Hayatlarımızın vazgeçilmezi olan ve aslında insanlığın tarihi kadar eski olan oyunlar, işin içine bilgisayarların girmesinden beri geçirdiği evrim sayesinde günümüz teknoloji çağında büyük bir hızla kendi kültürünü oluşturmakta. Oyun sektörü, tüm dünyada büyük bir sektör olma özelliğini taşıyor. Türkiye’de de oyunlara büyük ilgi duyuluyor. En popüler ve zorlu oyunlar için turnuvalar düzenlenip maçlar yapılıyor. Twitch ve YouTube gibi büyük platformlarda yayıncılar, oyun oynadıkları sırada bu anları yayınlayarak para kazanıyor. Oyun dünyasında pek çok zorlu oyun görülüyor. Peki merak edenler ve bilmeyenler için dünyanın en zor oyunları nelerdir? Başta “Dünyanın En Zor Oyunu” olmak üzere ve dünyanın en zorlu oyunları hakkında merak edilenler…

Dünyanın En Zor Oyunu (The World’s Hardest Game)

Adından da anlaşılacağı gibi “Dünyanın En Zor Oyunu (The World’s Hardest Game)” en güçlü oyuncuları bile zorluyor. Birçok yayıncının denediği ve oynamaya çalıştığı bu oyun sınırları zorluyor. Oyun dünyasında birçok zorlu oyun görülmesine karşın Dünyanın En Zor Oyunu, bütün zor oyunların önüne geçiyor.

Dünyanın En Zor Oyunu (The World’s Hardest Game), Snubby Land’den Stephen Critoph tarafından geliştirilen zorlu bir oyun olarak ilgi çekiyor. 15 Aralık 2007’de piyasaya sürülen Dünyanın En Zor Oyunu’nun amacı aslında oldukça basit. Mavi noktalardan kaçınarak kırmızı kareyi sağ salim bitiş noktasına ulaştırıp bir sonraki bölüme ulaşmak. Kontrol şeması da yön tuşlarından (ya da alternatif olarak W, A, S, D tuşları) ibaret bulunuyor. Elbette işler anlatabildiğimiz kadar basit ilerlemiyor. Bu temel kontrol şeması sayesinde Snubby Land, oyuncuları temel becerilerini kullanarak her bölümde daha da zorlayacak haritalarla buluşturuyor. Dünyanın En Zor Oyunu aslında Snubby Land’in resmi olarak yayınladığı tek oyun olmasına rağmen, 2007 yılında sadece bilgisayar oyuncularıyla buluştuktan sonra, defalarca güncelleme alarak günümüz “casual” oyuncularının en yoğun sayıda bulunduğu akıllı telefon oyun mağazalarına da ulaşmış bulunuyor. Oyun içerisinde, telefon ekranında görünen ok tuşlarına basılarak da oynanabiliyor. Yön tuşları ile kırmızı kare; sağa, sola, aşağıya ve yukarıya doğru hareket ettiriliyor. Oyunun her bölümünde kırmızı kareyi bulunduğu yerden labirentin karşı tarafına ilerletmek amaçlanıyor. Bunu yaparken ise hareket eden mavi renkli dairelere çarpmamak gerekiyor.

Oyuna yeşil bir alanda başlanıyor. Amaç, mevcut alandan başka bir yeşil alana ya da bitiş noktasına ilerlemek oluyor. Bitiş noktasına ya da yeşil alanlara ilerlerken mavi renkli hareketli daireleri atlatmak gerekiyor. Tüm mavi noktaları geçip bitiş noktasına ulaşmak bölümleri geçmeyi sağlıyor. Oyunda toplamda 30 farklı bölüm bulunuyor. Oyunda can hakkı bulunmuyor. Yandığınız yerde oyun aynı bölümde başa dönerek tekrar başlıyor.

Dünyanın En Zor Oyunu (The World’s Hardest Game) seri şeklinde ve toplam 4 oyunu bulunuyor. Oyunun üç boyutlu versiyonu da mevcut. Seviyelerde bulunan labirentleri geçmeye çalışırken sabrı ve refleksi zorlayan bu oyun ile beceriyi ölçmek mümkün. İnternet üzerinde yer alan oyunlar arasında bulunabilecek bu en zor oyun sınırları zorluyor.

