Yeni bir eve taşınmak hepimiz için yeni heyecanlar yaşamamızı sağlayan bir deneyim oluyor. Yeni bir evde yaşayacak olmak hayatımızda açacağımız yeni bir sayfa anlamına geliyor. Her ne kadar yeni başlangıçlar heyecanlı olsa da taşınma işlemleri genelde stresli ve yorucu oluyor. Taşınma sürecinde yapılması gereken çok fazla iş ve ondan daha fazla detay ortaya çıkıyor. Eşyalarımızın cinsine göre ayrı ayrı paketlenmeleri, bu paketlerin gruplandırılması ve nasıl taşınacağı ile ilgili birçok soruyu netleştirmemiz gerekiyor. Özellikle evimizin en önemli eşyaları arasında yer alan beyaz eşya taşıma sürecinde daha fazla gerginlik yaşıyoruz. Çünkü genelde hassas cihazlar oldukları için herhangi bir darbeye maruz kalmamaları gerekiyor. Ancak boyutları nedeniyle en çok darbe ve çarpma tehlikesi de beyaz eşyalarımızda yaşanıyor. Bu sebeplerden birçok beyaz eşyamız taşınma sonrası bozulabiliyor. Bu nedenle ev değiştirirken beyaz eşyaların taşınması oldukça büyük öneme sahip oluyor. Bu yazımıza beyaz eşya nasıl taşınır anlatmaya çalışacağız.

Taşınırken Beyaz Eşya Nasıl Paketlenir?

Beyaz eşya taşıma sırasında maddi zarar yaşamamak için oldukça dikkatli hareket ediyor olmalıyız. Beyaz eşyalarımızı kendi çabamızla taşımaya çalışmak sonunda daha büyük zararlara uğramamıza neden olabiliyor.

Taşınma tarihimiz netleştiğinde önce mutlaka işi bilen ve uzman personellere sahip nakliye firmalarıyla görüşüp bilgi alıyoruz. Bu görüşmede beyaz eşyaları nasıl taşıdıkları konusunda detaylı bilgi almamız gerekiyor. Profesyonel taşıma şirketleri taşınma esnasında oluşabilecek riskleri öncesinde değerlendirip gerekli tedbirleri ona göre alarak hareket ediyorlar. Bu sayede ev taşırken içimiz rahat bir şekilde gidebiliyoruz.

İşini iyi yapan nakliye firmaları tüm eşyalarınızın zarar görmemesi için özen gösterirken özellikle beyaz eşyalarınız için özel ambalajlar kullanıyorlar. Bu ambalajla beyaz eşyaları paketledikten sonra genellikle taşıma araçlarıyla eşyaların kamyona yüklemesini gerçekleştiriyorlar. Böylece eşyalarımız yol boyunca zarar görmeden güvenle taşınabiliyor.

Bazı nakliye firmaları bu özel ambalajlar için ek ücret talep edebiliyorlar ya da buna gerek olmadığını söylebiliyorlar. Bu tarz durumların taşıma işleminin öncesinde netleştirilmesi gerekiyor. Son anda böyle sürprizler yaşamamak için anlaşma sağlamadan önce bu konuyu sizin açmanız yararlı olacaktır. Sonrasında hem ortaya maddi zararlar çıkabiliyor hem de can sıkıcı durumlar yaşanıyor.

Beyaz eşyalarımızın paketlemesi için biz de küçük bir bütçe ayırarak balonlu naylonlardan alıp öncesinde eşyalarımızı onunla sarabiliriz. Böylece ikinci kez paketleme işlemi yapılmasına gerek kalmıyor olacaktır.

Beyaz eşyaların taşınması sırasında en çok çizilme ve çökme sorunları yaşanıyor. Bütün bunların oluşmasındaki en önemli sebep yeterli paketleme yapılmamasıdır. Özellikle balonlu naylonlarla paketlendikten sonra beyaz eşyaların nakliyat battaniyesine de sarılmaları gerekiyor. Beyaz eşya taşırken nelere dikkat edilmeli, işte detaylar:

Beyaz Eşya Taşıma Nasıl Yapılır?

1- Buzdolabı Nasıl Taşınır?

Beyaz eşya nasıl taşınır konusunda en fazla zorlanılan beyaz eşyaların başında buzdobı geliyor. Hem boyutları ve ağırlığı hem de soğutma özelliği bakımından buzdolabını taşırken daha dikkatli olmalıyız.

Buzdolabını taşımadan en az bir gün önce fişini çekmemiz gerekiyor. Çünkü buzdolapları 8-10 saat gibi bir süre çalışmadığında temizlenebilecek duruma geliyor. İlk iş olarak buzdolabının içini güzelce temizliyoruz. Taşıma sırasında düşebilecek ya da dolabın içine çarpabilecek rafları içinden çıkartıyoruz. Onları ayrıca paketliyoruz. Eğer içinden çıkarmak istemiyorsak buzdolabının içine bantlayabiliyoruz. Ancak bunun için dolabın içinde iz bırakmayacak özel bantlardan kullanmamız gerekiyor. Aksi halde taşıma sonrası bantları çıkardığımızda onları temizlemek için çok fazla uğraşabiliyoruz, hatta yine de izleri tamamen çıkaramayabiliyoruz.

