IPL epilasyon, tam olarak ne olduğu, nasıl çalıştığı gibi sorularla merak edilen bir epilasyon türü haline geldi. IPL, kısaltılmış bir terim olarak “yoğun darbeli ışık” anlamına geliyor. IPL, istenmeyen kılları yok edebilen, lekeleri tedavi edebilen ve kırışıklıkların görünümünü azaltabilen bir ışık tedavisi şekli olarak öne çıkıyor. Birçok klinikte sunulan IPL, bazı markalara ait cihazlar sayesinde ev içi kişisel kullanım için de uygun hale geliyor. Bu epilasyon yöntemini uygulamayı düşünüyorsanız; cihazlar arasındaki farklardan nasıl çalıştığına ve tedavi süresine kadar işte IPL cihazı ile ilgili bilmeniz gereken her şey…

IPL Nedir?

IPL, yoğun atımlı ışık anlamına gelerek ciltteki çeşitli sorunları uyarmak veya tedavi etmek için güçlü ışık darbeleri kullanan bir tür ışık tedavisi olarak tanımlanıyor. Çoğu insan IPL’nin lazer olduğunu düşünüyor. Bazı benzer noktaları olsa da aynı anlama gelmiyor ancak çalışma prensipleri benzer oluyor. Her ikisi de kıldaki pigmentasyona doğrudan ışık veriyor, kılın büyümesine neden olan hücrelere zarar veren ve kılı öldüren bir ısı patlamasına neden oluyor. Epilasyon yöntemi olarak kullanıldığında hem lazer hem de yoğun darbeli ışık (IPL), kıl köklerini ısıtmak ve yeniden büyümeyi önlemek için ışık kullanıyor. Kulağa benzer gelse de temel fark kullanılan ışık kaynağı oluyor.

IPL Nasıl Çalışır?

Artık salon profesyonelleri tarafından saklanan bir sır olmayan IPL teknolojisi, insan derisi ve kılındaki pigment olan melanini hedef alarak çalışıyor. Evde kullanacağınız bir IPL lazer epilasyon cihazı, dağınık küçük ışık uzunlukları bırakarak sahip olduğunuz kıl miktarını azaltıyor. Cihaz tarafından yayılan ışık enerjisi kıldaki melanin tarafından emiliyor, kılı ısıtıyor ve büyüme hücrelerini yok etmek için kıl köklerine nüfuz ediyor. Büyüyen hücrelere bağlı kıllar üzerinde çalışmaya başlayan ışık dalgaları, daha sonra foliküllerin canlı olduğu bölgedeki kıl büyümesini azaltıyor.

epilasyon yaptiracaklar icin ipl cihazi ne ise yarar teknosa

IPL Tedavisi Ne Kadar Sürer?

Bazı kişiler sonuçları üç hafta kadar kısa bir sürede görebiliyor. Ancak yine de kesin süre çeşitli faktörlere bağlı olarak kişiden kişiye farklılık gösteriyor. Kılın tıpkı cilt gibi döngüleri bulunuyor. Bir büyüme evresi, bir dinlenme evresi ve bir dökülme evresi mevcut oluyor. IPL ve hatta lazer ile tekrar tedaviler yapılmasının temel nedenlerinden biri, kılların hepsinin aynı anda döngünün aynı aşamasında olmaması oluyor. Yani hepsini yakalamak ve kalıcı olarak kurtulmak için neredeyse döngüleri kovalamak gerekiyor. Bu nedenle evde IPL tedavileri genellikle ilk tedavi aşamasından sonra dört haftada bir tekrarlanıyor. IPL tedavisi yeterli sayıda yapıldığında kalıcı oluyor. Bu nedenle IPL epilasyon cihazının nasıl doğru bir şekilde kullanılacağını bilmek önemli hale geliyor. Herkes için uzun süreli epilasyonu uygun maliyetli hale getirmek için tasarlanan bir IPL el cihazı, cilt üzerinde nazikçe ve etkili bir şekilde çalışıyor. Sadece 4 seansta kalıcı epilasyon sonuçlarını fark etmek mümkün oluyor.

