İnternet sağlayıcı olan modem, evin her noktasına güçlü internet sinyali iletemeyebilir. Bunun için Wi-Fi güçlendiriciler özel olarak geliştirilmiştir ve yüksek güçlü internet bağlantısı sağlarlar. Kurulum gerektiren Wi-Fi güçlendiriciler, internetinizin sinyalini engelleyecek her türlü paraziti ortadan kaldırır ve uzak noktalarda bile güçlü bir ağ bağlantısı sunar. Özellikle büyük ofislerde ve çok katlı evlerde Wi-Fi sinyal güçlendirici oldukça işlevsel bir ekipman olarak öne çıkar. Tek bir noktadan yönetilen internet ağınızı daha yüksek performanslı bir şekilde kullanabilirsiniz. Aynı zamanda Wi-Fi güçlendirici kurulumu oldukça kolay ve pratiktir. Evinizde ve iş yerinizde daha yüksek hıza sahip bir ağ bağlantısı kullanmak için menzil genişleticileri tercih edebilirsiniz.

Wi-Fi Güçlendirici Kurulumu Nasıl Yapılır?

Sinyal güçlendirici kurulumu için öncelikle cihazı konumlandıracağınız en doğru yeri bulmalısınız. Sinyalin yayılacağı bu yer, evin ya da ofisin tam ortası olabilir. Yönlendirici ve cihazlar arasında en doğru yeri bulduktan sonra kurulum işlemine başlayabilirsiniz. Yönlendirici ve Wi-Fi genişletici arasında güvenli bir bağlantı kurmanız çok önemlidir. Bunu ise WPS yani Wi-Fi Protected Setup ile kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Yönlendiricilerde bulunan WPS düğmesi genellikle arkada yer alır ve parola girmeye gerek olmadan diğer cihazların kendisine bağlanmasına izin verir.

Wi-Fi sinyal güçlendiriciyi kurarken önce router’daki sonrasında ise Wi-Fi menzil genişleticideki WPS düğmesine basmanız gerekir. Bu sayede cihazların birbirleriyle iletişim kurmasını sağlayabilirsiniz. Ardından genişletici otomatik olarak kendi ağını oluşturur ve sinyali yükseltmeye başlar.

Wi-Fi Menzil Genişletici Nasıl Kullanılır?

Wi-Fi sinyal güçlendiricinizi kullanmak için öncelikle kurulum işlemini halletmeniz gerekir. Bunun için yukarıda aktardığımız bilgilerin yanı sıra modemin üreticisinin web sitesine girerek ya da kutudan çıkan kullanım kılavuzundaki adımları izleyerek kurulumu tamamlayabilirsiniz. Pek çok Wi-Fi genişletici, yönlendiriciden gelen sinyali güçlendirme işlevine sahiptir. Bu güçlendirici sayesinde mobil cihazların internete giriş hızını 2 katına kadar yükseltmek mümkündür. Bu sinyaller ise evin ya da iş yerinin tüm alanlarına tekrar tekrar iletilir.

Wi-Fi genişleticinin verimli bir şekilde çalışabilmesi için sinyali doğru bir şekilde alması çok önemlidir. Bunu anlamak için genişleticinin üzerinde bulunan ışıklara bakabilirsiniz. Bazılarında ise uygulama seçeneği vardır. Bu uygulama sayesinde ağ bağlantısının kalitesini yüzdelik olarak görebilirsiniz.

Wi-Fi Güçlendirici Ne İşe Yarar?

İnternet menzil genişletici nasıl kurulur?” sorusundan sonra kullanıcıların merak ettiği bir diğer konu da bu cihazın işlevleridir. Farklı modemlere rahatlıkla uyum sağlayabilen Wi-Fi güçlendiriciler, uzak noktalara sinyallerin daha güçlü iletilmesini sağlayarak daha uzun menzilli ağ bağlantısı kullanmanızı mümkün kılar. Bununla birlikte daha dengeli internet tüketimi imkanı da verir. Yani Wi-Fi güçlendiriciler ağ menzilini artırmak amacıyla kullanılır. Ancak Wi-Fi sinyal güçlendiricilerin maksimum modemin kendi hızı kadar internet hızını artırabildiğini unutmamak gerekir. Dolayısıyla modemden uzaktayken de yanındaymışsınız gibi kullanmanıza olanak verir.

