Havaların soğumaya başlamasıyla birlikte evlerimizde en çok ihtiyaç duyduğumuz cihazların başında ısıtıcılar geliyor. Normalde evlerimizde ya da ofislerimizde bir ısıtma sistemi olsa da, bazen yeterli gelmiyor ve takviye edici bir ısıtıcı arıyoruz. Bu ısıtıcı özellikle hasta olmamak ve yaşam alanımızdaki konforumuzu bozmamak için önemli bir fayda sağlıyor.

Isıtıcı almaya karar verdiğinizde satın almadan önce bilmeniz gereken bazı konular bulunuyor. Bunlar hem doğru ürünü almanızı hem de onu en verimli ve güvenli bir şekilde kullanmanızı sağlıyor.

İyi bir ısıtıcı satın almadan önce evinizin büyüklüğünü ve ne kadar ısınmaya ihtiyacınız olduğunu doğru tespit etmeniz gerekiyor. Ayrıca ısıtıcının enerji tasarruflu çalışıp çalışmadığı, kullanım kolaylığı ve güvenilir olması da satın alma kararınızı önemli ölçüde etkiliyor.

İhtiyacınız olan doğru ısıtıcıyı satın almadan önce dikkatli bir şekilde araştırma yapmalısınız. Isıtıcılar hakkında bilmeniz gerekenler sayesinde, ısıtıcı türlerinden enerji verimliliğine kadar bilgi sahibi olup eviniz için doğru seçim yapabileceksiniz.

İşte soğuk havalarda ev ve işyerlerimizin vazgeçilmezleri olan ısıtıcılar hakkında bilmeniz gerekenler:

Farklı Isıtıcı Türleri Hakkında Bilgi Sahibi Olun

Bir ısıtıcı satın almak istiyorsanız öncelikle hangi tip ısıtıcıyı almak istediğinize karar vermeniz gerekiyor. Isıtıcı türlerinin nasıl çalıştığı ile ilgili bilgi sahibi olduğunuzda kendiniz için en uygun ısıtıcıyı seçmeniz daha kolay oluyor.

Isıtıcı tipleri arasında en popüler olan üç tür bulunuyor. Bunlar elektrikli, fanlı ve kızılötesi ısıtıcılardır. Her birinin kendilerine göre avantajları ve dezavantajları bulunuyor. Bu nedenle kendi ihtiyaçlarınıza göre hangisinin en uygun olduğunu anlamanız önemlidir.

Elektrikli ısıtıcılar aslında tüm ısıtıcıların genel ismi olarak da kullanılabiliyor. Ancak daha çok soba şeklinde çalışan elektrikli ısıtıcılar, evlerde yaygın bir şekilde kullanılıyor. Soba tipi elektrikli ısıtıcılar sessiz olması ve ısıyı yayarak sıcaklık vermesi önemli avantajları arasında yer alıyor. Verdiği ısının kalıcı olmaması ise dezavantajı olarak görülebiliyor. Soba kapatıldığında, kısa süre sonra odanın soğumaya başladığını görüyorsunuz.

Fanlı ısıtıcılar, ortalama bir odanın tamamını en etkili bir şekilde ısıtmanızı sağlayabiliyor. Üflediği sıcak hava çevreye yayıldığı için kısa sürede etkili bir ısıtma sağlıyor. Ancak fanın çalışmasından kaynaklı diğer ısıtıcılara göre daha fazla gürültü çıkarabiliyor. Eğer odada çocuğunuz bulunuyorsa, özellikle uyuduğu saatlerde rahatsız edebiliyor.

Kızılötesi ısıtıcıların çalışma prensibi güneşe benzer şekilde tasarlanmıştır. Kızılötesi ısıtıcıların anında ısı vermesi önemli bir avantaj sağlıyor. Sessiz çalışması ve çevre dostu olması diğer avantajları arasında sayılabiliyor. Ancak bunların yanında çok fazla ışık yaymaları bazen rahatsız edici olabiliyor. Ayrıca sadece doğrultuğu yere ısı veriyorlar. Eğer arkasında ya da yanında durursanız yaydığı ısıdan faydalanamıyorsunuz.

