Gelişen teknolojik cihazlar ve internetin yaygınlaşması sayesinde artık herkes istediği içerik paylaşımlarını kolayca yapabiliyor. Yakın bir geçmişte fotoğraf ve yazılı içerik paylaşımları daha fazla yapılırken günümüzde video paylaşımları daha çok kullanılıyor. Hatta bu video paylaşımları bir adım daha ileri taşınıyor ve artık internette yayın da yapılabiliyor. Son dönemin popüler işlerinin arasında artık web yayıncılığı geliyor. Bilgisayarınızda oyun oynamayı seviyorsanız ya da insanlara anlatmak istediğiniz bir şeyleriniz varsa gerekli teknik ekipmanlarınızı sağladıktan sonra hemen yapmaya başlayabiliyorsunuz. Sevdiğiniz bir alanla ilgili web yayıncılığı yapmak istiyorsanız öncelikle masa düzeninizi hazırlamanız gerekiyor. Ardından kendinize uygun bir arka plan oluşturuyorsunuz. Bulunduğunuz ortamı hazırladıktan sonra da ekipmanlarınızı hazırlıyorsunuz. Yayıncılar için en önemli ekipmanların başında web kamerası geliyor. Çünkü yayınları izlemek isteyenler görüntü kalitesine ve çekime oldukça önem veriyor. İzleyicilerinizin karşısına kaliteli bir çekimle çıktığınızda ve iyi bir içerik sunduğunuzda yayıncılık konusunda ilerlemeniz daha kolay oluyor. Web yayıncılığı popüler hale geldikten sonra teknolojik cihaz üreticileri de bu alanda çok fazla ürün piyasaya sürmeye başlıyor. Web kamerası alanında da aynı durum yaşandığı için çok sayıdaki seçenekler arasından bir tercih yapmak oldukça zorlaşıyor. Farklı bütçelere ve olması gereken çözünürlüklere göre diğerlerinden biraz daha öne çıkan bazı ürünler bulunuyor. Bu yazımızda yayıncılar için web kamera önerileri paylaşacağız.

Logitech C922 Pro Stream Webcam

Son dönemde birçok konferans odasında Logitech C922 web kamerasına rastlanabiliyor. Bu kamera genel kullanım için satın alınabilecek en iyi kameralar arasında yer alıyor.

Logitech C922 web kameraları 1080p Full HD çözünürlüğe sahip olarak üretiliyor. Yüksek çözünürlüklü bu kameralar ile canlı ve gerçekçi yayınlar yapabiliyorsunuz. Özellikle bilgisayar oyunu yayını yapıyorsanız, izleyicilerinizin de sizinle birlikte aynı heyecanı yaşamalarını sağlıyorsunuz. Saniyede 30 kare görüntü hızıyla videolarınız akıcı bir şekilde aktarılıyor ve görüntü parlaklığı korunuyor. 78 derecelik görüş açısı ile birlikte yayın odanızdaki arka planınızı da kaliteli bir şekilde paylaşabiliyorsunuz.

Yayıncılık konusunda uzmanlaşan kullanıcılar görüntülerin pürüzsüz bir şekilde aktarılması için bazen saniyede 60 kare hıza ihtiyaç duyabiliyor. Logitech C922 web kameralarında 720p çözünürlükte 60 fps hızına ulaşabiliyorsunuz. Bu sayede görüntünüzde hiçbir gecikme ya da kalitesinde bozulma yaşanmadan canlı yayınlarınızı yapabiliyorsunuz.

Ayrıca Logitech C922 kameralarda bulunan otomatik odaklanma ve ışık düzeltme özellikleri ile farklı ışık şartlarında gayet iyi görüntüler aktarıyorsunuz. Kamera düşük ışık seviyesinde bile keskin ve yüksek çözünürlüklü kayıt yapmaya devam edebiliyor.

Logitech C922 Pro Stream Pro web kamerasında ek olarak iki adet mikrofon da bulunuyor. Kameranın her iki yanında birer tane yerleştirilmiş olan mikrofonlar sayesinde sesinizi her açıdan mükemmel bir şekilde kaydediyor. Sesiniz doğal ve net bir şekilde kaydedildiği ve yayına verildiği için ekstradan bir mikrofon ihtiyacınız bulunmuyor.

Logitech Brio 4K Yayıncı Webcam

Yayıncılık konusunda birinci sınıf bir web kamerasına sahip olmak istiyorsanız, Logitech Brio 4K webcam’in sahip olduğu özellikler tam anlamıyla ihtiyaçlarınızı karşılıyor. 1080p Full HD çözünürlük ve saniyede 30 kare hızıyla web yayıncılığınız profesyonel seviyede netliğe kavuşuyor. Bunun yanı sıra 60 fps kare hızına ihtiyaç duyduğunuzda da görüntü kalitesinde bir değişiklik bulunmuyor. Yine 1080p çözünürlükte ağır çekim görüntüler sunup izleyicilerinizde güzel bir etki bırakabiliyorsunuz.

