Günümüz modern yaşantısında birçoğumuz bilgisayarını yanından ayıramıyor. Özellikle uzaktan çalışılan işlerde bilgisayar ayrılmaz bir parçamız oluyor. Gittiğimiz her yere onu da götürüyor, çalışma ortamımızı daha keyifli hale getiriyoruz. Bilgisayarımızı daha çok bir laptop çantasıyla taşımayı tercih ediyoruz. Böylece bizim için hem taşıması kolay oluyor, hem de bilgisayarımızın zarar görmesini engelliyor. Ancak taşıması kolay olsa da bilgisayarımızı yanımızdan ayırmamanın bir dezavantajı bulunuyor. Ağır bir bilgisayarımız olduğunda ne kadar laptop çantasında taşısak da bir süre sonra zor gelmeye başlıyor. Bu nedenle sahip olduğumuz bilgisayarın hafif olması bize her konuda avantaj sağlıyor. Notebook teknolojisi geliştikçe işimize yarayacak özelliklere sahip bilgisayarlar daha hafif olarak üretilmeye başlıyor. Bu da piyasada yer alan çok fazla seçenek arasından ihtiyacımıza en uygun olanı daha kolay seçmemize neden oluyor. Bu yazımızda bilgisayarını yanından ayırmayanlar için hafif notebook önerileri sunmaya çalışacağız.

Asus UX325EA-KG653W Zenbook 13

Asus, Zenbook 13 serisinde yer alan bu modelinde iyi özelliklere sahip bilgisayarların daha taşınabilir olmasını hedefliyor. İnce ve hafif olmasına rağmen Asus Zenbook 13, HDMI ve  Thunderbolt 4 USB girişine sahip olmasıyla birçok noktada ihtiyaçlarınızı karşılayabiliyor. Performans olarak güçlü olması, mobil yaşam tarzını benimseyen herkes için ilgi çekici hale geliyor. Çünkü hareket halinde olduğunuz halde bilgisayarınızla tüm işlerinizi kolayca yapabilmeniz bu konuda daha özgür olmanızı sağlıyor.

Hafif ve ince bilgisayarlarda en büyük sorunun genellikle pil konusunda yaşanması bekleniyor. Ancak Asus Zenbook 13, 18 saatlik pil ömrüyle bu konudaki beklentileri fazlasıyla karşılıyor. Bu sayede uzun seyahatlerinizde bile sorun yaşamıyorsunuz. Ayrıca hızlı şarj özelliği sayesinde sadece 49 dakika içerisinde %60 şarj düzeyine getirip çalışmalarınıza kaldığınız yerden devam edebiliyorsunuz.

Asus Zenbook 13 ile şarj ve performans konusunda beklentilerinizi karşılarken, yanınızda sadece 1,14 kg ağırlığında bir cihaz taşımanın rahatlığını veriyor.

hafif notebook teknosa

Lenovo Yoga Slim 7

Lenovo Yoga Slim 7 serisi, performans ve teknoloji anlamında birçok yeniliği bir arada sunmasıyla kullanıcılarının tüm beklentilerini karşılayabiliyor. Yapay zeka ile güçlendirilmiş Intel işlemcisi, mobil performansı zirveye çıkarıyor. Dikkat sensörleri, bilgisayarınızın başından ayrıldığınızda bunu anlıyor ve bilgisayarınızı kilitliyor. Tekrar başına geçtiğinizde yüzünüzü tanıyarak oturumunuzu hemen açıyor.

Zarif ve ince tasarımının yanında tam şarj ettiğinizde Lenovo Yoga Slim 7, 15 saatlik pil ömrü sunuyor. Böylece gün içerisinde şarja takmadan uzun süre çalışabiliyorsunuz. Uzun seyahat etmeniz gereken durumlarda çalışmanıza ara vermek zorunda kalmıyorsunuz. Eğer şarja takma imkanınız bir süre daha bulunmuyorsa Akıllı Soğutma Modu özelliğini aktif ederek yaklaşık %15-20 arası ekstra pil ömrünün uzamasını sağlayabiliyorsunuz.

Performans açısından birçok yeniliği sunan Lenovo Yoga Slim 7 bilgisayarlar, 1,36 kg ağırlığında oldukları için ek bir ağırlık yaratmamış oluyor.

