Modern hayatın vazgeçilmez cihazlarının başında bilgisayarlar geliyor. İş ve özel hayatımızda ihtiyacımız olan hemen her şeyi bilgisayarlarla yapabildiğimiz için gün içerisinde genellikle başından ayrılamıyoruz. Kullandığımız bilgisayarın özellikleri sistemsel performansını çok fazla etkiliyor. Ancak özellikleri iyi olsa bile zaman zaman istemediğimiz durumlarla karşılaşabiliyoruz. Bilgisayarımızda sık sık donma ve takılmalar olabiliyor. Bunu çözmenin en etkili yolu bilgisayarı güncellemekten geçiyor. Özellikle işletim sistemi ve yazılımında bir sorun yaşanırsa mutlaka güncelleme yapmak gerekiyor. Bilgisayarımızı sadece çalışma performansında sorun yaşadığımızda güncellemiyoruz. Bunun yanında kullandığımız sistemlerin yeni sürümleri çıktığında da performansı artırmak için güncelleme yapmamız gerekebiliyor. Güncellenmiş bir bilgisayar en yeni programları sorunsuz çalıştırma imkanı sunuyor. Virüslerden ve kötü amaçlı yazılımlardan korunmak için de bilgisayarımızı güncel tutmamız önemli bir fayda sağlıyor. Çünkü bilgisayar korsanları her zaman mevcut yazılımların açıklarını arayıp virüs göndermek için fırsat kolluyor. Yazılım şirketleri de devamlı olarak kendi açıklarını kapatıp güvenliğini üst seviyeye çıkarmak için çabalıyor. Bu nedenle bilgisayarımızda kullandığımız bütün sistemlerin güncel versiyonları çıktığı zaman güncellemek önemli bir nokta oluyor. Bu yazımızda bilgisayar güncelleme nasıl yapılır anlatmaya çalışacağız. Gelin bilgisayar nasıl güncellenir daha detaylı anlatalım.

Windows Güncelleme Nasıl Yapılır?

Microsoft, Windows 10 ile birlikte Windows ve uygulama güncellemeleri olduğunda otomatik yüklenmesini sağlıyor. Bu özelliği kullanıcılara büyük kolaylık sunuyor. Yazılımın güncel olduğundan emin olmak için bilgisayarınızda önce Windows simgesine tıklıyorsunuz. Ardından “Denetim Masası”na giriş yapıp “Sistem ve Güvenlik” menüsüne giriyorsunuz. Açılan ekranda “Windows Update” seçeneği bulunuyor. En son buraya tıklayarak güncelleme işlemini başlatabiliyorsunuz. Ek güncelleme olup olmadığını kontrol etmek için “Güncellemeleri Kontrol Et” seçeneğini tıklamanız yeterli oluyor.

Windows 10’dan daha eski işletim sistemi sürümünü kullanıyorsanız yine aynı şekilde işlem yapıyorsunuz. Burada Windows Update özelliğini kapatıp kapatmadığınıza dikkat etmeniz gerekiyor. Ayrıca önemli güncellemeler yayına alındığında güncelleme yapmanızı öneren bildirimler geliyor. Bu bildirimi aldığınızda da hemen güncelleme yapmanız faydalı oluyor.

Windows güncellemesi yayına geldikten sonra güncelleme yapmazsanız bir süre sonra bilgisayarınızı kapatırken ya da yeniden başlatırken otomatik olarak yapmanızı istiyor. Bu aşamada da güncelleme yapabiliyorsunuz. Ancak diğerinden daha uzun sürdüğü için fazla zamanınızı alan bir yöntem oluyor.

bilgisayar guncelleme teknosa

Antivirüs Uygulaması Güncellemeleri

Bilgisayarınızı güvende tutmak için çalışan bir antivirüs programını her zaman kullanmanız gerekiyor. Casus yazılımlardan korunmak, reklam yazılımlarını engellemek ve diğer kötü amaçlı yazılımların bilgisayarı etkilemesini önlemek için birçok antivirüs programı bulunuyor. Kullandığınız antivirüs programı ne olursa olsun güncel bir versiyonunu kullandığınızdan emin olmanız gerekiyor. Antivirüs programınız güncel olduğunda yeni çıkan virüslere karşı daha etkili bir savunma sistemi geliştirebiliyor. Bilgisayarınızın güvenliğini sağlamak için zaman zaman antivirüs programının içine girip bir güncellemesi olup olmadığını kontrol edebiliyorsunuz.

Uygulama Güncellemeleri

Bilgisayarınıza herhangi bir yeni uygulama yüklediğinizde otomatik güncellemesinin açık olduğundan emin olmanız gerekiyor. Bu şekilde hem uygulamanın geliştirilen performansına sahip oluyorsunuz hem de güvenlik açıklarına karşı koruyan en güvenilir versiyonunu kullanmış oluyorsunuz. Eğer uygulamanın otomatik güncelleme seçeneği yoksa düzenli aralıklarla uygulamanın resmi web sitesini ziyaret edip güncel versiyonunun olup olmadığını kontrol edebiliyorsunuz. Uygulama şirketleri böyle bir şeyi kendi web sitelerinde her zaman yayınlıyorlar.

Sürücü Güncellemeleri

Sürücüler, bilgisayarınızdaki belli donanımların nasıl çalışacağını söyleyen yazılım parçaları olarak geçiyor. Bilgisayar sürücüleri çoğunlukla otomatik olarak güncelleniyor. Ancak bir donanım parçasıyla ilgili sorun yaşadığınızda güncellenmiş sürücü olup olmadığını kontrol etmeniz gerekiyor. Sürücülerin güncel sürümlerini öğrenmek için sürücünün resmi web sitesine bakmanız gerekiyor. Burada yükleme önerisi olan sürümü indirebiliyorsunuz.

Yukarıda bilgisayar nasıl güncellenir anlatmaya çalıştık.

Siz de en iyi bilgisayarları incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
nothing phone 1 teknosa
Devamını Oku

Nothing Phone 1 Nedir?

Eski OnePlus kurucu ortağı Carl Pei tarafından yaratılan teknoloji şirketi Nothing, kuruluşundan bu yana yalnızca bir çift kulaklık…
televizyona kamera takilir mi teknosa
Devamını Oku

Televizyona Kamera Takılır mı?

Dünyanın içinde bulunduğu durumdan dolayı iletişim kanallarımızda hızlı bir değişiklik yaşıyoruz. Artık toplumun birçok kesimi uzaktan çalışabiliyor, toplantı,…
klima nasil sogutma yapar teknosa
Devamını Oku

Klima Nasıl Soğutma Yapar?

Yaz aylarında klimalar en çok kullanılan cihazlarımızdan biri oluyor. Gelişen teknoloji ve daha uygun hale gelen fiyatları sayesinde…
hdmi kablo nedir ne ise yarar teknosa
Devamını Oku

HDMI Kablo Nedir? Ne İşe Yarar?

Bilgisayar, televizyon ve oyun teknolojisi büyük bir hızla gelişmeye devam ediyor. Bu gelişmelerle birlikte hayatımıza yeni araç ve…