Her ne kadar gelişen teknolojiyle birlikte çoğu şey dijital ortama taşınmış olsa da, bazen fiziksel şeylere ihtiyaç duyuyoruz. Bunlar bir belge olabildiği gibi, bir resim baskısı da olabiliyor. Bulut depolama sistemi günümüzde çok fazla kullanılıyor ve birçok belge ve resim burada depolanıyor. Ancak eskiye oranla çok fazla üretim yapıyoruz ve çok fazla iş yeri bulunuyor. Hem evlerimizde hem de özellikle iş yerlerinde bu nedenle yazılı belgelere daha çok ihtiyaç duyulabiliyor. Bu nedenle teknolojinin gelişmesiyle azalacağı düşünülen kağıt tüketimi, tam tersi bir şekilde artmaya devam ediyor. Okumanın ve üzerinde işaretlemenin daha kolay olması, elle tuttuğumuz şeyin gerçekliğine daha fazla inanıyor olmamız, silinebilir ya da değiştirilebilir olmaması gibi sebeplerden dolayı dijital ortamda bulunan belgelerin ikinci bir kopyasını fiziksel olarak bulundurmak istiyoruz. Bunun gibi birçok sebepten dolayı, hemen her evde ve iş yerinde mutlaka bir yazıcı bulunuyor. Duyulan ihtiyaca yönelik olarak geliştirilen yazıcılar, ilk çıktığı günden bu yana değişmeye devam ediyor. Bir yazıcı almaya karar verdiyseniz öncelikle hangi türde yazıcıya ihtiyacınız olduğunu tespit etmeniz gerekiyor. Bu yazımızda yazıcı türleri hangileri anlatmaya çalışacağız.

Mürekkep Püskürtmeli Yazıcılar

Mürekkep püskürtmeli yazıcılar, evlerde en çok kullanılan yazıcıların başına geliyor. Maliyet anlamında diğerlerine göre daha uygun olması ve sıvı mürekkebinin kolay değiştirebilmesi, daha fazla tercih edilir hale getiriyor. Renkli baskıları daha kaliteli çıkarması ve siyah beyaz baskıyı oldukça hızlı çıkarabilmeleri kullanıcıların işlerine oldukça yardımcı oluyor. Eğer her gün çok fazla baskı almıyorsanız ya da çok yüksek kalitede baskıya ihtiyaç duymuyorsanız ihtiyacınızı tam olarak karşılayacak yazıcı tipi olarak görünüyor.

Mürekkep püskürtmeli yazıcılarda kullanılan sıvı mürekkep, bir lazer yazıcının tonerinden çok daha ucuz oluyor ancak kullanım ömrü olarak daha kısa sürüyor. Bu nedenle hangi yazıcı türüne sahip olmanız gerektiğini düşünürken, ne kadar sıklıkla çıktı alacağınızı iyi tespit etmeniz gerekiyor. Aksi halde mürekkep maliyetiniz çok daha fazla olabiliyor.

Mürekkep püskürtmeli yazıcılarda kullanacağınız mürekkebi, yazıcınızın markasıyla aynı olan ya da onun desteklediği markaları kullanmanız oldukça önemli oluyor. Bazı model yazıcılar farklı bir mürekkep kullandığınızda onu tanımıyor ve çıktı alırken içerisinde bulunan farklı bir renk çıktı alabiliyor. Bu durum bireysel kullanımlarda çok büyük sorun yaratmasa bile, aldığınız çıktıları başka yerde kullanacaksanız problem çıkarabiliyor. Bu nedenle alacağınız mürekkebi aynı markanın kartuşları olmasına dikkat etmeniz gerekiyor.

Mürekkep püskürtmeli yazıcılar, kaliteli, hızlı ve iyi bir fiyat dengesi sunduğu için ev tipi kullanıma en uygun yazıcı türleri arasında bulunuyor.

