Microsoft, Teams’i “Office 365’te sohbet tabanlı bir çalışma alanı” olarak tanımlıyor ve ekip çalışmasını geliştirmek için ekiplerin tek bir pencerede birlikte çalışmasına izin veriyor. Microsoft Teams, Microsoft Office 365 Suite’in parçası olan bir çevrimiçi iletişim ve ekip iş birliği aracı olarak öne çıkıyor. Çoğunlukla uzak ekipler tarafından görüntülü konferans için kullanılsa da bununla sınırlı kalmıyor. Ekibiniz binlerce kilometre uzakta olsa bile bağlantıda kalmak için Microsoft Teams gibi bir uzaktan iletişim aracı kullanmak çok önemli oluyor. Bu kılavuzu izleyin.

Microsoft Teams Nasıl Kullanılır?

1- Bir Hesap Oluşturun

A) Masaüstü için

Adım 1: Microsoft Teams web sayfasına gidin ve ekranın sağ üst köşesindeki profil simgesine tıklayın.

Adım 2: Görünen “Giriş yap” sayfasında, yeni bir hesap oluşturma bağlantısına tıklayın.

Adım 3: “Hesap oluştur” penceresi içerisinde, e-posta adresinizi (iş e-posta adresi) girin ve “İleri” düğmesine tıklayın.

Adım 4: Bir şifre oluşturmak için ekrandaki talimatları izleyin ve takip eden sayfalarda bilgilerinizi girin.

Tüm ayrıntılarınızı girdikten ve e-posta adresinizi doğruladıktan sonra Teams web uygulamasını kullanmaya başlamak için Microsoft Teams ana sayfasını ziyaret edin.

B) Cep telefonu için

Cep telefonunuzda bir Microsoft hesabı oluşturmak için uygulamayı indirin ve yukarıda belirtilen talimatları izleyin.

2- Microsoft Teams Uygulamasını İndirin

A) Masaüstü için

Adım 1: Microsoft Teams’in masaüstü uygulamasını indirebilmek için Microsoft Teams web sayfasına girin ve ekranınızın üst kısmındaki “İndir” seçeneğine tıklayın.

Adım 2: Sisteminize bağlı olarak Mac OS veya Windows için indirme bağlantısına sayfa atlamak için “Masaüstü için indir” düğmesine tıklayın. Bu bağlantı “Teams’i İndir” olarak görünecektir. İndirme işleminize devam etmek için buna tıklayın.

Adım 3: İndirilen dosyayı açın ve Microsoft Teams’i yüklemek için verilen talimatları izleyin.

B) Cep telefonu için

Adım 1: iOS App Store’dan veya Android için Google Play Store’dan Microsoft Teams uygulamasını indirin.

Adım 2: Kurulduktan sonra uygulamayı açın ve Microsoft Teams’i kullanmaya başlamak için Microsoft hesabınızda oturum açın.

3- Ekipler ve Kanallar Nasıl Oluşturulur?

1. Bir Ekip Oluşturun

A) Masaüstü için

Adım 1: Microsoft Teams uygulamasını açarak solda yer alan Teams kenar çubuğunun altındaki “Katıl veya ekip oluştur” seçeneğine tıklayın.

Adım 2: Açılan yeni ekranda “Ekip oluştur” butonuna tıklayın.

Adım 3: Aşağıdaki ekranda şunları seçebilirsiniz:

  • Sıfırdan bir ekip oluşturun.
  • Mevcut bir Office 365 grubu veya ekibinden oluşturun.

Ekibiniz Teams’e kaydolmadan önce Office 365 kullanıyorsa, “Şuradan oluştur” seçeneği kullanılarak eklenebilecek mevcut gruplarınız olabilir. Mevcut gruplarınız yoksa “Sıfırdan bir ekip oluşturun” seçeneği ile devam edin.