Apple MacBook Air MGN63TU/A M1

Hafif notebook önerileri içerisinde sırayı Apple MacBook Air MGN63TU/A M1 alıyor. Teknoloji konusunda öncü firmalar arasında yer alan Apple, dizüstü bilgisayarlar konusunda yaptığı yeniliklerle de bu özelliğini korumaya devam ediyor. Yeni MacBook bilgisayarlarında kullanmaya başladığı ve kendi geliştirdiği M1 işlemci ile performans anlamında çıtayı çok daha üst seviyelere çıkarıyor. Yüksek pil ömrü, kendine has tasarımı ve mükemmel ekran çözünürlüğü ile bilgisayar kullanıcılarının dikkatini üzerine çekmeyi başarıyor.

Hem profesyonel işleriniz hem de eğlenceli şeyler için kullanabileceğiniz Apple MacBook Air, Wi-Fi 6 bağlantı teknolojisi sayesinde internete bağlanma hızınızı da artırıyor. Yüksek depolama kapsitesi ve RAM ile bilgisayarın çalışma hızında da sorun yaşamıyorsunuz. Parmak izi teknolojisiyle güvenlik ve kullanım kolaylığı konularında diğer bilgisayarların önüne geçiyor.

Daha iyi oyun deneyimi yaşamak isteyen ve üst düzey işlemci performansına ihtiyaç duyan kullanıcıların tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecek seviyede olan MacBook Air bilgisayarlar, 1,29 kg ağırlığı ve mükemmel boyutlarıyla hiçbir şekilde size yük olmuyor.

MSI Modern 14 B5M-071XTR

Mobil hayata tutkuyla bağlıysanız, sahip olduğunuz bilgisayardan tüm işlemlerinizi yapabileceğiniz bir performans bekliyorsunuz. Bunun için hem işlemci hem de dayanıklılık konusunda beklentileriniz yüksek oluyor.

MSI Modern serisi bilgisayarlarda tamamen bu ihtiyaçları karşılamaya odaklanıyor. Sahip olduğu yeni nesil mobil işlemci AMD Ryzen 5000 serisi, tepki hızı ve pil ömrünü uzatması açısından mobil yaşantınızı üst seviyeye çıkarıyor. Ses kalitesiyle her yerde özgürce müzik dinleyebilirken, tuşların yeniden optimizasyonu sayesinde saatlerce yorulmadan yazı yazabiliyorsunuz.

Performansın yanı sıra dayanıklılık anlamında da en iyi olmaya çalışan MSI Modern serisinde sağlamlık askeri standartlarla örtüşecek kalitede oluyor. Tüm bu özelliklerinin yanında sadece 1,3 kg ağırlığında olması ultra hafif sınıfı bilgisayarlar arasında öne çıkmasını sağlıyor.

Acer Swift 3

Hareketli bir hayata sahip olup bilgisayarlarını yanından ayırmak istemiyorsanız her zaman incelik ve hafiflik ön planda oluyor. Bunlara uzun pil ömrü ve şıklığı da eklemek istediğinizde Acer Swift 3 serisi sizin için en uygun bilgisayarları sunuyor.

İnce çerçevesiyle 13,5 inç ekran boyutundan en iyi görüntü performansını elde edebiliyorsunuz. Yüksek çözünürlük ve renk kontrastı sayesinde bilgisayardan bir şeyler izlerken aldığınız keyif en üst düzeye çıkıyor.

Dizüstü bilgisayarlarda en önemli özelliklerden biri de pil ömrü oluyor. Acer Swift 3 bilgisayarlar 17 saatlik pil ömrüyle mobil hayatınızın kesintiye uğramamasını sağlıyor. Ayrıca hızlı şarj özelliği sayesinde yarım saatlik şarjda yaklaşık 4 saatlik kullanım ömrü elde ediyorsunuz. Böylece acil durumlarda işleriniz yarım kalmıyor.

USB-C ve Thunderbolt 3 teknolojisine sahip bağlantı noktalarıyla diğer cihazlara daha hızlı bağlanabiliyor ve bilgisayarınızdan her ortamda yüksek performans elde edebiliyorsunuz. Yerleşik parmak izi teknolojisi ile Windows güvenliğinizi üst seviyeye çıkarabiliyor, hızlı ve güvenli bir kullanım elde ediyorsunuz. Acer Swift 3 serisi tüm bu özelliklerinin yanında sadece 1,2 kg ağırlığında olmasıyla bilgisayarlarını yanından ayıramayanların ilk tercihleri arasında yer alıyor.

Yukarıda bilgisayarını yanından ayırmayanlar için hafif notebook önerileri sunduk.

Siz de yanınızdan ayırmayacağınız en iyi notebookları incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin