Sabahları işe ya da okula gitmeden önce kendinize ekmek üstü lezzetler hazırlayarak kahvaltılarınızı pratik bir şekilde yapabilirsiniz. 10 dakikadan daha kısa süre içinde hazırlayabileceğiniz tarifler sayesinde güne hızlı başlayabilir, enerjinizi toplayarak evden dışarı çıkabilirsiniz. Tek kişi için ya da kalabalık gruplar için hazırlayabileceğiniz kahvaltı tarifleri, günlük hayatınıza pratiklik katar. Hem çocukların hem de yetişkinlerin yemekten keyif aldığı ekmek üstü kahvaltılık lezzetleri arasından aradığınız pratik tarifleri bulabilirsiniz. Yumurta, mayonez, peynir, avokado ya da zeytin gibi farklı malzemeler ile sabahları kısa sürede doyurucu kahvaltılıklar hazırlayabilirsiniz. Pratik ekmek üstü tarifler arıyorsanız aşağıdaki listeye göz atabilirsiniz.

Kolay Hazırlanan Ekmek Üstü Kahvaltılıklar

Hem taze hem de bayat ekmeklerle beraber hazırlayabileceğiniz kahvaltılık tarifler ile güne verimli bir şekilde başlayabilirsiniz. Ayrıca çocuklarınız okula gitmeden önce onlara doyurucu ve pratik kahvaltılar hazırlamak istiyorsanız aşağıdaki tarifler sizin için uygun olabilir.

Ekmek Üzeri Pizza

Ekmekli kahvaltı tarifleri arasında pizza formundaki ürünler oldukça pratiktir. Küçük ya da büyük fark etmeksizin herkesin hoşuna gidebilecek bu pratik pizza tarifleri sayesinde sabahları güzel atıştırmalıklar hazırlayabilirsiniz. Ekmeklerin üzerine kaşar ya da mozeralla peyniri koyduktan sonra istediğiniz malzemeleri ekleyerek kahvaltılık pizzalarınızı kolaylıkla hazırlayabilirsiniz.

Ekmek üzeri pizzaları isterseniz 180 derece sıcaklığa getirilmiş fırında 15 dakika içinde isterseniz de kapağı kapalı bir tavada 10 dakika içinde hazırlayabilirsiniz. Ekmekleri fırına attıktan sonra üzerini giyinmek için içeri gidebilir, siz hazırlanırken kahvaltınızın pişmesini sağlayabilirsiniz.

Sarımsaklı Peynirli Tost

Bu tarifi 20 dakikadan kısa sürede hazırlayabilirsiniz. İlk olarak zeytinyağı ya da eritilmiş tereyağı ile ezilmiş sarımsakları karıştırmalısınız. Ardından sarımsaklı karışımı ekmeklerinize sürdükten sonra üstüne kaşar peynirlerinizi dizebilirsiniz. Dilim ya da rendelenmiş kaşar peynirleri sarımsaklı sosun üzerine koyduktan sonra ekmekleri fırına atarak kısa sürede pişirebilirsiniz.

Kızartmış Ekmek Üzeri Salam ve Krem Peynir

Bayatlamış tost ekmeklerinizi kızarmış ekmek makinesinde ısıttıktan sonra üzerine krem peynir sürerek pratik bir kahvaltı hazırlayabilirsiniz. Eğer bunun için uygun ürününüz yoksa ekmek kızartma makinesi fiyatları ve seçeneklerini inceleyerek aradığınız özelliklere sahip olan modele anında ulaşabilirsiniz.

Ekmeklerinizi makinede kızarttıktan sonra krem peynirleri üzerine sürün. Ardından krem peynirlerin üzerine bir dilim salam koyarak tarifi tamamlayabilirsiniz. Özellikle çocukların beğendiği bu tarif ile 5 dakika içinde ihtiyacınız olan besinleri alabilirsiniz.