IPL Tedavisi Kimler için Uygundur?

İster bir klinikte yaptırıyor olun ister evde bir IPL makinesine yatırım yapıyor olun önce uygunluğunuzu değerlendirmeniz çok önemli oluyor. Öncelikle her cilt tonu IPL için uygun olmuyor. Teknoloji kıldaki pigmenti hedef alarak çalıştığından, cilt tonunuz ile kıl renginiz arasında dikkate değer bir fark olması gerekiyor. Çoğu uzman, siyah ten üzerinde bir IPL makinesinin kullanılmamasını tavsiye ediyor çünkü hasar ve renk bozulması riski bulunuyor. Açık sarı ve kızıl kıllara sahip olanların da benzer şekilde bu tedaviyi uygulamaması gerekiyor. En hızlı ve en iyi sonuçların ince, koyu renkli kıllarda ve nispeten açık teni olanlarda olması muhtemel oluyor. Polikistik over sendromu veya tiroid gibi altta yatan cilt veya tıbbi sorunlarınız varsa, tedavi daha uzun sürebiliyor. Dolayısıyla, dikkate alınması gereken birçok bireysel faktör bulunuyor. Genellikle, ışık (foto) duyarlılığına neden olan ilaçlar kullananlara, hamile ve emziren kadınlara kullanım önerilmiyor. IPL tüm cilt tipleri için güvenli oluyor. Ağda veya tıraş sırasında kızarıklık ve jilet yanığı yaşayabilirsiniz ancak IPL tedavisi pürüzsüz bir cilde sahip olmanızı sağlar. Hassas ciltlerde bile bir IPL epilasyon cihazı rahatlıkla kullanılabiliyor.

IPL Epilasyon Acıtır mı?

Evde IPL lazer epilasyon, salonda yapılan bir tedavi kadar acıtmıyor. IPL’nin etkisi genellikle ciltte sıcak bir his yaratması oluyor. Evde en iyi IPL epilasyon cihazı, klinik makinelerinden çok daha az acı verici oluyor. Birçok ev IPL incelemesi, bu tedavinin zarar vermediğini ortaya koyuyor. IPL epilasyon kullanıcıları, tedavinin cilde nazikçe uygulandığını ve kullanımının kolay olduğunu bildiriliyor. Kullanıcılar, ışık her yanıp söndüğünde yalnızca bir sıcaklık hissediyor. Bir salon lazer tedavisinin genellikle sürekli olarak çok sıcak ve küçük bir elastik bantla vuruluyormuş gibi hissettirdiği söyleniyor. Düşük ağrı eşiğiniz bir faktörse ve IPL ile lazer epilasyon arasında karar veremiyorsanız evde IPL lazer epilasyon cihazı kullandığınızda sadece hafif bir his hissedeceğinizi bilin.

Piyasadaki IPL Epilasyon Cihazları ve Dikkat Edilmesi Gerekenler

Evde kendi kendinize epilasyon yapmanın rahatlığını ve maliyet avantajlarını tercih ediyorsanız, birçok güçlü seçenek bulunuyor. Artık piyasada evde kullanım için çok sayıda IPL cihazı yer alıyor ve birçoğu mükemmel sonuçlar verebiliyor. Bununla birlikte cihazlar; fiyat, performans ve kullanılabilirlik açısından da farklılıklar gösteriyor. Bu nedenle araştırmanızı önceden yapmanızda fayda bulunuyor.

