Ev eşyaları alanında yaşanan teknolojik gelişmeler hem işimizi kolaylaştırıyor hem de daha kaliteli yaşamamızı sağlıyor. Evimizdeki yaşam kalitemizi artırmanın ve daha sağlıklı yaşamanın ilk maddesi temizlik oluyor. Ev temizliği denince aklımıza her zaman ilk olarak elektrik süpürgesi geliyor. Elektrik süpürgeleri ev temizliğinin vazgeçilmez cihazı. Her geçen yıl daha iyi temizleyen ve temizlerken sağlığımızı da etkilemeyen elektrik süpürgesi modelleri çıkıyor. Çünkü evimizi temizlerken süpürgeden çıkan hava hem temizliğimizi hem de sağlığımızı olumsuz etkileyebiliyor. Bildiğimiz ilk elektrik süpürgeleri standart olarak toz torbalı oluyordu. Bu konuda yapılan geliştirmeler sonucunda günümüzde toz torbasız süpürgeler de piyasadaki yerini hızla almaya başladı. Bu yazımızda toz torbasız süpürge nedir anlatmaya çalışacağız.

Toz torbasız süpürgeler ev temizliği sırasında havaya kalkan tozları filtreleyebiliyor. Bu özelliği ile evdeki herkesin sağlığını korumaya çalışıyor. Özellikle solunum rahatsızlığı olanların ve alerjik hastalıkları olanların ilk tercihleri arasında yer alıyor.

İlk Önce Sağlık

Yaşam kalitemizi artırmanın en önemli yolu sağlıklı olmaktan geçiyor. Günlük hayatımızda olduğu gibi ev temizliğinde de ilk dikkat ettiğimiz konu bu oluyor.

Evimizi ne kadar temiz görüyor olsak da gözle görünmeyen toz tanecikleri evin her köşesinde bulunuyor. Yanlarından geçerken bile en ufak bir hareketimizde bu tozlar havalanıyor ve evin içerisinde dolaşıyor. Farkında olmadan ciğerlerimize çektiğimiz tozlar nedeniyle ilerleyen zamanda solunum sıkıntısı yaşayabiliyor veya alerjik reaksiyonlar gösterebiliyoruz.

Toz torbasız süpürge ne demek derseniz, bu cihazlar zararlı tanecikleri içine hapsetme özelliği ile üretiliyor. Standart toz torbalı elektrik süpürgeleri de yüksek emiş gücüyle tüm tozları çekiyor. Ancak küçük partiküllerin çoğunu dışarıya verdiği havayla birlikte tekrar evin içine geri verebiliyor. Bu partiküller havaya karıştığı için uzun vadede evde yaşayanlar için tehlikeli olabiliyor.

Toz torbasız elektrik süpürgeleri HEPA filtre özelliğine sahip olarak üretiliyor. Ayrıca birçok anti alerjik sertifikaları bulunuyor. Bu filtreleri sayesinde süpürme esnasında motordan dışarıya verilen hava tamamen temizlenmiş oluyor.

Eğer solunum yollarıyla ilgili bir rahatsızlığınız bulunuyorsa veya toza karşı bir alerjiniz varsa toz torbasız süpürgeleri tercih edebilirsiniz. Model seçimi yaparken de mutlaka hangi filtrelere sahip olduğunu araştırıyor olmalısınız. Aynı zamanda birçok toz torbasız süpürge, içerisindeki filtreleri kolayca çıkarıp yıkanabilir özelliğe sahip olarak üretiliyor. Böylece satın aldıktan sonra filtre değişimi gibi ek masraflar da çıkarmamış oluyor.

Toz Torbasız Süpürgelerin Emiş Gücü Diğerlerinden Farklı mı?

Elektrik süpürgelerinin en önemli özellikleri emiş gücü ve motorudur. Toz torbasız ya da torbalı olduğuna bakmadan ilk baktığımız özelliği de bu oluyor. Çünkü motor gücü ne kadar yüksekse emiş gücü de o kadar yüksek demektir. Evin her yerini en iyi şekilde temizleyebilmemiz de yüksek emiş gücü sayesinde gerçekleşiyor.

Elektrik süpürgesinin toz torbasız olması motor gücünü olumsuz olarak etkilemiyor. Normal bir elektrik süpürgesinin emiş gücü ne kadarsa toz torbasız süpürgelerde de aynı oluyor.

Toz torbasız elektrik süpürgelerinde temizlik sırasında fazla enerji tüketimi yapmamak için A sınıfı enerji tasarruflu modeller de bulunuyor.

toz torbasiz supurge teknosa

Toz Torbasız Süpürgelerde Toz Haznesi Nasıl Oluyor?

