Yakın geçmişte her evin olmazsa olmaz eşyalarından olan dikiş makineleri, bir ara popülerliğini yitirmiş olsa da, son dönemde yine herkesin gündemine geliyor. Bilgiye ulaşmanın çok kolaylaştığı günümüzde çoğu insan kendi tasarımlarına sahip olmak istiyor. Kendi tasarımlarını yapıp kıyafetlerini dikmeye başlıyor. Hatta bu kıyafetleri satarak kendine gelir elde eden birçok kişi bulunuyor. Artık bu konuda yeni bir iş kolunun oluştuğu belirtiliyor. Piyasada kullanım yeri ve şekline göre birçok dikiş makinesi bulunuyor. Bunların sahip olduğu özellik sayısı da çeşitlilik gösteriyor. Hem dikilecek kumaşın cinsine göre hem de yapılacak tasarıma göre bu özellikler değişebiliyor. Aynı zamanda dikiş makinesinin kullanım şeklini de etkiliyor. Bu nedenle almak istediğiniz dikiş makinesini iyi inceleyip kendinize en uygun olanı almanız önemli kriterler içeriyor. Özellikle dikiş dikmeye yeni başlayanlar ve bunu merak edenlerin, piyasadaki modeller arasından seçim yapması oldukça zor oluyor. Kendinize uygun olmayan bir makine aldığınızda dikiş dikmekten soğuyabiliyor ve birkaç denemeden sonra vazgeçebiliyorsunuz.

Dikiş Deneyiminizi Düşünün

Bir dikiş makinesi almaya karar verdiğinizde öncelikle ne kadarlık bir dikiş deneyiminizin olduğunu düşünmeniz gerekiyor. Bu işe yeni başlıyorsanız çok profesyonel bir makine almak kafanızı karıştırabiliyor. Hevesle başladığınız bu işten daha ilk günden sizi soğutabiliyor. Bu nedenle başlangıç seviyesi dikiş makineleri sizin için en doğru seçim oluyor.

Bunun tam tersi şekilde eğer daha önce bu konuda deneyim sahibiyseniz ve makineyle yapabileceğiniz çok şey varsa başlangıç seviyesi dikiş makineleri sizin yaratıcılığınızı kısıtlayabiliyor. Dikiş makinesi tercihi yaparken daha profesyonel ürünlere yöneldiğinizde kendinizi daha özgür hissettiğinizi görüyorsunuz.

Dikiş makinesi almaya karar verdiğinizde ilk düşünmeniz gereken nokta bu oluyor. Çünkü burada vereceğiniz karar, alacağınız makinenin fiyatını, boyutunu ve özelliklerini doğrudan etkiliyor.

dikis makinesi alirken nelere dikkat edilmeli teknosa

Bütçenizi Belirleyin

Bir dikiş makinesinin fiyatı sahip olduğu özelliklere göre çok fazla değişkenlik gösteriyor. Hangi makineyi alacağınıza karar vermeden önce bütçenizi göz önünde bulunduruyor ve ne kadarını bunun için ayırabileceğinizi bilmeniz gerekiyor. Eğer sınırlı bir bütçeniz varsa, üst düzey profesyonel bir makine almanız zor gözüküyor. Bunun için daha fazla bütçe ayırmak için kendinizi zorlayabiliyorsunuz.

İyi bir ev tipi dikiş makinesi, size yıllarca güvenilir ve iyi hizmet vermeyi garanti ediyor. Bu konuda herhangi bir hayal kırıklığı yaşamamak için bütçenize göre en iyi dikiş makinesini seçmenizin sağlayacağı fayda çok fazla oluyor.

Eğer sınırlı bir bütçeniz varsa, kalitesi düşük olan dikiş makineleri hiç doğru bir karar olmuyor. Çünkü kalitesiz olan dikiş makinelerini uzun süre kullanamıyorsunuz ve sizi dikiş dikmekten tamamen soğutabiliyor. Bu nedenle bütçeniz dahilinde en iyi dikiş makinesini aramaya devam etmeniz gerekiyor. Fazla özelliği olmayan ancak kaliteli olan bir dikiş makinesi, çok fazla özelliğe sahip düşük kalitede olanlardan çok daha iyi oluyor. Burada temel kuralınız her zaman alabileceğinizin en iyisini almanız olarak söyleyebiliyoruz.

Dikiş Makinesini Hangi Projede Kullanacaksınız?

Alacağınız dikiş makinesini amacına uygun olarak kullanmanız gerekiyor. Ağır perdeleri dikmek için ucuz ve hafif bir dikiş makinesini kullandığınızda istediğiniz sonuçları alamıyorsunuz. Acemi ya da profesyonel olun, ihtiyacınız olan özelliklere sahip bir dikiş makinesi satın almak vereceğiniz kararda en etkili rolü oyunuyor. Makinede kullanacağınız en kalın kumaş türünü düşünerek karar vermeniz gerekiyor. Normal kumaşların yanında denim ya da kalın pamuklu kumaşlar da kullanmak istiyorsanız, alacağınız dikiş makinesi ne kadar sağlam olursa o kadar iyi olacağını bilmeniz gerekiyor.

Dikiş makinesinden beklentinizin ne olduğunu göz önünde bulundurduktan sonra buna en uygun olan makineyi seçerek en doğru kararı verebiliyorsunuz.

Yeni Başlayanlar İçin En Doğru Dikiş Makinesi Hangisidir?

Dikiş dikmek yaratıcılığınızı ifade etmenin en harika yollarından biri olarak karşınıza çıkıyor. Kendi kıyafetlerinizi ve ev eşyalarınızı yapmaktan, el yapımı hediyeler oluşturmaya kadar yapabileceğiniz çok fazla seçenek bulunuyor. Bunları önce kendiniz tasarlıyorsunuz ve tarzınıza uygun en güzel eşyaları dikebiliyorsunuz.

