Özellikle iş hayatında en çok kullanılan uygulamaların başında Microsoft Office uygulamaları geliyor. Metin yazıları ve resmi yazılar için sıklıkla Microsoft Word programı kullanılırken, tablolar ve hesaplamalar konusunda Excel en büyük yardımcımız oluyor. Ayrıca iş yerinde etkileyici sunumlar için Power Point uygulamasından büyük destek alıyoruz. Bütün bunların dışında daha birçok konuda Microsoft uygulamalarını kullanmak iş hayatımızı oldukça kolaylaştırıyor. Sadece ofis çalışmalarında değil, hobi olarak içerik üreten kişiler de çok fazla Microsoft Office uygulamalarından destek alıyor. Blog yazılarında, animasyonlu sunum hazırlama konusunda ya da web sitesi hazırlama gibi konularda pek çok uygulamadan fayda sağlanabiliyor. Microsoft, daha önce Office 365 olarak tüm uygulamalarını tek bir paket altında toplarken daha kolay ulaşım ve tek bir hesap üzerinden yönetim imkanı sunuyordu. 2020 yılında aldığı bir kararla bu uygulamaların hepsini Microsoft 365 adı altında topluyor ve aynı olanakları sunmaya devam ediyor.

Microsoft 365 İçerisinde Neler Bulunuyor?

Haydi gelin Microsoft 365 içerisinde neler var birlikte bakalım.

Microsoft Word

İster blog yazıları yazın, isterseniz resmi yazışmalar yapın, metin yazılarınızın tamamında en çok kullanacağınız program şüphesiz Microsoft Word oluyor. En son yapılan güncellemelerle birlikte onlarca dilde dilbilgisi ve yazım denetleyicisi bulunan Word programı pek çok ara yüzü de içinde barındırıyor. Oldukça iyi çalışan yazım denetleyicisi sayesinde hem kendi dilinizde hem de yabancı dillerde yazı yazarken hata yapma oranınızı azaltabiliyor, ayrıca dosyanızın arka planını istediğiniz gibi değiştirerek kendinize konforlu bir yazım alanı oluşturabiliyorsunuz.

microsoft office 365 nedir teknosa

Microsoft Excel

Hem iş hayatımızda hem de bireysel işlerimizde bazen tablolar hazırlamamız, grafikler oluşturmamız ya da hesaplamalar yapmamız gerekebiliyor. Bu tarz işlemler için gelişmiş özelliklere sahip Microsoft Excel kullanmak elinizi oldukça güçlendiriyor. Oluşturacağınız formüllerle girdiğiniz verilerin otomatik hesaplama yapmasını sağlarken, tablolarınıza farklı renk ve tasarımlar uygulayarak estetik bir görünüm kazandırabiliyorsunuz.

Microsoft Power Point

İş yerinde yaptığımız toplantılarda karşımızdaki kişileri etkilemek için en çok sunum yapıyoruz. Etkileyici sunumları hazırlayabileceğimiz en iyi programlarında başında Power Point uygulaması geliyor. Sayfalara ekleyeceğimiz multimedya araçları ile sunum sayfalarında video ya da ses oynatabiliyor, geçişlerde efektler kullanarak sunumlarımıza farklı bir hava katabiliyoruz. Nasıl bir sunum yapacağınızı bilemediğinizde hazır şablon sunumları kullanarak yaratıcı içerikler için ilham alabiliyorsunuz.

Microsoft Outlook

Gelişen dünyada en çok kullandığımız iletişim aracı e-postalar oluyor. Hem iş yerinde hem de özel yaşantımızda e-posta kullanımı artık vazgeçilmez bir noktaya geliyor. Microsoft 365 içerisinde bulunan Outlook programı e-posta iletişimindeki en kullanışlı uygulamaların ilk sırasında yer alıyor. Üstelik Outlook kullanmak için sadece Microsoft hesabı kullanmak zorunda kalmıyorsunuz. Farklı e-posta servislerinin hesaplarını da Outlook’a kolayca ekleyebiliyorsunuz. Outlook ile otomatik yazışmalar ve kısa yollar ayarlayarak yazışmalarınızda zaman kazanabiliyor ve yapılacaklar listesi oluşturarak çalışma takvimi hazırlayabiliyorsunuz. Böylece iş hayatınızı düzenleyerek kısa sürede daha fazla iş yapabileceğiniz bir plana kavuşuyorsunuz.

One Drive

Microsoft 365’in kullanıcılarına sunduğu en iyi özelliklerden biri de One Drive uygulaması oluyor. Dijitalleşen dünyada artık verilerimizi bulut depolama sistemleri üzerinde saklayabiliyoruz. Bu bize hem güvenlik anlamında yardımcı olurken hem de istediğimiz her yerden verilerimize ulaşma imkanı sağlıyor. Bulut depolama hizmetini belli bir sınıra kadar birçok hizmet sağlayıcı ücretsiz kullandırabiliyor. Ancak Microsoft 365 kullanıcıları 1 TB kapasiteli One Drive hizmetinden faydalanabiliyor. Bulut depolama hizmetlerinde verilen en yüksek kapasitelerden biri olduğu için bilgilerini saklama konusunda sorun yaşamak istemeyen tüm kullanıcılara çok cazip bir avantaj sunmuş oluyor.

Bunların dışında işinize yarayacak bütün Office uygulamaları Microsoft 365 içerisinde yer alırken yapacağınız hemen her işlemde ilk başvuracağınız yardımcınız oluyor.

Microsoft 365 Ne Avantaj Sunuyor?

Microsoft 365’in sunduğu en önemli avantajların başında tek bir abonelik hesabıyla Office programlarının yanı sıra bulut depolama kapasitesi ve güvenlik önlemlerine sahip olabiliyorsunuz. Ayrıca takviminizi düzenleyip hatırlatıcılar ve yapılacaklar listesiyle daha planlı bir hayata geçiş yapabiliyorsunuz. Office programlarında yapılacak tüm güncellemeleri ücretsiz olarak alabiliyor ve uygulamalarınızda yapılacak geliştirmelere anında sahip olabiliyorsunuz.

Yukarıda Microsoft 365 nedir anlatmaya çalıştık.

Siz de en güncel Microsoft Office yazılımlarını incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
En Hafif Gaming Mouse Önerileri
Devamını Oku

En Hafif Gaming Mouse Önerileri

Gaming dünyasında zafer, saniyelerin ve milimetlerin arasındaki farklarla belirlenir. Oyun sırasında hızlı tepki vermek, doğru nişan almak ve…
fotograf makinesi ne zaman icat edildi teknosa
Devamını Oku

Fotoğraf Makinesi Ne Zaman İcat Edildi?

Fotoğraf makineleri, hayatımızdaki önemli anlarımızı ölümsüzleştirmek için vazgeçemediğimiz cihazlarımızdan biri durumunda. Gelişen teknolojiyle birlikte dijitalleşen ve artık cep…