Akıllı telefonların kamera özelliğinde yapılan ciddi geliştirmelerin sonucunda, fotoğraf çekmek en büyük zevklerimiz arasında yer alıyor. Gittiğimiz her yerde ve görüştüğümüz herkesle fotoğraflar çekiyor ve anında dijital ortamda paylaşabiliyoruz. Ancak akıllı telefonlar, normal bir fotoğraf makinesinde çekim yapmanın tadını hiçbir zaman vermiyor. Deklanşöre basıp fotoğraf çekim sesinin çıkması ve ortada dijital olmayan bir fotoğrafın olmasını, fotoğraf tutkunları hiçbir şeyle değişmiyor. Eskiden polaroid fotoğraf makinelerinde çekilen fotoğraflar, makinenin içerisinde yer alan düzenek sayesinde anında basılıyordu. Bu sayede çektiğimiz fotoğrafa hemen sahip olabiliyorduk. Gelişen teknolojiyle birlikte fotoğraf çekmek artık tamamen dijital hale gelmiş olsa da bazı nostaljik özellikler hala yaşatılmaya devam ediyor. Şipşak fotoğraf makineleri ile birlikte hem çektiğimiz fotoğraflara hemen sahip olabiliyoruz hem de fotoğraf çekmek daha eğlenceli hale geliyor. Bu yazımızda şipşak fotoğraf makinesi nedir anlatmaya çalışacağız.

Şipşak Fotoğraf Makinesi Nasıl Tanımlanır?

Şipşak fotoğraf makineleri, içerisinde yer alan mekanizmaları ve film kağıdı ile donatılmış kameralar olarak tanımlanıyor. Bu film kağıdı, fotoğraf çektikten saniyeler sonra görüntüyü almanızı sağlıyor. Fotoğrafın film üzerinde oluşmasını sağlayan tüm kimyasallar makinenin içerisinde bulunuyor. Fotoğrafı çektiğinizde, bu kimyasalların içerisinde bulunduğu küçük bir bölme, işlemi başlatmak için açılıyor. Özel silindirler kameradan alınan görüntüyü çekiyor ve kimyasallarla filmin üzerinde oluşmasını sağlıyor.

Şipşak fotoğraf makineleri, fotoğrafın bitmiş halini doğrudan vermesi ve klasik etkisi sayesinde popülerliğini korumaya her zaman devam ediyor. Çektiğiniz her fotoğraf, bir şipşak fotoğraf makinesi ürününü tanımlayan ikonik görünüme sahip olarak çıkıyor.

Şipşak Fotoğraf Makinelerinin Temel Özellikleri

Hangi türden şipşak fotoğraf makineniz olursa olsun, aklınızda olması gereken birkaç temel ve teknik özellikleri bulunuyor. Bu özellikleri bildiğinizde, denemek için sabırsızlanacağınız eğlenceli ve işlevsel bir fotoğraf makinesine sahip olmak istiyorsunuz.

Fotoğraf Boyutu

Şipşak fotoğraf makinelerinin film kağıtları farklı boyutlarda olabiliyor. En çok beğendiğiniz formatı seçmek sizin için işleri daha eğlenceli hale getiriyor. Bunu bilmek aslında hangi fotoğraf makinesini almak istediğinizi de belirliyor. Çünkü her bir şipşak fotoğraf makinesi tipik olarak sadece bir boyutta fotoğraf basabiliyor. Farklı boyutlarda film kağıtlarına baskı yapamıyor.

Selfie Aynası

Akıllı telefonların hayatımıza kattığı ve vazgeçemediğimiz fotoğraf çekme şekli selfie’ler oluyor. Bu nedenle piyasaya çıkan normal fotoğraf makinelerinin birçoğunda açılır ekran bulunuyor. Ancak şipşak fotoğraf makinelerinin tipik olarak bir açılır ekranı bulunmuyor. Selfie çekme imkanı sunmak için çoğunluğunda merceğin yanına yerleştirilmiş çok küçük bir aynası bulunuyor. Bu aynayı, selfie çekerken kendinizi çerçeve içinde yaklaşık olarak doğru bir şekilde konumlandırmak için kullanabiliyorsunuz. Şipşak fotoğraf makinesini aynı zamanda selfie çekiminde de kullanmak istiyorsanız bu özelliğe sahip modeller arasından seçim yapabiliyorsunuz.

Deklanşör Hızı

Piyasada yer alan birçok şipşak fotoğraf makinesi 1/60 saniyelik sabit bir deklanşör hızıyla geliyor. Bu, net görüntüler ortaya çıkarmak için ışık toplama potansiyelini en üst düzeye çıkarmaya çalışırken bulanıklık miktarını azaltacak çok yönlü bir deklanşör hızı olarak görülüyor. Bazı üst düzey şipşak fotoğraf makinelerinde daha ileri düzey fotoğrafçıların yararlı bulabileceği geniş deklanşör hızlarına izin verilebiliyor.

