Günün her saatinde yapabileceğimiz keyifli kaçamaklarımızın ve sevdiğimiz insanlarla keyifli sohbetlerimizin başrolünde her zaman kahve bulunuyor. Zevk aldığımız anlarımıza eşlik etmesinin yanı sıra zinde kalmamızı ve algılarımızın tamamen açılmasını sağlayan özelliği ile iş ve okul hayatımızın da en büyük yardımcısı oluyor. Soğuk günlerde içimizi ısıttığı kadar sıcak yaz aylarında da serinleten lezzetler sunabiliyor. Böylece her mevsim kendimize uygun kahve çeşitlerinin keyfini çıkarabiliyoruz. Bu yazıda serinleten yaz lezzetleri önerileri paylaşacağız.

Klasik Buzlu Frappe

Sıcak yaz aylarında serinletici bir kahve hazırlamak istiyorsak ilk aklımıza gelen lezzet frappe oluyor. Üzerindeki bol küpüğü olan ve rahat içimli bu kahve oldukça kolay yapılıyor.

Frappe hazırlamak için 2 tatlı kaşığı granül kahveye ihtiyacımız oluyor. Bunun yanında 4 ya da 5 tatlı kaşığı su, soğuk süt ve birkaç küp buz kullanıyoruz. Bir de servis için vanilyalı dondurma ekliyoruz. Eğer soğuk kahveyi şekerli seviyorsanız istediğiniz miktarda şekeri de ilave edebiliyorsunuz.

Frappe Nasıl Yapılır?

Granül kahveyi, suyu ve şekerli içiyorsanız şekeri ağzı kapaklı bir kaba boşaltıyoruz. Eğer bir karıştırıcınız varsa bunun içine de koyabiliyorsunuz. Kabın ağzını kapattıktan sonra en az 30 sn kadar malzemeleri karıştırıyoruz. Biraz krema kıvamına yakın bir karışım elde ediyoruz.

Uzun bir cam bardak alıyoruz ve dibine birkaç küp buzu koyuyoruz. Buzun üzerine hazırladığımız karışımı boşaltıyoruz. En son bütün bunların üzerine soğuk sütü ekliyoruz. Ekleyeceğimiz süt için belli bir miktar bulunmuyor. Çünkü bardak tamamen dolana kadar sütü ilave edebiliyoruz. Yoğun sütlü olmasını istemiyorsanız sütü azaltıp kalanını su ile de tamamlayabiliyorsunuz.

Bardağın üzerinde bir miktar boşluk kalacak şekilde doldurduktan sonra üzerine bir dolu kaşık vanilyalı dondurmayı yavaşça bırakıyoruz. Frappenin taşmaması için dondurmayı dikkatli koymamız gerekiyor.

Kahvenin biraz daha sert olmasını istiyorsanız granül kahve yerine bir su bardağı espresso da kullanabiliyorsunuz. Ayrıca hemen buz gibi bir frappe yapmak istiyorsanız 6-7 küp buzu blenderda çektikten sonra bardağa ekleyip üzerine birkaç küp buz daha koyarak frappenizi hazırlayabiliyorsunuz.

Soğuk Kahveli Smoothie

Yaz aylarında hem besleyici hem de serinletici smoothie’ler hazırlayarak güne zinde başlayabiliyorsunuz. Soğuk kahveli smoothie hazırlamak için 2 tatlı kaşığı granül kahve, 1 çay kaşığı kakao, 1 muz, biraz yaban mersini ya da orman meyveleri, badem parçaları ve soğuk süte ihtiyacımız bulunuyor. Sabah kahvaltıda içmek ve daha fazla enerji vermesini istiyorsanız fıstık ezmesi ve chia tohumu da ekleyebiliyorsunuz. Bu tarif formda kalmak isteyenlerin de tercihi olabilir.

serinleten yaz lezzetleri teknosa

Soğuk Kahveli Smoothie Nasıl Yapılır?

Smoothie hazırlamak genel anlamda en kolay hazırlanan yaz içecekleri arasında yer alıyor. Sırasıyla kahveyi, kakaoyu, muzu, yaban mersini ve orman meyvelerini blenderın içine ekliyoruz. Daha sonra blenderı bir miktar dolduracak kadar soğuk süt ilave ediyoruz. Sütün ardından en son birkaç küp buz ekleyerek tamamlıyoruz. Blenderın ağzını kapattıktan sonra pürüzsüz kıvama gelene kadar blenderdan geçiriyoruz. Bunun için yaklaşık 2 dakika blenderda çekmemiz yeterli olacaktır.

Blender işlemini tamamladıktan sonra hazırladığımız smoothie’mizi büyük bir bardağa alıyoruz. Üzerine muz ve badem parçaları ekleyerek biraz süslüyoruz. Yaz aylarında kolayca hazırlayacağımız ve muhteşem bir lezzet verecek smoothie’miz böylece hazır oluyor.

Eğer kahvenin daha sert olmasını istiyorsanız yine bir su bardağı espresso hazırlayıp granül kahvenin yerine kullanabiliyorsunuz. Bunun için espressoyu hazırladıktan sonra ılıması için bir süre beklemeniz gerekiyor.

Muzlu Kahveli Smoothie

Fazla malzeme kullanmadan ancak olağanüstü lezzette bir smoothie hazırlamak istiyorsanız muzlu kahveli smoothie tam aradığınız tatlar arasında yer alıyor olabilir.

Muzlu kahveli smoothie hazırlamak için 2 tatlı kaşığı granül kahve ya da bir su bardağı ılık espresso, 3 adet muz, 2 su bardağı soğuk süt, 1 yemek kaşığı fıstık ezmesi ve 1 kaşık kadar bala ihtiyacımız bulunuyor.

Muzlu Kahveli Smoothie Nasıl Yapılır?

Mutfaklarımızın vazgeçilmez elektrikli ev aletlerinden blender ile yaz aylarında kolayca çeşit çeşit smoothie’ler hazırlayabiliyoruz. Muzlu kahveli smoothie için sırasıyla soğuk sütü, dilimlenmiş muzu, fıstık ezmesini ve balı ekledikten sonra en son kahvemizi ilave ediyoruz. Blenderın ağzını kapattıktan sonra pürüzsüz kıvama gelene kadar bir süre blenderdan geçiriyoruz.

Blender işlemini tamamladıktan sonra uzun servis bardağımıza önce birkaç küp buz ekliyoruz. Üzerine hazırladığımız smoothie’mizi döküyoruz. Tadına doyamayacağımız muhteşem smoothie’miz servise hazır hale geliyor.

Eğer smoothie’nin daha da soğuk olmasını istiyorsak blendera tüm malzemeleri ekledikten sonra birkaç küp buz ilave ederek blenderdan bu şekilde geçirebiliyoruz.

Yukarıda serinleten yaz lezzetleri önerileri paylaştık.

Tüm bu mükemmel lezzetlerde işinizi çok kolaylaştıracak blender alternatiflerine bakmak için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
buzdolabi kokusunu ne giderir teknosa
Devamını Oku

Buzdolabı Kokusunu Ne Giderir?

Yiyeceklerimizi bozulmaması için sakladığımız buzdolaplarımız bazen kötü koku yayarak bize sürpriz yapabiliyor. Buzdolabını her açtığımızda rahatsızlık verecek seviyede…
ssl sertifikasi teknosa
Devamını Oku

SSL Sertifikası Nedir?

Dijitalleşen dünyada artık neredeyse tüm işlemlerimizi internet üzerinden yapabiliyor, aradığımız tüm bilgilere ulaşabiliyoruz. İnternet kullanımının bu kadar artmasıyla…