Günlük cilt bakım rutininin vazgeçilmezlerinden olan temizleme cihazları, farklı markalarla ve birçok modelle satışa sunulur. Her marka ve modelin kullanıcıya sunduğu imkanlar farklıdır. Fakat özelliği ne olursa olsun cilt temizleme cihazları kullanılan ürünün en iyi ve hızlı bir şekilde cilde yedirilmesini sağlar. Bu sayede kullandığınız temizlik ürününden tam bir performans almanızı sağlarken, zamanda da tasarruf yaratır. Siz de cilt temizleme cihazları arasından, kendi cilt tipinize ve kullanım alışkanlığınıza en uygun olanını tercih edebilirsiniz. Bu sayede cilt bakım rutininizi ihtiyaçlarınıza uygun şekilde tamamlayabilirsiniz. Peki en iyi yüz temizleme cihazları hangileri? Gelin en iyi 10 yüz temizleme cihazı önerisine birlikte bakalım.

  1. RossClean Pro

RossClean Pro yüz temizleme cihazı; dakikada 7000 sonic titreşim ile çalışır. Bu sayede yüzünüzdeki makyaj, kir ve yağı en iyi şekilde temizler. Aynı zamanda yüksek titreşim oranı sayesinde yüz masajı için de kullanılabilir. Bu amaç ile kullanıldığında ise yüzde oluşan kırışıklıkların oluşumunu büyük oranda engellemeye de yardımcıdır.

5 kademeli titreşim ayarına sahip olan RossClean Pro, en iyi yüz temizleme cihazı önerilerinde ilk sırada yer alır. Aynı zamanda tıbbi açıdan güvenilir bir silikon malzeme ile üretilen cihaz, cildinize zarar vermez. RossClean Pro; mavi, yeşil ve kırmızı ışıkları ile fototerapi teknolojisine de sahiptir. Kırmızı ışık kan dolaşımını hızlandırırken, mavi olan sivilce oluşumunun engellenmesini destekler. Yeşil ışık ise gözeneklerin daraltılmasına yardımcı olur. Şarj edilip kablosuz bir şekilde çalıştırılan cihaz toplamda 9000 saniye kesintisiz bir şekilde kullanılabilir.

  1. MF Product Allure 0158 Yüz Temizleme Cihazı

MF Product Allure 0158; tam 12 farklı hız ayarına sahip olan cihaz, her cilt tipinde rahatlıkla kullanılabilir. Aynı zamanda yüksek titreşimi sayesinde kan dolaşımını hızlandırarak, cildin rahatlamasına katkı sağlar. 10 cm boyutundaki ergonomik tasarımıyla dikkat çeken MF Product Allure 0158, burun ve çene gibi kıvrımlı bölgelerde bile en iyi performansı gösterir, siyah nokta oluşumunun önüne geçmenize de yardımcı olur.

  1. Foreo Luna Mini 3 Yüz Temizleme Cihazı

En iyi yüz temizleme aleti denildiğinde ilk akla gelenlerden biri kuşkusuz, Foreo Luna Mini 3 modelidir. %95’e kadar gözeneklerde biriken tüm yağ, kir ve ölü deriyi temizleyen Foreo Luna Mini 3, sonik titreşimler ve ses dalgaları ile çalışır. Yuvarlak tasarıma sahip olan model, yüzünüzün her noktasına ulaşarak, detaylı bir temizlik sağlar. Aynı zamanda yumuşak silikon uçları sayesinde cilde zarar vermez.

Dakikada 8.000T sonic titreşim ile çalışan Foreo Luna Mini 3, yüksek gücü sayesinde cildi temizlerken, kan dolaşımını hızlandırarak canlılık kazanmasına yardımcı olur. Aynı zamanda su geçirmez özelliğe sahip olan cihazı işlem sonrasında rahatlıkla temizleyebilirsiniz. Akıllı telefonunuza indirebileceğiniz uygulama sayesinde cihazın konumu, şarj ve çalışma durumu hakkında da kolaylıkla bilgi alabilirsiniz.

