Çiftlerin birbirine hediyeler aldığı ya da başka şekillerle sevgisini gösterdiği bir gün olan Sevgililer Günü, her ne kadar günümüzde eleştiriliyor olsa da, aslında tarihi Orta Çağ dönemine kadar dayanıyor. 14 Şubat Sevgililer Günü, genel olarak romantik aşkların kutlamasının yapıldığı bir gün olarak gündeme geliyor. Ancak bazı insanlar bu sevgilerini aile bireylerine ya da hayvanlara karşı göstererek de kutlayabiliyor. Bu yazımızda Sevgililer Günü Sürprizleri hakkında fikirler vereceğiz.

Sevgililer Günü Nasıl Ortaya Çıktı?

Sevgililer Günü’nün ortaya çıkışıyla ilgili ilk efsane Eski Roma dönemine dayanıyor. Roma döneminde doğurganlık tanrısı için üç gün süren bir festival düzenleniyordu. Şubat ayının ortasına denk gelen bu festival, baharın da resmi olarak başladığını ifade ediyordu.

Normal hayatlarında birbirinden uzakta yaşayan insanların bir araya gelmesini sağlayan bu festivalde, bir kutunun içine kadınların isimlerinin yazılı olduğu kağıtlar atılıyor. Sonrasında festivaldeki erkekler bu kutudan kadın isimleri çekiyor. Festival süresince bu çekilişle eşleşen gençler sevgili oluyor. Hatta bu çiftlerden bazılarının ilişkileri sonrasında da devam ediyor ve evlenebiliyor.

Bu efsanenin devamı olarak 14 Şubat Sevgililer Günü ile ilgili ikinci efsane de yine Roma İmparatorluğu dönemine dayanıyor. Festivalin düzenlendiği aynı dönemde Roma’nın zalim imparatorlarından II. Claudius, her zaman savaş meraklısı olarak biliniyor. Bekar askerlerin evli olanlara göre daha iyi savaştığına inanan imparator, bulunduğu dönemde askerlerin evlenmesini yasaklıyor.

Genç aşıklara karşı merhametiyle bilinen rahip Valentine, bu yasağa karşı geliyor ve evlenmek isteyen askerlerin nikahlarını gizlice kıyıyor. Bunun haberi II. Claudius’un kulağına gittiğinde ise Valentine tutuklanıyor ve ölüm cezasına çarptırılıyor.

Efsaneye göre, hapiste bulunan Valentine, orada gardiyanın kızına aşık oluyor. 14 Şubat günü idam edilmek için götürülürken aşık olduğu kıza “Senin Valentine’in” imzalı bir aşk mektubu gönderiyor. Ardından ise yakılarak idam ediliyor. O günden sonra rahibin ölüm günü aşık çiftlere adanıyor. Bundan yaklaşık iki yüzyıl sonra, 14 Şubat günü “Aziz Valentine Günü” olarak ilan ediliyor ve tüm dünyada “Sevgililer Günü” olarak kutlanıyor.

Sevgililer Gününde Ne Hediye Alabilirsiniz?

Sevgilinize bu özel günde onu ne kadar çok sevdiğinizi göstermenin çok fazla yolu bulunuyor. Onun zevkine ve ilgi alanlarına göre hazırlayacağınız ya da alacağınız hediyelerle unutamayacağı sürprizler yapabiliyorsunuz.

sevgililer gunu surprizler teknosa

Bir Açıkhava Macerası Planlayabilirsiniz

Eğer sevgiliniz açık hava etkinliklerini seviyorsa, keşfetmeyi ve doğayı seven bir maceraperestse ona hitap eden bir Sevgililer Günü sürprizi hazırlayabiliyorsunuz. Hava durumuna ve yaşadığınız yere bağlı olarak bu etkinliği kendinizin planlaması en doğru olanı görünüyor. Planlayacağınız etkinlik seçenekleri arasında birlikte yapacağınız bir doğa yürüyüşü ya da doğanın içinde bir kamp tatili olabiliyor. Bu planı yaparken önceden rezervasyon işlemleri varsa onları halletmeniz gerekiyor. Hazırladığınız romantik etkinlikte kötü sürprizlerle karşılaşmak hoş sonuçlar vermeyebiliyor. Ayrıca hava şartlarına bağlı olarak ihtiyacınız olan dış mekan malzemelerini de öncesinde temin etmeniz faydalı oluyor. Sevgilinizin o gün dış etkenlerden olumsuz etkilenmesi istemeyeceğiniz şeylerin başında geliyor.