Adım 4: Ardından, ekibin parçası olan kişileri tanımlayın. Platformunuzu nasıl düzenlemek istediğinize göre seçiminizi yapın:

  • Özel: Ekibinizin yalnızca birkaç belirli üyesi olmasını istiyorsanız Özel’i seçin.
  • Herkese Açık: Üyeleri değişen ekipler için en iyi seçenek oluyor.
  • Kuruluş Çapında: Tüm kuruluşunuzu platformda tek bir “ekip” olarak barındırmak ve departmanları bölmek için kanalları kullanmak istiyorsanız, kuruluş genelinde ideal seçenek oluyor.

Adım 5: Oluşturmak istediğiniz takımın türünü seçtikten sonra ona bir isim vermeniz gerekir. Takımınıza uygun bir ekip adı seçin ve ardından sağ alttaki “Oluştur” düğmesini tıklayın.

Adım 6: Yeni ekibiniz artık Teams uygulamanızın sol kenar çubuğunda görünür. Ekibe üye eklemek için ekip adının yanındaki üç noktayı tıklayın ve “Üye Ekle”yi seçin.

Adım 7: Eklemek istediğiniz üyelerin adlarını yazın. Bunların, kuruluşunuzun dışından harici kullanıcılar gibi “misafir” olması durumunda, onlara e-posta adresleri üzerinden misafir erişimi verebilirsiniz.

B) Cep telefonu için

Adım 1: Microsoft Teams uygulamasını açın.

Adım 2: Ekranın altındaki “Ekipler” simgesine, ardından sağ üstteki “iki kişi ve artı işareti” simgesine dokunun. Ekipleri yönet sayfasına ulaşmalısınız.

Adım 3: Yeni ekibinizi oluşturmak için bir ad verin, bir açıklama ekleyin ve gizlilik ayarlarını yapın. Ekibi oluşturduktan sonra, üç noktalı “Diğer seçenekler” simgesine dokunun ve “Üye Ekle”yi seçin. Eklemek için ekip üyelerinizin adlarını yazın.

Not: Birden çok kişiyi aynı anda eklemek için masaüstünü veya web uygulamasını kullanmanız gerekir.

microsoft team nasil kullanilir teknosa

2. Bir Kanal Oluşturun

A) Masaüstü için

Artık bir ekip kurduğunuza göre, kanal eklemek gerekiyor. Varsayılan olarak Microsoft Teams, tüm ekip üyeleri için genel bir kanal oluşturur. Ek kanallar oluşturmak istiyorsanız aşağıdaki adımları izleyin:

Adım 1: Yeni bir kanal oluşturmak istediğiniz ekibin yanındaki üç noktaya tıklayın ve “Kanal ekle” seçeneğine tıklayın.

Adım 2: Görünen açılır pencerede şunları yapabilirsiniz:

  • Bir kanal adı seçin.
  • Bir kanal açıklaması ekleyin.
  • Her ekip üyesine veya yalnızca seçilmiş birkaç üyeye erişim izni vermek için gizlilik ayarlarını değiştirin.

Bu ayarlarla işiniz bittiğinde, kanalı oluşturmak için “Ekle” düğmesine tıklayın.

B) Cep telefonu için

Adım 1: Mobil uygulamada, alttaki Teams simgesine tıklayın.

Adım 2: Kanala eklemek istediğiniz herhangi bir takım için üç noktaya (“Diğer Seçenekler” simgesine) dokunun. Ardından, “Seçenekleri Yönet”i tıklayın.

Adım 3: Yeni bir kanal oluşturmaya başlamak için “+ Ekle”ye tıklayın. İsterseniz kanal için bir ad ve bir açıklama ekleyin.

Adım 4: Standart bir kanal oluşturmak için “Bitti”ye dokunmanız yeterli oluyor. Özel bir kanal oluşturmak için “Gizlilik”e dokunun, “Özel”i seçin, ardından geri dönün ve “Bitti”ye dokunun.

Adım 5: Özel bir kanal oluşturmayı seçtiyseniz, “Üye Ekle” ekranı otomatik olarak açılır. Üyeleri bu aşamada ekleyebilir veya bu adımı atlayıp daha sonra üye ekleyebilirsiniz.

4- Microsoft Teams’de Video Konferans Nasıl Kurulur?

