Son yılların en popüler sosyal medya uygulamalarının ilk sırasında kuşkusuz Instagram yer alıyor. Dünya genelinde her gün yüz milyonlarca insan tarafından kullanılan uygulama genel olarak hemen herkesin telefonunda bulunuyor. Instagram’ın her an bu kadar fazla kullanılmasının sebeplerinden biri takip ettiğimiz sevdiklerimizin paylaşımlarını görmek oluyor. Ancak bunun dışında paylaşımlarını merak ettiğimiz hiç tanımadığımız insanlar da oluyor. Ünlüler, ilgi alanımıza yakın hobileri olanlar, hesaplarında mizah yapanlar ya da benzersiz ilgi alanları bulunan insanların hesaplarını ve paylaşımlarını sürekli takip ediyoruz. Aynı zamanda dünyada değişen trendlerden de Instagram sayesinde haberimiz oluyor. Instagram’ın hepimizin bildiği gibi sadece akış özelliği bulunmuyor. Bunun yanında eğlenceli, takip etmesi ve yönetmesi en kolay özelliklerinden biri de “Hikaye” özelliği oluyor. Bu yazımızda Instagram hikaye indirme nasıl yapılır anlatmaya çalışacağız.

Instagram hikayeleri, profilinize yüklediğinizde sadece 24 saat süresince izlenebilir durumda kalıyor. Hikayelere fotoğraf yükleyebildiğiniz gibi belli bir süre kısıtı olacak şekilde video da ekleyebiliyorsunuz. Hikayeler kısıtlı süre profilde kaldığı için kendi hikayelerimizi ya da sevdiğimiz kişilerin hikayelerine daha sonra da ulaşabilmek istiyoruz. Bunu yapabilmenin en etkili yolu hikayeleri uygulama üzerinde kaydetmek ya da telefona indirmek oluyor. Instagram hikayelerini indirmek için birkaç farklı yol bulunuyor. Bu yollardan kendimize en uygun olanı seçip indirebiliyoruz.

Instagram Hikayenizi Nasıl İndirirsiniz?

Çoğu zaman Instagram’a hikaye eklediğinizde bunun kendi telefonunuzda da olmasını istiyorsunuz. Bunu hikaye üzerinden fotoğraf çektiğinizde aynı fotoğrafın kendi arşivinizde de bulunmasını istediğiniz için ya da daha sonra Instagram akışına da eklemek için yapabiliyorsunuz. Kendi hikayelerinizi indirmek istiyorsanız, öncelikle Instagram hesabınıza giriş yapıyorsunuz. Hikayenize eklediğiniz gönderileri görüntülemek için ana sayfada yer alan hikaye alanında, sol üst köşedeki kendi profil hikayenize tıklıyorsunuz. Burada o anda aktif olan tüm hikayeleriniz sırayla ekrana geliyor. İndirmek istediğiniz hikayeye geliyorsunuz ve sağ alt köşede yer alan üç noktaya tıklıyorsunuz. Ardından açılan ekranda kaydetme seçeneğini buluyorsunuz. iPhone telefonunuz varsa burada “Kaydet” olarak geçiyor, telefonunuz Android ise “Fotoğrafı / Videoyu Kaydet” seçeneği yer alıyor.

iPhone telefonlarda kaydetme seçeneğine dokunduktan sonra iki seçenek daha ekrana geliyor. Bunlar “Fotoğrafı Kaydet” ve “Hikayeyi Kaydet” oluyor. Fotoğraf kaydetme seçeneğinde içinde bulunduğunuz hikayeyi kaydediyor. Ancak hikayeyi kaydetme seçeneğinde mevcutta aktif olan tüm hikayelerinizi dikey video olarak kaydediyor. Videoda her bir hikayenin süresi Instagram’daki ekranda kalış süresiyle aynı oluyor. Android telefonlarda video olarak hepsini kaydetme özelliği bulunmadığından her bir hikayeyi ayrı ayrı kaydedip telefonunuza indirmeniz gerekiyor.

instagram hikaye indirme teknosa

Kendi Hikayelerinizi İndirmenin Otomatik Yöntemi

Instagram’a her hikaye koyduğunuzda bir de onu telefonunuza indirmekle uğraşmak istemeyebiliyorsunuz. Sonuçta bu işlem de ayrı bir zaman ve emek istiyor, ayrıca bazen unutabiliyorsunuz. Hikayenin 24 saatlik süresi dolduktan sonra kaybolduğu için tekrar ulaşma şansınız da olmuyor. Instagram’ın bunun için geliştirdiği özelliği sayesinde hikayenizi otomatik olarak uygulamadaki arşive ya da telefonunuzun belleğine kaydedebiliyorsunuz.

Bunun için Instagram’da profilinize girdikten sonra sağ üst köşedeki üç çizgiden oluşan menüye giriş yapıyorsunuz. Açılan menü listesinden önce “Ayarlar”a ve ardından “Gizlilik” sekmelerine dokunuyorsunuz. Buradaki “Hikaye” seçeneğine giriş yaptıktan sonra karşınıza hikayelerinizle ilgili hayatınızı kolaylaştıracak bazı seçenekler geliyor.

