Yemeklerin daha hızlı pişmesi için buhar gücünü kullanan bir sistemle çalışan düdüklü tencere, oldukça pratik bir mutfak gereci olarak dikkat çeker. Suyun kaynama derecesi ve basınç arasındaki ilişkiyi baz alarak yemeklerin kısa sürede pişmesini sağlayan bu mutfak gereci, sağladığı pratiklik sayesinde piyasaya sürüldüğü ilk günden bu yana popülaritesini korur. Prensipte yemek sıvısının kaynama noktasını yükseltir. Bu özelliği sayesinde ise kullanıcıların mutfakta ihtiyaç duyduğu kolaylığı sağlar. Kabın içinde buhar basıncını artırır ve eşsiz lezzetlerde yemekler sunar. Yaygın bir kullanıma sahip olduğu için pek çok sofrada düdüklü tencere yemeklerine rastlanabilir. Siz de düdüklü tencere alarak mutfakta daha pratik olmak istiyor fakat hangi yemeği yapacağınızı bilmiyorsanız aşağıdaki tariflerden yararlanabilirsiniz.

Düdüklü Tencerenin Kullanımı

Düdüklü tencere kullanımı dikkat gerektiren bir sisteme sahiptir. Normal tencerelere göre yemeğin pişme hızını %70’e kadar artıran düdüklü tencereyi direkt ocağa koyarak kaynatmaktan kaçınmak gerekir. Çünkü ilk yapılması gerekilen yemeğin tüm malzemelerini tencereye yerleştirmek ve kapağını sıkıca kilitlemektir. Olası mutfak kazalarının önüne geçmek için tencere kapağının sıkıca kapatıldığına emin olmak gerekir. Ayrıca tencere içine koyduğunuz su miktarı da önemlidir. Yarım su bardağından az su koymamaya ve tencereyi fazla doldurmamaya özen göstermelisiniz.

Daha sonra ise basınç ayarlayıcısı takılmalı ve kilitlenmelidir. Basınç ayarlayıcısının da sıkıca kilitlendiğinden emin olmak gerekir. Bu gibi detaylara dikkat edildikten sonra tencere ocağa koyulabilir. Ocak orta ateşte açılmalı ve basınç oluşana kadar bekletilmelidir. Ardından pişirme süresi belirlenebilir. Pişirme tamamlandığı zaman basınç ayarlayıcısı düşecektir. Bu süreye kadar beklemeniz de önemlidir. Basınç ayarlayıcısı düşünce ocağı kapatarak bir süre bekleyebilirsiniz.

Yemeğin kaynaması durduğunda ve biraz ılıklaştığında kapağı açabilirsiniz. Kapak açma mekanizmasını kullanarak kapağı kolaylıkla açabilirsiniz. Bu şekilde yapılan düdüklü yemekleri beklenilen lezzeti sunabilir. Hatta düdüklü tencere yemekleri lezzetinde ekstra tarifler denemek için diğer tava seti modellerini inceleyebilirsiniz. Kalitesiyle mutfakta en büyük yardımcınız olan düdüklü tencere ve tava setleri ile sofranızı zenginleştirebilirsiniz. Bu kapsamda sizin için sunduğumuz 5 yemek tarifinden faydalanabilirsiniz.

Düdüklü Tencerede Kısa Sürede Pişirebileceğiniz 5 Yemek Tarifi

Düdüklü tencere, daha kısa sürede yemek pişirdiği için kullanıcılara pek çok yönden fayda sağlar. Bu faydalardan biri de zamandan tasarruf ettirmesidir. Mutfakta yemek hazırlamak için harcanılan zamanı kısaltan düdüklü tencere, kullanıcıların kendisine ve sevdiklerine zaman ayırması için olanak sağlar. Ayrıca düdüklü tencerede kısa sürede hazırlanabilecek çeşitli yemek tarifleri bulunur. Bu çeşitliliğin asıl sebeplerinden birisi ise ürünün fonsiyonelliğidir. Çünkü, kaliteli bir düdüklü tencerede sebze yemekleri dışında etli tarifler de hazırlanabilir. Besin değeri yüksek sebzeli tariflerden, lokum kıvamında et yemeklerine kadar birçok tarifi düdüklü tencerede deneyimleyebilirsiniz.

