Trafiğe çıktığınızda ne kadar dikkatli olursanız olun, çeşitli kaza riskleriyle karşı karşıya kalabilirsiniz. Aracınızı park ettiğiniz yerde başkaları tarafından verilebilecek hasarlar ve hırsızlık gibi olumsuz durumlar da gerçekleşebilir. Bu tür ihtimalleri tamamen ortadan kaldırmak mümkün olmasa da araç içi kamera sistemleri etkili bir önlem olarak düşünülebilir. Araç içi seçimi yapılırken kamera özellikleri, kullanım amaçları ve çözünürlük gibi pek çok husus seçim sürecini karmaşık hale getirebilir. “En iyi araç kamerası hangisi?” diye merak ediyorsanız siz de araç içi kamera modellerine ve özelliklerine göz atarak tercihinizi yapabilirsiniz.

En İyi Araç Kamerası Önerileri

Aracınız için kamera almayı düşünüyorsanız, farklı çözünürlük ve kullanım özellikleri ile oluşturulan araç kamerası tavsiye listesine göz atabilirsiniz. Aradığınız özellikleri karşılaştırabilir ve kendi bütçenize en uygun marka ve modeli seçebilirsiniz.

Xiaomi 70Mai

Xiaomi 70Mai, Wi-Fi bağlantısı kurabilme özelliği sayesinde kaydedilen görüntüleri kolayca telefona veya bilgisayara aktarma imkanı sunan bir araç kamerası modelidir. Akıllı telefonlarda kullanılabilecek bir uygulama da sunan kamera, anlık olarak görüntülerinizi kaydetmenizi ve sosyal medya hesaplarında paylaşmanızı da sağlar. Hem olası kazalarda delil olarak kullanmak hem de gezdiğiniz yerleri hatıra olarak kaydetmek isteyenler için ideal bir seçenektir.

1920 x 1080p video çözünürlüğü ve geniş 130 derece görüş açısıyla yüksek kalitede görüntü kaydı yapan Xiaomi 70Mai ile videolarınızı sosyal medyada paylaşabilir veya saklayabilirsiniz. 64 GB’a kadar hafıza kartı desteği sunan kamera daha fazla kayıt alanı sağlar.

G-sensörü yardımıyla olası bir darbe anında otomatik olarak kayda başlayan kamera, eğer kaza anında yeterli alan yoksa bir önceki kayıtların üstüne yeni görüntüleri kaydeder. Böylece elinizde her zaman delil bulundurmanızı sağlar.

Piranha 1315

Piranha 1315, araç içi kamera için tercih edilebilecek önde gelen modellerden biridir ve D kart kullanımına uyumludur. Araç kamerası yorumları arasında en çok tercih edilen modellerden biri olan kamera, 32 GB’a kadar video kaydedebilme kapasitesiyle uzun süreli görüntü kaydı yapmanızı mümkün kılar. Aracınızın güvenliği için en iyi seçeneklerden biri olan Piranha 1315, yüksek çözünürlüğü ve geniş görüş açısıyla her ayrıntıyı yakalayabilmenize yardımcı olur.

Araç içi kamera, özellikle gece saatlerinde bile net ve kaliteli görüntüler elde etmenizi sağlayan 6 adet LED ışıkla donatılmıştır. Diğer yandan, 2,7 inç ekranı, kaydedilen görüntüleri anlık olarak izleme imkanı sunar. Böylece çekilen görüntülerin doğruluğunu kontrol edebilir ve gerektiğinde önlem alabilirsiniz.

Dahili G-sensörü,kazalarda otomatik olarak kayda geçiren bir özelliğe sahiptir. Bu sayede anlık kaza anlarında elinizde güvenilir bir delil bulundurma imkanı elde edersiniz. 1080p video çözünürlüğüyle yüksek kalitede görüntüler de elde edebilirsiniz.

360 G500H

360 G500H, aracınızın ön ve arkasını kayıt altına alabilen bir araç içi kamera modelidir. Geniş açılı 160 derecelik lensi, kör noktaları dahi rahatlıkla kaydedebilme özelliğine sahiptir. Böylece sürüş esnasında herhangi bir ayrıntıyı kaçırma riski minimum seviyeye indirilir. Öte yandan düşük ışık koşullarında bile yüksek çözünürlüklü görüntü sunarak netlik ve detaylar konusunda üstün performans sergiler.

360 G500H, dahili GPS özelliği, yolculuklarınızda size rehberlik eder ve hedefinize kolayca ulaşmanızı sağlar. Kaydedilen görüntüleri hızlandırılmış bir şekilde kaydedebilme özelliği ile hafıza alanınızı daha etkin bir şekilde kullanmanıza olanak tanır. Böylece uzun süreli kayıtlarda daha az alan kaplayarak daha fazla kayıt yapabilmenizi sağlar.

