Tüketici elektroniği sektörünün devlerinden biri olan Samsung, inovasyonun ve teknolojinin öncüsüdür. Dev marka ev aletlerinden yazılımlara, akıllı telefonlardan saatlere kadar geniş yelpazede faaliyet göstererek tüketicilerin günlük hayatlarını kolaylaştırmayı hedefler. Özellikle akıllı telefon pazarında önemli yer tutan Samsung, bütçe dostu A serisinden, teknolojinin zirvesini temsil eden S serisine ve geleceğin mobil deneyimini sunan katlanabilir Z serisine kadar geniş model yelpazesine sahiptir. Siz de “en iyi Samsung telefonlar hangileri?” diye merak ediyorsanız, 2023 yılında da yenilikçi ruhunu sürdüren en iyi telefon modelleri ile sahip oldukları özelliklerine gelin birlikte göz atalım.

Samsung Galaxy A73 5G

2023 yılında piyasaya sürülen Samsung Galaxy A73, A serisinin amiral gemisi olma özelliğiyle dikkat çekiyor. Model, Qualcomm Snapdragon 778G chipset ve Adreno 642L GPU kombinasyonu sayesinde yüksek performanslı uygulamaları ile oyunları sorunsuzca çalıştırabilme kapasitesine sahip olmasıyla dikkat çekiyor. Ayrıca 8 GB RAM ile çoklu görevler ile zorlu uygulamaları rahatlıkla destekliyor. Günlük kullanımda 5000 mAh’lik bataryası sayesinde kullanıcılarına günü sorunsuz geçirebilme fırsatı tanıyor.

Galaxy A73, 6.7 inçlik geniş ekranı ile Galaxy S21 FE’den bile daha parlak görsel deneyim sunuyor. Kamera konusunda ise 108 MP arka ve 32 MP ön kamera ile yüksek çözünürlüklü fotoğraflar çekme olanağı tanıyan cihaz fiyat-performans dengesi açısından en güzel Samsung telefonlar arasında yerini alıyor.

Samsung Galaxy S23

2023’te piyasaya sürülen Samsung Galaxy S23, amiral gemisi serisinin en kompakt modeli olarak dikkat çekiyor. Ultra modeli kadar güçlü olan Snapdragon 8 Gen 2 işlemciye sahip olan telefon hem tasarım hem de kamera konusunda üst modeli S23+ ile benzerlik gösteriyor. Ancak daha küçük ekran boyutu, kısa pil ömrü, yavaş şarj süresi gibi farklarla daha uygun fiyat etiketiyle tüketicinin karşısına çıkıyor.

146,3 x 70,9 x 7,6 mm boyutları ve 168g ağırlığıyla oldukça hafif olan Galaxy S23, 6.1 inçlik ekranıyla kullanıcısına net bir görsel deneyim sunuyor. 3.900mAh bataryası, web gezinme süresi olarak yaklaşık 16 saat 20 dakika sunuyor. Cihazın şarj süresi de 0’dan %100’e kadar sadece 1 saat 16 dakikada tamamlanmasıyla dikkat çekiyor. Bu özelliklerle S23, günümüz teknoloji dünyasında yer bulan güçlü ve estetik seçeneklerden biri olarak öne çıkıyor.

Samsung Galaxy A13

Samsung’un 2022’de piyasaya sürdüğü Galaxy A13, markanın bütçe dostu telefon segmentinde yaptığı yeniliklerle dikkat çekiyor. Önceki nesil düşük maliyetli modellerden farklı olarak A13, 1080×2408 (Full HD) çözünürlüğünde daha net ekran deneyimi, Helio G80 yonga seti ile daha yüksek performans sunuyor.

Öte yandan Samsung’un Güney Kore’deki modelleri arasında özellikle NFC özelliğinin olup olmadığı konusunda bazı farklar bulunabiliyor. Bu da alıcıların dikkatli olmasını gerektiriyor. Temassız ödeme gibi özellikler sizin için kritikse almayı düşündüğünüz telefon modelinin sonunda “N” harfinin bulunduğundan emin olmalısınız.

Samsung Galaxy Z Fold4

Samsung’un katlanabilir telefon serisi, mobil teknolojinin sınırlarını zorlayarak yepyeni bir döneme işaret ediyor. Devrim niteliğindeki serinin son halkası olan Galaxy Z Fold4, kullanıcılarına hem telefon hem de tablet deneyimi sunma vaadiyle öne çıkıyor.