Toz torbasız süpürge nasıl olur dediğimizde, cihazların bir toz haznesi bulunuyor. Bu hazne doldukça çıkartıp sizin temizlemeniz gerekiyor. Bu nedenle toz haznesi ne kadar büyükse, kullanım rahatlığı açısından o kadar iyi oluyor. Çünkü hazneyi daha uzun aralıklarda boşaltmış oluyorsunuz.

Toz haznelerinin kapasiteleri litre olarak belirtiliyor. En düşük bir litreden başlayan kapasiteler dört litrelere kadar çıkabiliyor. Ancak toz haznesi hacmi yükseldikçe toz torbasız süpürgenin de boyutu büyüyor. Toz haznesini daha nadir temizlemek isterken daha büyük süpürgeyle evi temizlemek zorunda kalabiliyoruz.

Bu nedenle ihtiyacınıza en uygun olan ideal boyuta ve toz haznesine sahip modeller kullanım açısından en uygunları olacaktır.

Toz Torbasız Süpürgeler Ne Kadar Ses Çıkartıyor?

Eskiden elektrik süpürgesi sesi sadece evin içindekileri değil komşuları bile rahatsız edecek seviyelerde oluyordu. Ancak gelişen teknolojiyle birlikte bu durum yavaş yavaş tarihe karışıyor.

Yeni üretilen toz torbasız süpürge modellerinde ses, 60 desibel seviyelerine kadar inebiliyor.

Elektrik süpürgelerinin özellikleri arasında ses seviyesi her zaman desibel olarak belirtiliyor. Ancak desibel seviyesinden ne kadar yüksek bir sese sahip olduğunu anlamayabiliyoruz. Normal seviyedeki bir konuşma sesi 60 desibel civarında oluyor. Yoğun trafik gürültüsü sesi 70 desibel civarındayken çalar saat sesi 80 desibele kadar çıkıyor.

Yeni toz torbasız süpürge modellerinin temizlik sırasında çıkardığı ses de normal bir konuşma sesi seviyesinde oluyor. Bu seviye günümüz teknolojisinde sessiz süpürge olarak adlandırılıyor.

Pratik ve Verimli Kullanım

Toz torbasız süpürge nedir anlatırken pratik ve verimli olması da önemli. Elektrik süpürgelerini sadece evin genel temizliği sırasında değil her an kullanabiliyoruz. Bu nedenle elimizin altında ve kolay kullanılabilir durumda olması gerekiyor.

Toz torbasız süpürgeler bu konuda diğerlerine göre daha avantajlı oluyor. Çünkü toz haznesi dolduğu zaman kolayca çıkarıp boşalttıktan sonra hemen kullanıma hazır duruma geliyor. Toz torbalı süpürgelerde torbanın dolduğunu göremediğimiz için dolu olup olmadığını anlayamayabiliyoruz. Torba dolduğunda çıkarıp yenisini takmamız gerekiyor ancak her toz torbası her modele uygun olmayabiliyor. Bu gibi aksilikler süpürgeyi kullanmamız gerektiği zaman yaşandığında oldukça can sıkıcı olabiliyor.

Ayrıca elektrik süpürgelerinin emiş gücü ne kadar yüksek olursa olsun toz hazneleri dolmaya yaklaştığında iyi temizlememeye başlıyor. Standart elektrik süpürgelerinde toz torbası dolduktan sonra torbayı değiştiriyoruz. Bu sürede torba dolmaya yaklaştığında hem temizleme gücü azalıyor hem de torbadaki tozlar motorla birlikte havaya karışabiliyor.

Toz torbasız süpürgelerin toz haznesini istediğimiz her an temizleyebildiğimiz için her temizlikte emiş gücünü daha verimli bir şekilde kullanmış oluyoruz. Hem yüksek motor gücünden tam olarak faydalanmış hem de haznedeki tozların tekrar havaya karışmasını engellemiş oluyoruz.

Yukarıda toz torbasız süpürge nedir, bilgiler verdik.

Siz de en iyi toz torbasız süpürgeleri incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
babalar gunu hediye fikirleri teknosa
Devamını Oku

Babalar Günü Hediye Fikirleri

Hayatımıza anlam katan babalarımız için hediye seçmek dünyanın en zor konularının başında geliyor. Babalarımıza olan sevgimizi her gün…
Derin Dondurucuda Neler Saklanir Teknosa
Devamını Oku

Derin Dondurucuda Neler Saklanır?

Sebzelerin ve meyvelerin sera üretimi dışında yetiştirildikleri mevsimler oluyor. O mevsimde tezgahlarda yerini alıp daha sonra kalkıyorlar. Aynı…