Oyun konsolları günümüzde popülerliğini korumaya ve yeni modellerle bu popülerliğini her geçen gün arttırmaya devam ediyor. İnternet ve akıllı cihazlar, oyun dünyasını değiştirmiş görünüyor. Günümüzün konsolları, başka yerlerdeki insanlara karşı oynayabilmenin yanı sıra, çok sayıda çevrimiçi etkinlik gerçekleştirmeye, etkileşimde bulunmaya ve oyun seviyelerini açmak için farklı sürümleri kullanmaya olanak tanıyor. Oyun konsolları, aynı yerde bulunamayan arkadaşlar için bir bağlantı ve iş birliği noktası sunabiliyor.

Oyun Konsolları Hakkında Bunlara Dikkat!

1- Oyun Konsolu Seçimi

En yeni ve en hızlı deneyimlere yönelmek, birçok oyuncunun oynamak için yalnızca en son teknolojiyi istediği anlamına geliyor. Bununla birlikte, özellikle oyun oynamaya yeni başlandığında, önceki nesil konsollar fiyatın çok altında harika bir şekilde çalışabiliyor. En son oyunları oynamak gerekmiyorsa Xbox 360’a göz atılabilir, PlayStation 3 ve Nintendo Wii U da tercih edilebilir. Her biri harika oyunlara sahip olmak için daha ucuz seçenekler olarak öne çıkmayı sürdürüyor.

Farklı konsollar arasında pek çok geçiş olmasına rağmen, oynamak için özel donanıma ihtiyaç duyulacak bazı önemli oyunlar bulunuyor. Bir konsolda Roblox veya Forza oynanmak isteniyorsa, bir Xbox One almak gerekiyor. Mario veya Zelda oyunları oynanmak isteniyorsa Nintendo Switch uygun hale geliyor. Ya da Spider-Man veya Kena Bridge of Spirits’in tadını çıkarmak isteniyorsa PlayStation 4‘e ihtiyaç duyuluyor.

Satın alınacak en iyi oyun konsolunu seçerken kimlerin kullanacağına, nerede kullanılacağına, sahip olunan mevcut teknolojiye kıyasla neler sunacağına göre karar vermek gerekirken ebeveynler açısından çocukları için memnun olacakları içerik türünü düşünmek önemli oluyor. Çocuklar oynamadan önce bir oyun hakkında anlaşılması gereken en önemli bilgi PEGI derecesi oluyor. Bu derece, bir oyunun çocuğa uygun olduğundan emin olmak için kutuda veya çevrimiçi mağazada görülebiliyor.

2- Oyun Oynamak İçin Bilgisayar, Tablet, Akıllı Telefon ve Konsollar

Konsollar ve tablet oyunları arasında artan bir geçiş bulunuyor. Pek çok oyun iPad ve Android cihazların yanı sıra Xbox, PlayStation veya Switch’te de mevcut oluyor. Yeni bir tabletiniz varsa, konsol almadan önce o sistemdeki oyunları denemenizde fayda bulunuyor. Hatta tabletle kullanmak için bir Bluetoothlu Oyun Kumandası (konsol gibi fiziksel olarak telefonu tutan bir oyun kumandası) satın alabilir ve TV’ye bağlayarak fazla para harcamadan bir konsol deneyimi yaşayabilirsiniz.

Bir konsol satın almanın ilk maliyetlerinin yanı sıra, başkalarıyla çevrimiçi oynamak için gereken abonelikleri ve ekstra denetleyicilerin ne kadara mal olacağını da hesaba katmak gerekiyor. Xbox, PlayStation ve Switch çevrimiçi abonelikleri ile geniş bir oyun kataloğuna ücretsiz veya indirimli erişim sağlandığını da belirtmekte fayda bulunuyor. Bunların çoğu, bir satın alma işlemi yapmadan önce çok sayıda oyunu denemenin uygun fiyatlı ve kolay bir yolunu sunan ücretsiz bir deneme sürümüne sahip oluyor.