Dikiş dikmeye yeni başlayanlar genellikle temel dikiş aralığına sahip bir makineye ihtiyaç duyuyor. Hangi dikiş makinesini alacağına karar vermek istiyorsanız öncelikle ne dikmek istediğinizi bilmeniz gerekiyor. Sadece basit şeyler dikmek isteseniz bile yine de bir dikiş makinesine ihtiyaç duyuyorsunuz. Bu makinenin çeşitli kumaş ağırlıklarıyla başa çıkacak kadar güçlü olması gerekiyor. Makinenin aynı zamanda çeşitli işlevlere ve ek özelliklere sahip olması da avantaj yaratıyor.

Dikiş Makinesini Ne Sıklıkla Kullanacaksınız?

Makineyi hangi sıklıkla kullanacağınız da karar verme aşamasında önemli bir unsur oluyor. Dikiş dikmeye yeni başlayanlar makineyi genellikle daha az kullanıyor. Ancak bu işte tecrübe kazandıkça biraz daha bağımlı hale geliyorsunuz ve daha fazla kullanmaya başlıyorsunuz. Bu nedenle dikiş makinesi alırken şimdi ve gelecekte hangi sıklıkta kullanacağınızı düşünmek önemli bir kriter oluyor.

Bu konuda kendinize karşı dürüst olmanız gerekiyor. Makineyi sadece kıyafetleri onarmak, paçaları kıvırmak ya da nakış işlemek için ara sıra çıkaracaksanız, çok pahalı bir dikiş makinesine yatırım yapmanızın bir anlamı olmuyor.

Eğer dikiş bağımlısı biriyseniz, o zaman makinenizi çok sık olarak kullanacağınızı da biliyorsunuz. Sağlam, içi metal çerçeveli bir makine seçmek sizin için ideal bir yatırım olabiliyor. Bu konuda alabileceğinizin en iyi ve kalitelisini almanız yapacağınız en iyi yaklaşımların başında geliyor.

Dikiş Makineniz İçin Ek Ekipmanlara İhtiyacınız Var mı?

Dikiş makineleri bazı ekipmanlar ve ek özelliklere sahip olarak üretiliyor. Bunların sayıları çok değişken olabiliyor. Alacağınız dikiş makinesinde hangi ekipmanların standart olarak geldiğini ve gerekirse hangilerini satın alabileceğinizi araştırmanız gerekiyor.

Örneğin alacağınız dikiş makinesinde baskı ayaklarının olması yapacağınız işlerde büyük bir fark yaratabiliyor. İlik ayağı, gizli kenar ayağı ve fermuar ayağı, kıyafet tasarlayıp dikmek isteyenler için ideal özellikleri sunuyor. Farklı genişlik ayakları, temel dikiş için en gerekli ekipmanların başında geliyor. Normal dikiş ile zikzak dikiş arasında kolayca geçiş yapabilmenizi sağlıyor.

Dikiş makinesi almak istediğinizde yapmak istediğiniz işlere göre olması gereken özellikleri belirleyebiliyorsunuz.

Dikiş Makinesinin Ne Kadar Gürültülü Olması Gerektiğine Karar Verin

Dikiş makinesi alırken çoğu insan gürültü faktörünü düşünmeden hareket ediyor. Ancak makinenin gürültü seviyesi onu hangi sıklıkla kullanacağınızı doğrudan etkiliyor. Örneğin, sadece akşamları ve tatil günlerinizde dikiş dikmek için zamanınız oluyorsa, evinizin içinde yaracağı gürültü rahatsız edici olabiliyor. Bu da ev halkı tarafından pek hoş karşılanmıyor.

Dikiş makinenizi seçme aşamasında işlevlerini kontrol ederken ne kadar gürültü çıkardığını da test edebiliyorsunuz.

Kaç Dikiş Seçeneğine İhtiyacınız Olacak?

Bazı dikiş makineleri 10 farklı dikiş seçeneğine sahipken, bazılarının sahip olduğu seçenek sayısı 300’e çıkabiliyor. İyi bir terzi olmak için sadece düz dikiş ve zikzak dikiş ihtiyacınızı karşılayabiliyor. Bunlarla çeşitli tasarımlar ve tarzlar oluşturabiliyorsunuz. Ancak kendinize özgü stiller yaratmak istiyorsanız yüzlerce dikiş seçeneğine ihtiyaç duyabiliyorsunuz. Ortaya harika tasarımlar çıkarmanıza oldukça yardımcı oluyor. Ancak burada kendinize sormanız gereken soru şu oluyor: Bunların hangileri gerçekten işinize yarıyor? Dikiş konusunda profesyonel olanlar kendilerini güvende hissetmek için düz ve zikzak dikişten nadiren uzaklaşıyor.

Yukarıda dikiş makinesi alırken nelere dikkat edilmeli anlatmaya çalıştık.

Siz en iyi dikiş makinelerini bir arada incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
En iyi bebek arabası tavsiyeleri
Devamını Oku

En İyi Bebek Arabası Tavsiyeleri

Bebeğiniz için yaptığınız tüm alışverişlerin en iyisi olmasını isterken bütçenize de uygun seçeneklere göz atıyor olabilirsiniz. Birçok farklı…
En iyi çalışma sandalyesi önerileri
Devamını Oku

En İyi Çalışma Sandalyesi Önerileri

Çalışma sandalyeleri ofis ya da home ofis gibi çalışma ortamlarının en önemli mobilyalarından biridir. Dolayısıyla en iyi çalışma…