Fold4, ana ekran olarak 6.2 inç büyüklüğünde 832 x 2260p HD+ çözünürlükte ekran deneyimi sunuyor. Ancak asıl devrim cihazı açtığınızda karşınıza çıkan 7.2 inç büyüklüğünde ve 1768 x 2208p çözünürlüğünde olan iç ekranda yer alıyor. Geniş ekran, kullaınıcısına video izlerken, oyun oynarken veya kalemle çizim yaparken çok daha geniş görüntü alanı sağlıyor. Cihazın dış ekran ile iç ekran arasında sorunsuz geçiş yapabilme yeteneği, kullanım kolaylığı açısından büyük avantaj sunuyor.

Galaxy Z Fold4’ün avantajları tabii ki bu teknik özelliklerle sınırlı değil. Önceki model olan Fold3’e kıyasla, Fold4’ün kamerasındaki önemli geliştirmeler sayesinde daha net ve kaliteli fotoğraflar çekmek mümkün oluyor. Ayrıca yenilikçi ekran teknolojisi, daha parlak ve canlı görüntü deneyimi vadediyor. Fakat bu etkileyici özellikler, cihazın fiyatını da doğal olarak yükseltiyor. Bu sebeple Fold3 kullanıcılarının Fold4’e geçiş yapmayı düşünen kullanıcıların, yüksek maliyetle sunulan faydaları da dikkatlice değerlendirmeleri gerekiyor.

Samsung Galaxy Z Flip4

Samsung, mobil teknoloji konusundaki üstün yeteneklerini, katlanabilir telefonlar alanındaki en yeni ürünü Galaxy Z Flip4 ile bir kez daha sergiliyor. Model, pek çok teknik yenilikle birlikte kullanıcının karşısına çıkıyor. Galaxy Z Flip4’ün 6.7 inçlik ekranı, katlanabilir yapıya sahip olmasına rağmen geniş görsel deneyim sunuyor. Ayrıca telefon, 8 GB RAM ile güçlendirilmiş olduğundan uygulamalar arasında hızlı geçişler ve çoklu görevleri sorunsuz şekilde gerçekleştirme yeteneği kazandırıyor. Yenilikçi enerji tasarruflu işlemci ve ekran teknolojisi kombinasyonu sayesinde, kullanıcılar telefonlarını bir gün boyunca kesintisiz kullanabiliyorlar.

Galaxy Z Flip4 kamera konusunda da Samsung iyi telefonlar araştırması yapanlara hitap etmeyi başarıyor. Arka tarafta iki adet 12 MP kamera bulunurken, ön tarafta ise 10 MP’lik bir kamera yer alıyor. Megapiksel değerlerinde büyük artış olmasa da Samsung’un geliştirdiği yeni sensör teknolojisi, düşük ışık koşullarında bile net ve detaylı fotoğraflar elde etmeyi mümkün kılıyor. Ayrıca USB Type-C bağlantı tipi sayesinde hızlı veri transferi ve şarj imkanı da sunuluyor.

Galaxy S23 Ultra

Samsung kaliteli telefonlar konusundaki iddiasını serisinin en öne çıkan modeli olarak dikkat çeken Galaxy S23 Ultra ile de sürdürüyor. Devasa 6,8 inç AMOLED ekranı ile kullanıcılara geniş ve net görsel deneyim sunan S23,Samsung Galaxy A52 5G, 2021 yılında Samsung’un orta segmentteki en güçlü oyuncularından biri olarak piyasaya sürüldü. Özellikle 6,5 inçlik Süper AMOLED ekranı, 120 Hz yenileme hızı, 800 nit parlaklık değeri ile kullanıcılarına mükemmel bir görsel deneyim sunuyor. Bu ekran, günlük kullanımdan video izlemeye, oyun oynamaktan sosyal medya taramaya kadar her türlü senaryoda canlı bir deneyim vadediyor.