Dünyanın En Zor Oyunu’ndaki son seviye, seviyeler arasındaki en zor bölüm olarak öne çıkıyor. Bu seviyede, labirent içerisinde manevra yaparken yavaş hareket eden tekli noktalardan ve beş noktalı kümelerden kaçınmak; bunu yaparken labirentin sol üst, sağ üst, sağ alt ve ortasında bulunan dört sarı noktayı toplamak gerekiyor. Diğer seviyelerde olduğu gibi bu seviyeyi de geçebilmek için hızlı ve hassas bir şekilde oynamak mühim görünüyor.

YouTube üzerinde Dünyanın En Zor Oyunu (The World’s Hardest Game)’nu oynamaya çalışan birçok oyuncu ve yayıncının videoları bulunuyor. Oynamak isteyenler için ipuçları içeren bu videolar yol gösterici olabilir. Oyuncuların ve yayıncıların bu oyunu oynarken yaşadıkları zorlukları izleyicilere gösterdikleri videolar, eğlenceli yönleriyle de ön plana çıkıyor ve izleyenleri gülümsetiyor.

dunyanin en zor oyun hangisi teknosa

Dünyanın En Zor Oyunu (The World’s Hardest Game)’na Alternatif Zorlukta Oyunlar

Oyun dünyasında, Dünyanın En Zor Oyunu (The World’s Hardest Game) alternatifi olan pek çok oyun görülüyor. İlgililerinin benzeri birçok zorlu oyunu oynayabilmeleri mümkün görünüyor. İşte Dünyanın En Zor Oyunu’na alternatif olabilecek ve oynayabileceğiniz başka zorlu oyunlar:

1001 Spikes

1001 Spikes; 8bits Fanatics ve Nicalis tarafından geliştirilen, Nicalis tarafından 2014 yılında yayınlanan bir platform oyunu. Orijinal adı Aban Hawkins & The 1001 Spikes olan oyunun amacı, uçsuz bucaksız bir araziden kaçarak sivri uçlar ve diğer birçok felaketten etkilenmeden zafere ulaşmak için mücadele etmek oluyor. Çoklu yolculuklar boyunca oyun giderek daha zorlaşıyor. Özellikle düşen taşlardan ve çok daha fazlasından kaçmak oyuncuları zorluyor.

Oyunun hikayesinde; ünlü bir maceracının oğlu olan Aban Hawkins baş karakter olarak yer alıyor. Karakterin, Güney Amerika’daki Ukampa Harabeleri’ni keşfederken sonu gelmeyen sinsi tuzaklardan ve alçak tehlikelerden kaçınması gerekiyor. Aban’ın Poko-Mum’un Kapısı’na varması ve kayıp babasıyla ilgili gerçeği öğrenmesi için aşması gereken ölümcül engeller arasında; keskin sivri uçlar, zehirli oklar, düşen bloklar ve alev makineleri yer alıyor.

En zorlu oyunlar arasında yer alan 1001 Spikes, yoğun konsantrasyon, sürekli ezberleme ve kusursuz zamanlama gerektiriyor. Oyun; Nintendo Switch, Wii U, 3DS, Steam, Ps4, PS Vita ve Xbox One üzerinden oynanabiliyor.

Demon’s Souls / Dark Souls

Souls serisi, Japonya’da From Software tarafından geliştirilen aksiyon ve rol yapma oyunu olarak biliniyor. Serinin ilk versiyonu 2009’da çıkan Demon’s Souls olarak biliniyor. İlk versiyondan sonra Dark Souls, Dark Souls 2 ve Dark Souls 3 isimleriyle çıkarak seri haline geldi. Seri yüksek zorluk derecesiyle biliniyor ve ilgi çekiyor. 2020 yılına kadar 28,7 milyonun üzerinde kopya satan serinin yaratıcısı Hidetaka Miyazaki.

Serinin oyunları, oyuncunun karakterinin şövalyelere, ejderhalara, hayaletlere, iblislere ve diğer canavar veya doğaüstü varlıklara karşı savaştığı karanlık bir orta çağda geçiyor. Ruhların toplanması, kaybolması ve geri kazanılması, Souls oyunlarının anlatısının ve oynanışının merkezinde yer alıyor.