Vitamin Deposu Pırasa Yemeği

15-20 dakikada hazırlayacağınız 4 kişilik pırasa yemeği, tam bir vitamin deposudur.

Malzemeler:

  • 1 kg pırasa
  • 2,5 su bardağı sıcak su
  • 2 adet orta boy havuç
  • 2 yemek kaşığı pirinç
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Yarım paket tavuk bulyon (isteğe bağlı olarak konulabilir)
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz (damak tadına göre ayarlanabilir)

Hazırlanışı:

İlk olarak pirinci ıslatarak bir köşede bekletiniz. Ardından pırasa ve havuçları herhangi bir şekilde toprak kalmayacak iyice yıkayınız. Yıkama sonrası pırasayı yeşil kısmına kadar 2-3 cm kalınlığında doğrayınız. Yeşil kısımların ise sadece taze bölümlerini doğramanız önerilir. Havucu da halka şeklinde veya ikiye bölerek 1-2 cm uzunluğunda kesiniz. Doğradığınız bu iki sebzeyi süzgeçe koyarak tekrar sudan geçiriniz. Daha sonra ise tencereye sıvı yağ ve salçayı koyarak birkaç dakika kavurunuz. Eğer salçanın kokusu çıkmaya başladıysa havuç ve pırasayı ekleyebilirsiniz. Eğer tavuk bulyonu da eklemek istiyorsanız pirinç ile birlikte ekleyebilirsiniz. Hemen ardından da sıcak suyu ve tuzu ilave ediniz. Vakit kaybetmeden düdüklünün zamanlayıcısını 15-20 dakikaya ayarlayınız ve kullanma şeklinde belirtildiği gibi kapatınız. Sıkıca kapattığınızı tekrardan kontrol etmenizde fayda vardır. Ayarladığınız zaman dolduktan ve basınç ayarlayıcı düştükten sonra ocağı kapatarak 10-15 dakika bekleyiniz. Daha sonra kapağı açarak pırasa yemeğini servise hazır edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hem Hafif Hem Doyurucu Zeytinyağlı Taze Barbunya Pilaki

Hafif ve doyurucu bir lezzet olarak bilinen zeytinyağlı taze barbunya pilaki, 4 kişilik olarak 35 dakikada servise hazır olur.

Malzemeler:

  • 2 su bardağı taze barbunya pilaki
  • 3,5 su bardağı su
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 adet orta boy havuç (isteğe bağlı olarak konulabilir)
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker

Hazırlanışı:

Tarife başlamadan önce barbunya pilakiyi bir gece önceden suya alarak bekletiniz. Eğer vaktiniz yoksa barbunya pilakiyi 1 saat kadar ılık suda bekletmeniz, daha sonra normal bir tencerede 10-20 dakika kaynatmanız yeterli olur. Burada beklettiğiniz ile kaynattığınız suyu değiştirmeniz gerekir. Barbunya pilakinin kaynamasının ardından yemeği hazırlamaya başlayabilirsiniz. İlk olarak zeytinyağı ve ince doğranmış soğanı tencereye ilave ederek kavurunuz. Soğan renk almaya başladığında ise salçayı ekleyerek karıştırmaya devam ediniz. Salça tamamen eridiğinde barbunyayı tencereye aktarabilirsiniz. Dilerseniz bu sırada havucu da ekleyebilirsiniz. Zamanlayıcıyı da 30-35 dakikaya ayarlayarak barbunya pilakiyi pişmeye bırakabilirsiniz. Basın ayarlayıcının düşmesiyle birlikte ocağı kapatabilir ve 10 dakika sonra kapağı açabilirsiniz. Bu şekilde yemeği servise hazırlayabilirsiniz, şimdiden afiyet olsun.