Özellikle kalabalık ortamlarda büyük bir fayda sağlayan Wi-Fi güçlendiriciler, internet hızını korumaya yardımcı olur. Çünkü birden fazla kişinin ağa bağlandığı modemlerde kimi zaman kopmalar ve yavaşlamalar görülebilir. Bu problemi ortadan kaldırmak için üretilen Wi-Fi güçlendiriciler, sinyalin kalitesi düşmeden iletilmesini sağlar. Kesintisiz bağlantıya ulaşmayı mümkün kılan bu cihazlar, özellikle kafe, otel, hastane, yurt gibi alanlarda kullanım için idealdir.

Wi-Fi sinyal güçlendiriciler sayesinde evinizin ya da ofisinizin her yerinden aynı hızda internete ulaşabilirsiniz. Duvarlar ve uzaklıktan etkilenmeden internet hızını artıran bu cihazlar, veri akışı açısından önemlidir. Özellikle yüksek hız gerektiren oyunlar ve sosyal medya kullanımı için Wi-Fi güçlendirici büyük bir önem taşır.

Wi-Fi Güçlendirici Almadan Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler

Wi-Fi güçlendirici satın almadan önce dikkat etmeniz gereken pek çok detay vardır. Bunları bilirseniz, eviniz ya da ofisiniz için en uygun cihazı bularak daha verimli bir kullanıcı deneyimi yakalayabilirsiniz. İhtiyaçlarınıza uygun cihazı bulduktan sonra “internet yükseltici nasıl bağlanır?” diye araştırma yaparak kolayca kurulum işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Wi-Fi sinyal güçlendirici almadan önce dikkat etmeniz gereken hususlar ise aşağıdaki gibidir.

Wi-Fi Standardı

Öncelikle bir Wi-Fi sinyal güçlendirici alırken cihazın kullandığı sinyal türünü bilmeniz gerekir. Eğer eski bir Wireless-N tipi yönlendirici kullanıyorsanız, bu durumda çift bantlı bir cihaza gerek duymazsınız. Çünkü yönlendiriciniz bir bant ve 2,4 GHz frekansında çalışır. Eğer AC Wi-Fi standardını destekleyen bir yönlendiriciye sahipseniz çift bantlı bir Wi-Fi menzil genişletici almanız gerekir.

Kablosuz Bağlantı Hızı

İnternet bağlantı hızınızın en az 3 katı çalışan bir Wi-Fi genişletici kullanmanızda fayda vardır. Örneğin; 100Mbps fiber bağlantıya sahipseniz, genişleticiniz en az 300 Mbps olmalıdır. Bu sayede daha yüksek bağlantı hızına ulaşabilirsiniz.

Bağlantı Noktası Sayısı

Bazı Wi-Fi genişleticilerde birden fazla Ethernet bağlantı noktası bulunur. Bu nedenle bağlantı sayısının elinizdeki cihaz sayısıyla uyumlu olmasına dikkat etmelisiniz. Eğer hızlı bir bağlantıya sahipseniz, bunların Gigabit bağlantı noktalarına sahip olduğundan emin olmalısınız. Hızlı bağlantı noktası sayısı, gecikmesiz bağlantı açısından oldukça önemlidir.

Ek Priz Özelliği

Wi-Fi sinyal güçlendiricinizi kullanabilmek için bir prize takmanız gerekir. Yani kullanabileceğiniz bir prizi bu cihaza ayırmalısınız. Eğer birden fazla genişletici kurmanız gerekiyorsa, bu durumda problem yaşayabilirsiniz. Direkt olarak elektrik prizlerini kullanıyorsanız, üzerinde kendi ek prizi olan cihazları tercih etmenizde fayda vardır.

Anten Tipi

Bazı cihazlarda harici anten bulunur, bazılarında ise dahili anten vardır. Dahili antene sahip olanlar, sinyali bir küre şeklinde alırlar ve Wi-Fi dağıtıcı işlevi görerek her yöne iletirler. Harici antenlerin menzili ise biraz daha fazladır ve belirli alanları kapsayacak şekilde yönlendirme yapmak mümkündür.

Eğer internet bağlantınızı geliştirmek için daha fazlasını merak ediyor, “router nedir, nasıl kullanılır ve kurulumu nasıl olmalıdır?” gibi konularda bilgi sahibi olmak istiyorsanız, yazımıza göz atabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
hdr nedir ne ise yarar teknosa
Devamını Oku

HDR Nedir? Ne İşe Yarar?

Teknolojik gelişmelerin en çok yaşandığı alanlardan biri de görüntü teknolojisi oluyor. İzlediğimiz görüntülerin daha etkileyici ve daha gerçekçi…
camasir makinesi nerede olmali teknosa
Devamını Oku

Kurutma Makinesi Nerede Olmalı?

Evlerimizin en önemli eşyaları arasında, ev işlerimizi kolaylaştıran ve bize en çok zaman kazandıran beyaz eşyalar yer alıyor.…