Lazer Yazıcılar

Lazer yazıcılar, isminden de anlaşılacağı gibi, kağıda baskıyı yapacak olan toneri ısıtmak için bir lazer ışını kullanıyor. Bu tip yazıcıların iş odaklı kullanımı daha fazla oluyor. Çoğunlukla siyah beyaz çıktı alınıyor. Bu avantajı da ofislerde kullanılmasını sağlıyor. Ancak renkli çıktı almak istediğinizde de lazer yazıcıları kullanabiliyorsunuz. Toner kartuşları, mürekkep kartuşlardan daha fazla maliyet yaratıyor ancak kullanım ömrü çok daha uzun olduğu için, fazla çıktı aldığınızda avantajlı bir hale geliyor.

Lazer yazıcılar, ortalama olarak, mürekkep püskürtmeli yazıcılardan daha hızlı bir baskı hızına sahip oluyor ve genellikle daha yüksek bir baskı kalitesi sunuyor. En uygun fiyatlı lazer yazıcılar, bütçeye uygun olan mürekkep püskürtmeli yazıcılardan daha pahalı olarak piyasada bulunuyor. Ancak bu maliyetine rağmen çok fazla baskı yapan kişiler ya da iş yerleri, baskı hızı, kalitesi ve uzun süreli kullanımıyla üst seviyede değer kattığını düşünüyor. Fiyatlarındaki bu fark için, lazer yazıcılar genellikle mürekkep püskürtmeli yazıcıların mürekkeple uğraştırdığından daha az tonerle uğraştırıyor. Aradaki fiyat farkı da çoğunlukla buna göre değerlendiriliyor.

yazici turler hangileri teknosa

Hepsi Bir Arada Yazıcılar

Hepsi bir arada özelliğe sahip yazıcılar, bir yazıcının, bir tarayıcının ve eskiden daha çok kullanılan faksın işlevlerini birleştirmesiyle fark yaratıyor. Faks cihazlarının artık kullanılmamasıyla birlikte üçüncü özellik olarak fotokopi makinesi işlevi görmeye başlıyor. Hepsi bir arada yazıcılarla, çıktı almak işleminin yanı sıra, belge kopyalama, belge gönderip alma ya da bilgisayarınıza kaydetme gibi işleri de kolaylıkla yapabiliyorsunuz. Bu tip yazıcılar, mürekkep püskürtmeli ya da lazer olabiliyor.

Hepsi bir arada yazıcılar, birçok normal yazıcıdan daha büyük oluyor ve daha fazla yer kaplıyor. Ancak üç cihazın yaptığı işlemleri tek başına gerçekleştirdiği için aslında daha az yer kaplamış oluyor. Bu özelliği nedeniyle de küçük ofislerde en çok tercih edilen yazıcılar arasında yer alıyor. Aynı zamanda üç farklı cihaz almaktan daha düşük bir maliyet yaratıyor. Ayrıca son dönemde artan home office çalışma ortamı için de harika bir araç oluyor.

Süpertank Yazıcılar

Süpertank yazıcılar, daha çok mürekkep püskürtmeli ve hepsi bir arada yazıcıların alt kategorisi olarak yer alıyor. Bu tip yazıcılarda, değiştirilebilir mürekkep kartuşları yerine büyük ve yeniden doldurulabilir mürekkep tankları bulunuyor. Hem mürekkep tanklarının hem de kağıt besleme alanının büyük olması yüksek kapasiteli kullanım için ideal kılıyor. Baskı ihtiyaçlarınız yüksek hacimliyse, tek kullanımlık kartuşların çevreye verdiği zarardan hoşnut değilseniz süpertank yazıcılar sizin için ideal seçenekler arasında yer alıyor.

Yukarıda yazıcı türleri hangileri bilgiler paylaştık.

Siz de hem iş yerinizde hem de evinizde kullanabileceğiniz en iyi yazıcı çeşitlerini bir arada incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
Pandemi Sonrası E-Ticaretin Durumu
Devamını Oku

Pandemi Sonrası E-Ticaretin Durumu

Pandemi, dünya çapında çok sayıda işletme ve firmanın zorlu bir sürece girmesine neden oldu. Karantina döneminde müşteriler evden…
çocuklar için en iyi scooter önerileri
Devamını Oku

Çocuklar İçin En İyi Scooter Önerileri

Çocuklar yürümeye başladıkları süreçten itibaren çeşitli araçlara ve oyuncaklara ihtiyaç duyarlar. Bunlardan biri de farklı özellikleriyle öne çıkan…