Oyun Konsolları

1- Nintendo Switch

Nintendo Switch, Mario ve Zelda oyunlarını oynamayı sağlayan en son teknoloji konsol olarak öne çıkıyor. Yuvası ile bağlantı kurulduğunda TV’de oyun oynanabiliyor. Yuvadan çıkarıldığında, bağımsız bir taşınabilir oyun aygıtı olarak çalışıyor. Bu, TV’de oynadığınız aynı oyunları dışarıdayken de ekranda oynayabileceğiniz anlamına geliyor. Denetleyicileri de ayrılabiliyor, böylece iki kişi ek aksesuar olmadan aynı anda oyun oynayabiliyor. Call of Duty oyunları veya Roblox olmamasına rağmen Fortnite, Minecraft ve FIFA gibi tüm önemli oyunlar oynanabiliyor. Ayrıca Mario Kart, Zelda ve popüler Animal Crossing: New Horizons oyunlarını oynamanın en iyi yolu oluyor. Uygun fiyatlı bağımsız oyunlardan oluşan ve devamlı büyüyen bir kitaplığı da bulunuyor.

Ebeveyn denetimleri mükemmel çalışıyor ve seçenekleri ayarlamak için iOS ve Android için ayrı bir uygulama kullanıyor. Bu, çocuğu olan ebeveynlerin çocuklarının nasıl oynadığını takip etmeyi gerçekten kolaylaştırıyor. Ayrıca ebeveyn korumasında internet tarayıcısı bulunmuyor ve çevrimiçi olarak başkalarıyla oyun oynamak yalnızca onaylı arkadaşlarla sınırlı oluyor. Tek dezavantajı, ayarlar tüm konsol için geçerli olduğundan farklı kullanıcılar için farklı kısıtlamalar ayarlayamamak oluyor.

Nintendo Switch’in biraz daha ucuz ve yalnızca taşınabilir oyun sunan bir sürümü de bulunuyor. Bu sürüm bir televizyona bağlanamıyor. Tüm Switch oyunları oynanabiliyor ancak diğer insanlarla kullanmak daha zor hale geliyor. Çoğunlukla hareket halinde oynayacaksa, bu iyi bir seçenek oluyor. Nintendo Switch’in daha büyük, daha parlak bir ekran, daha iyi pil ömrü ve güncellenmiş yuva ile güncellenen yeni bir sürümü de bulunuyor.

oyun konsollari hakkinda bilmeniz gereken teknosa

2- Nintendo 2DS/3DS

Nintendo, 3DS serisi ile avuç içi oyun konsollarını altı yıldan fazla bir süredir yapıyor. Bu devasa oyun kitaplığına çok çeşitli donanımlarla erişilebiliyor. Orijinal 3DS, yeni 3DS ve 3DS XL, gözlüğe ihtiyaç duymayan bir 3D ekrana sahip bulunuyor. Orijinal 2DS, yeni 2DS ve 2DS XL, tüm 3DS oyunlarını oynamayı sağlıyor ancak özel 3D ekranı sunmuyor. Oyunlar, 3D gibi olmasa da aynı görünüyor. 2DS XL, en sık görülen el cihazının son versiyonu olarak öne çıkıyor. Halihazırda mevcut olan ve çoğu büyük oranda indirimli olan 1.000’lerce uyumlu oyunla 2DS XL, neslinin en iyi taşınabilir oyun konsolu haline geliyor.

2DS XL’nin kendisinden önceki 3DS varyantları gibi çevrimiçi oynanabilme imkânı bulunuyor. Switch’te olduğu gibi, ebeveyn denetimleri mükemmel çalışıyor. Çevrim içi satın alımları ve internette gezinmeyi yaşa özel yönergelerle sınırlayabiliyor.

3- Xbox One S / Xbox One X

4K özellikli Xbox One X’te artık daha gelişmiş bir sürüm bulunsa da One S, çok yönlü bir eğlence isteyen bütçe bilincine sahip kişiler için harika bir seçenek oluyor. Oyunları Full HD’ye (1080p) kadar oynatıyor ancak 4K Ultra HD Blu-ray oynatıcı olarak da kullanılabiliyor Netflix ve Amazon Video dahil olmak üzere birçok eğlence uygulamasıyla akıllı akış cihazı olarak da çalışıyor. Xbox One için kullanılabilecek 1000’lerce oyun bulunuyor ve ayrıca konsolda yüzlerce eski Xbox 360 oyunu da oynanabiliyor. Bu, yükseltme yapmak isteyenler için harika bir özellik haline geliyor.