Tripod Yuvası

Şipşak fotoğraf makinesi de olsa bazen güzel manzara fotoğrafları çekmek isteyebiliyoruz. Bazen de grup fotoğrafları çekerken kendimizi de dahil etmek için zamanlayıcı kurabiliyoruz. Bu tarz durumlarda iyi bir fotoğraf çekmek için tripod ihtiyacı duyuyoruz. Şipşak fotoğraf makinelerinin altında normal makinelerde olduğu gibi bir tripod yuvası bulunuyor.

Kamera İçi Düzenleme

Piyasada yer alan bazı şipşak fotoğraf makineleri aslında dijital fotoğraf çekiyor. Aynı zamanda bu fotoğraflarınıza filtreler ve çerçeveler uygulamanıza izin veriyor. Ayrıca hangilerinin yazdırılıp hangilerinin yazdırılmayacağına da karar verebiliyorsunuz. Hatta bazı fotoğrafları yeniden düzenleyip tekrar çıkartabiliyorsunuz.

sipsakfotograf makinesi nedir teknosa

Dikkate Alınması Gereken Diğer Özellikler

Şipşak fotoğraf makinelerinde standart olarak gelen özelliklerin yanı sıra birçok ek özellik bulunabiliyor. Bu özellikler, net ve parlak fotoğraflar elde etmek için makinenizi kullanmayı kolaylaştırmak ve kullanıcı deneyimini en üst düzeye çıkarmak için tasarlanıyor.

Bluetooth

Şipşak fotoğraf makinenizde bulunan Bluetooth özelliği sayesinde çektiğiniz fotoğrafları anında bilgisayarınıza yedekleme imkanı buluyorsunuz. Daha büyük baskıda fotoğraflar almak için makinenizi Blutooth özelliği bulunan bir yazıcıya bağlayıp, fotoğrafı baskı olarak gönderebiliyorsunuz.

Flaş Üniteleri

Şipşak fotoğraf makinenizle birlikte bir flaş ünitesine de sahip olmak, fotoğraflarınızın çok karanlık çıkmasından endişe etmeden çeşitli ışık koşullarında rahat çekim yapabilmenizi sağlıyor. Bazı şipşak fotoğraf makinelerinde dahili flaş bulunurken bazılarında ayrıca satın alabiliyorsunuz.

Zamanlayıcılar

Fotoğraf çekerken her zaman kameranın arkasında olmak istemiyoruz. Bazen güzel bir manzaranın içinde ya da sevdiğimiz arkadaş grubunun yanında yer almak istiyoruz. Böyle durumlarda kullanabilmeniz için şipşak fotoğraf makinelerinin bazılarında bir geri sayım sayacı bulunuyor. Normal dijital fotoğraf makinelerinde olduğu gibi sayacı kurduğunuzda geri sayım başlıyor ve sonunda fotoğrafı çekiyor.

Farklı Modlar

Fotoğrafçılar çok yönlü fotoğraf çekimine önem veriyor. fotoğraf makineleriyle bazen geniş açılı fotoğraflar bazen de portre fotoğraflar çekebilmek istiyor. Bu ihtiyacı karşılayabilmek için piyasada yer alan bazı şipşak fotoğraf makinelerinde Selfie Modu, Manzara Modu ve Makro Mod gibi odağı değiştirmek için kullanabileceğiniz farklı mod seçenekleri bulunuyor. Tüm şipşak fotoğraf makinelerinde bu modlar bulunmuyor. Bu nedenle eğer farklı modlarda çekim yapmak sizin için önemli konular arasında yer alıyorsa, makine seçimi yaparken bu özelliğine dikkat etmeniz gerekiyor.

Yukarıda şipşak fotoğraf makinesi nedir detaylı olarak anlattık.

Siz de en iyi şipşak fotoğraf makinelerini incelemek için buraya tıklayabilirsiniz

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
hdd ssd farki teknosa
Devamını Oku

HDD SSD Farkı Nedir?

Depolama alanı bilgisayar seçiminde en çok dikkat ettiğimiz donanımsal özelliklerden biri oluyor. Bilgisayar alırken pek çok özelliği göz…
cip krizi nedir ne zaman bitecek teknosa
Devamını Oku

Çip Krizi Nedir? Ne Zaman Bitecek?

Günümüzde neredeyse her dijital elektronik cihaz, silikon içeren ve mikroçip olarak adlandırılan entegre devreler oluşturmak için kritik öneme…