Bilgisayar teknolojisinin hızlı bir şekilde gelişmesiyle her kullanıcının bilgisayarlardan beklentisi farklı oluyor. Bilgisayarın yanında internet yayınlarının yapılabildiği platformların gelişmesi sonucu farklı sektörler ve bu sektörlerde yeni meslekler ortaya çıkarıyor. Bu konuda en çok bilinen ve bilgisayar oyunu tutkunlarını ilgilendiren konu “Gamer”lar ya da diğer ismiyle “Oyuncu”lar oluyor. Bir oyuncu olduğunuzda ya da olmak istediğinizde ilk yapmanız gereken işlerden biri bilgisayar ekipmanlarınızı geliştirmek oluyor. Bilgisayarınızın özellikleri piyasadaki oyunların hemen hepsini kaldırabilecek kapasitede ve akıcı bir şekilde oynatacak kadar gelişmiş olması gerekiyor. Oyuncuları diğer bilgisayar oyunu oynayan insanlardan ayıran en önemli özelliklerin başında oyunları çok iyi oynayabiliyor olmalarıdır. Özellikle kullandıkları ekipmanlar oyundaki hareketlerine hemen tepki veriyor ve hareketlerinin hızını rahatlıkla kaldırabiliyor. Bilgisayar işlemcileri oyunun hızlı bir şekilde akmasını sağlarken iyi bir monitörle bu destekleniyor. Klavyenin tuşlarına basıldığı anda hemen tepki veriyor ve karakteri harekete geçiriyor. Oyuncular için bir diğer önemli ekipman da kullandıkları mouse oluyor. Oyun oynarken mouse kullanımı oyunu etkileyen faktörlerin başında geliyor. Kullanılan mouse’un sensörü, ergonomik yapısı ve hatta ağırlığı bile bu konuda etkili özellikler arasında yer alıyor. Bu yazımızda en iyi oyuncu mouse’ları anlatmaya çalışacağız.

Bilgisayar oyuncularının sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor. Bununla birlikte üretilen ekipmanlar da artıyor. Piyasada şu anda çok fazla sayıda ve özellikte mouse bulunduğu için çoğu zaman hangisini seçeceğinize karar veremiyorsunuz.

Logitech G502 Lightspeed Kablosuz Mouse

Genellikle oyuncular için mouse seçimi yaparken kablosuz mouse’lar pek tavsiye edilmiyor. Kablosuz bağlantıdan kaynaklı tepki süresinin bazen uzun olacağı ve Bluetooth bağlantı hızına göre oyun kalitenizin etkileneceğinden endişe ediliyor.

Ancak Logitech, G502 Lightspeed ile kablosuz mouse teknolojisini yeniden tasarlıyor. Profesyonel seviyede 1 ms tepki hızı ile kablolu mouse’lara meydan okuyor. Bunun yanı sıra sahip olduğu HERO 16K algılayıcı sayesinde oyunlarınızı daha hassas ve çok daha hızlı oynayabiliyorsunuz.

Oyun oynarken mouse ağırlığı uzun süreli oyun performansınızı önemli ölçüde etkiliyor. Ağır mouse’lar uzun süre oyun oynayacağınız zaman kolunuzu ağrıtabiliyor ya da bazı hızlı oyunları oynarken karakterinizle gerektiği kadar hızlı tepki veremeyebiliyorsunuz. Tam tersi hafif mouse’larla çok hızlı tepki vermek de oyun deneyiminiz açısından olumsuz sonuçlar doğurabiliyor. G502 Lightspeed kablosuz mouse, bu konuda seçimi tamamen size bırakıyor. Mouse ağırlığını ve dengesini kendinize uygun bir şekilde özelleştirebiliyorsunuz. Mouse ile birlikte 6 ek ağırlık geliyor. Oyun tarzınıza göre bu ağırlıkları takabiliyor ya da çıkartabiliyorsunuz.

Ayrıca tam dolu şarjla 60 saate kadar kesintisiz oyun oynayabildiğiniz için kablosuz mouse olarak bu konuda da bir sorun yaşamıyorsunuz. Gerektiğinde kablosuz şarj özelliğini de kullanarak yüksek performanslı oyun donanımınızı tamamlıyorsunuz.