  1. Polosmart PSC03 Sonic Titreşimli Yüz Temizleme Cihazı

Cilt temizleme cihazları arasında adını duyurmuş olan Polosmart PSC03, T-sonic titreşim teknolojisine sahiptir. Ultra hijyenik silikondan yapılan cihaz, iki farklı yüzeyi sayesinde her cilt tipi için uygun bir kullanıma sahiptir. Aynı zamanda kıvrımlı yapısı sayesinde yüzünüzdeki her detayı derinlemesine temizler. 12 kademeli hız ayarına sahip olan Polosmart PSC03, suya dayanıklı olması bakımından ekstra hijyeniktir. Tam doldurulmuş pil ile tam 60 kullanım sağlayan cihaz, yaklaşık 1 saat içinde şarj olur, uzun süre kullanabilmenizi sağlar.

  1. Foreo Luna 3 Hassas Ciltler için Yüz Temizleme Cihazı

Hassas ciltler için özel olarak geliştirilen Foreo Luna 3, 16 farklı güç seviyesi ile dikkat çeker. Dakikada 8,000 sonic titreşim teknolojisi sayesinde yüzünüzdeki tüm kir, yağ ve makyaj kalıntılarını çeker. Aynı zamanda akıllı telefonlara indirilen Foreo uygulaması üzerinden, cihaz ile yapılabilecek yüz masaj tekniklerini de öğrenebilmeniz mümkündür. Cihaz tek şarj ile yaklaşık 650 defa kullanılabilir.

  1. Braun Face Yüz Epilatörü ve Yüz Temizleme Cihazı

Hem yüzde bulunan ince tüylerin temizlenmesinde hem de cilt gözeneklerinde yer alan kirin yok edilmesine yarayan Braun Face yüz epilatörü ve yüz temizleme cihazı birçok kadın tarafından tercih edilir. Pil ile çalışan cihaz, yumuşak fırçaları sayesinde yüzünüzün her bölgesi için uygundur. Aynı zamanda çıkarılabilir başlıklar, kolaylıkla yıkanabildiğinden dolayı oldukça hijyeniktir.

  1. Farmasi Foami Cilt Temizleme Cihazı

Oval tasarımı dikkat çeken Farmasi Foami cilt temizleme cihazı, yüzdeki makyaj, kir ve yağı anında temizler. Birden fazla hız seçeneğine sahip olan ürün, her cilt tipine sahip kişiler tarafından kullanılabilir. Ürünün silikon yüzeyi çıkarılıp, takılabilir olduğundan dolayı da kolaylıkla temizlenir. Cihaz şarj edilerek kullanabilir. Bu sayede ekstra pil satın almanıza da gerek kalmaz.

  1. Xiaomi Inface Sonic Yüz Temizleme ve Cilt Bakımı Masaj Cihazı

Tanınmış teknolojik ürün markalarından biri olan Xiaomi’nin İnFace yüz temizleme cihazı da en çok tercih edilen modellerden biridir. Suya dayanıklı yapısı sayesinde yıkanarak, temizlenebilen bu model, küçük ve dikdörtgen bir tasarıma sahiptir. Aynı zamanda yüksek titreşim seviyesi sayesinde masaj etkisi yaratarak ölü deriyi temizler ve yeniler. Model, 3 farklı hız ayarına sahiptir. Bunun yanı sıra Xiaomi inFace yüz temizleme cihazının 400 mAh bataryası, 4 saate kadar kesintisiz bir kullanım sunar.

  1. Forever Inface Yüz Temizleme ve Cilt Bakımı Masaj Cihazı

Beş farklı hız kademesine sahip olan Forever Inface yüz temizleme cihazı, su geçirmez olduğundan dolayı hijyenik bir kullanım sunar. Aynı zamanda dileyen kullanıcılar cihazın silikonunu çıkararak da temizleme işlemi gerçekleştirebilir. Yüksek titreşim modlarında kullanıldığında ciltteki kan dolaşımını hızlandırarak, masaj etkisi yaratır. Şarj ile çalışan Forever Inface yüz temizleme cihazı uzun süreli bir kullanım sunar.

  1. Beurer Fc 45 Yüz Temizleme Fırçası Bakım Cihazı

Küçük ve ince tasarımı ile dikkat çeken Beurer Fc 45, yumuşak fırçaları ile hassas ciltler de dahil olmak üzere tüm cilt tipleri için uygundur. 2 seviyeli bir ayara sahip olan cihaz, iki adet pil ile çalışır. Aynı zamanda dileyen kullanıcılar için Beurer Fc 45’in bir dakikalık zamanlayıcısı da mevcuttur. Basit kullanımı ve minimalist tasarımı ile Beurer Fc 45 yüz temizleme fırçası bakım cihazı birçok kadının ilgisini çeker.