Isıtıcıda Hangi Özellikleri Aramanız Gerekiyor?

Eviniz için en uygun ısıtıcıyı seçerken dikkat etmeniz gereken belli başlı özellikler bulunuyor. Bu özellikler alacağınız cihazdan en verimli şekilde yararlanmanızı sağlıyor.

1- Boyut

Isıtıcının boyutu iki konuda önem teşkil ediyor. Bunlardan ilki, çoğunlukla ısıtıcının boyutu ile verdiği ısı arasında bir doğru orantı bulunuyor. Bu nedenle ne kadarlık bir ısıya ihtiyacınız varsa ona göre boyutunun değiştiğini göz önünde bulundurmanız gerekiyor. Diğer önemli konu ise, ısıtıcının oda içerisinde bulunacağı yer. Alacağınız ısıtıcıyı verimli bir şekilde kullanabilmek için, koyacağınız yere uygun boyutta bir ısıtıcı tercih ediyorsunuz.

2- Konumlandırma

Isıtıcıyı odanızda nereye koyacağınız güvenlik açısından oldukça önemlidir. Mobilya ya da diğer eşyalara yakınlığını ayarlamanız gerekiyor. Aynı zamanda insanların geçiş yolları üzerine de yerleştiremiyorsunuz. Aksi halde çarpma ve devirme gibi kazaların sıklıkla yaşanmasına neden olabilirsiniz. Ancak odada çok uzak bir yere de koyamazsınız. Çünkü bu kez de ısıya yeterince maruz kalmıyorsunuz ve ısınamıyorsunuz.

3- Isıtıcı Tipi

Üç tip ısıtıcı türü bulunuyor. Elektrikli, fanlı ve kızılötesi ısıtıcılar. Bunların her birinin diğerine göre artıları ve eksileri bulunuyor. Kendiniz için en uygun ısıtıcıyı bu tipler arasından seçebiliyorsunuz.

isitici almadan once bilmeniz gerekenler teknosa

4- Enerji Verimliliği

Bir diğer önemli faktör de enerji verimliliğidir. Enerji verimliliği, ısıtıcının model ve tipine göre değişkenlik gösteriyor. Ancak genel olarak bilmeniz gereken şey, yeni modeller günümüz gelişmiş teknolojisinden faydalanılarak üretildiği için, eski modellere göre enerjiyi daha verimli kullanıyor.

5- Dayanıklılık

Isıtıcılar tüm yıl boyunca kullanılmadığı için çoğu kullanıcı, dayanıklılığına önem vermeyebiliyor. Ancak yılın belli dönemlerinde evin önemli ihtiyaçlarından biridir ısıtıcılar. Bu nedenle kullanacağınız dönemlerde kusursuz bir şekilde çalışması gerekiyor. Kışın soğuk günlerinde zor durumda kalmamak için dayanıklı cihazlar arasından seçim yapmak önemli konuların başında geliyor.

Eviniz İçin Doğru Boyuttaki Isıtıcıyı Nasıl Seçersiniz?

Yeni bir ısıtıcı almaya karar verdiyseniz ilk düşünmeniz gereken konulardan biri de boyutu oluyor. Verimli bir ısıtma sağlaması için evinizdeki alana göre doğru boyutta bir ısıtıcı seçmeniz gerekiyor. Bu nedenle hangi ısıtıcı olduğunu düşünmeden önce evinizin hangi odasında kullanacağınızı ve burada nasıl bir ısıtma sistemi kullanmak istediğinizi bilmeniz gerekiyor. Sonrasında ise ısıtıcıların özelliklerini kontrol ederek ne kadar ısı verdiğini araştırıyorsunuz.

