Güzellik merkezlerine çok fazla para vermeden insanların evde de epilasyon yapabilmeleri mümkün. Peki evde lazer epilasyon cihazı kullanmak etkili mi? Ya da bir başka deyişle evde yapılan lazer epilasyon güzellik merkezlerinde yapılanlar kadar başarılı oluyor mu? Bu yazımızda evde epilasyon işe yarıyor mu sorusuna cevap vermeye çalışacağız.

İstenmeyen tüyler ister kadınlar için ister erkekler için olsun rahatsız edici olabiliyor. İnsanlar da istenmeyen tüylerinden kurtulmak için birçok epilasyon yöntemi deniyor. En etkili ve uzun vadeli olan ise lazer epilasyon cihazı kullanmak. Fakat bu yöntem de bazı durumlarda diğer yöntemlere göre daha pahalı olabiliyor. Jilet ve ağda gibi yöntemler kısa süreli ve acılı sonuçlar verebiliyor. Fakat lazer epilasyon yöntemi uzun vadeli sonuç veriyor. Daha öncelerinde güzellik ve tıp merkezlerinde uygulanan bu yöntem günümüzde evde de uygulanabilmekte.

Lazer Epilasyon Cihazı Nedir?

Tıp ve güzellik merkezlerinde kullanılan cihazlar oldukça yoğun atış yapıyor. Evde lazer epilasyon cihazları ise, yoğunlaştırılmış ışık teknolojisi (IPL) kullanıyor. Evde ya da dışarıda lazer epilasyon yaptırmanın güçlü ve zayıf yanları bulunuyor. Ev için IPL teknolojisi daha az yoğun atış yaptığından merkezlerde kullanılanlardan daha az sonuç verebiliyor.  Bilindiği üzere IPL lazer değil. Evde kullanımın güvenli olması için düşük güçte enerji ile kullanılıyor. En fazla bir yıl içinde istenmeyen tüylerden kurtulmak mümkün olabiliyor. Gelin evde epilasyonun güçlü yanlarından bahsedelim.

Tecrübe Gerektirmiyor

Lazerde tecrübeli olmak, evde lazer epilasyon yapmayı düşünenlerin kolayca atlayabileceği bir konu oluyor. Çünkü evde lazer epilasyon için tecrübeye ihtiyacınız yok. Oysa dışarıda lazer epilasyonu size uygulayacak kişinin tecrübeli olması gerekiyor. Bilgili olmayan bir kişinin yapacağı uygulama cildinizde yaralanmalara ya da tahrişlere neden olabiliyor. Merkezlerde uygulanan lazer epilasyon sırasında alınan önlemler de önemli. Uygulama yapılacak alanda hijyen kurallarına uyulup uyumaması dikkat edilmesi gereken konulardan biri. Fakat evde kendi kendinize uygulama yapmak isterseniz cihazın ayarı sayesinde bu riskler ortadan kalkıyor.

evde lazer epilasyon cihazi teknosa

Evde Lazer Epilasyon Cihazı Güvenli Mi?

Dışarıda lazer epilasyon yapmanın zayıf noktalarından biri de eğer epilasyon yaptırmak istediğiniz merkezde bulunan cihazın modeli eskiyse istediğiniz sonucu alamama ihtimali. Tıp ve güzellik merkezlerinde lazer epilasyon yöntemleri 8-10 seans arasında uygulanıp maliyetleri çok yüksek olabiliyor. Oysa evde lazer epilasyon sayesinde, daha uygun maliyetlere istediğiniz sonuçları alabiliyorsunuz.

Evde kullanabileceğiniz lazer epilasyon cihazları kullanımı oldukça güvenli. Kullanım kılavuzunu okuyarak sizin için uygun ayarı yapıp epilasyonunuzu kendiniz gerçekleştirebilirsiniz. Ancak tabiyki dikkat etmeniz birkaç başlık var. Örneğin bir dövmeye sahipseniz o dövmenin üstüne lazer epilasyon cihazınızı uygulamamanız gerekiyor. Uygulamanız durumunda dövmenizde bozulmalar gerçekleşebilir. Bunun yanında ten renginize, kıl renginize ve yoğunluğuna bağlı olarak atış gerçekleştirmelisiniz. Eğer bu durumun tam tersi şekilde uygulama yaparsanız sonuç almanız oldukça zorlaşabilir.

Lazer Epilasyon Cihazı Nasıl Kullanılır?

Lazer epilasyon cihazların çalışma mantığı kıl köküne lazer ışını ile atış yapıp deriye hasar vermeden onları ısıtıp yakmaktır. Kıl kökleri zarar gördükçe zamanla yeniden uzamaları seyrekleşip azalır. Diğer epilasyon yöntemleri ile karşılaştırıldığında hijyenik, konforlu ve hesaplı olması da tercih edilirken olumlu yanlarından bazıları.

Bunun yanında lazer epilasyon öncesi cildinizi uygulamaya hazırlamalısınız. Eğer canınızın acımasından rahatsız oluyorsanız uygulama öncesi anestezi etkili kremler kullanabilirsiniz. Ayrıca cildi temizlemek ve peeling yapmak da uygulama sırasında size yardımcı olacak faktörlerden birkaçı oluyor.

Evde Lazer Epilasyon Uygulaması Sonrasında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Eğer evde lazer epilasyonu gerçekleştirdiyseniz uygulamadan sonra dikkat etmeniz gereken birkaç başlık var. Lazerden sonra cildiniz doğal olarak hassaslaşacaktır. Bu yüzden cildinize iyi bakmanız en önemli noktalardan biri. İlk olarak uygulamadan sonra cildinizi sıcak su ile yıkamamanız gerek. Bu cildinizi daha hassas yapacaktır. Ilık su ile yıkamanız cildiniz için uygun olabilir. Bunun yanında cildinize ağır gelecek peelingler kullanmak ya da tahriş edecek şekilde uygulama yapmamanız gerek. İster evde ister bir merkezde lazer epilasyon yaptırmış olun uygulamadan sonra belli bir süre cildinizi güneşle temas ettirmemeniz gerek. Eğer zorunda iseniz yüksek korumalı bir güneş kremi kullanmanız gerekli. Son olarak cildinize içeriğinde alkol ya da cildi daha hassaslaştıracak kremler uygulamamanız sizin için en iyisi olacaktır.

Yukarıda evde lazer epilasyon cihazı kullanmak etkili mi anlatmaya çalıştık.

Siz de farklı epilasyon cihazlarını incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
pilates neden yapmali teknosa
Devamını Oku

Pilates Neden Yapılmalı?

Modern yaşamın getirdiği hareketsiz çalışma ortamları bedensel olarak birçok sorun yaşamamıza neden oluyor. Bu sorunlardan kurtulmak için vücudumuza…
iyi dis fircalama nasil olmali teknosa
Devamını Oku

İyi Diş Fırçalama Nasıl Olmalı?

Tüm bedenimizin sağlıklı olması, ağız ve dişlerimizin sağlıklı olmasına bağlı oluyor. Dişlerimiz üzerinde kalan yemek artıkları ve bakteriler…