Souls oyunları, üçüncü şahıs bakış açısıyla oynanıyor. Silahlar ve büyü ile düşmanlarla savaşırken birbirine bağlı ortamları keşfetmeye odaklanıyor. Oyuncular, oynanamayan garip karakterlerle etkileşime girerken hikâyede ilerlemek için patronlarla savaşıyor. Serinin temel mekanikleri; oyunculara düşmanca ortamlarda nasıl tepki vereceklerini öğretmek, tekrarı teşvik etmek, geçmiş hatalardan ders çıkarmak ve zorlukların üstesinden gelmenin bir yolu olarak önceki deneyimleri öğretmek için ölümü kullanmasından oluşuyor.

Super Meat Boy

Super Meat Boy, Edmund McMillen ve Tommy Refenes tarafından yaratılmış olup “Team Meat” ortak adı altında tasarlanan 2010 yapımı bir platform oyunu. McMillen ve Jonathan McEntee tarafından tasarlanan, 2008 yapımı flash oyun Meat Boy’un halefi olarak yayınlandı.

Oyunda oyuncu; başkarakterin kız arkadaşı Bandajlı Kız’ı, başkarakterin düşmanı Dr. Fetus’tan kurtarmaya çalışırken kırmızı, küp şeklinde başkarakter Meat Boy’u kontrol ediyor. Oyuncu, engellerden kaçınırken 300’den fazla tehlikeli seviye boyunca; koşma, atlama gibi hassas kontrol ile zamana karşı yarışıyor. Oyuncular, parçalanan bloklardan, testere bıçaklarından ve diğer çeşitli ölümcül engellerden kaçınarak Bandajlı Kız tarafından temsil edilen her seviyenin sonuna ulaşmaya çalışıyor. Oyuncu platformlarda zıplayabiliyor, koşabiliyor, duvarlardan atlayabiliyor veya aşağı yönlü kayabiliyor. Oyun ayrıca oyuncu tarafından oluşturulan seviyelerin oluşturulmasını da destekliyor. Oyuncunun her seviyeyi tamamlamak için sınırsız sayıda deneme hakkı bulunuyor. Super Meat Boy, klasik oyunlara benzerliğiyle öne çıkıyor ve yüksek seviyede bir zorluğu deneyimlemeyi sağlıyor.

Oyun, ilk olarak Ekim 2010’da Xbox Live Arcade aracılığıyla Xbox 360’ta piyasaya sürüldü ve sonrasında Microsoft Windows, Linux, PlayStation 4, OS X, PlayStation Vita, Wii U ve Nintendo Switch’e taşındı. Bir Wii sürümü de geliştirme aşamasındayken iptal edildi.

Oyunun gelişimi 2009’un başlarında başladı. McMillen seviye tasarımı ve çizimleri üzerinde çalışırken Refenes kodladı. Oyunun müzikleri, orijinal Meat Boy üzerinde de çalışmış olan Danny Baranowsky tarafından yazıldı. Super Meat Boy oyunu birçok ödül kazandı. Kazandığı ödüllerden birinde tüm zamanların en iyi video oyunlarından seçildi. Birçok oyun eleştirmeni; oyunun kontrollerini, sanatını, müziklerini ve zorlu oynanışını övdü. Oyun Ocak 2012’ye kadar bir milyonun üzerinde kopya sattı ve ticari başarı elde etti. Devam oyunu olan Super Meat Boy Forever, 23 Aralık 2020’de McMillen’in katılımı olmadan yayınlandı.

N+

N+, Kanadalı geliştirme ekibi Metanet Software tarafından geliştirilen bir 2D ve ücretsiz bir platform oyunu olarak öne çıkıyor. İnternet üzerinde yer alan çeşitli oyun sitelerinden ücretsiz olarak oynanabiliyor. Oyun yalnızca İngilizce olarak mevcut bulunuyor. N+ oyunu, flash oyun biçiminde ve ActionScript ile yazılmış bir oyun. Şu anki sürümü ise 2.0 halinde devam ediyor.

