iştahları bastıran, vitamin depolarına katkı sağlayan, doğanın insanlığa sunduğu en lezzetli tatlardır. Her mevsim farklı lezzetlerle karşımıza çıkan meyveler,havaların ısınmasıyla birlikte rengarenk ve içimizi ferahlatan yaz meyveleriyle de tezgahlarda yerini almaya başlar. Yaz meyvelerini, her ne kadar doğal haliyle tüketmek lezzetli ve pratik olsa da; bu cıvıl cıvıl lezzetlerden hem sağlıklı hem de lezzet dolu tatlılar yapmak bir o kadar keyiflidir. Yaz mevsiminin en güzel meyveleriyle hazırlanan, en pratik ve lezzetli tariflere ulaşmak için doğru yerdesiniz!

Kışın tüketilen yoğun yiyeceklerin ardından yazın gelmesiyle daha hafif tatlara yöneliriz. Tam da böyle zamanlarda canınız tatlı istediğinde meyveden tatlı yapmak serinletici bir etkiye sahip en iyi alternatiflerdir. Meyveden yapılan tatlılar fresh ve hafif lezzetlerdir ve hemen herkesin damak tadına hitap edebilir. Özellikle sağlığına önem veren ve kalori alımına dikkat edenler için, tatlı krizlerinde harika bir atıştırmalık olan meyveden tatlı yapımı, en besleyici ve pratik çözüm yollarından biridir. Karpuz, çilek, kavun, şeftali ve böğürtlen gibi yaz meyveleriyle yapılabilecek en sağlıklı tatlıların lezzeti ve renkli görüntüsü, siz ve misafirleriniz için iştah açıcı olacaktır. Y azımızın devamında, hızlı ve kolay şekilde hazırlayabileceğiniz, fresh ve renkli yaz meyveleriyle yapılabilecek sağlıklı tatlılar için alternatifler bulabilirsiniz.

Yazın Favorisi: Karpuz Sorbe

Konu, yaz meyvelerinden tatlı yapmak olunca ilk akla gelecek olan karpuz, hem serinletici etkisi hem de muhteşem tadı ile sofralarımızın vazgeçilmezidir. Her evde bulunan birkaç malzeme ve karpuz ile kolayca hazırlayabileceğiniz sorbe, yazın favori lezzetlerinden olmaya aday!

Malzemeler:

  • 1 kg karpuz
  • 1 adet limon suyu
  • 1 yemek kaşığı bal
  • Taze nane

Yapılışı:

Karpuzun çekirdeklerinden ayırın ve derince bir kaba alın. Blender ile tamamen püre haline gelene kadar ezin. İçerisine bir limon suyunu ekleyip karıştırın ve buzluğa kaldırın. 4-5 saat beklettikten sonra dondurucudan çıkarın ve 5-10 dk kadar blenderdan geçirdikten sonra tekrar buzluğa kaldırın. 2 saat arayla aynı işlemi tekrarlayın. Üçüncü işlemden sonra buzluğa kaldırın ve 1 saat bekletin. Dinlenen sorbenizi sunum kaselerine paylaştırıp taze nanelerle süsledikten sonra servis edebilirsiniz.

Görsel Şölen: Dondurmalı Şeftali Çanağı

Lezzetli ve çok çeşitli bir yemeğin ardından sıra tatlıya geldiğinde daha hafif şeyler ararıyor olabilirsiniz. Tatlı ihtiyacını bastırırken midenizi daha da yormayacak bu tarif, beş çayları ve davet sofralarının yıldızı olacak!

Malzemeler:

  • 3 adet şeftali
  • 3 çay kaşığı bal
  • 3 çay kaşığı tereyağı
  • Vanilyalı Dondurma
  • Taze nane

Yapılışı:

Bir kasede tereyağı ve balı karıştırın. Şeftalileri güzelce yıkadıktan sonra ortadan ikiye kesin ve çekirdeklerini çıkarın. İç yüzeylerine eşit bir şekilde, hazırladığınız tereyağ ve bal karışımını sürün. Tost makinenizi veya ızgara tavanızı kızdırın. Şeftalilerin karışım sürülen yüzeyi kızgın tavaya denk gelecek şekilde pişirin. Hafifçe yumuşayan ve kızaran şeftalileri servis tabağına alın. Üzerine vanilyalı dondurma yerleştirin ve nane yapraklarıyla süsleyin.