Daha sonra kapıları ince bir iple sabitliyoruz. Yoksa taşıma sırasında sürekli açılıp rahatsızlık yaratabiliyor. Ayrıca bu açılmalar sırasında bir yerlere çarparak çizilip bozulabiliyor.

Temizleme ve sabitleme işlemlerinden sonra buzdolabını paketleme kısmına geçebiliriz. Buzdolabını balonlu naylon ambalaj ile paketlemek istiyorsak iki kat olacak şekilde sarmamız gerekiyor. Daha sonra ambalajı üstten, alttan ve ortadan koli bandı kullanarak bantlıyoruz. Buzdolabımız taşıma için hazır hale geliyor.

Buzdolabı genellikle 100 kg civarında oluyor. Ayrıca etrafında tutabilecek bir yeri bulunmuyor. Bu nedenle taşıması en zor beyaz eşyalar arasında ilk sıralarda yer alıyor. Eğer bir taşıma arabası ile taşıyacaksak aracı buzdolabının altına yerleştiriyoruz ve en az 6 ile 8 cm kalınlığında taşıma halatı kullanarak dolabı taşıma aracına bağlıyoruz. Bir kişi taşıma aracını çekerken bir kişi de dolabı tutarak dik pozisyona yakın bir şekilde durmasını sağlıyor.

Bir taşıma aracımız yoksa taşıma halatları ile buzdolabının altından ve üstünden tutabileceğimiz bağlar yapmalıyız. Bu bağları kullanarak en az iki ya da üç kişi kolayca taşıyabiliyoruz. Buzdolabını taşırken çok dikkatli hareket etmeliyiz. Özellikle merdivenleri inerken ve çıkarken çarpma ihtimali çok yüksek oluyor. Herkes birbiriyle konuşarak uyumlu bir şekilde hareket ettiğinde bir sorun olmadan taşıma işlemi gerçekleşiyor olacaktır.

Bir diğer önemli nokta da, buzdolabının mümkün olduğunca dik konumda tutulması gerekiyor. Yan yatırdığımızda soğutma tüpleri kalıcı bir şekilde hasar görebiliyor ve bir daha kullanılamıyor.

Buzdolabını yeni evimize yerleştirdiğimizde fişini takmadan önce en az 2 ya da 3 saat beklememiz gerekiyor. Buzdolabının soğutma özelliği için önemli olan sıvının kompresörün içine tamamen akmasını bekliyoruz. Ardından dolabımızı kullanmaya başlayabiliriz.

2- Çamaşır ve Bulaşık Makinesi Nasıl Taşınır?

Beyaz eşya nasıl taşınır anlatırken sıra çamaşır ve bulaşık makinelerine geldi.

Çamaşır ve bulaşık makinelerinin ağırlığı buzdolabı kadar olmasa da yine ağırdır. Boyutu küçük olsa da herhangi bir yere çarpmamaya özen gösterilmesi gerekiyor.

Çamaşır makinesinin içerisindeki kazan hareketli bir bölge olduğu için taşıma esnasında sorun yaratabiliyor. Bu nedenle çamaşır makinesi kazanı için emniyet civataları bulunuyor. Bu civatalar makinenin ilk gelişiyle orada çıkartılıyor ve bize veriliyor. Bu civataları kullanarak kazanı sabitleyebiliyoruz.

Çamaşır ve bulaşık makineleri içerisine su alarak çalışan cihazlardır. Bu nedenle taşınmaya başlamadan önce su bağlantı hortumlarını çıkartıyoruz. Daha sonra hortumun içerisinde hala su bulunuyorsa tamamen boşaldığından emin oluyoruz.

Bu işlemlerin ardından beyaz eşyalarımız taşınma için hazır hale gelmiş oluyor. Sonrasında kendimiz ya da nakliye firması tarafından paketlenmesi gerekiyor.

Beyaz eşya taşıma riskli bir iştir. Eğer paketleme konusunda emin olamıyorsanız bu işi bilen profesyonellerden yardım isteyebiliyoruz. Böylece taşınma sırasında tatsız olaylar yaşama ihtimalimiz çok düşük seviyelere geliyor.

Yukarıda beyaz eşya nasıl taşınır anlatmaya çalıştık.

Size en uygun beyaz eşyalar için buraya tıklayın.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
Derin Dondurucuda Neler Saklanir Teknosa
Devamını Oku

Derin Dondurucuda Neler Saklanır?

Sebzelerin ve meyvelerin sera üretimi dışında yetiştirildikleri mevsimler oluyor. O mevsimde tezgahlarda yerini alıp daha sonra kalkıyorlar. Aynı…
Akıllı Tartı Nedir? Nasıl Çalışır?
Devamını Oku

Akıllı Tartı Nedir? Nasıl Çalışır?

Akıllı teraziler görünüm olarak dijital banyo basküllerinden farklı değildir. Çünkü üzerine çıktığınızda sizi tartar ve ekranda direkt ağırlığınızı…
Devamını Oku

Pikap Nasıl Kullanılır?

Gelişen dijital teknoloji hayatımızın birçok noktasını etkiliyor. Günlük yaşantımızdan tükettiğimiz şeylere kadar birçok şey değişiyor. Bu konuda yaşanan…