En iyi araç içi kamerası modelleri arasında yer alan 360 G500H çarpışma algılama özelliğine sahip olduğundan, kaza anında otomatik olarak görüntü kaydına başlar. Böylece önemli anları asla kaçırmazsınız. Elde ettiğiniz görüntüler kaza sonrası delil toplama ve sigorta işlemleri için önemli bir kanıt sunma konusunda size büyük bir avantaj sağlar.

Viofo A129 PRO DUO 4K

Viofo, aracın hem önünü hem de arkasını kaydedebilen çift kamera özelliğine sahip bir araç içi kamera modelidir. Böylece sürüş sırasında her iki yöne ait görüntüleri aynı anda kaydedebilirsiniz. Wi-Fi özelliğiyle kaydedilen videoları kolaylıkla telefonunuza aktarmanız mümkün olur. GPS özelliği ise yolculuk sırasında önemli bilgilerin kaydedilmesini sağlar. Hız, rota ve zaman gibi veriler kaydedilerek yolculuklarınızı takip etmeniz ve hedefinizi bulmanız kolaylaşır. Böylece seyahatlerinizde daha iyi bir yol rehberliği elde edebilirsiniz.

Viofo’nun çift kamera özelliği, aracınızın ön ve arka kısmını yüksek çözünürlüklü görüntülerle kaydetme imkanı sunar. Böylece lası olaylar veya kazalar durumunda net ve detaylı kanıtlara sahip olmanız bakımından avantaj sağlar.

Kaza anlarında kullanışlı bir özellik olan video kilitleme sistemi, önemli anların kaybolmamasını sağlar. G-sensörü gibi bir algılayıcı, kaza algılandığında otomatik olarak kayda başlar. Eğer hafıza alanı yetersiz ise eski kayıtları hızlıca silerek yeni kayıtlara yer açar.

Dark AT1 Sony IMX322

Dark AT1, araç içi kullanım için tasarlanmış bir kamera modelidir ve 4x dijital zoom özelliğiyle donatılmıştır. Zoom imkanı, 170 derece açılı 2.31 LCD ekranıyla birleşerek görüntüleri daha yakınlaştırarak ayrıntıları daha iyi yakalamanızı sağlar. Görüntü kalitesinde herhangi bir kayıp olmadan daha yakın bir perspektif elde edebilirsiniz. Yüksek çözünürlükte (1080p) görüntüler sunan kamera, geniş 170 derece açısıyla kör noktaları bile kaydedebilme yeteneğine sahiptir. Ayrıc, 4X dijital zoom özelliği ile görüntüleri yakınlaştırarak daha ayrıntılı videolar da çekebilirsiniz.

32 GB’a kadar kayıt yapabilme ve gece görüş desteği, kapasitesiyle karanlık ortamlarda dahi yüksek çözünürlüklü görüntüler elde edebilir, uzun süreli kayıtlar yapabilirsiniz. Darbe sensörü özelliği, kaza anlarında otomatik olarak kayda başlar. Dark AT1’in kullanışlı bir özelliği ise hafıza yetersiz olduğunda kaza videolarını korumaktır. Hafıza dolu olduğunda, kaza videolarını dokunmadan diğer videoların üzerine kaydeder veya siler. Böylece kaza videoları her zaman korunmuş olur.

Garmin Dash Cam Tandem

Garmin Dash Cam Tandem, araç kullanıcılarının beklentilerine en üst düzeyde yanıt veren üstün bir araç içi kamera modelidir. İki adet entegre kamera ile hem ön hem de arka tarafta eş zamanlı kayıt yapma özelliğine sahiptir. Tam 180 derece görüş açısıyla sürücünün çevresini kapsayan geniş bir görüş alanı sağlar. Ön taraftaki kamera 1440P kalitesinde kayıt yaparak tüm önemli ayrıntıları yakalar. Öte yandan kamerada entegre şekilde yer alan GARMIN CLARITY HDR teknolojisi, daha yüksek çözünürlüklü ve oldukça görüntüler almanızı sağlar.

Arka taraftaki kamera, sürücüye yöneliktir ve 720P çözünürlüğe sahiptir. NightGlo teknolojisi, gece yolculuklarında keskin bir gece görüşü sağlar. Ön kamera düşük diyafram açıklığıyla düşük gürültü ve parazit oranıyla kayıt yaparak gece performansında üstün bir performans sergiler. Çift kameralı yapısıyla araç yolculuklarındaki çevre koşulları ve sürücü aktiviteleri kaydedilebilir.

