Saç kurutma makinesi seçmek istediğinizde karşınıza çıkan alternatiflerden biri de iyonlu saç kurutma makinesi olacaktır. Peki iyonlu saç kurutma makinesi nedir? Saçınızı bu makine ile kurutmanın faydaları neler? Sizin için en iyi saç kurutma makinesi hangisi? İpuçları, haberimizde…

İyonlu Saç Kurutma Makinesi Nedir?

Geleneksel saç kurutma makinesi, saçtaki suyun buharlaşmasını hızlandırmak ve saçınızı kurutmak için sıcak havayı kullanır. Bu nedenle bol miktarda pozitif yüklü iyon yayar. Pozitif iyon nedir bilmeyenler için hemen kısaca belirtelim: Aslında klasik saç kurutma makinelerinde saçınıza üflenen havada bile biraz elektrik bulunuyor. Pozitif iyon adı verilen bu elektrikli sıcak hava saçınızın daha kuru, elektriklenmiş, kabarmış ve kıvırcık görünmesine neden olabiliyor. Bu da çoğu kişinin istemeyeceği bir durum.

iyonlu sac kurutma makinesi teknosa

Çoğumuz saçını kuruttuktan sonra kabarmış halini hissetmiştir. İyonik saç kurutma makineleri işte tam bu noktada faydasını sunuyor. Ağız kısmından çıkan havada oluşan statik elektriği nötrleştiriyor. Bir başka deyişle saç kurutma makinesinin ağzından çıkan havada oluşan statik elektriği yok ediyor. Bu da saçlarınız için çok faydalı bir özellik sağlıyor. Çünkü elektrik saçı yıpratabiliyor, bakımsız gösterebiliyor. Üstelik yukarıda da belirttiğimiz şekilde saçlarınızın istemediğiniz şekilde kuru, elektriklenmiş, kabarmış ve kıvrılmış görünümünden de uzaklaştırıyor.

İyonlu Saç Kurutma Makinesi Faydaları Neler?

İyonlu saç kurutma makinesi elbette sıradan saç kurutma makinelerinde göre bazı avantajlar sağlıyor. İşte bunlardan bazıları:

1- Daha Hızlı Kuruma Süresi

İyonik saç kurutma makineleri geleneksel makinelerden farklı olarak saçlarınızı daha hızlı bir şekilde kurutabiliyor. Saç kuruma süresini yaklaşık yüzde 50’ye yakın düzeyde azaltıyor. Diğer saç kurutma makinelerinde saçınızı kurutmak için harcadığınız zamandan çok daha azı ile sonuç alabiliyorsunuz. Bu da hayatınızda size daha fazla zaman kalması demek oluyor. Diğer taraftan yetişmek zorunda olduğunuz bir randevuya da daha hızlı hazırlanabiliyorsunuz. Yoğun bir hayatı olan ve zamanı az olanlar için faydalı olabilir.

2- Saçlarınız Daha Yumuşak ve Parlak Olur

İyonlu saç kurutma makineleri, saçlarınızı kuruturken düzleştiriyor ve sıkılaştırıyor. Saçlarınız daha parlak görünüyor ve daha yumuşak oluyor. İyonik saç kurutma makinesi, saçlarınızın açılmasını da kolaylaştırıyor. Çoğu kişi için kurutma sonrası taranmayan ve açılmayan saçlar büyük bir sıkıntı yaratıyor. Tarağın saçlar arasında kitlenip kalması çokça görülen bir durum. İyonlu saç kurutma makinelerinde bu durum daha az yaşanıyor. Ayrıca saç kırılmalarında da azalma sağlıyor.

iyonlu sac kurutma makinesi nedir teknosa

3- Daha Az Yoruluyorsunuz

İyonlu saç kurutma makinesi ile saçınızı daha hızlı kurutup daha az zaman harcarsınız. Saçınızın bir parçasını kurutmak için makineyi uzun süre tutmanız gerekmiyor. Ayrıca oldukça hafif olduğundan kollarınızın ve dolayısı ile sizin de fazla yorulmayacağı anlamına geliyor.

4- Uzun Süreli Kullanabilirsiniz

İyonik saç kurutma makineleri, geleneksel saç kurutma makinelerine göre daha biraz daha uzun ömürlüdür. Diğer taraftan alacağınız kalitesiz bir saç kurutma makinesi sürekli arıza çıkaracağından değiştirme gibi masraflara da katlanmak zorunda kalabilirsiniz. Bu nedenle iyonlu saç kurutma makinesi almak sizin için iyi bir tercih olabilir.

5- Daha Az Saç Yanması

İyon teknolojisine sahip saç kurutma makineleri, diğer alternatif saç kurutma makinelerine göre saçınızı daha az yakar. Bu konuda daha hassaslardır. Bunun sebebi, saçı kurutmak için standart bir fön makinesinden daha az ısı kullanmasıdır. Kuruma süresi ve verilen ısı azaldığından, sıcak hava akımının saçınıza zarar verme olasılığı daha da düşer.

Kendiniz için en uygun iyonlu saç kurutma makinesi alternatiflerini görmek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
iptv teknosa
Devamını Oku

IPTV Nedir?

Gelişen teknolojiyle cihaz kullanıcılarının tüketim eğilimi farklı yönlere doğru kayıyor. Her ne kadar televizyon teknolojisi bu konuda direnç…
powerbank onerileri teknosa
Devamını Oku

Powerbank Önerileri

Günlük hayatımızın her anında teknolojik aletlerle bir aradayız. Fakat bir süre sonra bu cihazların şarjı azalıp bitiyor. Bu…
Plak Alırken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?
Devamını Oku

Plak Alırken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Plak, genellikle vinil veya benzeri malzemelerden yapılan, müzik kayıtlarını oynatmak için kullanılan formattır. Plaklar, 20. yüzyılın ortalarından itibaren…