Snapdragon 750G 5G yonga seti, telefonun günlük performansından oyunlara kadar her alanda istikrarlı bir deneyim sunuyor. 6 GB RAM ile birlikte, multitasking ve ağır uygulamaların sorunsuz bir şekilde çalışmasını sağlıyor. Kamera konusunda da Galaxy A52 5G, 64 MP AI dörtlü arka kamera kurulumu ve 32 MP’lik ön kamera ile oldukça etkileyici sonuçlar sunuyor. 5000mAh kapasiteli bataryası, kullanıcılarına kesintisiz mobil deneyim sunma iddiasında. Dahası S Pen desteği sayesinde kullanıcılar not alma, çizim yapma veya belge düzenleme gibi işlemlerini daha rahat bir şekilde gerçekleştirebiliyor.

Telefonun en dikkat çekici özelliği, 200 megapiksellik büyük ana kamera lensi oluyor. Kamera sadece yüksek çözünürlüklü fotoğraflar çekmekle kalmıyor, aynı zamanda kullanıcılarına 8K kalitesinde video kaydedebilme imkanı da tanıyor. Samsung çeşitli renk seçenekleriyle telefonu daha geniş kitleye hitap eder hale getirirken, özellikle lüks renk seçenekleriyle de premium bir his uyandırıyor.

Samsung Galaxy A54 5G

Şık tasarıma sahip olmasının yanı sıra teknik özellikleriyle de dikkat çeken Samsung Galaxy A54 5G, özellikle bu fiyat aralığında 120Hz yenileme hızına sahip AMOLED ekrana sahip olması ve akıcı ekran deneyimi sunuyor. Exynos 1380 işlemcisiyle günlük uygulamalar, sosyal medya ve oyunlar için yeterli performansı rahatlıkla sunan telefon, ekranın netliği ve renk kalitesi ile video izlerken ya da oyun oynarken fark edilebilir üstünlük sağlıyor.

Kamera konusunda özellikle geniş açılı lens ile manzara veya grup fotoğrafları çekerken daha geniş perspektif sunabiliyor. Makro sensörü sayesinde ise detaylı yakın çekimler yapmak mümkün. Batarya ömrü, yoğun kullanımda bile bir günü rahatlıkla çıkarırken, hızlı şarj özelliği sayesinde kullanıcıyı fazla bekletmiyor. Samsung’un bu modeli hem özellikleri hem de fiyat-performans dengesiyle orta segmentteki telefon arayışı içinde olanlar için ideal bir seçenek olabiliyor.

Samsung Galaxy A14

Bütçe dostu telefon arayanlar için mükemmel bir seçim olan Samsung Galaxy A14, üst sınıf telefonlarda görmeye alışkın olunan pek çok özelliği uygun bir fiyat etiketiyle sunuyor. Özellikle Exynos 1330 yonga seti sayesinde günlük kullanımda stabil bir performans elde edebilirsiniz. Ekstra depolama ihtiyaçlarınız için 1 TB’a kadar genişletilebilir hafıza kartı yuvası sunduğundan depolama konusunda da endişe etmenize gerek kalmıyor.

Ekran kalitesi, bu fiyat aralığındaki pek çok rakibini geride bırakıyor. 6,6 inç FHD+ ekranın 90Hz yenileme hızına sahip olması, kullanıcıya akıcı deneyim vadediyor. Kamera konusunda da kullanıcılara oldukça iyi özellikler sunan marka, özellikle 50MP ana kamera ile bu fiyat segmentinde nadiren karşılaşılan bir özellik sunuyor. Ön kameranın 13MP çözünürlüğü ise özçekimler için oldukça yeterli. Faz otomatik odaklama özelliğiyle, çekimlerinizde odak sorunları yaşamazsınız. Genel olarak Galaxy A14, fiyatına göre yüksek performanslı bir telefon olarak dikkat çekiyor.

Samsung S21FE

Samsung Galaxy S21 FE, şirketin ünlü “Fan Edition” serisinin en yeni üyesi olarak kullanıcının karşısına çıkıyor. Samsung’un S21 serisiyle yüksek performans ve uygun fiyat arayışını birleştirdiği model, tüketicilere üst düzey özellikler sunma amacını taşıyor. Özellikle 6,4 inçlik Dinamik AMOLED 2X ekranı canlı ve detaylı görsel deneyim sunuyor. Ekranın 120 Hz yenileme hızı akıcı bir deneyim sunarken, HDR 10 desteği sayesinde de renkler daha canlı ve detaylı oluyor. Ayrıca telefonun IP68 sertifikası, su ve toza karşı dayanıklılığını garanti ediyor.