Yüksek Besin Değer ile Zeytinyağlı Enginar Dolması

Yüksek besin değerine sahip olan zeytinyağlı enginar dolması ile kısa sürede, 5 kişilik sağlıklı bir öğün hazırlayabilirsiniz.

Malzemeler:

  • 5 adet taze enginar
  • 1,5 su bardağı su
  • 1 su bardağı taze fasulye
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 1 adet orta boy patates
  • 1 adet orta boy havuç
  • Yarım limon
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Hazırlanışı:

İlk olarak yarım limonun suyunu sıkarak bir köşede bekletiniz. Tarifi hazırlamaya ise soğanı küçük küpler halinde doğrayarak başlayabilirsiniz. Ardından patates ve havucu daha büyük küpler halinde doğrayınız. Sonrasında ise ocağı açarak zeytinyağını tencereye ilave ediniz ve soğanları ekleyiniz. Soğanlar renk alana kadar karıştırarak kavurunuz. Soğanlar renk aldığında havucu ekleyerek 1-2 dakika karıştırınız. Daha sonra bezelye ve patatesi ilave edebilirsiniz. Tekrardan 1-2 dakika kadar karıştırarak kavurmaya devam ediniz. Enginarı ise kavurduğunuz sebzelerin üzerine yerleştiriniz. Zaman kaybetmeden tencereye suyu ilave etmeniz gerekir. Hemen ardından limon suyunu ilave edebilirsiniz. Tüm bunların ardından düdüklüyü kapatarak, zamanlayıcıyı da 15 dakikaya ayarlayarak yemeği pişmeye bırakabilirsiniz. Fakat düdüklü tencereden buhar çıkmaya başlayınca altını kısmanız gerekir. Basınç ayarlayıcısı düştüğünde ise ocağı kapatabilirsiniz. 10-15 dakika bekledikten sonra kapağı açabilir ve yemeği ışık olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Lokum Gibi Etli Patates Yemeği

Düdüklü tencerede leziz et yemeklerinin de pişebileceğini kanıtlayan etli patates yemeği, enfes lezzetiyle sofralarda yer alır. Sunduğumuz bu lezzet ile 40 dakikada 6-8 kişilik bir yemek hazırlayabilirsiniz.

Malzemeler:

  • 500 gr dana eti
  • 2,5 su bardağı su
  • 4 adet orta boy patates
  • 1 adet küçük boy domates
  • 2 adet orta boy soğan
  • 3 adet orta boy yeşil biber
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz (damak tadına göre ayarlanabilir)

Hazırlanışı:

İlk olarak etleri küpler halinde doğrayınız. Küpler boyut olarak kuşbaşından daha küçük olabilir. Aynı şekilde soğan ve patatesi de küpler halinde doğrayınız. Biberlerin boyutunu ise kendiniz ayarlayabilirsiniz. Fakat etlerden daha büyük olmamasına dikkat ediniz. Daha sonra eti yıkayınız ve suyunu süzünüz. Ardından eti tencereye aktararak suyunu salana kadar kavurunuz. Bu süreçte karıştırmayı bırakmamaya özen göstermeniz gerekir. Etler suyunu saldığında ise soğan ve biberleri ekleyebilirsiniz. Sonrasında salça ve pul biberi ilave ediniz. Salça eriyip kokmaya başlayınca domatesleri ekleyebilirsiniz. Tüm malzemeyi karıştırarak patatesleri ekleyebilirsiniz. Son olarak yemeğin suyunu ve tuzunu ekleyiniz. Düdüklüyü de kapatarak zamanlayıcıyı 40 dakika ayarlayınız ve yemeği pişmeye bırakınız. Zaman dolduğunda basınç ayarlayıcı gerekli uyarıyı verir. Bu uyarının ardından ocağı kapatmanız, 15 dakika beklemeniz ve kapağı açmanız gerekir. Böylelikle yemeği sıcak bir şekilde servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Düdüklüde Zahmetsiz Keşkek

Düdüklüde zahmetsiz bir şekilde keşkek yaprak hem doyurucu bir yemek hazırlayabilir hem de sofralarınızı renklendirebilirsiniz. 2-4 kişilik olan bu tarif, 1 saate servise hazır olur.