Hikayenizi Instagram’a yükledikten sonra aynı zamanda telefonunuza da kaydetmesini istiyorsanız “Kaydetme” seçeneği altında yer alan “Hikayeyi Film Rulosuna Kaydet” alanını aktif hale getiriyorsunuz. Bu alanın ismi iPhone telefonlarda bu şekilde geçiyor. Android telefonlarda bu özelliği “Hikayeyi Galeriye Kaydet” ismiyle görüyorsunuz. Bu seçenek aktif olduğu sürece Instagram hikayelerinizi tekrar telefonunuza indirmekle uğraşmak zorunda kalmıyorsunuz. Hikayenizi hazırlayıp Instagram’da paylaştığınız anda telefonunuzun galerisine de aynı şekilde otomatik olarak kaydı yapılıyor.

Eğer hikayelerinizi telefonunuza değil de, Instagram’ın kendi arşivine kaydetmek istiyorsanız yine aynı menüde yer alan “Hikayeyi Arşive Kaydet” seçeneğini aktif hale getirmeniz yeterli oluyor. Böylece hikayelerinize, 24 saatlik zamanı dolduktan sonra da arşivden ulaşabiliyorsunuz. Bu seçeneği aktif hale getirdikten sonra arşivlenmiş hikayelerinizi görmek için yine Instagram profil sayfanıza giriş yapıyorsunuz. Sağ üst köşedeki üç çizgili menü sekmesine giriş yaptıyorsunuz. Açılan menü seçeneklerinden “Arşiv” bölümüne giriş yapıyorsunuz. Burada paylaştığınız hikayelerinize tarihleriyle birlikte ulaşma şansına kavuşuyorsunuz. Daha sonra geriye dönüp paylaştığınız hikayeleri görmek istediğinizde ya da bazı hikayelerin yıl dönümlerinde tekrar paylaşmak istediğinizde oldukça faydalı bir özellik oluyor.

Başka Birinin Instagram Hikayesini Nasıl İndirirsiniz?

Instagram’da sadece kendi hikayelerimizi beğenip indirmek istemiyoruz. Aynı zamanda takip ettiğimiz ve ilgi duyduğumuz hesapların da hikayelerini indirip daha sonra ihtiyacımız olduğunda onlara ulaşabilmek istiyoruz. Bunu kendi hikayelerimizde yaptığımız gibi doğrudan Instagram uygulaması üzerinden yapamıyoruz. Bunu yapmanın en kolay yolu hikayenin ekran görüntüsünü alarak telefonumuzun galerisine kaydetmek oluyor.

Ekran görüntüsü almak sadece o andaki ekranda yer alan görüntüyü telefonunuza kaydetmeye yarıyor. Ancak hikayelerini indirmek istediğiniz Instagram hesabının birden fazla hikayesi olabiliyor ya da video olarak bir hikaye de paylaşabiliyor. Bu durumda ekran görüntüsü almak yerine ekran kaydı almak daha iyi sonuç veriyor.

Telefonunuzun özelliğine göre ekran görüntüsü ya da video kaydını alabiliyorsunuz. Burada dikkat etmeniz gereken konu hikayelerin belli bir süre ekranda kaldığı ve ardından sıradaki hikayeye geçmesi oluyor. Bu nedenle ekran görüntüsü alırken, hikaye geçmeden hemen almanız gerekiyor. Eğer telefonunuz ekran görüntüsünde geç tepki veriyorsa o süreyi de hesaba katarak alabiliyorsunuz. Ayrıca ekran kaydı konusunda da telefonlar belli bir süre geri sayım yaptıktan sonra kayıt almaya başlıyor. Hikayenin başını kaçırmamak için önce ekran kaydını başlatıp, kayıt almaya başladığı anda da hikayeyi açabiliyorsunuz. Böylece hikayenin tamamını telefonunuza indirmiş oluyorsunuz. Gerekirse kayıt işlemi sonunda videoyu düzenleme kısmına girerek başındaki ve sonundaki fazla olan bölümleri keserek eksiksiz bir kayda sahip olabiliyorsunuz. Ayrıca Instagram hikayenizi ya da başka bir hesabın hikayelerini telefonunuza indirebilen üçüncü parti denilen uygulamalar da bulunuyor. Bu uygulamalardan birini uygulama marketi üzerinden telefonunuza indirdikten sonra da hikayeleri kaydedebiliyorsunuz. Kullanım şekli uygulamaya göre değişiyor olsa da, genel olarak hikayesini indirmek istediğiniz Instagram hesabının ismini uygulamaya yazıyorsunuz. İndirmek istediğiniz hikayeyi seçtikten sonra “İndir” butonuna basarak işlemi tamamlıyorsunuz. Burada dikkat etmeniz gereken konu, hikayesini indireceğiniz hesabın gizli olmaması oluyor. Gizli hesaplara sizin ulaşamadığınız gibi bu tarz uygulamalar da ulaşamıyor.

Yukarıda Instagram hikaye indirme nasıl yapılır anlatmaya çalıştık.

Siz de sosyal medya hesaplarınızı en iyi şekilde kullanabileceğiniz cep telefonlarını incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
Magsafe Nedir?
Devamını Oku

Magsafe Nedir?

Teknolojik yeniliklerin öncüsü olarak kabul edilen Apple, her geçen gün piyasaya sürdüğü ürünlerle kullanıcılarını memnun etmeyi başarır. Geliştirdiği…