Kamera özelliklerine bakıldığında S21 FE’nin gerçekten etkileyici bir kamera kurulumuna sahip olduğu görülebiliyor. Ön tarafta bulunan 32MP’lik selfie kamerası net ve canlı özçekimler için ideallik vadediyor. Arka tarafta ise OIS destekli 12MP ana kamera, ultra geniş 12MP lens ve 3x optik zoom özelliğine sahip 8MP telefoto lensle birlikte geliyor. Kamera kurulumu, kullanıcılara çeşitli çekim senaryoları için mükemmel esneklik sunuyor. Video kaydı konusunda da 4K çözünürlükte videolar çekmek artık sadece bir tıklama uzakta yer alıyor. Gyro-EIS stabilizasyonu ve HDR 10+ desteğiyle videolarınız hem stabil hem de renkleriyle canlılık sunuyor.

Samsung A52

Samsung Galaxy A52 5G, 2021 yılında Samsung’un orta segmentteki en güçlü oyuncularından biri olarak piyasaya sürüldü. Cihaz hem donanım hem de tasarım açısından dikkat çekici özelliklere sahip olmasıyla dikkat çekiyor. Özellikle 6,5 inçlik Süper AMOLED ekranı, 120 Hz yenileme hızı ve 800 nit parlaklık değeri ile kullanıcılarına mükemmel görsel deneyim sunuyor. Ekran günlük kullanımdan video izlemeye, oyun oynamadan sosyal medya gezintilerine kadar her türlü senaryoda canlı deneyim vaat ediyor.

Snapdragon 750G 5G yonga seti telefonun günlük performansından oyunlara kadar her alanda istikrarlı deneyim sunuyor. 6 GB RAM ile birlikte multitasking ve ağır uygulamaların sorunsuz şekilde çalışmasını sağlıyor. Batarya kapasitesi de oldukça etkileyici. 4500 mAh kapasiteli Li-Po batarya yoğun kullanımda bile bir günü rahatlıkla çıkarabiliyor. 25W hızlı şarj desteği sayesinde kullanıcılar kısa sürede cihazı tam kapasiteye şarj edebiliyor. Kamera konusunda da Galaxy A52 5G, 64 MP AI dörtlü arka kamera kurulumu ve 32 MP’lik ön kamera ile oldukça etkileyici sonuçlar sunuyor. Kamera kurulumu kullanıcılara farklı çekim modları ve senaryolarında yüksek kaliteli fotoğraflar ile videolar çekme olanağı tanıyor.

Siz de en iyi Samsung telefon modelleri arasında inceleme yaparken bu özellikler göz önünde bulundurabilir, seçiminizi kolayca yapabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
simultane cevri yapan yapay zeka teknosa
Devamını Oku

Simültane Çeviri Yapan Yapay Zeka

Çevirinin günlük hayatımızdaki önemi sandığımızdan çok daha fazla boyutlu oluyor. Yeni haber, bilgi ve fikirlerin dünyaya yayılması için…
uygun yayinci ekipmanlari teknosa
Devamını Oku

Uygun Yayıncı Ekipmanları

Gelişen dijital teknoloji hayatımızın her alanında değişiklik yaratıyor. Sosyalleşmek, günlük ihtiyaçlarımızı karşılamak ve işlerimizi yapmak için en çok…
ram nedir ne ise yarar teknosa
Devamını Oku

Ram Nedir? Ne İşe Yarar?

Bilgisayarların çalışmasını sağlayan ve sahip olduğu özellikleri belirleyen büyük küçük yüzlerce donanım parçası bulunuyor. Bu parçalar arasında bulunan…
freedos bilgisayar nedir teknosa
Devamını Oku

Freedos Bilgisayar Nedir?

Özellikle son dönemde bilgisayar almaya karar verdiğimizde modellere göz atarken karşımıza Freedos terimi oldukça fazla çıkıyor. Freedos kelimesiyle…
metaverse mimarligi nedir teknosa
Devamını Oku

Metaverse Mimarlığı Nedir?

Son zamanlarda “Metaverse” kavramı çok fazla konuşulur hale geldi. Metaverse, kimileri tarafından geleceğimizi şekillendirecek bir gelişme olarak görülürken…