Bir hoverboard ile kentsel alanlarda günlük ulaşımınızı basitleştirebilirsiniz. Bu binilebilir araçlar sizi bir noktadan diğerine çok az bir çabayla götürebilir. Bu kendi kendini dengeleyen cihazlar, eğlence arayanların, teknoloji meraklılarının ve sporcuların ihtiyaçlarını karşılamak için farklı tasarımlara sahip oluyor. Ayrıca gelişmiş rahatlık ve taşınabilirlik sunarak sürdürülebilir yaşamı destekliyor.

Hoverboard Kullanırken Bunlara Dikkat!

1- Geniş Tekerlekler

Geniş tekerlekli hoverboardlar, 10 inçlik şişirilebilir tekerleklerle birlikte geliyor. Birden fazla oyukları zemini kazıyor ve kiri dışarı doğru kanalize ederek dengeyi artırıyor. Geniş ayarlı tekerlekler, üzerinde seyahat ettiğiniz tüm yüzeylerde tutuşu korumanıza da yardımcı oluyor. Lastik korumaları ile bu modeller işe gidip gelirken üzerinize kir, çamur veya su sıçramasını önlüyor.

2- Orta Boyutlu Tekerlekler

Bu hoverboardlar, çoğu arazide sorunsuz hareket edecek ve dik yokuşları tırmanacak kadar büyük 8 inçlik tekerleklere sahip oluyor. Sizi hedefinize hızlı bir şekilde ulaştırmak için oldukça yüksek hızlarda çalışabiliyor.

hoverboard kullanacaklarin bilmesi gereken on sey teknosa

3- Küçük Tekerlekler

6 ila 6,5 inç tekerlekli hoverboardlar, bir çocuğun taşıyabileceği kadar hafif oldukları için çocuklara uygun oluyor. Ayrıca küçük tekerlekleri, daha büyük tekerlekleri olan modellere göre daha çevik dönüş yarıçapı oluşturuyor. Düşük profilli tekerlekler ayrıca ağırlık merkezini alçaltarak sürücü dengesini artırıyor.

4- Pil Kalitesi

Pilin kalitesi, şarj döngüleri arasında kullanılan sürenin uzunluğu üzerinde önemli bir etkiye sahip oluyor. Yeniden şarj edilmeden önce uzun çalışma süreleri sağlayan piller, düzenli ve yüksek performanslı yolculuk için uygun hale geliyor. Çoğu hoverboard, tek bir şarjla daha fazla mil kat etme yeteneği sunan yüksek kapasiteli lityum-iyon (li-ion) pillere sahip oluyor. Ortalama olarak sağlıklı piller, hoverboarddan en iyi şekilde yararlanabilmeyi sağlamak için standart koşullar altında iki veya üç saat dayanıyor. İşe gidip gelme ihtiyaçlarınızı karşılayan optimum performans için herhangi bir elektrikli taşıma cihazını kaliteli bir şarj cihazıyla eşleştirmelisiniz. Doğru hoverboardu nasıl seçeceğinize gelince, hareket halindeyken bitmiş bir pili tam şarjlı bir yedek pille değiştirmeyi sağlayan değiştirilebilir pillere sahip hoverboardları seçin.

5- Hız

Sürülebilir aracınızın ne kadar hızlı gittiği, araziye bağlı olduğu kadar sürüş tarzına ve hoverboard modellerine de bağlı oluyor. Çoğu hoverboard ortalama 13 km hızla çalışırken üst düzey modeller 21 km hız sunuyor. Deneyim ve minimum dikkat dağıtma ile herhangi bir sürücü hoverboardun izin verdiği kadar hızlı gidebilir. Yetkin bir sürücü, kısa bir mesafede yüksek hızlara ulaşabilir. Yokuş aşağı ve düz yüzeylerde sürüş, yerçekimi kuvvetinden ve araziden yararlanarak hızı optimize eder. Yüksek hızların ve konforun keyfini çıkarmak için yüksek güçlü ve geniş tekerlekli modelleri seçin.

6- Ağırlık Kapasitesi

Bir sürücünün ağırlığı hoverboardun maksimum hızını etkiliyor. Bu nedenle tüm modellerde ağırlık kısıtlamaları bulunuyor. Standart olanların ağırlık sınırı yaklaşık 100 kilogram oluyor. Maksimum ağırlığa sahip bir model arıyorsanız, geniş tekerlekli modeller daha fazla denge sağlıyor. Hoverboardun aşırı yüklenmesini veya hasar görmesini önlemek için satın almadan önce ağırlık kısıtlamalarını kontrol etmek iyi bir fikir olabilir. Cihazın bütünlüğünü sağlamak için maksimum ağırlık gerekliliklerine uyulması tavsiye ediliyor. Bu aynı zamanda kendi kendini dengeleme mekanizmasının etkin bir şekilde çalışmasını sağlıyor.