Malzemeler:

  • 500 gr buğday
  • 200 gr kuşbaşı doğranmış et
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 2 yemek kaşığı tereyağ

Hazırlanışı:

Bu tarifi hazırlamadan bir gün önce buğdayı suda bekletmeniz gerekir. Tarife başlamaya ise buğday, et ve 1 yemek kaşığı tereyağını aynı anda tencereye ilave ederek başlayabilirsiniz. Daha sonra hiçbir şekilde karıştırmadan suyunu ilave etmeniz gerekir. Eklediğiniz suyun tüm malzemeleri 3-4 parmak geçecek kadar olması önemlidir. Çünkü yemek piştikçe suyunu çekecektir. Daha sonra düdüklü tencereyi kapatarak 1 saat kadar pişiriniz. Zamanın tamamlanmasının ardından ocağı kaptınız ve 10 dakika bekledikten sonra kapağı açarak blender ile eziniz. İdeal kıvam için yemeğin soğumasına fırsat vermeden ezmeniz gerekir. Daha sonra ise kalan 1 kaşık tereyağı ve pul biberi kavurarak keşkeğe sos yapabilirsiniz. Bu şekilde yemeği servise tamamen hazır hale getirebilirsiniz. Afiyet olsun.

Düdüklü tencerede kısa sürede ve pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz bu tarifler ile yemek yapmak zahmet olmaktan tamamen çıkabilir. Dilerseniz bu leziz tariflerle eşsiz sunumlar yapabilir ya da dışarı çıkarken yanınızda götürebilirsiniz. Siz de bu 5 tarif arasından, hem damak zevkinize hem de evdeki malzeme durumunuza göre tercih yaparak kısa sürede lezzetli yemekler hazırlayabilirsiniz. Böylelikle kısa süre içerisinde sağlıklı ve besleyici yemeklerin tadını çıkarabilirsiniz. Bu yönde düdüklü tencere fiyatları ve modellerini inceleyerek kısa sürede elde edeceğiniz lezzetler için ilk adımı atabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
oyun parki besik kac yasina kadar kullanilir teknosa
Devamını Oku

Oyun Parkı Beşik Kaç Yaşına Kadar Kullanılır?

Evdeki diğer işlerle ilgilenirken bebeğinizi nereye bırakacağınızı genellikle bilemiyor ve onunla fazla ilgilenemiyorsunuz. Tercihinizi bebeğinizle ilgilenmekten yana kullandığınız…
utu nasil temizlenir teknosa
Devamını Oku

Ütü Nasıl Temizlenir?

Kıyafetlerimizin temizliğini ve güzelliğini ortaya çıkaran en önemli ev aleti ütü oluyor. Ütüler, her evin olmazsa olmaz eşyaları…
su tasarrufu saglama yollari teknosa
Devamını Oku

Su Tasarrufu Sağlamanın Yolları

Su, gezegenimizin en temel yaşam kaynağı olduğu gibi aynı zamanda yeri doldurulamayacak ihtiyaçlarımızın da başında geliyor. Hal böyle…
ilk tv ne zaman icat edildi teknosa
Devamını Oku

İlk Televizyon Ne Zaman İcat Edildi?

Eskiden beri evlerimizde vazgeçemediğimiz beyaz eşyaların başında televizyonlar geliyor. Her akşam ailece vakit geçirdiğimiz, dostlarımızı ağırlarken eğlendiğimiz ya…
granul kahve nedir teknosa
Devamını Oku

Granül Kahve Nedir?

Kahve çekirdeklerinin bazı işlemlerden geçmesi sonrasında ortaya çıkan granül kahve, aynı zamanda da çözünebilir kahve olarak tabir ediliyor.…