Balzamik Sirke Soslu Bruschetta

Geceden hazırlayabileceğiniz sos ile bu tarifi kolaylıkla yapabilirsiniz. Zeytinyağı, doğranmış domates, isteğe göre fesleğen, parmesan peyniri, rendelenmiş sarımsak, balzamik sirke, tuz ve karabiberi geceden karıştırarak sosunuzu hazırlayabilirsiniz. İtalyan tarifi olan bruschetta’yı kendi ekmeğinizle de hazırlamayı düşünebilirsiniz. Uygun ekmek yapma makinesi fiyatları arasından tarifleri orijinaline sadık bir şekilde yapabileceğiniz ürünlere ulaşabilirsiniz.

Ekmekleri kızarttıktan sonra geceden hazırladığınız balzamik sirkeli sosu üzerlerine sürerek tüketebilirsiniz. Herhangi bir ekstra işleme ihtiyaç duymayan tarif, farklı ve pratik lezzetler denemek isteyenler için idealdir.

Ekmek Üstü Kaşarlı Mantar

İlk önce mantarları soyup dilimlemeniz gerekir. Ardından ekmeklerinizin üzeri için zeytinyağı, kırmızı biber ve sarımsaktan oluşan bir sos yapmalısınız. Son olarak sosu, mantarları ve en üste kaşar peynirini koyduktan sonra hazırladığınız ekmekleri fırına atarak 10 dakika içerisinde yemeye hazır hale getirebilirsiniz.

French Tost

Sabahları tatlı bir ekmek üstü kahvaltılık hazırlamak istiyorsanız French tost sizin için uygun olabilir. Süt, yumurta, isteğe bağlı tarçın ve bir çimdik tuzu karıştırarak ekmeklerinizin üzeri için tatlı bir sos hazırlayabilirsiniz. Ardından ekmekleri sosa batırıp isterseniz tavada pişirebilir isterseniz de fırında kızartabilirsiniz.

Ekmek Üstü Yumurtalı Peynirli Ekmek

Bu tarifi hazırlamak için yumurtaları, istediğiniz türdeki rendelenmiş peyniri, zeytinyağı ve az miktarda sütü aynı kap içerisinde karıştırmanız gerekir. Karışımınızın katı bir kıvamda olmasına dikkat etmelisiniz. Sonrasında bu karışımı ekmeklerinizin üzerine yayarak fırına atabilir, 15 dakika içerisinde lezzetli ekmek üstü tarifler hazırlayabilirsiniz.

Ekmek Üstü Sebzeli Tarifler

Kırmızı biber, domates ve yeşil biberleri küçük olacak biçimde doğradıktan sonra ekmeklerinizin üzerine yayın. Ardından sebzelerin üzerine az zeytinyağı gezdirmeniz gerekir. Sonrasında sebzelerin üzerine kaşar peyniri koyarak fırına atarak tarifi tamamlayabilirsiniz. Çocuklarınıza sağlıklı ekmek üstü lezzetler hazırlamak istiyorsanız istediğiniz başka sebzeleri de kullanabilirsiniz.

Birbirinden farklı ekmekli kahvaltı tarifleri arasından damak zevkinize uygun olanı yapabilir, sabahları kısa süre içinde sevdiğiniz lezzetleri hazırlayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
outdoor sporlari neler teknosa
Devamını Oku

Outdoor Sporlar Neler?

Günümüz modern yaşantısında günümüzün çoğunu oturarak ve bir ekrana bakarak geçiriyoruz. Günlük hayattaki sorunları ve sosyal iletişimi hep…
teknolojik yilbasi hediyesi teknosa
Devamını Oku

Teknolojik Yılbaşı Hediyeleri

Yılbaşı yaklaştıkça sevdiklerimizi mutlu edecek hediye arama heyecanımız da artmaya başlıyor. İş yerlerinde çekilişler yapılıp ekip arkadaşlarımız için…
iyi dis fircalama nasil olmali teknosa
Devamını Oku

İyi Diş Fırçalama Nasıl Olmalı?

Tüm bedenimizin sağlıklı olması, ağız ve dişlerimizin sağlıklı olmasına bağlı oluyor. Dişlerimiz üzerinde kalan yemek artıkları ve bakteriler…