Yazın En Tatlı Melodisi: Çilekli Cheesecake

Hemen hemen herkesin tarif defterinde bir cheesecake tarifi vardır. Yoğun kıvamı ve zengin lezzetiyle mest eden bu tatlıyı, diyetinizi bile bozmak zorunda kalmadan, aşağıdaki tarifle sağlıklı bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Kimsenin karşı koyamayacağı kremsi dokusu ile bir tatlıdan daha fazlası olan cheesecake’i bir de böyle deneyin.

Malzemeler:

Cheesecake için:

  • 400 gr labne
  • 10-15 adet çilek
  • 1 adet muz
  • 2 yemek kaşığı kadar bal
  • 4-5 adet doğranmış çilek

Alt Taban için:

  • 2 su bardağı yulaf
  • ½ su bardağı fındık
  • 1 adet muz

Yapılışı:

Yulaf ve fındık robotun içine atın ve toz haline gelene kadar çekin. Orta boyda biz muzu çatalla ezin. Ezdiğiniz muzu yulaf ve fındık karışımıyla iyice karıştırın. Orta boyda yuvarlak, kelepçeli bir kalıbın alt kısmına yağlı kağıt yerleştirin. Hazırladığınız karışımı kalıba güzelce yayın ve buzdolabında dinlenmeye kaldırın.

Tabanı dinlenirken, cheesecake için muzu ve çileği püre haline getirerek labne ile karıştırın. Karışıma 1-2 yemek kaşığı kadar bal ekleyin. İri bir şekilde doğradığınız 4-5 adet çileği de karışıma ekleyin ve karıştırın. Dolapta dinlenmekte olan tabanın üzerine hazırladığınız karışımı ekleyin ve buzluğa kaldırın. En az 3 saat dondurucuda bekleyen sağlıklı cheesecake’i dilimleyip afiyetle tüketebilirsiniz.

En Fresh Tatlı: Kırmızı Meyveli Dondurma

Yazın sıkça tükettiğimiz dondurmayı, evde birkaç basit malzemeyle hazırlamak çok kolay! Üstelik doğal ve katkısız olan kırmızı meyveli dondurmanızda şeker kullanmayarak kalori alımını en aza indiriebilirsiniz.

Malzemeler:

  • 1 çay bardağı böğürtlen
  • 1 çay bardağı doğranmış çilek
  • 1 çay bardağı frambuaz
  • Yarım muz
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 4 yemek kaşığı süt veya yoğurt
  • 1 vanilya özütü

Yapılışı:

Dondurmanızı hazırlamaya başlamadan önce, doğranmış muz ve kırmızı meyvelerinizi bir gece önce buzlukta dondurun. Buzluktan çıkardığınız donmuş meyvelerinizi 5-10 dakika dinlendirin. Bal, süt, vanilya ve dinlenmiş meyvelerinizi mutfak robotuna alın ve krema kıvamına gelene kadar çekin. Hazırladığınız kremamsı karışımı dondurma kaplarına koyun ve dondurucuya kaldırın. 2 saat sonunda dondurmayı buzluktan çıkarın ve blender ile 1-2 dakika çırpın. Tekrar dondurucuya kaldırdığınız dondurmanıza 1 saat arayla 2-3 kez aynı işlemi tekrarlayın. Sürenin sonunda hazır olan dondurmanızı, dondurma kaselerinde veya tatlı yanında servis edebilirsiniz.

Yaz meyvelerini tüketmenin en tatlı ve sağlıklı hali olan bu tarifler, sıcak yaz günlerinin lezzetli kurtarıcısı olabilir. Siz de meyvelerin yanında birkaç basit malzeme ile hazırlayabileceğiniz bu kolay ve pratik tatlılarla, harika lezzetlerin ve serinletici etkinin tadına varabilirsiniz!

0 Shares:
Bir yanıt yazın
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
Tezgah Altı Buzdolabı Nasıl Seçilir
Devamını Oku

Tezgâh Altı Buzdolabı Nasıl Seçilir?

Buzdolabı mutfağın en çok kullanılan beyaz eşyaları arasındadır. Gıdaların bozulmadan korunması ve saklanması için kullanılan buzdolabı birçok farklı…
En iyi çalışma sandalyesi önerileri
Devamını Oku

En İyi Çalışma Sandalyesi Önerileri

Çalışma sandalyeleri ofis ya da home ofis gibi çalışma ortamlarının en önemli mobilyalarından biridir. Dolayısıyla en iyi çalışma…
ketojenik diyet nedir teknosa
Devamını Oku

Ketojenik Diyet Nedir?

Yoğun iş temposu ve salgın hastalıklar nedeniyle sağlıklı beslenme konusunda oldukça fazla araştırma yapmaya başlıyoruz. Beslenmenin sağlık durumumuzla…