A) Masaüstü için

Adım 1: Microsoft Teams uygulamasını açın ve ortak bir video konferans yapmak istediğiniz ekibe veya kanala gidin. Oluştur kutusunun altında yer alan küçük kamera simgesine tıklayın.

Adım 2: İsterseniz görüntülü görüşmeye konu ekleyebilirsiniz. Ardından başlamak için başlama düğmesini tıklayın.

Adım 3: Karşınıza gelen görüntülü görüşme ekranında araç çubuğunu kullanarak kameranızı ve mikrofonunuzu açıp kapatabilir, görüşmeye katılan herkesle ekranınızı paylaşabilirsiniz.

B) Cep telefonu için

Adım 1: Microsoft Teams mobil uygulamasını açın ve görüntülü görüşme başlatmak istediğiniz sohbete gidin.

Adım 2: Seçilen sohbette, görüntülü aramayı başlatmak için “Görüntülü Arama”ya dokunun. Katılımcılar masaüstü bilgisayarlarından veya cep telefonlarından cevap verebilirler.

5- Toplantılar Nasıl Planlanır?

Herkesin hazır bulunmasını gerektiren önemli toplantılar için, onları önceden planlamak en iyisi oluyor. Bu şekilde, kişiler toplantı için programlarını temizleyebilir ve takvimleriyle senkronize edebilir. Microsoft Teams’de toplantıları şu şekilde planlayabilirsiniz:

A) Masaüstü için

Adım 1: Oluşturma kutusunun altındaki “Toplantı Planla”yı (takvim simgesini) seçin.

Adım 2: Sol bölmede yer alan “Takvim” seçeneğine gidin ve sağ üstte bulunan “Yeni Toplantı” yı tıklayın.

Adım 3: Takvimde bir zaman aralığı seçtikten sonra, size yardımcı olacak bir form açılır.

Adım 4: Toplantınız için bir başlık oluşturun. Katılımcılarınızı davet edin ve diğer ayrıntıları ekleyin. Programlama asistanı, herkesin müsait olup olmadığını kontrol etmenize yardımcı olabilir.

Adım 5: İşlemi tamamlamak için “Kaydet”e basın. Her katılımcının Outlook gelen kutusuna otomatik olarak bir davet gönderilir.

B) Cep telefonu için

Adım 1: Uygulamanın altındaki Takvim’e dokunun ve sağ üst kısımdaki “Toplantı Planla” seçeneğine gidin.

Adım 2: İhtiyacınız olan herkesi davet etmek için “Katılımcı Ekle”ye dokunun.

Adım 3: Toplantı için başlangıç ve bitiş saatini ayarlayın. Açıklama da yazın. Adım 4: Teams’teki toplantınızı planlamayı tamamlamak için “Bitti” düğmesine dokunun.

Siz de en güncel Microsoft Office yazılımlarını incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
kombi bakim ne zaman yapilmali teknosa
Devamını Oku

Kombi Bakımı Ne Zaman Yapılmalı?

Tüm kazanlar periyodik servis ve bakım gerektirir ve bunun, yıllık olarak profesyonel bir uzman tarafından yapılması önerilir. Bazı…
elon muskun cilgin projeleri teknosa
Devamını Oku

Elon Musk’ın Çılgın Projeleri

Günümüzde teknoloji haberlerinin mutlaka bir bölümünde onun adını duyuyoruz. Yenilikçi fikirleriyle olduğu kadar biçoğumuza çılgınca gelen atılımlarıyla hemen…
En İyi 10 Yüz Temizleme Cihazı
Devamını Oku

En İyi 10 Yüz Temizleme Cihazı

Günlük cilt bakım rutininin vazgeçilmezlerinden olan temizleme cihazları, farklı markalarla ve birçok modelle satışa sunulur. Her marka ve…
google deprem uyari sistemi teknosa
Devamını Oku

Google Deprem Uyarı Sistemi Nedir?

Dünyada teknolojinin her geçen gün daha da fazla ilerlemesiyle birlikte yeni sistemler geliştirildi. Bazı sistemler, insan hayatını kolaylaştırmaya…