Bir bebeğiniz olduğunda yaşantınızdaki her şey değişmeye başlıyor. Sürekli bebeğinizin yanında olmak istiyor, her zaman onunla ilgilenmek istiyorsunuz. Ayrı olduğunuz her an ne yaptığını merak ediyorsunuz. İlk aylarında hiç yanınızdan ayırmadığınız bebeğinizin bir süre sonra ayrı odada uyuması gerekiyor. Bu nedenle geceleri yavaş yavaş ayrılmaya başlıyorsunuz. Çoğu zaman da bebeğiniz bir odada uyurken siz diğer odalarda ev işlerinizi yapıyor ya da kendinize biraz zaman ayırıyorsunuz. Böyle anlarda aklınızda her zaman bebeğiniz oluyor. Bebeğinizin uyanıp uyanmadığını öğrenmek ya da ne yaptığını görebilmek için bu gibi zamanlarda bir bebek telsizine ihtiyacınız oluyor. Ancak ilerleyen aylarda kullanmayacağınız bir bebek telsizine yatırım yapmak istemeyebiliyorsunuz. Bunun için evinizde eski bir akıllı telefonunuz varsa onu bebek telsizine dönüştürme imkanınız bulunuyor. Modern teknolojinin faydalarını kullanarak bunu yapmanız artık oldukça kolay oluyor. Bu yazımızda telefonu bebek telsizi yapma nasıl olur anlatacağız.

Bebek Telsizi Olarak İki Telefon Nasıl Kullanılır?

İki telefonu bebek telsizi olarak kullanmanın en kolay yolu iki telefonu bir çağrıyla bağlamak oluyor. Bunun için öncelikle cep telefonunuzun sessize alma ve hoparlör özelliklerinin çalıştığından emin olmanız gerekiyor. Akıllı telefonların hepsinde bu özellikler bulunuyor. Önemli olan bebeğinizin odasına koyacağınız telefonda bu özelliklerin sorunsuz olarak çalışıp çalışmadığını kontrol ediyorsunuz.

Ayrıca ikinci bir telefona da ihtiyacınız oluyor. İki telefon da standart bir sabit hatta sahip olması gerekiyor.

İki telefonu birbirine bağlamak için arama yapıyorsunuz. Ancak öncesinde telefonların ikisini de sessize alıyorsunuz. Bu sayede telefon sesiyle bebeğinizi uyandırmamış oluyorsunuz. Bebek odanızdan gelen sesin hoparlörden duyulduğundan emin olmak için bir test yapıyorsunuz. Herhangi bir sorun yoksa arama açık bir şekilde bebeğinizin odasından çıkıp gönül rahatlığıyla kendi işlerinizi yapmaya başlayabiliyorsunuz. Bu arada bu aramayı normal şebeke hattından yaptığınızda telefonunuz hep meşgul tonu veriyor. Eğer telefonunuzun meşgul olmasını istemiyorsanız, internet üzerinden aramanız daha faydalı oluyor. Hem cep telefonu operatörünüzdeki konuşma süreniz bitmemiş oluyor hem de telefonunuza gelecek olan aramaları cevaplayabiliyorsunuz.

Arada bazen aramanın kesilip kesilmediğini kontrol etmeniz gerekiyor. Çünkü telefonunuzu bebek telsizine çevirdikten sonra sürekli telefona bakmıyorsunuz. Bunun için bebek odanızda yumuşak ve sakinleştirici bir müzik çalmanız faydalı oluyor. Hem bebeğinizin daha rahat uyumasını sağlıyorsunuz hem de telefonunuzda bu sesi duyduğunuz sürece aramanın kesilmediğinden emin oluyorsunuz.

telefonu bebek telsizi yap teknosa

Ücretsiz Uygulamalar Kullanarak Eski Telefonunuzu Bebek Telsizine Nasıl Dönüştürürsünüz?

Telefonu bebek telsizi yapma konusunda ücretsiz uygulamalardan da faydalanabiliyorsunuz. Bunun için yine iki akıllı telefona ve bir Wi-Fi internet ağına ihtiyacınız oluyor.

Her iki telefona da yüklemek için bir uygulama seçmeniz gerekiyor. Bu konuda uygulama marketlerinde çok sayıda seçenek bulunuyor. Çocuğunuzun güvenliği için kullanacağınız uygulamanın güvenlik özelliklerini kontrol etmeniz önemli bir konu oluyor. Özellikle bebek video akışının gizli tutulmasını isteyebiliyorsunuz. Bu nedenle uygulamanın güvenlik ayarlarını dikkatli inceliyorsunuz. Son olarak telefonu bebek odanıza doğru bir şekilde yerleştiriyorsunuz ve hem Wi-Fİ ağına hem de prize bağlı olduğundan emin oluyorsunuz.