Razer Deathadder V2 Gaming Mouse

Kablolu mouse ile oynayabilen oyuncular için Razer Deathadder V2 mükemmel bir mouse seçeneği sunuyor. Uzun kablosu sayesinde kablosuz mouse kullanıcıları kadar geniş hareket imkanı sunarken SpeedFlex özelliği ile kabloyu hissetmiyorsunuz. Kablo hem esnek yapıya hem de minimum sürtünme özelliğine sahip olarak üretiliyor. Bu sayede mouse kullanırken daha hızlı ve akıcı hareket edebiliyorsunuz.

Razer Deathadder V2 Gaming Mouse’un en önemli özellikleri arasında sınıfının en iyi ergonomik tasarımına sahip olması yer alıyor. Avuç içine tam olarak oturan yapısına ek olarak çeşitli parmak ucu stillerinde geniş bir kullanıcı kitlesine oyun oynarken konfor sunuyor.

Razer Deathadder V2 mouse’larının oyuncular tarafından en çok tercih edilme sebebi ergonomik yapısı ya da kullanıcıyı rahat ettiren kablo özellikleri olmuyor. Diğer mouse çeşitlerinden ayrılan en büyük özelliği hızlı tepki süresi olarak görünüyor. Mouse ile bir tıklama yaptığınızda Razer mouse bilgisayarınıza ışık hızında elektrik sinyali gönderiyor. Kızılötesi ışınları kullanarak bu işlemleri yaptığı için 0,2 milisaniye hızında tepki gerçekleşiyor. Böylece oyunlardaki en hızlı tepki süresine sahip oluyor. Tıklama gecikmesi en düşük seviyede olan Razer Deathadder V2 oyuncu mouse’ları sizi diğer oyuncular karşısında rakipsiz kılıyor.

Steelseries Rival 600 Oyuncu Mouse

Steelseries, e-spor oyuncuları için sağ ve sol tuşlardaki tetik sistemini ayırarak en iyi tıklama performansı sağlayan oyuncu mouse’unu kullanıcılarına sunuyor. 60 milyon tıklama ömrüyle uzun süreli kullanım sağlayan Rival 600 oyuncu mouse’u mekanik anahtarı sayesinde hassas kullanım sağlıyor.

Mouse kullanımlarında yaşanan en büyük sorunlardan biri de mouse’unuzu kaldırıp tekrar koyduğunuzda imlecin hareket etmesi oluyor. Oyun oynarken mouse hareketlerimizi genellikle oldukça hızlı yapıyoruz. Bu süreçte mouse’u sürekli kaldırıp kendimize yakın bir yere koyarak hareketlerimize devam ediyoruz. Steelseries Rival 600 oyuncu mouse’larında bunun için çift sensör sistemi bulunuyor. Bu sensörler sayesinde mouse’unuzu kaldırıp tekrar yere koyduğunuzda imleciniz hareket etmiyor ve kaldığı yerden kullanmaya devam etmenizi sağlıyor. Özellikle hızlı aksiyon oyunlarında bu özellik size büyük bir avantaj sağlıyor. Rival 600 oyuncu mouse’larının tasarımı her tarzda tutuş şekline en uygun olacak şekilde tasarlanıyor. Oyun oynarken ister mouse’unuzu pençe şeklinde tutun, isterseniz de avuç içi tutuşa sahip olun, uzun süreli oyun maratonlarında en konforlu mouse deneyimini yaşıyorsunuz. Ayrıca mouse ağırlığını ve dengesini de kendinize göre özelleştirebiliyorsunuz. Mouse’un çıkarılabilir yan tarafları 4 gramlık 8 parçadan oluşuyor. Daha ağır mouse kullanmak istiyorsanız bu ağırlıkları takabiliyor ya da dengesini kendinize göre ayarlamak için bir tarafın ağırlıklarını takıp diğer tarafınkini çıkartabiliyorsunuz. Bu tamamen sizin en rahat oyun oynama şeklinize göre değişiyor.

Bu yazımızda en iyi oyuncu mouse’ları anlatmaya çalıştık.

Siz de en iyi mouse’ ları incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
izoelektronikler nedir teknosa
Devamını Oku

İzoelektronik Nedir?

İzoelektronik, aynı elektronik yapıya ve aynı sayıda elektrona sahip iki atom, iyon veya molekülü ifade eden bir terim…
hdr nedir ne ise yarar teknosa
Devamını Oku

HDR Nedir? Ne İşe Yarar?

Teknolojik gelişmelerin en çok yaşandığı alanlardan biri de görüntü teknolojisi oluyor. İzlediğimiz görüntülerin daha etkileyici ve daha gerçekçi…