Bebek sahibi olmak özellikle yeni evli çiftler için büyülü bir duygu oluyor. Uyurken bile her hareketini izliyor, neye ihtiyacı varsa hemen gidermek için seferber oluyorsunuz. Uyandığında sürekli onunla meşgul oluyor, karnını doyuruyor, onunla konuşuyor ve eğlenmesi için oyunlar oynuyorsunuz. Bir bebeğiniz olduğunda günlük işlerinizin birçoğunu yapamıyorsunuz. Uyanık olduğu zamanlarda birlikte zaman geçirdiğiniz ve geceleri kesintisiz uyumadığı için gün içerisinde kendinizi hep yorgun hissediyorsunuz. Uyuduğu o kısa zaman dilimleri de kestirmeniz için bir fırsat oluyor. Ancak bu aşamada evinizin temizliğini de ihmal etmemeniz gerekiyor. Özellikle bir bebeğiniz olduğunuzda ev hijyeniniz her zamankinden daha önemli oluyor. Ev temizliği için de kısıtlı zamanınız bulunuyor. Bu zamanı genellikle bebeğiniz uyurken bulabiliyorsunuz. Temizlik yaparken en çok onu uyandırmamaya dikkat etmeniz gerekiyor. Bu nedenle de yapabileceğiniz en sessiz temizliği yapmak için çaba harcıyorsunuz. Bebeğiniz uyurken onu uyandırmayacak şekilde temizlik yapmanız için bazı püf noktaları uyguladığınızda herhangi bir sorun yaşamıyorsunuz. Bu yazımızda bebeğiniz uyurken evde sessiz temizlik önerileri paylaşacağız.

Çamaşırları Katlayıp Evi Toparlayabilirsiniz

Fazla ses çıkarmadan yapılacak ev işleri varsa onların başında temiz çamaşırların katlanması ve evdeki dağınıklığın toparlanması geliyor. Bebeğinizin uyuması bu işleri tamamlamak için mükemmel bir fırsat yaratıyor.

Gün içerisinde yıkanan çamaşırları astıktan sonra onları toplayıp katlamak için zaman bulamayabiliyorsunuz. Bebeğinizin uyuduğu kısa zaman diliminde çamaşılarınızı askıdan toplayıp onları katladıktan sonra dolaplara yerleştirebiliyorsunuz. Bunun için zamanınız yeterince oluyor. Evinizdeki dağınıklığı ortadan kaldırmanın yanında bu iş aynı zamanda terapi gibi de geliyor. Tüm çamaşırların katlanıp düzenli bir şekilde yerleştirilmesinin yarattığı his oldukça tatmin edici olabiliyor.

Çamaşır makinesini bebeğiniz uyurken çalıştırmak çoğu zaman iyi bir fikir olmayabiliyor. Çünkü makinenin kurutma zamanı geldiğinde çıkardığı gürültü bebeğinizin uyanmasına neden oluyor. Çamaşır makinesinin altına halı sermek bu gürültüyü oldukça azaltıyor ancak yine de bebeğiniz uyurken makineyi çalıştırmamanız tavsiye ediliyor.

Ayrıca evin içerisindeki oluşan dağınıklığı toparlamak da bir bebeğiniz olduğunda sürekli ertelediğiniz işler arasında yer alıyor. Evinizin temiz bir görünüme sahip olması için dağınıklığı toparlamak çok işe yarıyor. Yatağınızı düzeltmek, salondaki yastıkları kabartıp yerlerine yerleştirmek ve bebeğinizin oyuncaklarını toplamak bu işlerin başında geliyor. Bebeğiniz uyurken çok kısa sürede tüm bu işleri yapıp evinizin temiz görünmesini sağlayabiliyorsunuz.

Buzdolabını Temizleyip Toz Alabilirsiniz

Bebekli ailelerde buzdolabı temizliği sonraya bırakılabiliyor. Genellikle yemek yaparken ya da bir şeye ihtiyacınız olduğunda açtığınız buzdolabının içi bir süre sonra kirlenebiliyor. Bebeğiniz uyurken hiç ses çıkarmadan buzdolabı temizliğini kolayca yapabiliyorsunuz.

Bunun için buzdolabındaki yiyeceklerin tamamını dışarı çıkarıyorsunuz ve içerisindeki tüm yüzeyleri iyice temizliyorsunuz. Ardından çıkardığınız yiyecekleri düzenli bir şekilde tekrar dolaba yerleştiriyorsunuz. Bu aynı zamanda tarihi geçmiş yiyecekleri ve daha önce arttığı için buzdolabına kaldırdığınız ancak artık bozulmaya yüz tutmuş yemekleri temizlemek için de güzel bir fırsat sunuyor.

Buzdolabının dışında evlerdeki mobilyalar da birkaç gün içinde tozlanmaya başlıyor. Bu toz zamanla arttığında hem sağlığımızı olumsuz etkiliyor hem de evin içine yayılarak diğer yerlerin de kirlenmesine neden oluyor. Bebeğiniz uyurken sessiz bir şekilde yapabileceğiniz temizliğin arasında toz almak da bulunuyor.