Onu Bir Etkinliğe Götürebilirsiniz

14 Şubat Sevgililer Günü’ne özel birçok sanatçı konserler verirken, tiyatro etkinlikleri de o gün devam ediyor. Sevgilinizin ilgi alanına ve hayranı olduğu sanatçıya göre, düzenlenen etkinliklere götürmek de güzel bir gece geçirmenizi sağlıyor. Eğer aradığınız etkinlik şehir dışında düzenleniyorsa, birlikte yapacağınız bir mini tatili de sürprizin içine ekleyebiliyorsunuz.

Evinizde Bir Film Gecesi Düzenleyin

Evinizde kendi kişisel sinemanızı yaratarak sevgilinizle yaşayacağınız film deneyimini bir üst seviyeye taşıyabiliyorsunuz. Salonunuza koyacağınız bol miktarda mum, yastık ve biraz da gül yapraklarıyla romantik bir ortam yaratabiliyorsunuz. Büyük bir kasede kendi hazırladığınız patlamış mısırları ve en sevdiğiniz içecekleri yakınınızda tutup onun en sevdiği filmi izlemek için hazırlıyorsunuz.

Film gecenizi en üst seviyede yaşamak için bir ev sinema sistemi de aldığınızda mükemmel bir geceye hazır olduğunuz anlamına geliyor. Sevgililer Günü Sürprizleri için farklı bir alternatif olabilir.

Sevgililer Günü Mesajlarından Oluşan Bir Defter Hazırlayın

Sevgilinize kendi hazırlayacağınız bir hediye ile onun ne kadar özel olduğunu anlatabilirsiniz. Bunun için birlikte çektirdiğiniz, en sevdiğiniz fotoğrafları bir not defterinin sayfalarına yapıştırıp, her birinin altına sevginizi anlatan birer mesaj yazabiliyorsunuz. Kendi duygularınızı anlatacağınız bu mesajlarda onun sizin için ne ifade ettiğini en güzel kelimelerle anlatabiliyorsunuz.

Bazı fotoğrafların altına onun en sevdiği şairden alıntı yaparak mesajlarınıza daha fazla anlam katabiliyorsunuz. Ayrıca onun hakkında sevdiğiniz şeyleri ayrı ayrı kağıtlara yazarak bir kavanozun içine koyup her bir notta size daha fazla aşık olmasını sağlayabiliyorsunuz.

İlk Buluştuğunuz Yere ya da Karşılaştığınız Yere Götürün

Sevgililer Günü Sürprizleri için belki de fazla kişinin kullanmadığı bir alternatife geldi sıra. İlişkinizin üzerinden birkaç yıldan fazla zaman geçtiyse ilk günkü heyecanınızı kaybetmiş olabiliyorsunuz. Ne kadar zaman geçerse geçsin ilkler her zaman unutulmaz oluyor. Bu, her zaman aklınıza gelmese bile içinizde onun değerini her zaman hissediyorsunuz.

Sevgililer Günü’nde aşkınızı ilk günkü heyecanına taşımak için güzel bir fırsat sunuyor. Sevgilinizi ilk karşılaştığınız ya da ilk kez buluştuğunuz yere götürdüğünüzde ikinizin de içerisinde o günün heyecanı oluşmaya başlıyor. O gün yaptığınız şeyleri yapıp hem eğlenceli ve romantik bir gün geçirebiliyor hem de birbirinize duyduğunuz aşkı daha fazla artırabiliyorsunuz.

İlk randevunuzu yeniden yaşamak ikinizde de geçmişten gelen bir duygu patlaması yaşamanızı sağlıyor. Ayrıca ilişkinizi bir sonraki aşamaya taşımak istiyorsanız, teklif için de en güzel ortamı sağlamış oluyorsunuz.