Mevcut sürümde oyun, her biri 5 seviyeden oluşan 100 bölüme ayrılmış 500 seviyeyi içeriyor. Bir bölüm başarıyla tamamlanırsa, bir sonraki bölümün kilidi açılıyor. Oyunun amacı 100 bölümün tamamında ustalaşmak oluyor. 2.0 sürümünde ise ek olarak 100 bölüm daha bulunuyor. Bu bölümler, oyunun hayranları tarafından yapılmış kısımları içeriyor.

N+’de oyuncular, aynı anda tehlikelerden kaçınan, altın toplayan, sonunda seviyeyi tamamlayan, bir çıkış kapısı açan ve karo tabanlı seviyelerde gezinen bir ninjayı kontrol ediyor. Oynanış dört tuşu içeriyor. Bunlar; bir sola hareket tuşu (varsayılan sol ok), bir sağa hareket tuşu (varsayılan sağ ok), atlama (varsayılan kaydırma tuşu) ve intihar (k tuşu). Bu tuşlar karakterin; çeşitli arazi türlerinde hareket etmesini, zıplama kombinasyonlarını uygulamasını, duvardan duvara atlamasını, dikey eğimlerde tırmanmasını ve dik yüzeylerden aşağı kaymasını sağlıyor. Her seviyenin amacı anahtarı alıp çıkış süresi içinde açılan kapıdan geçmek oluyor. Bazı seviyelerin birden fazla çıkışı ve ilişkili anahtarı bulunuyor. Bu da oyuncuya rotalarına ve haritayı tamamlama yöntemine karar verme konusunda daha fazla özgürlük sağlıyor. Her bölüme kümülatif bir zaman sınırı veriliyor. 0. seviyenin başında, oyuncunun sonraki beş seviyeyi tamamlaması için 90 saniyesi bulunuyor. Bölümün zaman sınırı, parça başına iki saniye ekleyen altın toplanarak artırılabiliyor. Her seviyenin sonunda kalan süre bir sonraki seviyeye geçiyor.

Zor Oyunlarla Sınırlarınızı Test Edin

Dünyanın En Zor Oyunu (The World’s Hardest Game) ve diğer zorlu oyunları bulundukları platformlardan oynayarak zorluklarını deneyimleyebilirsiniz. Bunu yaparken becerinizin ve sabrınızın sınırlarını test edebilir, oyunlarla keyifli anlar yaşayabilirsiniz. Oyun platformlarında yer alan çeşitli zorluk seviyelerindeki oyunlarla, zorlu oyunlara yönelik deneyim kazanabilir ve becerilerinizi arttırabilirsiniz. Dünyanın En Zor Oyunu (The World’s Hardest Game) gibi birçok zorlu oyuna, internet üzerinde yer alan çeşitli oyun sitelerinden ulaşabilirsiniz. Serinin diğer oyunlarını da yine aynı oyun sitelerinde bulabilirsiniz.

Yukarıda dünyanın en zor oyunu hangileri olduğunu inceledik.

Sizler de en iyi oyun ekipmanlarını incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
nba 2k22 teknosa
Devamını Oku

NBA 2K22 PS5 Oyun İncelemesi

Spor oyunları tutkunları, her yıl aynı şekilde oynanan oyunlardan şikayetçi olsalar da, NBA 2K22 oyunu hayranlarına önemli ölçüde…
xbox game pass nedir teknosa
Devamını Oku

Xbox Game Pass Nedir?

Xbox Game Pass, Microsoft’un Windows 10, Windows 11, Xbox Series X, Series S ve One konsollarında; ayrıca Xbox…
aile ile oynanacak oyunlar teknosa
Devamını Oku

Aile ile Oynanacak Oyunlar

Aile ile zaman geçirmek harikadır. Akılda kalıcı kılmak için bu anlara oyunlar ekleyebilirsiniz. Bu oyunlar, bir aradayken heyecanı…
Puzzle yapmanın çocuklara faydaları
Devamını Oku

Puzzle Yapmanın Çocuklara Faydaları

Puzzle, genellikle bir resmin, desenin ya da nesnenin parçalara ayrıldığı ve bu parçaların tekrar bir araya getirilerek bütün…