Bunun için deterjanlı ve kuru iki toz bezi alıyorsunuz. Tozunu alacağınız yerin üzerinde eşyalar varsa önce onların tozunu alarak işe başlıyorsunuz. Daha sonra temizleyeceğiniz alanı önce deterjanlı bezle silip daha sonra kuru bezle üzerinden geçerek ıslak kalmasını engelliyorsunuz. Televizyon ünitesi, yemek masası, vitrin ve sehpaların tozunu sessiz bir şekilde alıp evinizi temizleyebiliyorsunuz. Ayrıca televizyon, bilgisayar, tablet ve cep telefonları da çok fazla toz tutan eşyalar arasında yer alıyor. Bunların tozunu da ekranlar için özel olarak üretilen solüsyonları kullanarak sildikten sonra kurulayarak temizliğini tamamlayabiliyorsunuz.

Sessiz Bir Elektrik Süpürgesi Alabilirsiniz

Bebeğinizin uyanmasını istemiyorsanız yapmamanız gereken şeylerin başında normalde elektrik süpürgesi çalıştırmak geliyordu. Eskiden elektrik süpürgesi çok fazla gürültü çıkardığı için hassas zamanlarda kullanılamıyordu. Normal zamanlarda da en rahatsız edici sesler arasında yer aldığı için elektrik süpürgesini çalıştırmak her zaman evde sorunlara neden oluyordu.

Ancak ev eşyaları teknolojisinde yaşanan gelişmeler sayesinde artık böyle bir sorun bulunmuyor. Teknolojik iyileştirmeler çoğunlukla kullanıcıların ihtiyaçlarına cevap vermek için yapılıyor. Sadece bebekli ailelerin değil herkesin genel sorunları arasında yüksek sesle çalışan elektrik süpürgeleri bulunuyor. Bu nedenle son yıllarda üretilen süpürgelerin ses seviyesi ciddi anlamda azalmış görünüyor.

Sessiz süpürge dendiğinde tamamen bir sessizlik anlaşılmaması gerekiyor. Eğer bebeğinizi uyandırmadan evinizi de süpürebilmek istiyorsanız 70 desibelin altında ses çıkaran elektrik süpürgelerini tercih edebiliyorsunuz. Son dönemde bu seviye 50 desibele kadar düşmüş bulunuyor. Bu da normal bir konuşma sesi seviyesine denk geliyor. Yani bebeğiniz uyurken yanında konuştuğunuzda uyanmıyorsa bu elektrik süpürgesinin sesine de uyanması zor görünüyor. Eğer risk almak istemiyorsanız bebeğiniz uyurken diğer odaların temizliğini yapmanız daha iyi oluyor. Böylece bebeğiniz uykusuna sağlıklı bir şekilde devam ederken siz de evinizin temizliğini tamamlayabiliyorsunuz.

Piyasada bulunan markaların çoğu artık bu ses seviyesine önem veriyor. Bu nedenle sessiz elektrik süpürgesi almaya karar verdiğinizde birçok seçenek bulabiliyorsunuz. Aralarında seçim yaparken hem desibel seviyesine hem de emiş gücüne bakmanız gerekiyor. Desibel seviyesi istediğiniz düzeyde olup yüksek emiş gücüne sahip olan elektrik süpürgeleri tam olarak ihtiyacınızı karşılayabiliyor.

Yukarıda bebeğiniz uyurken evde sessiz temizlik önerileri paylaştık.

Siz de en iyi süpürge alternatiflerini incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
pi nedir teknosa
Devamını Oku

Pi Sayısı Nedir?

Pi sayısının binlerce yıllık bir geçmişe sahip olduğu düşünülüyor. Hangi bölümü okursanız okuyun mutlaka bir yerlerde Pi sayısına…
Spor Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli teknosa
Devamını Oku

Spor Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli?

Sağlıklı yaşam konusunda tüm uzmanların ortak görüşü düzenli olarak mutlaka spor yapılması gerektiği oluyor. Ancak bilinçsiz bir şekilde…
kafeinsiz kahve nedir teknosa
Devamını Oku

Kafeinsiz Kahve Nedir?

Modern yaşamın yoğun koşturmacasının sonucu artık daha fazla stresle yükleniyor ve daha çok yoruluyoruz. Bu stresten kurtulmanın en…
camasir makineleri nasil sokulur teknosa
Devamını Oku

Çamaşır Makinesi Nasıl Sökülür?

Ev işleri arasında belki de en zahmetli olanların başında çamaşır yıkamak bulunuyor. Kıyafetlerimizin temiz görünmesi ve mikroplardan arınarak…
daha iyi fotograf nasil cekilir teknosa
Devamını Oku

Daha İyi Fotoğraf Nasıl Çekilir?

Deneyimsiz fotoğrafçılar için iyi fotoğraf çekmek basit gibi görünüyor. Sadece fotoğraf makinesini çekmek istediğiniz yöne doğru tutmak ve…
ev temizligi tavsiyeleri teknosa
Devamını Oku

Ev Temizliği Tavsiyeleri

En hoşlanmadığımız ev işlerinin başında genellikle ev temizliği yer alıyor. Ancak hepimiz temiz bir evde oturmayı seviyoruz. Bu…