Yüz Temizleme Cihazı Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Hijyen ürünleri arasında öne çıkan yüz temizleme cihazlarının, her cilt tipine ve bütçeye uygun farklı modelleri mevcuttur. Bu modeller arasında seçim yaparken bazı püf noktalara dikkat etmeniz gereklidir. Öncelikle alacağınız cihaz cilt tipinize uygun olmalıdır. Eğer kuru ya da hassas bir cilde sahipseniz, hız seviyesi daha düşük ve fırçası yumuşak modelleri inceleyebilirsiniz. Yağlı ya da karma cildi olanlar ise derin bir temizlik hissi için yüksek hıza sahip ve daha sert fırçaları bulunan temizlik cihazlarına yönelebilir.

Cihazın kullanma sıklığınıza uygun bataryasının olması da dikkat etmeniz gereken diğer konulardan biridir. Eğer, cihazı her gün kullanacaksanız sürekli şarj etmemek adına bataryası daha büyük olan ya da pilli modelleri seçebilirsiniz. Üründen tam bir performans alabilmeniz için, ihtiyacınıza uygun özelliklere sahip yüz temizleme cihazları arasından tercihte bulunabilirsiniz. Örneğin; temizleme işlemi dışında masaj özelliği de talep ederseniz, birden fazla hız ayarına sahip modelleri seçebilirsiniz. Yüzünüzü temizlerken, aynı zamanda tüylerden kurtulmak içinse epilatör özelliği bulunan temizleme cihazlarını değerlendirebilirsiniz.

Yüz Temizleme Cihazı Nasıl Kullanılmalıdır?

Yüz temizleme cihazdan yeterli performansı alabilmek için doğru kullanılması büyük bir önem taşır. Cihazı kullanmadan önce, eğer yüzde makyaj varsa bu temizlenmelidir. Ardından da yüz temizleme köpüğü ya da jeli cihazın üzerine sıkılmalıdır. Cihaz çalıştırıldıktan sonra dairesel hareketler ile ürün tamamen yüze yayılmalıdır. Aynı noktada çok fazla durmadan ve sürekli hareket ederek tüm yüz temizlendikten sonra cildinizi su ile durulayıp, makinenizi yıkayabilirsiniz.

Yüz Temizleme Cihazı Haftada Kaç Gün Kullanılmalıdır?

Yüz temizleme cihazının kullanım süresi cilt tipinize göre değişiklik gösterir. Normal ve yağlı cilt tipine sahip olan biriyseniz her gün rahatlıkla cihazı kullanabilirsiniz. Fakat eğer kuru cilde sahipseniz haftada bir ya da iki kere cilt temizleme cihazını tercih etmelisiniz. Çünkü zaten kuru olan bir cildinizi her gün jeller ve köpükler ile temizlemek daha çok kurumasına sebebiyet verebilir. Karma bir cildiniz varsa haftada 3-4 ya da cildiniz çok hassas ise 2 kez kullanabilirsiniz. Ayrıca hassas cildiniz varsa kullanım sırasında titreşim seviyesini yüksek tutmamaya ve cihazı fazla uzun süre kullanmamaya da dikkat etmelisiniz.

Yüz Temizleme Cihazı Fiyatı

Yüz temizleme cihazlarının fiyatları; seçilen markaya ve modele göre değişiklik gösterebilir. Fakat onlarca marka ve model arasında her bütçeye uygun kaliteli ve kullanışlı yüz temizleme cihazı bulmak mümkündür. Bundan dolayı bütçemize uygun, cilt tipiniz için sorun teşkil etmeyen ve dilediğiniz özelliklere sahip olan modeller arasından inceleme yapmalısınız. Aynı zamanda markalar tarafından yapılan kampanya ve indirimler sayesinde kaliteli yüz temizleme cihazlarını en uygun fiyata alabilmeniz de mümkün. Siz de yüzünüzü gün içinde biriken kir ve yağdan arındırmak için yüz temizleme cihazı modellerini inceleyerek, avantajlı özelliklerden yararlanabilirsiniz.

0 Shares:
Diğer Yazılarımızı İnceleyin
En Hafif Gaming Mouse Önerileri
Devamını Oku

En Hafif Gaming Mouse Önerileri

Gaming dünyasında zafer, saniyelerin ve milimetlerin arasındaki farklarla belirlenir. Oyun sırasında hızlı tepki vermek, doğru nişan almak ve…