Evde Akşam Yemeği Sürprizi

Sevgilinizi 14 Şubat’ta romantik bir akşam yemeğine götürmek ona yapacağınız sürprizlerin her zaman başında geliyor. Ancak ona özel kendi ellerinizle hazırlayacağınız bir akşam yemeği ile onu tamamen şaşırtabiliyorsunuz. Onun sevdiği yemekleri kendi yorumunuzu da katarak hazırlayıp akşam yemeğinizin farklı bir havaya bürünmesini sağlıyorsunuz.

Ayrıca masanızı da o geceye özel kendi istediğiniz şekilde hazırlama imkanına sahip oluyorsunuz. Masanıza ve yerlere serpiştireceğiniz gül yaprakları, evin çeşitli noktalarına yerleştireceğiniz mumlarla birlikte romantik bir akşam yemeğini üst seviyede yaşatabiliyorsunuz.

Müzik çalarınıza geceye uygun ikinizin de çok sevdiği şarkılardan oluşan bir çalma listesi hazırlayarak son parçayı tamamlıyorsunuz. Bir müzik çalarınız yoksa telefonunuzu Bluetooth hoparlöre bağlayarak bunu en kolay şekilde çözebiliyorsunuz. Böylece hem telefonunuzdaki hazır çalma listesini en kolay şekilde çalmış oluyor hem de hoparlörün ses seviyesini istediğiniz ayara getirip ortamın havasını ayarlayabiliyorsunuz.

Sevgililer Günü Sürprizi Hazırlarken Unutmamanız Gerekenler

14 Şubat Sevgililer Günü için sevgilinize bir sürpriz hazırlarken unutmamanız gereken bazı noktalar bulunuyor. Öncelikle sevdiğiniz kişiye vereceğiniz en büyük hediyenin ona verdiğiniz değer ve sevgi olduğunu bilmeniz gerekiyor. İçinizdeki aşkı ona göstermek ve her günü Sevgililer Günü gibi yaşatmak vereceğiniz bütün hediyelerden daha değerli oluyor. Ayrıca sevgilinize hazırlayacağınız sürprizde onun ilgi alanlarını, geçmiş randevularınızı ve ilişkinizin süresini de dikkate almanız gerekiyor. Onu ne kadar iyi tanıyorsanız hazırlayacağınız sürpriz de onun için o kadar değerli oluyor. Sürpriz hazırlarken hoşuna gitmeyecek bir şey yapmak ya da farklı şeylere de ilgisini çekmeye çalışmak her zaman güzel sonuçlar vermeyebiliyor. Bu nedenle mutlaka sevdiği şeyleri göz önünde bulundurup içinizden geldiği gibi bir sürpriz hazırlamak aşkınızı bir üst seviyeye çıkarmaya yardımcı oluyor.

Siz de sevgililer günü sürprizleri için yeni fikirlere ulaşmak istiyorsanız buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
kafein nedir ne ise yarar teknosa
Devamını Oku

Kafein Nedir?

Kafein genellikle çay, kahve, kakao gibi bitkilerde bulunuyor. Ancak kapsamlı bir biçimde araştırıldığında 63 farklı bitkinin içerisinde yer…
hangi isitici alinmali teknosa
Devamını Oku

Hangi Isıtıcı Alınmalı?

Sıcaklık düştüğünde, ekstra ısıya ihtiyacınız oluyor. Ancak, evinizin termostatını yükseltmek enerji faturanızı önemli ölçüde artırabilir. Bir alan ısıtıcısı…
Derin Dondurucuda Et Nasıl Saklanır?
Devamını Oku

Derin Dondurucuda Et Nasıl Saklanır?

Besinlerinizin tazeliğini koruyarak, sağlıklı bir şekilde uzun süre saklamak için en çok önerilen yollardan biri kuşkusuz derin donduruculardır.…
katlanir bisiklet ve avantajlari teknosa
Devamını Oku

Katlanır Bisiklet ve Avantajları

Kalabalıklaşan şehir hayatında bisiklet sürme aktivitesini gerçekleştirmek giderek zorlaşıyor. Gerek araç ve yaya kalabalığının vermiş olduğu hareket sıkıntısı…
sahurda tuketmemeniz gereken besinler teknosa
Devamını Oku

Sahurda Yememeniz Gereken Besinler

Ramazan ayında oruç tutarken, dikkat edilmesi gereken bazı önemli kurallar vardır. Her ne kadar Allah rızası için oruç…