Günlük hayatımızdaki birçok işi cep telefonlarımızla yapabiliyoruz. Hem sesli ve yazılı iletişim kanallarını kullanırken hem de internette araştırma yapıp, yapmamız gereken işlemleri gerçekleştiriyoruz. Ayrıca hayatımızın bir diğer vazgeçilmez öğesi sosyal medya hesaplarımıza da yine cep telefonlarımızdan giriş yapıyoruz. Cep telefonları hayatımızın merkezinde yer aldığı böyle bir durumda, ağ sinyallerinin zayıflaması ve telefonun çekmemesi oldukça sinir bozucu oluyor. Aynı zamanda işlerimizi de engellediği için birçok işimiz yarım kalabiliyor. Bu tarz durumlarda bazı deneyebileceğiniz yöntemler bulunuyor. Bu yöntemler cep telefonlarının çalışma mantığına göre ortaya çıkıyor ve denediğinizde telefonunuzun daha iyi bir ağa bağlanmasını ya da çekim gücünün artmasını sağlıyor. Bu yazımızda telefonun çekim gücü nasıl artırılır anlatmaya çalışacağız.

Yazılımınızı Güncelleyin

Cep telefonunuzu gerçek performansıyla kullanmak istiyorsanız her zaman yazılımını güncel tutmanız gerekiyor. Çünkü yazılım ayarlarında çevresindeki ağlara bağlanmasıyla ilgili veriler de bulunuyor. Telefonun çevredeki ağlardan hangisine bağlanacağı bilgisi doğrudan çekim gücünü de etkiliyor. Bu nedenle cep telefonunuzun yazılım güncelleme ayarlarını sık sık kontrol edip herhangi bir güncelleme geldiğinde vakit geçirmeden yapmanız bu konuda oldukça fayda sağlıyor.

Kullanmadığınız Hizmetleri Kapatın

Wi-Fi, Bluetooth ya da NFC gibi hizmetler, bazen aramalarınızı ve internet bağlantınızı farklı bir servis üzerinden vermeye çalışıyor ya da diğer bağlanılan cihazların bant aralığını ve çekim gücünü kullanmanıza izin veriyor. Böyle durumlarda telefonun çekim gücü, diğer cihazın bağlantı hızına bağlı olarak değişiyor. Eğer telefonun çekim gücünün düşmesinin nedenini buna bağlıyorsanız, telefonunuzda açık olan bu hizmetleri devre dışı bırakabiliyorsunuz. Bunu yaptıktan sonra sinyal gücünüzü tekrar kontrol etmeniz tavsiye ediliyor.

cep telefonun cekim gucu nasil artirilir teknosa

Uçak Modunu Açıp Kapatın

Cep telefonları genel olarak sürekli en iyi sinyali arıyor ve ona bağlanmaya çalışıyor. Ancak bir yandan da daha önce bağlandığı bir sinyal vericiyi de unutmuyor ve ilk seçenek olarak ona bağlanıyor. Bu iki bilgi bazı durumlarda telefonunuzun kafasını karıştırabiliyor. Bulunduğunuz yerde yeni bir verici varsa telefonunuz onu görmeyebiliyor ve eski sinyale bağlanmaya çalışıyor. Oradan en iyi sinyali alabilmek için ekstra güç harcıyor ve pil ömrü daha kısa oluyor.

Bu tarz durumlarda telefonunuzun bağlanabileceği yeni ağları bulmasını sağlamanız gerekiyor. Bunu yapmanın en hızlı yolu uçak modunu aktif hale getirmek oluyor. Bu şekilde telefonunuzun yakındaki ağları bulmasını ve mevcut ağlardan hangisinin en doğru seçim olacağını görebilmesini sağlıyorsunuz. Uçak modu, genellikle telefonun hızlı ulaşabileceğiniz menülerinde yer alıyor. Eğer iPhone telefonunuz varsa Kontrol Merkezi menüsünden, Android telefonlarda ise Hızlı Ayarlar panelinde bulunuyor. Bu ayarlara telefonunuzun ana ekranını aşağıdan yukarı ya da yukarıdan aşağı kaydırarak kolayca ulaşabiliyorsunuz.

Bazı durumlarda telefonunuzu uçak moduna almak yeterli olmayabiliyor. Telefonunuzu yeniden başlatmanız gerekebiliyor. Bu durum, genellikle başka bir ülkeye geçiş yaptığınızda ya da dolaşımdaki taşıyıcı bölgelere girip çıkarken yaşanıyor.