7- Menzil

Menzil, hoverboardun tek bir şarjla ne kadar uzağa gidebileceğini gösteriyor. Bu nedenle, hoverboardu işe gidip gelmek için mi yoksa boş zaman eğlencesi için mi kullanacağınızı düşünmek akıllıca olabilir. Çoğu hoverboard 16 ila 24 km menzile sahipken, premium modeller tek şarj başına 20 ila 27 km arasında değişebilir. Çoğu durumda, daha yüksek bir voltaj, daha güçlü bir batarya anlamına gelir. Benzer şekilde, motor gücü menzili etkiler. Çünkü daha güçlü bir motor, özellikle daha ağır bir kullanıcının bulunduğu eğimli arazide akü boşalmasını en aza indirir.

8- Taşınabilirlik

Her hoverboardun taşınabilir olduğunu varsaymak kolay olsa da toplam ağırlıkları büyük bir fark yaratabilir. Birçok hoverboard, depolama ve taşıma kolaylığını arttırmak için hafiftir. Standart hoverboardların ağırlığı 8 ila 13 kg arasındadır. Pil biterse veya seyahat etmek için açık bir yol yoksa her yere kolayca taşınabilir. Ayrıca, donanımınızı taşımak ve korumak için özel olarak tasarlanmış hoverboard çantaları da bulunur.

9- Malzeme Kalitesi

Standart hoverboardlar, kullanımı uzatan dayanıklı metalik, plastik ve kauçuk bileşenlere sahiptir. Yapıyı değerlendirirken aşırı ısınmayı ve elektrik sorunlarını önleyen kablolama, mikroişlemciler ve soğutma sistemleri gibi kaliteli dahili bileşenleri arayın. İyi bir pil yönetim sistemi ile pil kullanımını düzenleyebilir ve rutin bakımı kolaylaştırmak için sorunları erkenden tespit edebilirsiniz. Ayrıca, uyumsuzluktan kaynaklanan arızaları sınırlamak için şarj cihazları ve piller gibi orijinal markalı aksesuarların kullanılması akıllıca olacaktır.

10- Kullanım Yeri

Farklı hoverboard türleri, çeşitli arazilerde veya coğrafyada kullanımı desteklemek için benzersiz özelliklere sahiptir. Bir hoverboardun tekerlek boyutu ve tasarımı, navigasyonda büyük rol oynar. Belirli arazi türlerine uyan motorlar da vardır. Alternatif olarak, çocukların hoverboardlarındaki motorlar, hızın güvenli bir eşiği geçmesini önlemek için daha az güce sahiptir.

Siz de en iyi hoverboardları incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.

0 Shares:
You May Also Like
cpu nedir teknosa
Devamını Oku

CPU Nedir? Ne İşe Yarar?

Akıllı telefon ve bilgisayar gibi teknolojik cihazların çalışırken gerçekleştirdiği tüm işler aslında CPU tarafından yapılıyor. CPU’yu temel olarak…
bios nedir ve ne ise yarar teknosa
Devamını Oku

BIOS Nedir? Ne İşe Yarar?

Bilgisayar kullanımımız artmaya başladıktan sonra içerisindeki donanım özelliklerini daha fazla inceler hale geliyoruz. Bilgisayar kullanan herkesin en azından…
telefonda yuz tanima teknolojisi nedir teknosa
Devamını Oku

Telefonda Yüz Tanıma Teknolojisi Nedir?

Gün içerisinde hemen her işimizi akıllı telefonlarımızla gerçekleştiriyoruz. Kamu işlerimiz, bankacılık işlemlerimiz, günlük alışverişlerimiz dahil hepsini yerimizden kalkmadan…
islemci nedir teknosa
Devamını Oku

İşlemci Nedir? Ne İşe Yarar?

Bilgisayar ve elektronik dünyası büyük bir hızla gelişmeye devam ediyor. Hayatımıza giren yeni akıllı cihazlar sonrasında teknolojik cihazların…
En İyi Meyve Sıkacağı Önerileri
Devamını Oku

En İyi Meyve Sıkacağı Önerileri

Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezleri arasına giren, günün her saatinde enerji depolamaya yardımcı olan meyve suları, artık çok daha sağlıklı…