Doğru boyut ve özelliklerde ısıtıcı, çoğunlukla kendi ihtiyacınıza ve isteklerinize göre şekilleniyor. Evinizin ne kadar sıcak olmasını istediğinize ve büyüklüğüne göre bir ısıtıcı modeli seçebiliyorsunuz

Isıtıcınızı Güvenli Bir Şekilde Kullanmak İçin İpuçları

Hava sıcaklıkları düşmeye başladığında ilk önce bir ısıtıcıya yatırım yapmayı düşünüyor. Ancak konforumuz için almak istediğimiz ısıtıcıları nasıl daha güvenli bir şekilde kullanacağımızı biliyor muyuz? Rahatlığımız için alacağımız ısıtıcılar, yanlış kullanımlarda tehlikeli bir cihaz olabiliyor.

Öncelikle alacağınız ısıtıcının güvenlik testlerinden geçmiş olduğuna dair belgelerini kontrol etmeniz gerekiyor. Cihazlara yapılan bu testler, cihazın tüm gereksinimlerini karşıladığının bir kanıtı oluyor.

Alacağınız ısıtıcı her türlü güvenlik testlerinden geçmiş olsa da, kullanırken her zaman dikkatli olmanız tavsiye ediliyor. Örneğin ısıtıcılarınızı perde, mobilya ya da örtü gibi kolay yanabilecek malzemelerden belli bir mesafe uzağa koymalısınız. Ayrıca evde çocuğunuz ya da evcil hayvanınız bulunuyorsa, ısıtıcının olduğu odada onları gözetimsiz bırakmamalısınız.

Odadan çıktığınızda ya da yatarken ısıtıcınızı kapatmayı unutmamanız gerekiyor. Gece bizim kontrolümüz dışında tehlike yaratabiliyor. Aynı zamanda, ısıtıcının olduğu odada uyuyacaksanız, mutlaka duman dedektörü ya da karbon monoksit dedektörü kurmanız önemli konuların başında geliyor.

Isıtıcınızın kablolarında bir yıpranma ya da hasar belirtileri var mı diye her kullanımdan önce kontrol edin. Eğer böyle bir hasar olduğunu görüyorsanız, cihazı kullanmayın ve hemen bir elektrikçi çağırarak tamiratını yaptırın. Ufak tefek hasarlar zararsız gibi görünse de, kıvılcıma ya da gaz sızıntısına neden olabiliyor. Bundan kaynaklı zarar görmemek için dikkatli olmanız gerekiyor.

Son olarak, herhangi bir bakım ya da temizlik yapacaksanız, ısıtıcınızı fişten çekmeyi unutmayın.

Bu ipuçlarını takip ederek ısıtıcınızın güvenli ve daha verimli kullanılmasını sağlayabiliyorsunuz. Biraz dikkat ve özen ile olası tehlikelerden kendinizi korumuş oluyorsunuz. Bir ısıtıcı satın almadan önce bu konuları göz önünde bulundurduğunuzda kendiniz ve aileniz için en doğru ısıtıcı seçmeniz daha kolaylaşıyor ve daha doğru kararlar verebiliyorsunuz. Isıtıcı almak basit bir konu gibi görünüyor olsa da, güvenliğiniz ve verimli çalışması konuları oldukça önemlidir. Aldığınız cihaz ile güvenlik anlamında sorun yaşamadan evinizde konforlu zamanlar geçirebilirsiniz.

Siz de en konforlu ısıtıcıları incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
akilli saat nasil kullanilir teknosa
Devamını Oku

Akıllı Saat Nasıl Kullanılır?

Günlük hayatımızın vazgeçilmez teknolojik cihazlarının başında akıllı telefonlarımız geliyor. Daha önce sadece iletişim için kullandığımız cep telefonlarımız artık…
sony televizyonlara yakindan bakalim teknosa
Devamını Oku

Sony Televizyonlara Yakından Bakalım

Evlerimizde ve ofislerimizde en çok kullandığımız eşyaların başında televizyonlar geliyor. Kullanımı yıllar içinde hiç azalmadığı gibi teknolojik gelişmeler…