Tamamen yayıncılar düşünülerek tasarlanan Logitech Brio web kameralar, sahip olduğu yüksek kare hızını her türlü ışık ortamında koruyabiliyor. Kamera RightLight 3 ve HDR özelliğe sahip olarak üretiliyor. Düşük ışık seviyesinde bile görüntünüz gayet aydınlık bir şekilde, gecikme olmadan aktarılmaya devam ediyor ve oyun hızınıza uyum sağlıyor. Akıcı görüntüler tam anlamıyla netliğini koruyor ve doğal renklerle gerçek görüntüyü aktarıyor.

Ayrıca Logitech Brio web kameralarında görüş açısını kendiniz ayarlayabiliyorsunuz. Arka planınızın tamamen görünmesini istiyorsanız 90 dereceye kadar ayarlayıp geniş açılı görüntü verebiliyorsunuz. Eğer arka planınız uygun değilse ya da göstermek istemiyorsanız 65 dereceye kadar düşürebiliyorsunuz. Kamera hangi açıda olursa olsun tamamen sizin görüntünüze odaklandığı için netliğinizde herhangi bir bozulmaya neden olmuyor.

Logitech Brio, 4K çözünürlüğü ve HDR özelliği ile piyasada sahip olabileceğiniz en iyi web kameraların başında geliyor.

Logitech C310 HD Webcam

Web yayıncılığını daha çok bir konu anlatmak ya da web üzerinden seminer, eğitim gibi konularda yapmak istiyorsanız ve düşük bütçeli bir kamera arıyorsanız, Logitech C310 web kameraları tam olarak ihtiyacınızı karşılayabiliyor.

Logitech 310 web kameraları 720p HD çözünürlükte kayıt özelliğine sahip olarak üretiliyor. Görüntü yüksek kontrastlı ve saniyede 30 kare hızında aktarılıyor. Bu sayede görüntünüz canlı yayına net ve yüksek çözünürlüklü yansıyor. 60 derecelik geniş ekran özelliğini kullanarak kendinizi kamerada rahatça konumlandırabiliyor, ayrıca görüntünüzün yanında başka görüntüler yerleştirmek istiyorsanız bunun için de yeterli alana sahip oluyorsunuz.

yayincilar icin web kamera oneriler teknosa

Logitech 310 web kameraları, görüntü kalitesinin yanı sıra dahili mikrofon özelliği de sunuyor. Gürültü azaltıcı özelliğe sahip bu mikrofonu sayesinde kalabalık ya da sesli bir ortamda kendi sesinizi daha net duyurabiliyorsunuz. Dahili mikrofonu kaliteli ses kayıt özelliğine sahip olduğu için ek olarak bir mikrofon almak zorunda kalmıyorsunuz.

Ayrıca Logitech 310 kameralarda tak çalıştır özelliği bulunuyor. Yani kameranızı bir USB bağlantısı ile bilgisayarınıza hemen bağlayabiliyor ve herhangi bir ayar yapmanıza gerek kalmadan kullanmaya başlayabiliyorsunuz. Kameranızın yanında bir de sabitleyebilmeniz için klips geliyor. Bu sayede monitörünüze ya da başka uygun bir yere sabitleyip kameranızın sağlam bir şekilde durmasını sağlayabiliyorsunuz.

Ancak eğer bilgisayar oyunları gibi görüntü hızı ve kalitesinin üst düzeyde olması gereken yayıncılık yapmak istiyorsanız Logitech 310 web kameraları sizin ihtiyaçlarınızı pek karşılayamıyor. Sahip olduğu özellikler daha çok canlı görüşme ya da canlı yayınlar gibi durumlar için uygun görünüyor.

Yukarıda yayıncılar için web kamera önerileri paylaştık.

Siz de en iyi webcam alternatifleri için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
Bıçak Nasıl Bilenir?
Devamını Oku

Bıçak Nasıl Bilenir?

Fileto, doğrama, soyma gibi farklı işlevlere sahip bıçaklar, yemek hazırlık süreçlerinde ya da doğa aktivitelerinde vazgeçilmez araçlardan biridir.…
ani su isitici teknosa
Devamını Oku

Ani Su Isıtıcı Nedir? Ne Fayda Sağlar?

Modern yaşamın hayatımıza kattığı şeylerin başında hız geliyor. Özellikle evimizde geçirdiğimiz zamanda yaptığımız günlük rutinlerimizi eskisinden daha kısa…
oled tv nedir size ne fayda saglar teknosa
Devamını Oku

OLED TV Nedir? Size Ne Fayda Sağlar?

OLED TV’ler hayatımızdaki yerini giderek arttırıyor. Bir televizyon almaya karar verdiğinizde karşınıza çok sayıda marka çıkıyor. Her markanın…