Yatırım yapmak için en iyi IPL cihazını seçerken göz önünde bulundurulması gereken temel noktalar şunlar oluyor:

  • Kullanım Ömrü: Her şeyden önce, alınacak cihazın yanıp sönme sayısını kontrol etmek önemli oluyor. Piyasadaki en ucuz modeller kullanım için yalnızca birkaç yıl dayanabiliyor ancak iyi bir IPL cihazı onlarca yıllık düzenli kullanım sağlıyor.
  • Güç: Birçok IPL cihazı farklı yoğunluk seviyelerine sahip oluyor. Yani vücudunuzun çeşitli bölgelerindeki kılları etkili bir şekilde tedavi edebiliyorsunuz. En iyi modeller akıllı bir sensörle geliyor. Temas halinde cilt tonunuz ve saç renginiz için doğru yoğunluğa otomatik olarak ayarlanıyor.
  • Hız: Her flaş arasındaki hızı göz önünde bulundurmak gereksiz gelebilir ancak yavaş bir IPL cihazı zahmetli bir tedavi sağlar ve düzenli olarak kullanma olasılığınız azalır.
  • Başlıklar: En iyi IPL makineleri; kol altlarınıza, bacaklarınıza ve hatta üst dudağınıza uyacak çeşitli başlıklarla birlikte geliyor.

Tüm IPL epilasyon cihazları aynı olmuyor. Daha az güçlü, daha az verimli bir makineyle iyi sonuç görmek için IPL makinesini aynı alanda birkaç kez kullanmanız gerekebiliyor. İyi bir makine olmadan muhtemelen istenen sonuçları elde edemeyeceğinizi bilmeniz gerekiyor. Ağda ve jilet gibi zahmetli işlerden kurtulmak istiyorsanız bir IPL epilasyon cihazına yatırım yapabilirsiniz. Güvenilir bir makine bulduğunuzda, kılsız bir cilde giden yolda kendinizi iyi hissedeceksiniz.

IPL Lazer Epilasyon Cihazları Evde Kullanmak için Güvenli mi?

500 nm’nin altındaki dalga boylarını bloke eden cihaz filtreleri sayesinde zararlı olabilecek herhangi bir radyasyon, IPL cihazları ile önleniyor. Tüm dünyada uzun yıllardır kullanılan bir kıl alma tedavisi olan evde IPL’nin, son derece etkili ve son derece güvenli bir kıl alma yöntemi olduğu kanıtlanmış durumda. Evde kullanım için mükemmel olan bu epilasyon tedavisi, cildinizi her zamankinden daha iyi hissetmenizi sağlıyor.

Siz de farklı epilasyon cihazlarını incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
çocuklar için en iyi scooter önerileri
Devamını Oku

Çocuklar İçin En İyi Scooter Önerileri

Çocuklar yürümeye başladıkları süreçten itibaren çeşitli araçlara ve oyuncaklara ihtiyaç duyarlar. Bunlardan biri de farklı özellikleriyle öne çıkan…
lg televizyonlarin ozellikleri teknosa
Devamını Oku

LG Televizyonların Özellikleri Neler?

Yaşam alanlarımızın olmazsa olmaz cihazlarının başında televizyon geliyor. Çoğu evde televizyon ailenin fertlerinden biri gibi oluyor. Özellikle son…
adsl ile vdsl arasindaki fark nedir teknosa
Devamını Oku

ADSL ile VDSL Arasındaki Fark Nedir?

Günlük hayatımızda kullandığımız neredeyse tüm teknolojik cihazlarla internete bağlanabiliyoruz. Bu teknolojik gelişmeye o kadar alıştık ki, internet olmadığında…
En İyi 10 E-Kitap Okuyucu Modeli
Devamını Oku

En İyi 10 E-Kitap Okuyucu Modeli

Teknolojinin hızla ilerlemesi ve dijitalleşmenin insan alışkanlıklarına etkileri sayesinde pek çok aktivite daha ulaşılabilir ve kolay bir şekilde…
hdd ssd farki teknosa
Devamını Oku

HDD SSD Farkı Nedir?

Depolama alanı bilgisayar seçiminde en çok dikkat ettiğimiz donanımsal özelliklerden biri oluyor. Bilgisayar alırken pek çok özelliği göz…