Skype Kullanarak Bebeğinizi Ücretsiz İzleyin

Kameralı bebek telsizinizi ya da bebek monitörünüzü Skype ile kurmak oldukça basit ve yalnızca birkaç dakika süren bir işlem oluyor. Eski telefonunuza ve yanınızda taşıyacağınız telefona Skype uygulaması yükleyerek başlıyorsunuz. Her telefon için de ayrı birer Skype hesabı açıyorsunuz. Bebeğinizin odasında kullanacağınız hesaba ekstra özellikler kurmanız gerekiyor. Bebeğiniz kendisine gelen aramaları kabul edemeyeceği için sizden gelen görüntülü aramaları otomatik kabul eden özelliği aktif ediyorsunuz.

Skype uygulamasının ücretsiz olmasının yanı sıra bir diğer avantajı çocuğunuzun da sizi duyabiliyor ve görebiliyor olmasıdır. Çocukların kendilerini gerçek anlamda güvende hissetmeye ve rahatlamaya ihtiyaçları oluyor. Ancak bazen yemek yaparken ya da başka bir şeylerle ilgilenirken bebeğinizin yanına hemen gidemeyebiliyorsunuz. Bu tarz durumlarda bebeğinize telefondan söyleyeceğiniz birkaç tatlı kelime ya da yatıştırıcı sözler önemli ölçüde etki ediyor.

Ayrıca telefonu bebeğinizin görebileceği şekilde sabitlerseniz görüntülü arama sayesinde hem bebeğinizin ne yaptığını görebiliyor hem de ona görüntülü olarak seslenip rahatlamasını sağlayabiliyorsunuz.

Güvenli bir arama için Skype ve Wi-Fi şifrelerinizi bebeğinizin adı ya da basit numaralar yapmıyorsunuz. Tahmin edilmesi zor şifreler oluşturarak herhangi bir olumsuz duruma karşı kendinizin ve bebeğinizin güvenliğini artırabiliyorsunuz.

Bebek Odasına Bebek Monitörü Olarak Akıllı Telefon Nasıl Kurulur?

Bebek monitörü olarak telefonunuz için en iyi noktayı bulmanız gerekiyor. Bunun için en etkili yöntem önce Skype ile görüntülü arama başlatmanız oluyor. Canlı videoya bakarak mükemmel yeri ve açıyı kolay bir şekilde bulabiliyorsunuz. Özellikle bütün beşiğin içini görebileceğiniz bir açı bulmak oldukça önemli noktaların başında geliyor.

Telefonu sabitlemek için iyi bir tripoda veya standa ihtiyacınız oluyor. Bazı tripodların mobilyaları sarabilen esnek ayakları bulunuyor. Örümcek ayaklı tripod olarak arattığınızda kolayca ulaşabiliyorsunuz.

Ayrıca telefonu sürekli olarak şarjda tutacağınız için bir elektrik prizine de yakın olması gerektiğini unutmamanız gerekiyor. Burada en çok dikkat etmeniz gereken nokta telefon ya da priz kablolarının bebeğin hiçbir şekilde erişemeyeceği bir yerde olması oluyor. Gerekirse kabloları sabitleyerek bebeğinizin çıkarmasını da engelleyebiliyorsunuz. Bebek monitörü olarak kullanacağınız telefondan en iyi görüntüyü beşiğe sabitlediğinizde alabiliyorsunuz. Ancak bebeğinizin güvenliği için bunu yapmamanız gerekiyor. Bebeğiniz uyandığında telefona ulaşma ve kendisine zarar verecek bir şeyler yapabilme ihtimali bulunuyor. Aynı şekilde telefonu bir yere gevşek bir şekilde klipslemiyorsunuz ve bir rafa koymuyorsunuz. Telefonu bebeğinizin asla ulaşamayacağı bir noktaya sabitlemeniz gerekiyor.

Bu yazımızda telefonu bebek telsizi yapma hakkında bilgiler paylaştık. Bu yeni bebek telsizi kameralı olmuş oluyor. Artık siz de telefonunuzu görüntülü bebek telsizi olarak kullanabilirsiniz.

Siz de en iyi teknolojik donanımlara sahip akıllı cep telefonları incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
Bıçak Nasıl Bilenir?
Devamını Oku

Bıçak Nasıl Bilenir?

Fileto, doğrama, soyma gibi farklı işlevlere sahip bıçaklar, yemek hazırlık süreçlerinde ya da doğa aktivitelerinde vazgeçilmez araçlardan biridir.…
evlenirken beyaz esya secimi teknosa
Devamını Oku

Evlenirken Beyaz Eşya Seçimi

Gelişmekte olan teknoloji ile beyaz eşya çeşitliliğinin artması seçim yapmayı zorlaştırıyor. Özellikle evlilik hazırlığının heyecanlı koşuşturmasının içerisinde beyaz…