Bağlı herhangi bir cihazda olduğu gibi Xbox One S, internete ve çevrimiçi uygulamalara erişim sağlıyor. Oyunların çoğu çevrimiçi olarak da oynanabiliyor. Bu nedenle çocukların güvenli bir şekilde oynamalarını sağlamak için onları oynarken denetlemek gerekiyor. Neyse ki, çevrimiçi etkinliklere ve yaşa uygun olmayan oyunlara erişimi kısıtlamak için çok sayıda ebeveyn denetimi de bulunuyor.

Ayrıca, iki kişinin aynı oyunu kontrol edebilmesi için yeni bir çift kontrol özelliğine sahip bulunuyor. Bu, çok genç oyuncuların bir oyunu öğrenirken yaşayabileceği hayal kırıklığını ortadan kaldırmak için ideal oluyor. Ayrıca bu özellik, her yaş için daha gelişmiş deneyimler üzerinde iş birliği yapmanın eğlenceli bir yolu haline geliyor.

4- Xbox Serisi X|S

Bu konsolun iki versiyonu bulunuyor. Xbox Series S biraz daha az etkileyici bir görsel deneyim sunuyor ancak yine de tüm yeni Xbox oyunları oynanıyor. Bir disk sürücüsü içermiyor, bu nedenle oyunları dijital olarak satın almak gerekiyor. Xbox Series X en iyi görsellerle üst düzey bir deneyim sunuyor. Disklerdeki oyunları kullanmak istenirse bir disk sürücüsü de sağlıyor. Xbox Series X|S, eski Xbox One oyunlarının çoğunu destekliyor. Hangi sürümü satın alacağınıza karar verdiğinizde, daha ucuz olan modelin yalnızca 500 GB depolama alanı sunduğunu unutmamak gerekiyor.

Aylık abonelikle en yeni 100’lerce oyunu sağlayan Xbox Game Pass aboneliğinden de yararlanılabiliyor. Bu, tek tek oyunları satın almanın getirdiği pahalı ek harcamaları önlüyor ve oynanacak oyun deneyimlerinin kapsamını genişletiyor.

5- PlayStation 4 / PlayStation 4 Pro

PlayStation 4’ün iki versiyonu mevcut bulunuyor. Standart bir model olan PS4 ile 4K grafiklere ve daha fazla güce sahip bir PS4 Pro olarak ikiye ayrılıyor. Ancak, tüm PS4 oyunları her iki makinede de çalışıyor ve hangi sürüm seçilirse seçilsin harika görünüyor. Xbox One’da olduğu gibi, Netflix ve Amazon Video gibi video akışı için uygulamalar alınıyor. Ancak bu konsol, çok yönlü eğlenceden çok oyun oynamaya yönelik oluyor.

PlayStation’da, kontrolör olarak bir akıllı telefon ile oynanabilen bir dizi “PlayLink” oyunu bulunuyor. Bu, 6 kişinin çok sayıda denetleyici satın almaya gerek kalmadan birlikte oynayabileceği anlamına geliyor. Ayrıca nasıl oynandığı konusunda da gerçekten çeşitli oluyor. Dokunmatik ekran, kamera ve eğme kontrollerini kullanmak, diğer sistemlerde mümkün olmayan bazı benzersiz oyun deneyimlerini mümkün kılıyor.

6- PlayStation 5

PS5’in iki versiyonu bulunuyor. Ancak Xbox’tan farklı olarak her ikisi de aynı grafik performansını sunuyor. Temel fark, daha ucuz modelin oyunları yalnızca dijital olarak çalıştırması oluyor. Blu Ray sürücülü modelin fiyatı daha yüksek oluyor. PS5‘te eski oyunları oynamak için eski PlayStation 4 kontrol cihazları kullanılabiliyor olsa da yeni oyunları oynamak için yeni Dual Sense kontrol cihazı kullanmak gerekiyor. Karar verirken ek denetleyicilerin maliyetini hesaba katmak önemli oluyor.