Ses ve Veri Ayarlarınızı Değiştirin

Bulunduğunuz bölgedeki kalabalığa ve internete bağlı cihaz yoğunluğuna bağlı olarak bazen 4G ağı aşırı yüklenebiliyor. Bu tarz durumlarda 4G bağlantı hızı, 3G’den de yavaş olabiliyor. Telefonunuz en yüksek hızdaki ağa bağlı kalması yönünde ayarlı olduğu için 4G bağlantısından çıkmıyor ve internet bağlantınız aşırı yavaş oluyor. Eğer böyle bir sorun yaşıyorsanız ve telefonunuz destekliyorsa 4G bağlantısını devre dışı bırakabiliyorsunuz. Bu otomatik olarak sizi 3G bağlantısına atıyor. 3G daha yavaş bir bağlantı türü olsa da, bazı aşırı yüklenme durumlarında daha hızlı olabiliyor. Bunu deneyerek bağlantı hızınızı anlık olarak artırmış oluyorsunuz.

Yerinizi Değiştirin

Mobil sinyallerin ulaşması yerimize bağlı olarak da değişebiliyor. Bodrum katta bulunuyorsak zemin kata ya da daha yüksek katlara çıkmamız telefonun çekim gücünü artırabiliyor. Ayrıca evin yalıtım malzemeleri ve tuğlaları da çekim gücünü doğrudan etkileyen faktörler arasında yer alıyor. Bu nedenle evinizde telefonun çekim gücü zayıflıyorsa artırmak için pencere kenarına gelebiliyorsunuz. Bu şekilde sinyal gücünü blokelenmeden aldığınız için telefonunuzun çekim gücü yükselmiş oluyor.

Ağ Ayarlarınızı Sıfırlayın

Bazen bulunduğunuz yerde sizinle aynı operatöre sahip kişilerin telefonları çok iyi çekerken sizin telefonunuz çekmeyebiliyor ya da sinyal gücü daha düşük olabiliyor. Diğer yöntemleri denediğiniz halde hala çekim gücü iyileşmediyse son çare olarak ağ ayarlarınızı sıfırlamanız gerekebiliyor. Bunu yaptığınızda telefonunuzun bağlantı ayarlarındaki tüm özel ayarlar ve bilgiler kaldırılıyor. Telefonunuz varsayılan bağlantı ayarlarına geri dönüyor. Ardından tekrar mobil hattınızın bağlantısını sağlayıp çekim günü test edebiliyorsunuz. Bunu yapabilmek için Android telefonlarda “Ayarlar” menüsüne giriş yapıyorsunuz. “Yedekle ve Sıfırla” sekmesinden sonra çıkan seçenekler arasında yer alan ağ ayarlarını sıfırlama adımıyla devam ederek işlemi tamamlayabiliyorsunuz. iPhone telefonunuz varsa yine benzer adımları uyguluyorsunuz. Öncelikle “Ayarlar” uygulamasından “Genel” sekmesine giriş yapıyorsunuz. Karşınıza gelen ekranın en altına iniyorsunuz ve “Reset” ya da “Sıfırla” seçeneğini tıklıyorsunuz. Burada “Ağ Ayarlarını Sıfırla” şeklinde bir seçenek bulunuyor. Bu seçeneğe dokunduğunuzda ağ ayarlarınızın fabrika ayarlarına yani varsayılan ayarlara döneceği ile ilgili bir uyarı ekrana geliyor. Tekrar ağ ayarları sıfırlama seçeneğine dokunduğunuzda işlemi kolayca gerçekleştirebiliyorsunuz.

Yukarıda telefonun çekim gücü nasıl artırılır detaylı olarak anlattık.

Siz de en iyi cep telefonlarını incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
iPad 8 Nesil Teknosa
Devamını Oku

iPad 8. Nesil İncelemesi

Apple’ın ince ve hafif 8. Nesil iPad’i neredeyse bir önceki modeliyle benzer görünüyor. Apple, iPad modellerinde dış görünüşü…
oppo a15 telefonu yakindan taniyalim teknosa
Devamını Oku

Oppo A15 Telefonu Yakından Tanıyalım

2020 yılını yoğun geçiren akıllı telefon markalarının başında Oppo geliyor. Her zevke ve bütçeye hitap edecek şekilde farklı…
samsung galaxy z flip 3 incelemesi teknosa
Devamını Oku

Samsung Galaxy Z Flip 3 İncelemesi

Katlanabilir telefonlar yavaş yavaş hayatımızda daha fazla yer almaya başlıyor. Birinci nesil telefonlardaki eksikleri tamamlayarak yeni model katlanabilir…
akilli cocuk saatleri tavsiyeleri teknosa
Devamını Oku

Akıllı Çocuk Saatleri Tavsiyeleri

Giyilebilir teknolojinin en çok kullanılan ve ilk akla gelen ürünü olan akıllı saatleri sürekli olarak yetişkinler için düşünüyoruz.…