Dahili Wi-Fi özelliği ile akıllı telefonlarla sorunsuz bir şekilde entegre çalışan kamera, Garmin Drive uygulaması sunar. Uygulamayı akıllı telefonunuza indirerek Wi-Fi üzerinden kamera kayıtlarını canlı olarak ön izleyebilir ve önceki kayıtları kolayca izleyebilirsiniz. Diğer yandan akıllı telefonunuzu Garmin Dash Cam Tandem’i uzaktan yönetebileceğiniz bir uzaktan kumandaya dönüştürebilirsiniz. Dahili Micro SD bellek kartı yuvasıyla bellek kapasitesini istediğiniz şekilde genişletebilirsiniz. Diğer yandan dilerseniz yakınlık sensörünü kullanabilir, parka halindeyken dahi yakından geçen araç ve kişileri kayıt altına alabilirsiniz. Böylece aracınızın yanına geldiğinizde olası sürprizlerle karşılaşmazsınız. Dahili GPS ve Galileo özellikleri, bir olayın nerede ve ne zaman gerçekleştiğini kolayca kanıtlayabilirsiniz.

Vantrue N2 Pro

Vantrue N2 Pro, araç içi kameralar arasında en üstün kayıt kalitesine sahip olan bir modeldir. Dünyaca ünlü otomotiv ve teknoloji dergilerinin övgülerini kazanan kamera, yüksek kayıt kalitesi ve ergonomik tasarımıyla dikkat çeker. Çift kamera yapısıyla ön ve arka bölgeleri aynı anda kaydederek araç çevresini ve sürücü faaliyetlerini kusursuz bir şekilde yakalar. İki kamera arasında mükemmel bir senkronizasyon sağlanarak eş zamanlı kayıt yapabilme özelliği bulunur. Böylece iki kamera aynı anda Full HD kalitesinde 30 FPS kayıt yapabilir. Çift kameralı kayıt aynı zamanda ultra geniş 170 derece kamera açısı sunarak sürüş esnasında etrafı tamamen kaydetme imkanı sağlar ve böylece herhangi bir detayı gözden kaçırmaz. Sadece ön kamerayı kullanmak isterseniz 2.5K (2560x1440P) 30 FPS veya Full HD çözünürlükte 60 FPS kayıt yapabilirsiniz.

Ön kamera, OV4689 CMOS sensörü sayesinde yüksek kaliteli bir kayıt performansı sunar ve düşük ışık koşullarında bile keskin görüntüler elde etmenizi sağlayan f1.8 diyafram açıklığına sahiptir. Arka kamera ise sürücüye dönük olarak konumlandırılmış olup Sony Infrared Night Vision teknolojisi, gündüz çekilmiş gibi net bir gece görüşü sunar. Arka kameranın f/2.0 diyafram açıklığı ise keskin ve net gece kayıtları sağlar. IMX323 dijital imaj sensörü, görüntüde oluşabilecek gürültü ve parazit gibi olumsuzluklar minimum seviyeye indirgenir.

Kamerada entegre olarak yer alan “loop recording” özelliğiyle bellek kartı kapasitesi dolu olduğunda otomatik olarak en eski kayıtların üzerine yazma yaparak kaydın hiç durmamasını sağlar. Öte yandan park modu özelliği, araç park halindeyken 24 saat boyunca kayıt yapmaya devam eder. GPS özelliği görüntü üzerine yer, zaman ve hız bilgilerini ekleyerek kayıtları daha ayrıntılı hale getirir. Sesli komut özelliği sayesinde de önceden tanımlanan komutlarla kamera fonksiyonlarını direksiyondan elinizi çekmeden kolayca yönetebilirsiniz.

G-Sensor özelliğiyle olası kaza sırasında güvenlik özelliğini devreye sokan Vantrue N2 Pro kaza anında güç kesilse bile dahili bataryasıyla 24 saate kadar kesintisiz kayıt yapmaya devam eder.

Araç içi kamera kullananlar hem kendilerinin hem de araçlarının güvenliği konusunda her zaman güvence altındadır. Siz de araç içi kamera modellerini inceleyerek en kullanışlı seçimi kolaylıkla yapabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
metaverse mimarligi nedir teknosa
Devamını Oku

Metaverse Mimarlığı Nedir?

Son zamanlarda “Metaverse” kavramı çok fazla konuşulur hale geldi. Metaverse, kimileri tarafından geleceğimizi şekillendirecek bir gelişme olarak görülürken…