PlayStation 5, PlayStation 4 oyunlarının çoğunu çalıştırıyor. Mevcut büyük bir PlayStation 4 disk kitaplığı varsa, bunlara erişmek için PlayStation 5’in Blu Ray sürümünü satın almak gerekiyor. Ayrıca, her ay çeşitli oyunlara erişmek için PlayStation Plus’a veya bir oyun akışı özelliği aracılığıyla çeşitli başka cihazlarda daha fazla PlayStation oyunu oynamaya ve indirmeye olanak tanıyan PlayStation Now’a abone olunabiliyor.

7- Nintendo Klasik Mini / SNES Klasik Mini

Super Nintendo (SNES) orijinali 1992’de çıktı. Pek çok kişinin onunla ilgili güzel anıları bulunuyor. Nintendo, retro heyecanlara olan özlemin farkında görünüyor. Bu nedenle, orijinal konsolun daha küçük ve modern bir versiyonunu yeniden yayınladı. Bu versiyon; Super Mario World, Super Mario, Star Fox dahil olmak üzere 90’lardan 21 klasik oyun içeriyor ve orijinallerinden modellenen iki kumanda ile birlikte geliyor.

Bu modeller internete erişimi olmayan hepsi bir arada bir birim olarak öne çıkıyor. Oyunlar sisteme dahil ediliyor ve makineye kilitleniyor. Bu nedenle daha fazla oyun eklenemiyor. Bu özellik aynı zamanda çocuklu aileler için, çocuğun herhangi bir istenmeyen davranışla karşılaşmayacağını bilmenin güvenini de beraberinde getiriyor. Çok oyunculu, iyi ve eski moda bu cihaz hala kullanılabilir. Önceki nesil Nintendo donanımından oyunlar sağlayan daha temel bir Nintendo Classic Mini eğlence sistemi de bulunuyor. Bu model biraz daha ucuz olarak öne çıkıyor.

8- Sony PlayStation Klasik Konsol

Bu model, orijinal 1994 PlayStation konsolunun minyatür biçimde yeniden piyasaya sürülen versiyonu olarak dikkat çekiyor. Final Fantasy VII, Jumping Flash!, Ridge Racer Type 4, Tekken 3 ve Wild Arms dahil olmak üzere en iyi 20 PlayStation oyunu sisteme önceden yüklenmiş olarak geliyor. Birlikte verilen HDMI kablosuyla doğrudan bir ekrana bağlanabiliyor. Ayrıca, oyunlar arasında geçiş yaparken maceraları kaydedebilmek için sanal bir hafıza kartı içeriyor. Kutuya iki kontrol cihazı da dahil oluyor. Bu da onu bazı harika klasiklere erişmenin uygun maliyetli bir yolu haline getiriyor.

Siz de en iyi oyun konsollarını incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
pubg-mobile nasil oynanir teknosa
Devamını Oku

PUBG Mobile Nasıl Oynanır?

Mobil cihazların kullanımı arttıkça bilgisayarlardan telefonlara doğru yönelim artabiliyor. Gittiğimiz her yerden kolaylıkla işlem yapabilme özgürlüğü ve kullanım…
aile ile oynanacak oyunlar teknosa
Devamını Oku

Aile ile Oynanacak Oyunlar

Aile ile zaman geçirmek harikadır. Akılda kalıcı kılmak için bu anlara oyunlar ekleyebilirsiniz. Bu oyunlar, bir aradayken heyecanı…
konsol aksesuar oneriler teknosa
Devamını Oku

Konsol Aksesuar Önerileri

Video oyunları son dönemde sürekli olarak popülaritesini artırmaya devam ediyor. Özellikle evde kalınan sürelerin artması ve oyunların çevrimiçi…
xbox game pass nedir teknosa
Devamını Oku

Xbox Game Pass Nedir?

Xbox Game Pass, Microsoft’un Windows 10, Windows 11, Xbox Series X, Series S ve One konsollarında; ayrıca Xbox…